aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 74 of 533Next

Możliwe, że to ucina spekulacje na temat Kravena Łowcy. Widocznie woli na swoim.

Cytat z robgordon data Marzec 22, 2021, 20:27

Dam na tacę żeby wersja Snydera nie doczekała się kontynuacji. Może być już tylko gorzej. A dobrze przecież nie jest.

Kiedyś musiał być ten pierwszy raz żebym dał komuś łapkę w dół 😛

Seth Rogen w nowym filmie Stevena Spielberga

22 października tego roku Clint Eastwood znowu pojawi się po obydwu stronach kamery.

Nie wiem w sumie gdzie o to spytać. Jak na teraz wygląda sprawa premiery Godzilla/Kong w Polsce?

Przełożona na czas nieokreślony. O HBO Go nic nie słychać.

Ten nowy film Eastwooda brzmi najciekawiej od lat. Zwłaszcza, że tym razem Eastwood postawił na mało znaną obsade i dokonał sporych zmian w twórczej ekipie. Po milym zaskoczeniu jakim był jego ostatni film - czekam. Nie sądziłem, że napisze to jeszcze kiedyś przy jego projekcie.

Netflix kontratakuje. Między innymi Rojst'97 latem tego roku i Prime Time z Bielenią już 14 kwietnia.

Kilka ciekawych projektów się szykuje.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Marek Pilarski data Marzec 23, 2021, 16:41

Kilka ciekawych projektów się szykuje.

To chciałem właśnie napisać, gdy natrafiłem na ten artykuł. Ale byłeś szybszy 😉

Apple Poised To Take ‘The Greatest Beer Run Ever’ With ‘Green Book’s Peter Farrelly & Skydance; Zac Efron & Russell Crowe To Star

Peter Farrelly z nowym filmem. Crowe i Efron zastąpią O'Briena i Mortensena.

Shang-Chi przeniesiony z lipca na 3 września

https://twitter.com/CultureCrave/status/1374431058242932739

"Śmierć na Nilu" to nowi mutanci 🙂

Jakbym to czytał między wierszami? Disney jest średnio zadowolony z przyjęcia zwiastunów Cruelli i Luci, więc są rzucone na pożarcie, na maj i czerwiec jako test. Czarną Wdowę trzeba w końcu już kiedyś wypuścić i mimo, że jest częścią dochodowej franczyzy to zdecydowano się na kompromis z lipcem i Plusem, aby już w ogóle nie "umarła". Tytuły z którymi wiązane są większe nadzieje, zaczynają się od sierpnia, warto zwrócić uwagę na miesięczną przerwę między Wdową, a Free Guyem, oraz kolejną, prawie miesięczną przerwę między Free Guyem, a Shang-Chi co oznacza, że kalendarz jest nadal planowany bardzo ostrożnie.

Jeszcze taka refleksja- wystarczy formułka o dodatkowej opłacie, a może po prostu wystarczy sączyć takie informacje powolutku i można mieć święty spokój. A przecież tutaj i tutaj film będzie legalnie lub nielegalnie w internecie, na platformie streamingowej, w jakimś serwisie z wyskakującymi reklamami, na tablecie. Nolan nie grzmi z Olimpu, nikt nie ogłasza upadku stuletniej historii kina. Jednak do niektórych spraw trzeba być Disneyem.

Cytat z Szaman data Marzec 23, 2021, 15:02

Netflix kontratakuje. Między innymi Rojst'97 latem tego roku i Prime Time z Bielenią już 14 kwietnia.

Najbardziej mnie ciekawi ten fantasy. Na filmy oparte na mitologii słowańskiej czeka dużo ludzi bo takich rzeczy nie ma. Jeśli to wypali będzie szansa na inne filmy tego typu, ale moja wiara w ten film nie jest duża.

Dziwi mnie, że Kawulski robi film dla Netfliksa. Teoretycznie, gdyby kina były normalnie otwarte mógłby pewnie liczyć na jakieś 600-800 tys. na lekko - przy słabo przyjętym filmie. Jako, że jest producentem to miałby kilka milionów zysku - nie wierzę, że tyle dostanie od Netflixa, no chyba że dostanie, a to oznaczałoby, że w najbliższym czasie wszyscy najbardziej kasowi polscy reżyserzy będą robić filmy dla Netflixa.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z Ernest Kubica data Marzec 23, 2021, 21:35
Cytat z Szaman data Marzec 23, 2021, 15:02

Najbardziej mnie ciekawi ten fantasy. Na filmy oparte na mitologii słowańskiej czeka dużo ludzi bo takich rzeczy nie ma. Jeśli to wypali będzie szansa na inne filmy tego typu, ale moja wiara w ten film nie jest duża.

Dziwi mnie, że Kawulski robi film dla Netfliksa. Teoretycznie, gdyby kina były normalnie otwarte mógłby pewnie liczyć na jakieś 600-800 tys. na lekko - przy słabo przyjętym filmie. Jako, że jest producentem to miałby kilka milionów zysku - nie wierzę, że tyle dostanie od Netflixa, no chyba że dostanie, a to oznaczałoby, że w najbliższym czasie wszyscy najbardziej kasowi polscy reżyserzy będą robić filmy dla Netflixa.

Kino to zawsze ryzyko, a Netflix pewna kasa.

Podobają mi się te projekty, widać pomysł i różnorodność. Najbardziej czekam na Rojsta. I mam też nadzieję, że w "Zachować spokój" uda się wyeliminować te błędy, które dało się dostrzec "W głębi lasu".

Cytat z Szaman data Marzec 23, 2021, 20:04

Tytuły z którymi wiązane są większe nadzieje, zaczynają się od sierpnia, warto zwrócić uwagę na miesięczną przerwę między Wdową, a Free Guyem, oraz kolejną, prawie miesięczną przerwę między Free Guyem, a Shang-Chi co oznacza, że kalendarz jest nadal planowany bardzo ostrożnie.

No nie wiem, czy większe nadzieje. Free Guy to po prostu film Foxa, a podobno te muszą otrzymać dystrybucję kinową ze względu na jakieś tam umowy. Dlatego takie filmy jak Deep Water, The King's Man czy Nile są dalej przekładane i nie lądują na jakimś Hulu czy gdzieś (choć dziwne, bo jest dam dostępne Nomadland). A kampania Shang Chi nie zaczęła się jeszcze, więc mogą przełożyć po prostu.

A miesięczna przerwa między filmami nie jest niczym nadzwyczajnym. W 2019 roku właśnie taką strategię obrali - jeden film na miesiąc.

Dobra, cofam 🙂

Helen Mirren w drugiej części Shazama!

Zmarł George Segal

PreviousPage 74 of 533Next