aby założyć posty i tematy.

Oppenheimer (2023)

PreviousPage 14 of 15Next

Nolan jest zwycięzcą roku, a ja zaraz po nim 😛

A Ty co, kibic sukcesu? 🙂

Fascynujące.

Dobra, ja chyba jestem za głupi. Czy Wam serio nie przeszkadzała ta ciągła gadanina z tysiącem nazwisk? Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża. Ogólnie poza tym film w miarę spoko, ale nie było jakiegoś wow, nie rozumiem tej napompowanej oceny, ale może rzeczywiście jestem za głupi.

A czemu miałoby duże nazwisk przeszkadzać?

Cytat z dawidk5 data sierpień 5, 2023, 14:11

Tzn. głównie chodzi mi o te pół godziny intensywnego procesu, w pewnym momencie miałem wrażenie, że mózg mi eksploduje, nie wiedziałem już kto kogo oskarża ani o co oskarża.

A nie taki był zamiar Nolana, by poczuć się jak główny bohater? 🙂

Znów można zacytować Tenet. 🙂

Po rewatchu podnoszę na 10. Doskonały film. Z drugim seansem wyłapałem jeszcze więcej rzeczy, a całość nadal jest niezwykle angażująca. Scena wybuchu, początkowy montaż i finał robią niezmienne wrażenie.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

600 milionów!

Przewidywania na poziomie 820-900!

Niesamowite, że ten film najpewniej zarobi więcej niż jakikolwiek tegoroczny Marvel czy nawet 'Wakanda Forever'.

Już tylko nieco ponad $30 mln dzieli go od zostania najbardziej kasowym filmem, który nigdy nie był na #1 miejscu amerykańskiego BO.

robgordon

Pośmiejmy się razem 🙂

Cytat z Mierzwiak data grudzień 19, 2022, 09:42

Świetna muzyka! Wizualia też bardzo dobre, niemniej potencjał kasowy, w dzisiejszych czasach, wydaje mi się naprawdę niewielki.

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba
Cytat z Mierzwiak data styczeń 29, 2023, 21:18

To jest w ogóle materiał na taki metraż? Po co? Żeby się nie okazało, że Oppenheimer mimo obiecującej tematyki skończy jako Nolan tkwiący głową w swoim tyłku tak głęboko, że zakrzywia przestrzeń oraz logikę i wygląda na zewnątrz przez własne usta. (do czego było już bardzo blisko w katastrofie pt. Tenet)

Lepsze!!

robgordon

Ojezu 😀

Śmieszniejsze tym bardziej, że po powtórce Tenet właśnie stanął u mnie na półce.

Cytat z Mierzwiak data marzec 21, 2023, 03:24

Ciekawe czy w okolicach premiery lewactwo zacznie drzeć mordę z powodu białej obsady xD.

To też mocne. 😜

robgordon

Nieśmieszne, nawet jeśli trochę prawdziwe 😉

Wziąłem jakiś pierwszy lepszy głupi komentarz z forum na Filmwebie. 😅

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon

Twój plakat?

Chciałbym 🙂

Oppenheimer został właśnie w USA najbardziej kasowym filmem Nolana spoza serii o Batmanie.

Szaman and robgordon have reacted to this post.
Szamanrobgordon
PreviousPage 14 of 15Next