aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 510 of 533Next

Zapiszcie sobie ten post: żadna z części nie przekroczy $100M na świecie 🙂

I tylko dlatego, że Gibson zatrudnił aborygenkę do roli Maryi...🤬

Cytat z Marek Pilarski data październik 21, 2025, 20:20

Ok, czy drożej, bardziej widowiskowo i przystępnie zamiast autentyczności i względnej kameralności Pasji. Szkoda.

Pasję to pamiętam jak przez mgłę, ale tam chyba oprócz paru efekciarskich montaży z diabłem stawiano na gore i realizm. Tutaj z zapowiedzi brzmi to na jakiś festiwal patetycznego CGI. Będzie chłosta od amerykańskich krytyków porównywalna z biblijnym męczeństwem Chrystusa, ale sam nie wiem, czy spodziewać się porażki kasowej. Serial "Chosen" zarabia w USA porządne pieniądze w kinach, biorąc pod uwagę czym jest. Wystarczy jakieś pospolite ruszenie chrześcijańskich, lub republikańskich środowisk, tak jak w 2004 roku.

Eggers wystartował z Werwulfem

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/22/robert-eggers-werwulf-starts-shooting-in-the-uk

Debbie Harry: Heart of Glass

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Pugh jako Debbie? Ar ju fakin kidin mi : /

Trzeba do Margot Robbie dzwonić, nie do Florence.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Szaman data październik 22, 2025, 17:32

Trzeba do Margot Robbie dzwonić, nie do Florence.

Nie wiem w jakich latach ma się to toczyć, ale na pewno znajdą aktorkę bardziej podobną do Debbie i z lepszym głosem od Florence. Totalnie jej tu nie widzę.

Spoko. I fajnie że nie kryją się co jest inspiracją.

No jakiż to film może być inspiracją? Nie mam pojęcia 😀 Ale w ogóle nie czuć w tym zwiastunie żadnego ciężaru, nie dziwię się, że film zesłano gdzieś tam na luty.

Ta inspiracja to...? Niewyspany dzisiaj jestem 🙂

Cytat z Szaman data październik 23, 2025, 15:47

No jakiż to film może być inspiracją? Nie mam pojęcia 😀 Ale w ogóle nie czuć w tym zwiastunie żadnego ciężaru, nie dziwię się, że film zesłano gdzieś tam na luty.

Hulk i Thor rozmawiają o tym w aucie.

Nie, no Gorączka jest ewidentnie inspiracją. Nawet na World of Reel o tym wspominają.

Johnny Depp w "Opowieści wigilijnej" Ti Westa.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/10/23/johnny-depp-to-star-in-ti-wests-a-christmas-carol-for-paramount

Cytat z Szaman data październik 23, 2025, 18:19

Nie, no Gorączka jest ewidentnie inspiracją. Nawet na World of Reel o tym wspominają.

Wygląda to na wymuskaną reklamę z pięknymi ludźmi w rolach głównych, pozbawioną grama oryginalności i kojarzącą się z milionem filmów o tej tematyce ale Gorączka nie jest nawet ostatnią pozycją na tej liście 😛

Nie widzę tu nic ani z Gorączki, ani z Bullita, ani z Afery Thomasa Crowna. Film może być spoko, ale kolorystycznie strasznie brzydki.

Dom pełen dynamitu Kathryn Bigelow wjechał na Netflixa.

Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
Mierzwiakrobgordon
PreviousPage 510 of 533Next