aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 73 of 533Next

Nie wiem czy to film krojony pod oskarowe nominacje w przyszłym roku czy może do cyklu "Z życia wzięte". Podkład muzyczny sugeruje to drugie, choć chciałbym się mylić:

Właśnie chciałem wrzucić i napisać, że Glenn Close może w przyszłym roku dostanie Oscara, jeżeli w tym miałoby się nie udać, ale jednak ta muzyka, i pierwsze recenzje, wskazują jednak na film z cyklu "z życia wzięte". :/

Ace Ventura powróci dzięki twórcom Sonica. Nie wiadomo czy z Jimem, ale skoro scenariusz piszą ludzie od niebieskiego jeża...

https://naekranie.pl/aktualnosci/ace-ventura-3-psi-detektyw-kontynuacja-sequel-powrot-amazon-jim-carrey-1616176962

Filmożercy podają: Warner Bros. rusza z realizacją kolejnej filmowej produkcji opartej na komiksach DC Comics. Wytwórnia przygotuje film o przygodach Hourmana.

No, ciekawe. Przyznam, że pierwszy raz słyszę o gościu.

Może uda mu się utrzymać czas letni, bo politykom od kilku lat nie wychodzi 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Chyba już ostatni zwiastun

Ralph Ineson buduje skutecznie hype na Northman

Jest tytuł nowego Resident Evil

‘Promising Young Woman’ Filmmaker Emerald Fennell To Write DC Feature ‘Zatanna’ For Bad Robot & Warner Bros

Emerald Fennell stanie za kamerą filmu o Zatannie dla WB

Cytat z Kuba data Marzec 22, 2021, 17:58

‘Promising Young Woman’ Filmmaker Emerald Fennell To Write DC Feature ‘Zatanna’ For Bad Robot & Warner Bros

Emerald Fennell stanie za kamerą filmu o Zatannie dla WB

Brzmi zachęcająco.

Czyli nie zamierzają już wracać do DCEU i nie zamierzają tworzyć uniwersum. Snyder Cut było symbolicznym zamknięciem rozdziału. Jak dla mnie same dobre decyzje.

Tak a propos Zatanny:

Cytat z Szaman data Marzec 22, 2021, 18:42

Czyli nie zamierzają już wracać do DCEU i nie zamierzają tworzyć uniwersum. Snyder Cut było symbolicznym zamknięciem rozdziału. Jak dla mnie same dobre decyzje.

https://twitter.com/adambvary/status/1374045710400712705

E tam, nie mówmy hop. Jak wyniki oglądalności okażą się świetne to AT&T powie, że chcą więcej tego co sprzedaje platforme i skończy się na jednym serialu czy drugim. Zresztą DCEU swój epilog bedzie miało jeszcze we Flashu więc kto wie co później wymyślą.

Nie sądzę, to im wcale nie pasuje do budowania marki. Jest takie powiedzenie "kanibalizacja treści" i właśnie dwóch Batmanów i dwóch Supermanów na wielkim ekranie dokonywałoby takiej kanibalizacji, zabierając sobie zainteresowanie, tworząc chaos wśród zwykłych widzów. Dla widzów spragnionych Snydera mają Wonder Woman, Aquamana i Flasha kontynuujących swoje przygody. Są internauci którzy wierzą, że No Way Home reaktywuje serię z Garfieldem, Flashpoint starego Keatona, a Snyder Cut Batfflecka, moim zdaniem nie taki jest cel tych wydarzeń.

Poza tym Cavill i Affleck są już w wyraźnie innych miejscach karier, mogą gadać różne, grzecznościowe rzeczy generujące nagłówki, ale zupełnie nie wierzę w to, że naprawdę zamierzają wracać. Już w Snyder Cut Affleck AD 2020 chce po prostu wrócić do swojego dużego domu, żeby wszyscy dali mu spokój.

Tylko, ze z Keatonem od pierwszej informacji o jego powrocie wszystkie źródła podają, że całym zamysłem jest uczynienie z niego istotnej postaci na "Earth-1" DC gdzie mielibyśmy te bardziej uniwersowe produkcje, podczas gdy Pattinson działałby na własnej Ziemii niezaleznie. Właściwie wszystko wskazuje na to, że dokładnie taki jest cel Flasha - jasno podkreślić istnienie takiego rozwiązania żeby twórcy mogli robić co im się żywnie spodoba. Wiele źródeł podawało, ze Keaton po Flashu powróci w Batgirl która może być mniejszą lub większą wariacją na temat "Batman Beyond" a ostatnia grafika Warnera która wyciekła z jakiegoś panelu potwierdza, że prace nad Batgirl faktycznie trwają. Tak jak na ten moment dawanie Garfieldowi nowej serii nie wydaje się sensowne tak w DC? Gdzie i tak mamy wiele produkcji o tych samych postaciach w tym samym czasie i to w sytuacji gdzie możesz tworzyć w kinie historie na różnych Ziemiach + na HBO Max (a produkcje na streamingu siłą rzeczy od widza wymagają nieco innego podejścia).

Z Affleckiem ciekawa sprawa. Niby Snyder Cut świetnie domyka jego rozdział w DC a Flash pozwoli się pozegnać z postacią, ale z drugiej strony nikt nie powiedział, że praca nad tymi filmami nie rozpali u niego znowu chęci do grania Batmana. Nie wiem, mam wrażenie, że scenach w Knightmare kręconych w 2020 wręcz pełen był energii i chęci do grania tej postaci, jak w BvS. Jak mu ktoś zaproponuje zrobienie miniserialu na HBO Max z Manganiello i wolność twórczą..nie wiem czemu miałby się nie zgodzić.

Na ten moment, po paru ostatnich latach nie skreślałbym żadnego scenariusz. Równie dobrze, za 5 lat możemy dostać kontynuacje Snyder Cutu. Kompletnie na tym etapie mnie to nie zdziwi. Zaskoczy mnie natomiast brak, w ciągu najbliższej dekady, minimum dwuczęściowego kinowego Crisis on Infinite Earths, DC paradoksalnie nie wiele brakuje aby zbudować pod to podłoże a to już ich jedyna nadzieja na zrobienie gigantycznego kinowego. Wystarczy nie robić żadnego z wymienianych przez Richtmana cameo we Flashu (wystarczą Gustin czy jakaś Pfeiffer), poświęcić pare lat na budowanie na HBO Max i w kinie pomniejszych marek, niekoniecznie powiązanych aby dać widowni bohaterów których ci polubią i potem to wymieszać. Oczywiście przy założeniu, że ich celem jest stworzenie takiego eventu a myślę, że tak.

Zaraz będą mieli legion nowych postaci, mają postaci Snyderowe, mają Keatona, ludzi z seriali CW i Titans/Doom Patrol, relatywnie młodych Routha, Bale'a, możliwych do wciągnięcia do tej zabawy Wellinga, Clooneya i Kilmer, Carter.

Ben wygląda jakby najpierw potrzebował rozpalenia w sobie chęci życia, a nie chęci do grania Batmana. Mam nadzieję, że nawet jeśli pojawi się propozycja to jednak zajmie się tymi dwoma, czy trzema projektami reżyserskimi o których pisały media.

Wnioskujac po ostatniej serii wywiadów i programów w ramach sezonu nagród i że biega już po planach filmowych to powiedziałbym, że nie wyglądał tak dobrze od startu prac nad BvS. Teraz kręci z Clooneyem, potem Flash i pewnie zaraz wleci kolejny projekcik. A te rozmowy z FIncherem czy aktorami nominowanymi do Oscara z YT to cudownie się słucha, w świetnej formie zdaje sie być.

Cieszę się z pomyłki 🙂

Seriale-śmeriale; historia opowiedziana w ZSJL jest niekompletna i przydałaby się jej kontynuacja. Niekoniecznie w postaci dwóch filmów jak to było pierwotnie w planach, ale jednego, trwającego 4h widowiska podzielonego na rozdziały jak najbardziej 🙂

Ja czuję w kościach że ją dostaniemy, myślę że w ciagu najbliższych kilku tygodni / maks kilku miesięcy (w maju Snyder Cut wychodzi na Blu-ray i UHD, wyniki sprzedaży też będą ważne) dowiemy się czy coś się ruszy w temacie, jeśli nie to wielka szkoda.

Dam na tacę żeby wersja Snydera nie doczekała się kontynuacji. Może być już tylko gorzej. A dobrze przecież nie jest.

Mierzwiak and Janko have reacted to this post.
MierzwiakJanko
PreviousPage 73 of 533Next