aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 522 of 533Next

No to nie rozumiem pytania 🙂 Jak to się ma do sytuacji Star Wars? Gdyby Disney nie kupiło Lucasfilmu to nagle zniknęłyby epizody 1-6 i cała reszta twórczości z tego świata z 35 lat i nie miałbym nic?

Jestem zdania, że "enough is enough". Są serie tak luźno ze sobą związane, że można je ciągnąć w nieskończoność i jak dla mnie spoko (Bond, Godzille, Batmany), ale większości trzeba po prostu dać odejść zanim zostanie zaorana. Od mielenia w kółko tego samego i wywlekania zwłok wolałbym kreowanie nowych. A ile takich powstało w ostatnich 5 latach? Knives Out, Diuny, Smile, Terrifier i może jeszcze coś z horrorów. Lucas nie chciał już tworzyć w temacie SW? No i okej, trzeba było to zostawić w spokoju. Byłoby lepiej od tego, co zrobiono z tą marką od 2015 roku.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/8/paramount-goes-nuclear-with-108-billion-hostile-offer-to-derail-netflixs-warner-bros-acquisition

$108,4 miliarda to więcej niż $82,7 miliarda. Ciekawe jak to się teraz potoczy...

Cytat z Juby data 7 grudnia, 2025, 19:25

No to nie rozumiem pytania 🙂 Jak to się ma do sytuacji Star Wars? Gdyby Disney nie kupiło Lucasfilmu to nagle zniknęłyby epizody 1-6 i cała reszta twórczości z tego świata z 35 lat i nie miałbym nic?

Wydawało mi się, że to jasne. Mój błąd, najwyraźniej tylko w mojej głowie brzmiało to wystarczająco zrozumiale 😉

Pisałem o tym, że mimo wszystko nie żałuję, że Disney kupił Star Wars. Bo gdyby tego nie zrobił, to SW zostałoby w rękach Lucasa i prawdopodobnie po Świętej Trylogii nie dostałbym nic dobrego z tego świata, albo Lucasfilm kupiłby kto inny, co wcale nie gwarantowałoby, że powstaną lepsze produkcje. Innymi słowy, cieszy mnie, że powstały E7 i zwłaszcza E8, oba sezony Andora i Rogue 1 (i pewnie zupełnie się narażę, ale nawet Solo stawiam po stronie plusów), mimo, że jednocześnie powstało sporo rzeczy niepotrzebnych i niedobrych. Wielokrotnie pisałeś, że z disnejowskich Star Wars nic Ci się nie podoba, więc zadanie Ci pytania, czy żałujesz, że Disney kupił SW byłoby bez sensu, bo odpowiedź jest oczywista. Dlatego postanowiłem użyć analogii i spytać o hipotetyczną serię z Terminatorami i masą nieudanych sequeli, która podobnie jak dla mnie disneyowskie Gwiezdne Wojny, miałaby dla Ciebie znaczące plusy (jak rozumiem dokładnie dwa), ale też zdecydowanie więcej minusów.

Cytat z robgordon data 8 grudnia, 2025, 18:47

Pisałem o tym, że mimo wszystko nie żałuję, że Disney kupił Star Wars. Bo gdyby tego nie zrobił, to SW zostałoby w rękach Lucasa i prawdopodobnie po Świętej Trylogii nie dostałbym nic dobrego z tego świata

Starlord Whats Wrong With That GIF - Starlord Whats wrong with that Marvel  - Discover & Share GIFs

Wolałbym, aby zostało tak jak było do 2012, nawet gdybym nie lubił prequeli i seriali animowanych z XXI wieku, niż kontynuowania sagi w sposób, w jaki zrobił to Disney.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/9/first-poster-for-kristoffer-borglis-the-drama-starring-robert-pattinson-and-zendaya

Cytat z Juby data 9 grudnia, 2025, 16:01
Cytat z robgordon data 8 grudnia, 2025, 18:47

Pisałem o tym, że mimo wszystko nie żałuję, że Disney kupił Star Wars. Bo gdyby tego nie zrobił, to SW zostałoby w rękach Lucasa i prawdopodobnie po Świętej Trylogii nie dostałbym nic dobrego z tego świata

Starlord Whats Wrong With That GIF - Starlord Whats wrong with that Marvel  - Discover & Share GIFs

Wolałbym, aby zostało tak jak było do 2012, nawet gdybym nie lubił prequeli i seriali animowanych z XXI wieku, niż kontynuowania sagi w sposób, w jaki zrobił to Disney.

Nie takie było pytanie 😉 Ale zostawmy już, jest tyle innych ciekawych tematów.

Co powstanie gdy wrzucicie do fotoszopowego blendera Chrisa Pratta, Ryana Reynoldsa i Alana Ritchsona?

Juby has reacted to this post.
Juby

A tutaj Rebecca Ferguson, i kilka innych znanych nazwisk, w czymś, co wygląda jak brytyjska Akademia Pana Kleksa.

Co ta Rebecca?

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Postać raczej nieznana poza gronem fanatyków, ale też wieloletni współpracownik Bruce'a i Sama. Już trzecia osoba w tym roku z tej najbardziej oryginalnej ekipy.

Niezły zwiastun, chociaż data premiery dość podejrzana. Może uznali, że branża jeszcze nie jest aż tak skłonna nagradzać Pattinsona i Zendayę, a może więcej w tym czarnej komedii.

W komentarzach na World of Reel krąży spoiler, nie wiem czy prawdziwy ale jeśli tak to jest to yyy, no dość specyficzny pomysł na fabułę.

Dajesz 🙂 Prawdziwy, stąd kwiecień 🙂

Rzekomo Zendaya wyznaje Robertowi że

Spoiler
w szkole średniej planowała przynieść broń i rozstrzelać swoich kolegów i koleżanki.

W sumie pasuje do elementów zwiastuna.

Spoiler

Może z tym policzkowaniem to początek tego, jak narasta w niej przemoc.

To film gościa od Dream Scenario z Cagem, więc spodziewałem się, że napiszesz, że okazuje się kosmitą, albo jakimś gatunkiem świerszcza 🙂

Kevin Smith nakręci kolejną część Jaya i Cichego Boba

https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/10/kevin-smith-to-shoot-jay-and-silent-bob-store-wars-next-year

Cytat z Szaman data 10 grudnia, 2025, 15:08

https://youtu.be/MkJYSkaygi4?si=r5a_XH2kAbFjsLU-

Polski tytuł Dramat. Szkoda, Drama byłby lepszy.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

robgordon has reacted to this post.
robgordon
PreviousPage 522 of 533Next