aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 509 of 533Next

Jim gwarantuje pewien poziom i z miejsca stanowi powód (nawet jeśli ostatecznie jedyny) dla którego warto w ogóle będzie to obejrzeć. Bardziej martwiłbym się osobą reżysera, nawet jeśli przez lata zapałałem sympatią do pierwszego Jurassic World 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Wydaje mi się, czy Smarzowski stał się takim Patrykiem Vegą dla "wykształconych, z wielkich ośrodków"? A może zawsze nim był?

Nie widziałem Wesela, i na to też nie mam w ogóle ochoty.

Ale widać po internecie, że magia Smarzowskiego przestaje działać. Choćby po przyjęciu Domu w Gdyni.

Tymczasem zdjęcia z planu biografii Stallone'a

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/16/first-set-images-of-anthony-ippolito-as-sylvester-stallone-in-i-play-rocky

O, czyli wyjaśniło się kiedy mają wejść na plan (już weszli) i premiera pewnie rzeczywiście w przyszłym roku. Super, a Sly na planie wygląda dobrze :> I reżyserem jest koleś od dobrego Green Book. Czekam.

Cytat z Szaman data październik 17, 2025, 05:41

Ale widać po internecie, że magia Smarzowskiego przestaje działać. Choćby po przyjęciu Domu w Gdyni.

Myślę, że to nie kwestia magii. Czasy się zmieniły, może nie chcemy już tak bardzo babrać się w naszych traumach i wolelibyśmy zobaczyć światełko w tunelu 😉 Smarzowski tego chyba nie dostrzega, bo opowiada wciąż tak samo dołujące historie. Rozumiem że pewnie jego osobiście to boli, ale myślę że czas by sięgnął po inne gatunki. Tym bardziej że przecież twórcą jest utalentowanym.

Wydaje mi się, że nie działa już jego sztuczka artystyczna, czyli pokazanie maksymalnego brudu i patologii dla wstrząsającego efektu. Kiedyś widzowie oczekiwali tego wstrząsu, dzisiaj raczej uznawane jest to za ciężką rękę i efekciarstwo.

Weapons w HBO Max 24 października.

https://www.filmweb.pl/news/%22Znikni%C4%99cia%22%3A+kiedy+w+HBO+Max+Data+premiery+og%C5%82oszona-163463

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Jest dość sporo typujących Aunt Gladys do Oscarów. Drugoplanowa u aktorek w tym roku daje szansę na wiele różnych opcji na nominacje.

Trzeba byłoby prześledzić jaką opinię w Hollywood mają Madigan i jej bardziej znany mąż po kilku dekadach kariery. Jak dobrą, to może być szansa, ale ja obstawiam Perfidię.

Tak czy siak mamy konkurencję w ramach jednego studia. Nic dziwnego że zdecydowali się wystawić Chase Infiniti do walki o nagrodę za pierwszy plan.

Fajny teaser.

Juby has reacted to this post.
Juby

Ta

Janko and Szaman have reacted to this post.
JankoSzaman

It'll be wild!!!!!!!!111111

Hej, to mógł być Pedro Pascal. 😉

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Pasja 2 i 3 mają łączny budżet 200 mln$. Jedynka kosztowała 21 lat temu 30 mln$. Z tym Caviezelem to chyba jednak albo była kłótnia, albo MG poszedł po rozum do głowy i nie chciał mieć filmu z rozpraszającym plastusiem.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/21/mel-gibsons-resurrection-of-the-christ-has-200m-budget-shot-in-english

Ok, czy drożej, bardziej widowiskowo i przystępnie zamiast autentyczności i względnej kameralności Pasji. Szkoda.

PreviousPage 509 of 533Next