aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 52 of 533Next

To szkoda, że Reminiscence przesunęli. O filmie wiele nie wiemy, ale skoro był planowany pierwotnie jako wydarzenie kinowe kręcone pod IMAX to może być całkiem widowiskowy. Zwłaszcza biorąc pod uwage opis, obsade i Lise Joy. Ale może film jest kiepski albo liczą na walke oscarową. Myśle, że dlatego też przesuneli prequel Soprano - nie ściągnie to milionów na platforme a jest potencjalnym graczem w walce o nagrody. Nie zdziwi mnie też - jeśli sytuacja się poprawi nieco na świecie - lekkie przyśpieszenie In the Heights.

Ciekawe jak decyzja o Godzilli wpłynie na Diune oraz start prac nad "The Son" i "The Sisterhood" bo zakładam, że obecnie Denis Villeneuve nie pali się do kręcenia seriali dla Max a samo Legendary mogło Sisterhood zablokować na razie.

Warner Bros. przygotował krótki montaż zapowiadający równoległą premierę swoich filmów w kinach i na HBO Max. Są pierwsze, krótkie urywki z różnych filmów, m.in.: Mortal Kombat, King Richard, The Conjuring 3, nowego Eastwooda i nowego filmu z Jolie.

I najlepiej nie mrugać 😉

A jednak film

Apropos tej zajawki od HBO Max - z czego pochodzi ten intrygujący fragment?

Malignant, nowy horror Jamesa Wana.

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Netflix ma już ponad 200 mln subskrybentów.

Liam Neeson blisko zastąpienia...Lesliego Nielsena w remake'u Nagiej broni. Co za dziwaczny casting, jestem zdania, że albo ze Stevem Carellem, albo w ogóle, ale jestem zaintrygowany.

https://www.filmweb.pl/news/Reboot+%22Nagiej+broni%22+zn%C3%B3w+w+planach+Liam+Neeson+gwiazd%C4%85-140959

Zwiastun Prime Time, filmu o którym gadaliśmy wczoraj w Hyde Parku

https://www.filmweb.pl/video/Teaser/Prime+Time+Teaser+nr+1+angielski-56256

Zawsze mnie zastanawiało jak to możliwe, że Polica Squad wyleciał po 6. odcinkach z powodu bardzo słabego przyjęcia, a Naga broń była takim hitem? Czy w czasie tych 6 lat dzielących oba filmy na tyle zmienili się odbiorcy? Ja miałem Police Squad na VHSie (jeszcze przed Nagą bronią) i dosłownie z kolegą leżeliśmy ze śmiechu na podłodze. Moi rówieśnicy, którzy to widzieli też twierdzili, że śmieszniejszego serialu nie widzieli.

Oj tak, Police to zdecydowanie serial na poziomie swojej wersji kinowej. Może po prostu w telewizji początku lat 80-tych ciężko było się przebić z takim humorem, miejsce absurdalnych komedii było w kinie, a rodzinnych sitcomów w telewizji. Z drugiej strony królowało Taxi z dziwacznym Andym Kaufmanem, więc sam nie wiem.

Sony sprzedało nową animację duetu Lord-Miller (producenci) Netfliskowi. Za prawa do dystrybucji na całym świecie (poza Chinami), zapłacili podobno ponad $110 mln.

Sony Sells Lord & Miller Film ‘The Mitchells vs. The Machines’ To Netflix

Coś się dzieje w Warner Bros. w związku z Wizarding World. Ciekawe, co albo czy coś w ogóle wyniknie z tego w najbliższym czasie.

Warner Bros. Kids President Tom Ascheim To Oversee ‘Harry Potter’ & Wizarding World Franchise

Zwiastun Godzilla vs. Kong w niedzielę.

Plakat filmu Godzilla kontra Król:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/140717771_1097922687299088_5846464040000331635_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=2SVLdN4mpWUAX-QTzxu&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=eb933cbd8b8f06de745fe7c13f458104&oe=602F7C54

Nowy Del Toro 3 grudnia

SF z Hanksem przeniesione z 16 kwietnia na 13 sierpnia

Tom Hanks Universal Amblin Sci-Fi Movie ‘Bios’ Heads To Late Summer

Kolejne zmiany dat premier. Potwierdza się informacja z ostatniego artykułu THR, która głosiła, że branża rozważa przesunięcie wszystkiego aż do lipca. Dziwię się tylko, że Morbius który miał być połączony ze Spider-Manem trafi ostatecznie do kin miesiąc po nim (jednak ten epizod Keatona nie ma większego związku? Pająk też będzie przesunięty?). Ciekawe, że w dzisiejszych ogłoszeniach nie ruszono czerwcowego Venoma.

Uncharted dostało właśnie swoją szóstą datę premiery. To jeszcze mniej czy już więcej niż liczba reżyserów związanych z tym projektem? Chyba więcej 🙂

Jeszcze jedno mnie zastanawia, często mówi się o kosztach jakie generują ciągłe przesunięcia premier, tymczasem Sony rzuca filmami na bardzo dalekie odległości przy swoich zmianach w kalendarzu. Przykładowo zwiastun Morbiusa pojawił się w styczniu 2020, film trafi do kin aż dwa lata później.

PreviousPage 52 of 533Next