Newsy filmowe
Cytat z Szaman data 23 stycznia, 2021, 07:32Motyla noga! Ciche miejsce 2 przeniesione z kwietnia na wrzesień
https://twitter.com/BoxOffice/status/1352811273881325569?s=19
Motyla noga! Ciche miejsce 2 przeniesione z kwietnia na wrzesień
Paramount Release Calendar Changes:
A QUIET PLACE PART II, previously scheduled on April 23, 2021, moves to September 17, 2021#AQuietPlacePartII
— Boxoffice Pro (@BoxOffice) January 23, 2021
Cytat z Szaman data 23 stycznia, 2021, 10:11Upflix podaje, że News of The World wyląduje na polskim Netflixie 10 lutego.
https://upflix.pl/film/zobacz/news-of-the-world-2020
Upflix podaje, że News of The World wyląduje na polskim Netflixie 10 lutego.
Cytat z Marek Pilarski data 23 stycznia, 2021, 19:18I jeszcze jedna zajawka GvK
https://www.youtube.com/watch?v=i-GezYhq15c
I jeszcze jedna zajawka GvK
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 16:35Zwiastun GvK chyba o 18:00. O tej godzinie WB najczęściej wypuszcza zwiastuny swoich filmów.
Zwiastun GvK chyba o 18:00. O tej godzinie WB najczęściej wypuszcza zwiastuny swoich filmów.
Cytat z robgordon data 24 stycznia, 2021, 16:57To też dość nietypowa sytuacja. Kiedy ostatnio zdarzyło się, że pierwszy zwiastun wysokobudżetowej produkcji udostępniano dopiero 2 miesiące przed premierą?
To też dość nietypowa sytuacja. Kiedy ostatnio zdarzyło się, że pierwszy zwiastun wysokobudżetowej produkcji udostępniano dopiero 2 miesiące przed premierą?
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 18:04https://www.youtube.com/watch?v=odM92ap8_c0
Cytat z robgordon data 24 stycznia, 2021, 18:12Zwiastun nie różni się jakoś skalą i jakością od poprzedniej Godzilli. Oby historia była ciekawsza.
Zwiastun nie różni się jakoś skalą i jakością od poprzedniej Godzilli. Oby historia była ciekawsza.
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 18:13Muszę w ogóle nadrobić poprzednika. Nie mam pojęcia, jak ten film ma się do niego, a po zwiastunach wyglądało, jakby miało tam dojść do apokalipsy. 😛
Muszę w ogóle nadrobić poprzednika. Nie mam pojęcia, jak ten film ma się do niego, a po zwiastunach wyglądało, jakby miało tam dojść do apokalipsy. 😛
Cytat z Kuba data 24 stycznia, 2021, 18:15Niczego nie oczekiwałem. I tak mnie rozczarował.
Trailer sam w sobie kiepski (ta muzyka wtf), ale i nie pokazuje niczego co wywołałoby u mnie efekt "wow, to w IMAX bym zobaczył". Właściwie w ogóle nie czuje skali którą czułem w zwiastunach Godzilli 2 (a potem nie czułem jej w filmie). Nie wiem, myśle, że filmy z wielkimi tytanami biorącymi się za bary powinny w trailerach juz wywoływać wrażenie pewnego monumentalizmu, przytłoczenia. Tego tu nie ma.
A ludzie...no fajna jest ta obsada, ale jak znowu nie bedzie tu ani jednej postaci jak ostatnio to szkoda ich czasu.
Ale modle sie o rewelacyjne BO
Niczego nie oczekiwałem. I tak mnie rozczarował.
Trailer sam w sobie kiepski (ta muzyka wtf), ale i nie pokazuje niczego co wywołałoby u mnie efekt "wow, to w IMAX bym zobaczył". Właściwie w ogóle nie czuje skali którą czułem w zwiastunach Godzilli 2 (a potem nie czułem jej w filmie). Nie wiem, myśle, że filmy z wielkimi tytanami biorącymi się za bary powinny w trailerach juz wywoływać wrażenie pewnego monumentalizmu, przytłoczenia. Tego tu nie ma.
A ludzie...no fajna jest ta obsada, ale jak znowu nie bedzie tu ani jednej postaci jak ostatnio to szkoda ich czasu.
Ale modle sie o rewelacyjne BO
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 18:22Ładnie wyglądają sceny walk w mieście, ale del Toro pokazał to już w sumie 7 lat temu w Pacific Rim. Ten użyty utwór jest koszmarny.
Ładnie wyglądają sceny walk w mieście, ale del Toro pokazał to już w sumie 7 lat temu w Pacific Rim. Ten użyty utwór jest koszmarny.
Cytat z Mierzwiak data 24 stycznia, 2021, 19:031) Na dwójce bawiłem się świetnie więc i tę bzdurę z chęcią obejrzę,
2) Kong ukradł Thorowi Stormbreakera? Nie wiedziałem że to część MCU 🙂
1) Na dwójce bawiłem się świetnie więc i tę bzdurę z chęcią obejrzę,
2) Kong ukradł Thorowi Stormbreakera? Nie wiedziałem że to część MCU 🙂
Cytat z Janko data 24 stycznia, 2021, 20:02Najbardziej denerwuje amerykańska propaganda prokongowa i antyjaszczurza. A tak serio, oby nie było gorzej niż ostatnio, a będę w miarę zadowolony.
Najbardziej denerwuje amerykańska propaganda prokongowa i antyjaszczurza. A tak serio, oby nie było gorzej niż ostatnio, a będę w miarę zadowolony.
Cytat z Mierzwiak data 24 stycznia, 2021, 20:02Cytat z robgordon data Styczeń 24, 2021, 16:57To też dość nietypowa sytuacja. Kiedy ostatnio zdarzyło się, że pierwszy zwiastun wysokobudżetowej produkcji udostępniano dopiero 2 miesiące przed premierą?
Podczas poprzedniej pandemii? 😀
Pisząc jednak serio - zwiastun trzecich Piratów z Karaibów miał premierę 19 marca 2007, a film wszedł do kin 19 maja.
Cytat z robgordon data Styczeń 24, 2021, 16:57To też dość nietypowa sytuacja. Kiedy ostatnio zdarzyło się, że pierwszy zwiastun wysokobudżetowej produkcji udostępniano dopiero 2 miesiące przed premierą?
Podczas poprzedniej pandemii? 😀
Pisząc jednak serio - zwiastun trzecich Piratów z Karaibów miał premierę 19 marca 2007, a film wszedł do kin 19 maja.
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 20:27Wydaje mi się, że całkiem niedawno był taki przypadek, ale nie mogę sobie przypomnieć, jaki to był film. Chyba że myli mi się z polskimi filmami, w przypadku których bardzo długo zwlekają ze zwiastunami.
Wydaje mi się, że całkiem niedawno był taki przypadek, ale nie mogę sobie przypomnieć, jaki to był film. Chyba że myli mi się z polskimi filmami, w przypadku których bardzo długo zwlekają ze zwiastunami.
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 20:29I chyba fatycznie miałem na myśli polski film. Teraz mi się przypomniało, że Zenek otrzymał bardzo późno swój zwiastun.
I chyba fatycznie miałem na myśli polski film. Teraz mi się przypomniało, że Zenek otrzymał bardzo późno swój zwiastun.
Cytat z Marek Pilarski data 24 stycznia, 2021, 20:32No i w sumie zwiastun The Little Things wyszedł nieco ponad miesiąc przed premierą.
No i w sumie zwiastun The Little Things wyszedł nieco ponad miesiąc przed premierą.
Cytat z Szaman data 24 stycznia, 2021, 21:15Pytanie kto będzie tym trzecim, przy którym pogodzą się i staną do wspólnej walki 🙂 W ogóle mnie to nie zainteresowało, mam poczucie odrealnienia, nawet w Godzilli Emmericha miałem wrażenie ataku na rzeczywisty świat, King Kong u Jacksona wchodził w odrealniony świat, ale zbudowany od podstaw, daleki od naszego. Tutaj jakoś wali po oczach komputer, a fatalnie wykorzystany rap sprowadza całość do prężenia muskułów na macie wrestlingowego ringu. Już nawet nie mówiąc o tym, że reżyser zupełnie odstrasza od projektu.
Pytanie kto będzie tym trzecim, przy którym pogodzą się i staną do wspólnej walki 🙂 W ogóle mnie to nie zainteresowało, mam poczucie odrealnienia, nawet w Godzilli Emmericha miałem wrażenie ataku na rzeczywisty świat, King Kong u Jacksona wchodził w odrealniony świat, ale zbudowany od podstaw, daleki od naszego. Tutaj jakoś wali po oczach komputer, a fatalnie wykorzystany rap sprowadza całość do prężenia muskułów na macie wrestlingowego ringu. Już nawet nie mówiąc o tym, że reżyser zupełnie odstrasza od projektu.
Cytat z Mierzwiak data 24 stycznia, 2021, 21:33O ile rap (naprawdę grupy focusowe pozytywnie na to reagują? ile lat ma już ten trend?) nie będzie przygrywać w filmie, a na jakieś, bo ja wiem, 100% nie będzie, to nie ma się co czepiać, a że to komputerowe widowisko które dość mocno odeszło od takiego bardziej przyziemnego stylu filmu Edwardsa wiadomo od poprzedniego filmu.
Ja to kupuję, ale też nie jestem jakimś fanem tej marki na tyle by mieć problem z takim pomysłem na te filmy.
PS. Tylko ja zauważyłem że Godzilla jest wyraźnie mniejsza niż poprzednio?
O ile rap (naprawdę grupy focusowe pozytywnie na to reagują? ile lat ma już ten trend?) nie będzie przygrywać w filmie, a na jakieś, bo ja wiem, 100% nie będzie, to nie ma się co czepiać, a że to komputerowe widowisko które dość mocno odeszło od takiego bardziej przyziemnego stylu filmu Edwardsa wiadomo od poprzedniego filmu.
Ja to kupuję, ale też nie jestem jakimś fanem tej marki na tyle by mieć problem z takim pomysłem na te filmy.
PS. Tylko ja zauważyłem że Godzilla jest wyraźnie mniejsza niż poprzednio?
Cytat z Juby data 25 stycznia, 2021, 13:25Może uznali że przesadzili? W 2014 miała 108 metrów wysokości (bo za wszelką cenę starano się przebić wersje japońskie, które - z nielicznym wyjątkami - od Godzilla vs. King Gidorah z serii Heisei mierzyły 100 metrów). Japończycy później zrobili Shin Godzillę, która mierzyła 118 m, więc w King of the Monsters Legendary powiększyło swoją bestię do 120 m. Pewnie uznali, że Kong nie sprzedałby się tak wielki, a będąc o połowę mniejszy od Godzilli nie miałby z nią szans w walce wręcz.
Cytat z Szaman data Styczeń 24, 2021, 21:15Pytanie kto będzie tym trzecim, przy którym pogodzą się i staną do wspólnej walki
Znając Warnera na pewno tak będzie (czyli spieprzą ten film). Z bratem obstawiamy Destruktora, ale już widziałem, że może to być Mechagodzilla, lub Mecha King Gidorah. Zobaczymy
Co do późno wypuszczonej zapowiedzi - wydaje mi się, że Warner będzie stawiał na skrócone okna reklamowe w tym roku, aby marketing nadchodzącej superprodukcji (jak GvsK) nie przysłaniał bieżącej (WW84 jest dziś ostatni dzień dostępna na HBO Max). To dobra strategia moim zdaniem.
A zwiastun Godzilli vs. Konga taki sobie. Ale może to i lepiej? Przynajmniej nie rozczaruję się jak przy poprzednich dwóch filmach?
Nie mogłem się powstrzymać. 🙂
Może uznali że przesadzili? W 2014 miała 108 metrów wysokości (bo za wszelką cenę starano się przebić wersje japońskie, które - z nielicznym wyjątkami - od Godzilla vs. King Gidorah z serii Heisei mierzyły 100 metrów). Japończycy później zrobili Shin Godzillę, która mierzyła 118 m, więc w King of the Monsters Legendary powiększyło swoją bestię do 120 m. Pewnie uznali, że Kong nie sprzedałby się tak wielki, a będąc o połowę mniejszy od Godzilli nie miałby z nią szans w walce wręcz.
Cytat z Szaman data Styczeń 24, 2021, 21:15Pytanie kto będzie tym trzecim, przy którym pogodzą się i staną do wspólnej walki
Znając Warnera na pewno tak będzie (czyli spieprzą ten film). Z bratem obstawiamy Destruktora, ale już widziałem, że może to być Mechagodzilla, lub Mecha King Gidorah. Zobaczymy
Co do późno wypuszczonej zapowiedzi - wydaje mi się, że Warner będzie stawiał na skrócone okna reklamowe w tym roku, aby marketing nadchodzącej superprodukcji (jak GvsK) nie przysłaniał bieżącej (WW84 jest dziś ostatni dzień dostępna na HBO Max). To dobra strategia moim zdaniem.
A zwiastun Godzilli vs. Konga taki sobie. Ale może to i lepiej? Przynajmniej nie rozczaruję się jak przy poprzednich dwóch filmach?

Nie mogłem się powstrzymać. 🙂