Newsy filmowe
Cytat z Marek Pilarski data 22 stycznia, 2021, 08:50Tyle że Sony od rozpoczęcia pandemii nie promowało prawie w ogóle żadnego filmu. Z tego co pamiętam, to czytałem gdzieś, że w Sony mają podejście takie, iż nie wypuszczą żadnego dużego filmu, dopóki pandemia się nie "skończy", więc będą najpewniej dalej przekładać.
Tyle że Sony od rozpoczęcia pandemii nie promowało prawie w ogóle żadnego filmu. Z tego co pamiętam, to czytałem gdzieś, że w Sony mają podejście takie, iż nie wypuszczą żadnego dużego filmu, dopóki pandemia się nie "skończy", więc będą najpewniej dalej przekładać.
Cytat z Kuba data 22 stycznia, 2021, 09:14No to Diuna albo 2022 albo można pochować 🙂
Czyli w sumie można pochować. Piękny ten rok będzie
No to Diuna albo 2022 albo można pochować 🙂
Czyli w sumie można pochować. Piękny ten rok będzie
Cytat z Kuba data 22 stycznia, 2021, 09:37To chyba pod warunkiem, że Legendary wymusi taką deklaracje od WB w zamian za nie pójscie z nimi do sądu.
To chyba pod warunkiem, że Legendary wymusi taką deklaracje od WB w zamian za nie pójscie z nimi do sądu.
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 09:44No ciężka sytuacja. Póki streaming nie funkcjonuje tak jak kina (Diuna leci w Heliosie, CC i Multikinie) to nie jestem entuzjastą. Może spojrzę przychylniej gdy Max i Plus wejdą do Polski.
Angela Merkel bodajże już mówiła o obostrzeniach do Wielkanocy. Za nią pójdzie cała Europa. Dodaj dwa miesiące na rozbiegówkę i wychodzi czerwiec. Ostatnio na THR padło wewnętrzne info, że dla wytwórni lipiec jest nowym miesiącem restartu.
No ciężka sytuacja. Póki streaming nie funkcjonuje tak jak kina (Diuna leci w Heliosie, CC i Multikinie) to nie jestem entuzjastą. Może spojrzę przychylniej gdy Max i Plus wejdą do Polski.
Angela Merkel bodajże już mówiła o obostrzeniach do Wielkanocy. Za nią pójdzie cała Europa. Dodaj dwa miesiące na rozbiegówkę i wychodzi czerwiec. Ostatnio na THR padło wewnętrzne info, że dla wytwórni lipiec jest nowym miesiącem restartu.
Cytat z Kuba data 22 stycznia, 2021, 09:56Z czego to info głosiło też chyba, że to nie dotyczy warnera który chce udowodnić racji swojego modelu dystrybucji
Z czego to info głosiło też chyba, że to nie dotyczy warnera który chce udowodnić racji swojego modelu dystrybucji
Cytat z Juby data 22 stycznia, 2021, 09:59Tak, jak lipiec ubiegłego roku? A potem premiera Tenet? A potem jesień? I że WW84 na czerwiec nie przesunęli? 😛 Od dawna powtarzam, że żadna premiera do Top Gun: Maverick nie jest pewna i - niestety - póki co, moje czarnowidztwo się sprawdza.
A Diuna to akurat nawet gdyby nie było żadnej pandemii i trafiłaby do full kin raczej nie zarobiłaby na sequel. 😀 Od początku ten projekt (mimo PG-13) wygląda mi na powtórkę z BR2049.
Tak, jak lipiec ubiegłego roku? A potem premiera Tenet? A potem jesień? I że WW84 na czerwiec nie przesunęli? 😛 Od dawna powtarzam, że żadna premiera do Top Gun: Maverick nie jest pewna i - niestety - póki co, moje czarnowidztwo się sprawdza.
A Diuna to akurat nawet gdyby nie było żadnej pandemii i trafiłaby do full kin raczej nie zarobiłaby na sequel. 😀 Od początku ten projekt (mimo PG-13) wygląda mi na powtórkę z BR2049.
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 12:43A moim zdaniem Diuna prędzej doczeka się sequela dzięki premierze na HBO niż kinowej. Jak myślicie ile wyciągnęłyby Tyler Rake i Śledztwo Spencera w amerykańskich kinach? 50 mln? A na Netflixie widzowie sobie puścili do kotleta, bo i tak za to płacą. Wyświetlenia się zgadzały i będą kontynuacje.
A moim zdaniem Diuna prędzej doczeka się sequela dzięki premierze na HBO niż kinowej. Jak myślicie ile wyciągnęłyby Tyler Rake i Śledztwo Spencera w amerykańskich kinach? 50 mln? A na Netflixie widzowie sobie puścili do kotleta, bo i tak za to płacą. Wyświetlenia się zgadzały i będą kontynuacje.
Cytat z Kuba data 22 stycznia, 2021, 12:56@Juby ale ja nie wiem, cytuje tylko info. A o ile pamiętam przy Tenecie model dystrybucji był inny. Godzilla jest pewna bo niby czemu przyśpieszaliby to i ruszali teraz z promocją?
W przypadku sequela Diuny prawdopodobnie wyjście na zero było celem pierwotnym. Pracę nad sequelem ruszyły przed końcem tworzenia jedynki i trwają teraz na poważnie wiec Legendary i Warner musiały z góry wliczać brak wielkiego sukcesu i liczyć na zwroty w przyszłości. Panował nieco większy optymizm kiedy się okazało, że sam film wywołuje duże poruszenie i taki trailer bije oglądalnością praktycznie wszystkie trailery od dawna. No i w miarę dobra data premiery dawała szanse na coś pomiędzy 300-500. Ale przesunięcie na 2022 pewnie zabije świadomość o tym filmie a walka z Bondem jest skazana na porażkę.
Sam mam nadzieje, że Szaman ma rację i po prostu Legendary i Denis odpuszczą Warnerowi w zamian za jakąś umowe w związku z sequelem a póki będzie też opcja obejrzenia w kinie to fani też narzekac chyba nie będą. Warnerowi nie powinno zależeć na utraceniu Legendary ani Diuny. I to nie tylko z powodu samych filmów a chociażby serialu na HBO Max, samo HBO ma ostatnio spore problemy z utrzymaniem dorosłej widowni, dlatego pracują nad kolejnymi prequelami GoT, ale też szukają innych produkcji i to "The Sisterhood" mogłoby się świetnie sprzedać bo jak wiemy popularność seriali rządzi się innymi prawami niż filmów. A jeśli Diuna będzie tak znakomitym filmem na jaki się zapowiada to może sequel zarobi więcej (na moje dobrze zrealizowane sceny z 2 połowy książki przyciągną do kina nawet niedzielnych tylko dlatego jak to bedzie wyglądać) a znowu - Warnerowi powinno na tym zależeć.
Jedyny problem jest taki, że Warner nie działa zbytnio logicznie.
@Juby ale ja nie wiem, cytuje tylko info. A o ile pamiętam przy Tenecie model dystrybucji był inny. Godzilla jest pewna bo niby czemu przyśpieszaliby to i ruszali teraz z promocją?
W przypadku sequela Diuny prawdopodobnie wyjście na zero było celem pierwotnym. Pracę nad sequelem ruszyły przed końcem tworzenia jedynki i trwają teraz na poważnie wiec Legendary i Warner musiały z góry wliczać brak wielkiego sukcesu i liczyć na zwroty w przyszłości. Panował nieco większy optymizm kiedy się okazało, że sam film wywołuje duże poruszenie i taki trailer bije oglądalnością praktycznie wszystkie trailery od dawna. No i w miarę dobra data premiery dawała szanse na coś pomiędzy 300-500. Ale przesunięcie na 2022 pewnie zabije świadomość o tym filmie a walka z Bondem jest skazana na porażkę.
Sam mam nadzieje, że Szaman ma rację i po prostu Legendary i Denis odpuszczą Warnerowi w zamian za jakąś umowe w związku z sequelem a póki będzie też opcja obejrzenia w kinie to fani też narzekac chyba nie będą. Warnerowi nie powinno zależeć na utraceniu Legendary ani Diuny. I to nie tylko z powodu samych filmów a chociażby serialu na HBO Max, samo HBO ma ostatnio spore problemy z utrzymaniem dorosłej widowni, dlatego pracują nad kolejnymi prequelami GoT, ale też szukają innych produkcji i to "The Sisterhood" mogłoby się świetnie sprzedać bo jak wiemy popularność seriali rządzi się innymi prawami niż filmów. A jeśli Diuna będzie tak znakomitym filmem na jaki się zapowiada to może sequel zarobi więcej (na moje dobrze zrealizowane sceny z 2 połowy książki przyciągną do kina nawet niedzielnych tylko dlatego jak to bedzie wyglądać) a znowu - Warnerowi powinno na tym zależeć.
Jedyny problem jest taki, że Warner nie działa zbytnio logicznie.
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 16:37Listy do M4 z premierą 1 lutego na Player.pl. Czyli branża już pewnie ma przecieki o przedłużeniu zamknięcia kin do 14 lutego, a producenci traktowali Walentynki jako ostatnią okazję aby zarobić na filmie w kinach. Taka moja teoria.
https://filmozercy.com/wpis/film-listy-do-m-4-zadebiutuje-w-vod-znamy-date-premiery
Listy do M4 z premierą 1 lutego na Player.pl. Czyli branża już pewnie ma przecieki o przedłużeniu zamknięcia kin do 14 lutego, a producenci traktowali Walentynki jako ostatnią okazję aby zarobić na filmie w kinach. Taka moja teoria.
https://filmozercy.com/wpis/film-listy-do-m-4-zadebiutuje-w-vod-znamy-date-premiery
Cytat z Marek Pilarski data 22 stycznia, 2021, 18:02Kurde, dziwne. Z tym filmem to bym czekał do tego listopada. No ale w sumie nie wiadomo, jak to za kulisami wygląda
Kurde, dziwne. Z tym filmem to bym czekał do tego listopada. No ale w sumie nie wiadomo, jak to za kulisami wygląda
Cytat z Marek Pilarski data 22 stycznia, 2021, 18:17Reklama zwiastuna GvK. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=YvK_BCiG62I
Reklama zwiastuna GvK. 😉
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 18:40I jeszcze jedna
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1352664191820308481?s=20
I jeszcze jedna
A new look at Kong in ‘GODZILLA V KONG’ has been released. pic.twitter.com/GC0ovldR7F
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) January 22, 2021
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 19:12King's Man przeniesiony z marca na sierpień
https://twitter.com/DEADLINE/status/1352679889900625921
King's Man przeniesiony z marca na sierpień
More 2021 Q1 Release Date Fallout As Disney Pushes ‘The King’s Man’, ‘Bob’s Burgers’ & ‘Ron’s Gone Wrong’ https://t.co/sf8OmeWfLE
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) January 22, 2021
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 19:20Nie potrafię wykrzesać z siebie żadnego zainteresowania. Jakoś ten podtatusiały Fiennes jako King Bruce Lee Karate Mistrz pośród tony plastikowego CGI mnie nie kręci.
Nie potrafię wykrzesać z siebie żadnego zainteresowania. Jakoś ten podtatusiały Fiennes jako King Bruce Lee Karate Mistrz pośród tony plastikowego CGI mnie nie kręci.
Cytat z Kuba data 22 stycznia, 2021, 19:56Ja czekałem. Lubie Vaughna i konwencje a ta część ma na dodatek fajny aktorów. Nie spodziewam się tu żadnych arcydzieł w tej marce tylko dobrej rozrywki na 2 godziny w kinie. Niemniej przez to ciągłe przekładanie film jest mi już z grubsza obojętny.
Ja czekałem. Lubie Vaughna i konwencje a ta część ma na dodatek fajny aktorów. Nie spodziewam się tu żadnych arcydzieł w tej marce tylko dobrej rozrywki na 2 godziny w kinie. Niemniej przez to ciągłe przekładanie film jest mi już z grubsza obojętny.
Cytat z Marek Pilarski data 22 stycznia, 2021, 20:04Ja czekam. Vaughn jest chyba jednym z moich trzech ulubionych reżyserów obecnie. 😉
Ja czekam. Vaughn jest chyba jednym z moich trzech ulubionych reżyserów obecnie. 😉
Cytat z Szaman data 22 stycznia, 2021, 20:21Może ten zwiastun za bardzo przeładowali atrakcjami i sam film będzie bliższy poprzednim częściom. Jednak sam pomysł prequela... No jakoś nigdy nie zakrzyknąłem w trakcie seansu poprzedników- motyla noga! Ciekawe jak to się wszystko zaczęło! 🙂
Może ten zwiastun za bardzo przeładowali atrakcjami i sam film będzie bliższy poprzednim częściom. Jednak sam pomysł prequela... No jakoś nigdy nie zakrzyknąłem w trakcie seansu poprzedników- motyla noga! Ciekawe jak to się wszystko zaczęło! 🙂