aby założyć posty i tematy.

Newsy filmowe

PreviousPage 83 of 533Next

Czy to może być najlepszy rok w karierze Zacka Snydera? Jak najbardziej

Wygłupy Reynoldsa wyglądają całkiem sympatycznie, końcowy gag nawet mnie rozśmieszył, a przy zwiastunie to prawie jakbym znalazł garnek ze złotem na końcu tęczy. Chyba mam dzisiaj za dobry humor 🙂

Snyder wygląda tak jak powinien, jak efekciarski horror akcji. Może to jest prawdziwe powołanie tego reżysera i słusznie wrócił do korzeni? Co do inteligencji, nie jest to niczym nowym, bywało już u Romero i w innych filmach, gorzej, że tutaj zombie przypominają bardziej demony/potwory, ale nie jest to jakiś wielki zarzut.

Przyznam, że niezbyt rozumiem o co chodzi w tym modelu dystrybucji, ale wygląda na to, że nikt już nie chce tych jego pożal się Boże filmideł

Jest i zwiastun, opublikowany 26 lipca 2020, z niezłymi 760 tys wyświetleń, a przyznam, że widzę go dopiero teraz.

Powstanie kontynuacja Ojca z Hopkinsem. Ale nie jest to zwykły skok po nagrody, bo już sztuka teatralna była częścią trylogii.

To taka trylogia chyba bardziej duchowa (Ozu, Rohmery i inni). News w każdym razie rewelacyjny, "The Father" to jeden z najlepszych filmów ostatnich lat, dzieło znakomite i jestem bardzo ciekaw co duet Zeller i Hampton opowiedzą. Zwłaszcza, że raczej nie dostaniemy historii zamkniętej w jednym pomieszczeniu a obsada już jest świetna. Topk oczekiwanych filmów.

Btw. Jak pierwszy raz zobaczyłem news to skupiłem się na "The Son" i "Jackman" i już cieszyłem się z reunionu z Villeneuvem i Gyllenhaalem 😛

Nowy zwiastun

Rozbolała mnie głowa.

Scena w której Diesel ogląda na tablecie F7 to dość interesujący pomysł. Tak bardzo meta!

Ciężko nie odnieść wrażenia, że ten film to schematyczna zżynka z takich filmów jak chociażby Apollo 13.

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Co za bezduszny badziew, ledwo wysiedziałem do końca.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Już wiem, czemu ten zwiastun tak bardzo mi się nie podobał. On w 2/3 bardziej mi wyglądał na trzecią część xXx, a nie na Szybkich. Ponadto, teraz doskonale widać, jak ważny element historii w ostatnich częściach stanowili The Rock i Jason. Ta seria oddychała dzieki nim luzem i niewymuszoną naturalnością.

Szaman has reacted to this post.
Szaman
Cytat z ALIEN_K data Kwiecień 14, 2021, 16:58

Ciężko nie odnieść wrażenia, że ten film to schematyczna zżynka z takich filmów jak chociażby Apollo 13

Kurcze, taki sam schemat był w Pierwszy człowiek i Misja na Marsa

Poprawiłem ci posta. Zamiast linka do grafiki wystarczy zrobić kopiuj i wklej grafikę

Dziękuję wnuczku 😁

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Mam wrażenie, że piątek jest często dniem dziwnych newsów. Richtman podaje, że w Komando 2 mieliby zagrać Schwarzenegger i Stallone.

https://www.filmweb.pl/news/Schwarzenegger+i+Stallone+w+nowym+%22Komando%22-142052

https://variety.com/2021/film/news/helen-mccrory-dead-harry-potter-peaky-blinders-1234953216/

Helen McCrory przegrała walkę z rakiem. 52 lata

Smutne bardzo 🙁

Najwięcej osób kojarzy ją chyba z ról w HP i Peaky Blinders. Nie wiem, jak w serialu, ale w HP odgrywała niewielką rolę. Mimo to widzę bardzo dużo reakcji na tę wiadomość pod postami z różnych portali filmowych na Facebooku.

W Peaky Blinders była wśród najważniejszych postaci. I była fenomenalna.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski
Cytat z Szaman data Kwiecień 14, 2021, 17:45

Co za bezduszny badziew, ledwo wysiedziałem do końca.

A ja odwrotnie, uważam że to zdecydowanie lepszy trailer od pierwszego i z chęcią wybiorę się do kina... O ile do tego czasu je otworzą. 😛 Od siódemki ta seria ma się coraz gorzej, bo powtarza tę samą formułę, a z tego co na razie pokazali widzę, że F9 się od niej odcina (ani Skała, ani Mr. Nobody nie zaprosi Vina z ekipą, żeby wypełnili dla niego międzynarodową Mission: Impossible). + Czuć tu luz i chemię między ekipą, jaka biła od bohaterów w filmach Justina Lina (4-6), kiedy seria była najlepsza.

Cytat z ALIEN_K data Kwiecień 14, 2021, 20:05

Już wiem, czemu ten zwiastun tak bardzo mi się nie podobał. On w 2/3 bardziej mi wyglądał na trzecią część xXx, a nie na Szybkich. Ponadto, teraz doskonale widać, jak ważny element historii w ostatnich częściach stanowili The Rock i Jason. Ta seria oddychała dzięki nim luzem i niewymuszoną naturalnością.

The Rock i Jason dostali swój film, który okazał się zakalcem i najgorszymi Szybkimi w 20-letniej historii serii, więc chyba jednak nie są lekarstwem na main events F&F. Po seanse Hobbs & Shaw z chęcią odpocznę od obu łysoli idąc na nową część.

Hype jest nieludzki!

PreviousPage 83 of 533Next