Oppenheimer (2023)
Cytat z dawidk5 data 5 sierpnia, 2023, 14:11Dobra, ja chyba jestem za głupi. Czy Wam serio nie przeszkadzała ta ciągła gadanina z tysiącem nazwisk? Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża. Ogólnie poza tym film w miarę spoko, ale nie było jakiegoś wow, nie rozumiem tej napompowanej oceny, ale może rzeczywiście jestem za głupi.
Dobra, ja chyba jestem za głupi. Czy Wam serio nie przeszkadzała ta ciągła gadanina z tysiącem nazwisk? Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża. Ogólnie poza tym film w miarę spoko, ale nie było jakiegoś wow, nie rozumiem tej napompowanej oceny, ale może rzeczywiście jestem za głupi.
Cytat z Mierzwiak data 6 sierpnia, 2023, 17:06Cytat z dawidk5 data sierpień 5, 2023, 14:11Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża.
A nie taki był zamiar Nolana, by poczuć się jak główny bohater? 🙂
Cytat z dawidk5 data sierpień 5, 2023, 14:11Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża.
A nie taki był zamiar Nolana, by poczuć się jak główny bohater? 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 6 sierpnia, 2023, 17:20Znów można zacytować Tenet. 🙂
Znów można zacytować Tenet. 🙂
Cytat z Kuba data 8 sierpnia, 2023, 08:55Po rewatchu podnoszę na 10. Doskonały film. Z drugim seansem wyłapałem jeszcze więcej rzeczy, a całość nadal jest niezwykle angażująca. Scena wybuchu, początkowy montaż i finał robią niezmienne wrażenie.
Po rewatchu podnoszę na 10. Doskonały film. Z drugim seansem wyłapałem jeszcze więcej rzeczy, a całość nadal jest niezwykle angażująca. Scena wybuchu, początkowy montaż i finał robią niezmienne wrażenie.
Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2023, 10:07600 milionów!
Przewidywania na poziomie 820-900!
Niesamowite, że ten film najpewniej zarobi więcej niż jakikolwiek tegoroczny Marvel czy nawet 'Wakanda Forever'.
600 milionów!
Przewidywania na poziomie 820-900!
Niesamowite, że ten film najpewniej zarobi więcej niż jakikolwiek tegoroczny Marvel czy nawet 'Wakanda Forever'.
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2023, 10:42Już tylko nieco ponad $30 mln dzieli go od zostania najbardziej kasowym filmem, który nigdy nie był na #1 miejscu amerykańskiego BO.
Już tylko nieco ponad $30 mln dzieli go od zostania najbardziej kasowym filmem, który nigdy nie był na #1 miejscu amerykańskiego BO.
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2023, 11:56Pośmiejmy się razem 🙂
Cytat z Mierzwiak data grudzień 19, 2022, 09:42Świetna muzyka! Wizualia też bardzo dobre, niemniej potencjał kasowy, w dzisiejszych czasach, wydaje mi się naprawdę niewielki.
Pośmiejmy się razem 🙂
Cytat z Mierzwiak data grudzień 19, 2022, 09:42Świetna muzyka! Wizualia też bardzo dobre, niemniej potencjał kasowy, w dzisiejszych czasach, wydaje mi się naprawdę niewielki.
Cytat z Kuba data 11 sierpnia, 2023, 12:12Cytat z Mierzwiak data styczeń 29, 2023, 21:18To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)
Lepsze!!
Cytat z Mierzwiak data styczeń 29, 2023, 21:18To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)
Lepsze!!
Cytat z Mierzwiak data 11 sierpnia, 2023, 12:15Ojezu 😀
Śmieszniejsze tym bardziej, że po powtórce Tenet właśnie stanął u mnie na półce.
Ojezu 😀
Śmieszniejsze tym bardziej, że po powtórce Tenet właśnie stanął u mnie na półce.
Cytat z Marek Pilarski data 11 sierpnia, 2023, 13:37Cytat z Mierzwiak data marzec 21, 2023, 03:24
Ciekawe czy w okolicach premiery lewactwo zacznie drzeć mordę z powodu białej obsady xD.
To też mocne. 😜
Cytat z Mierzwiak data marzec 21, 2023, 03:24
Ciekawe czy w okolicach premiery lewactwo zacznie drzeć mordę z powodu białej obsady xD.
To też mocne. 😜
Cytat z Marek Pilarski data 11 sierpnia, 2023, 15:12Wziąłem jakiś pierwszy lepszy głupi komentarz z forum na Filmwebie. 😅
Wziąłem jakiś pierwszy lepszy głupi komentarz z forum na Filmwebie. 😅
Cytat z Marek Pilarski data 19 sierpnia, 2023, 22:49Twój plakat?
Twój plakat?
Cytat z Mierzwiak data 28 sierpnia, 2023, 12:05Oppenheimer został właśnie w USA najbardziej kasowym filmem Nolana spoza serii o Batmanie.
Oppenheimer został właśnie w USA najbardziej kasowym filmem Nolana spoza serii o Batmanie.