Oppenheimer (2023)
Cytat z Juby data 22 lipca, 2022, 10:27Jakby nie było, dla mnie spoko. Tylko trochę nie rozumiem czemu postawili na tak kolorowy plakat.
Jakby nie było, dla mnie spoko. Tylko trochę nie rozumiem czemu postawili na tak kolorowy plakat.
Cytat z Kuba data 22 lipca, 2022, 10:30Mnie też się podoba taki zamysł, nawet jeśli w przypadku Nolana istnieje ryzyko, że będzie to przestylizowane i bardziej efekciarskie niż efektywne. Ale niektóre rzeczy będzie fajnie zobaczyć w taki sposób.
A z plakatem szkoda, że przede wszystkim postawili na ten projekt 🙂
Mnie też się podoba taki zamysł, nawet jeśli w przypadku Nolana istnieje ryzyko, że będzie to przestylizowane i bardziej efekciarskie niż efektywne. Ale niektóre rzeczy będzie fajnie zobaczyć w taki sposób.
A z plakatem szkoda, że przede wszystkim postawili na ten projekt 🙂
Cytat z Juby data 22 lipca, 2022, 10:39Dobra, widziałem przeciek (przewinąłem szybko na podglądzie bez dźwięku na youtube). Ujęcia z aktorami są czarno-białe, plansze z wybuchami są w kolorystyce plakatu. Także pewnie będzie po trochu.
Dla mnie - jak w przypadku każdego filmu Nolana - to czołówka najbardziej oczekiwanych filmów przyszłego roku (tuż po nowym Mission: Impossible). Oczywiście do IMAXa w dniu premiery.
Dobra, widziałem przeciek (przewinąłem szybko na podglądzie bez dźwięku na youtube). Ujęcia z aktorami są czarno-białe, plansze z wybuchami są w kolorystyce plakatu. Także pewnie będzie po trochu.
Dla mnie - jak w przypadku każdego filmu Nolana - to czołówka najbardziej oczekiwanych filmów przyszłego roku (tuż po nowym Mission: Impossible). Oczywiście do IMAXa w dniu premiery.
Cytat z Kuba data 22 lipca, 2022, 10:42Diuna, Megalopolis, MI, Oppenheimer i Maestro. U mnie na razie takie mocne, ciężkie do ruszenia TOP 5 i oczywiście 3 tytuły z tego bezdyskusyjny IMAX. I raczej nic innego w tym formacie w przyszłym roku nie wpadnie.
Diuna, Megalopolis, MI, Oppenheimer i Maestro. U mnie na razie takie mocne, ciężkie do ruszenia TOP 5 i oczywiście 3 tytuły z tego bezdyskusyjny IMAX. I raczej nic innego w tym formacie w przyszłym roku nie wpadnie.
Cytat z Szaman data 22 lipca, 2022, 11:00Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 09:41Nie było już o tym mowy? Że część filmu będzie czarno-biała, a sekwencje IMAX w kolorze, lub odwrotnie?
Ciekawe czy teaser wypuszczą do sieci, czy jak w przypadku Tenet będzie on na wyłączność kin, a dopiero pełny trailer w grudniu opublikują wszędzie.
Cytat z robgordon data lipiec 21, 2022, 11:18Ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje. Ciekawe czy zmieni się to po teaserze.
Jak mnie coś zupełnie nie interesuje (np. LotR:RoP) to nie zaglądam do tego tematu, nie oglądam zapowiedzi i nie piszę dwóch postów w jego wątku jednego dnia. Just sayin.
Taaaa, 5 osób na krzyż na forum to niech jeszcze nie wchodzą do tematów które ich nie interesują. Świetna myśl 🙂
Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 09:41Nie było już o tym mowy? Że część filmu będzie czarno-biała, a sekwencje IMAX w kolorze, lub odwrotnie?
Ciekawe czy teaser wypuszczą do sieci, czy jak w przypadku Tenet będzie on na wyłączność kin, a dopiero pełny trailer w grudniu opublikują wszędzie.
Cytat z robgordon data lipiec 21, 2022, 11:18Ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje. Ciekawe czy zmieni się to po teaserze.
Jak mnie coś zupełnie nie interesuje (np. LotR:RoP) to nie zaglądam do tego tematu, nie oglądam zapowiedzi i nie piszę dwóch postów w jego wątku jednego dnia. Just sayin.
Taaaa, 5 osób na krzyż na forum to niech jeszcze nie wchodzą do tematów które ich nie interesują. Świetna myśl 🙂
Cytat z robgordon data 22 lipca, 2022, 18:39Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 09:41Jak mnie coś zupełnie nie interesuje (np. LotR:RoP) to nie zaglądam do tego tematu, nie oglądam zapowiedzi i nie piszę dwóch postów w jego wątku jednego dnia. Just sayin.
Juby, nie interesuje mnie na tyle, żeby mieć ochotę go zobaczyć. I to tym był mój wpis. Ale interesują mnie informacje o tym projekcie. Nie tylko dlatego, że jestem kinomanem i chcę wiedzieć jak najwięcej o następnym filmie reżysera, którego wcześniejsze dzieła mi się podobały. Również dlatego, że może kolejne informacje wywołają we mnie chęć wybrania się do kina. Tak trudno na to wpaść? I tak trudno zrozumieć, że inni ludzie są... inni? I że jeśli Ty w podobnej sytuacji nie zaglądałbyś do takiego tematu, to są ludzie, którzy by jednak zajrzeli?
Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 09:41Jak mnie coś zupełnie nie interesuje (np. LotR:RoP) to nie zaglądam do tego tematu, nie oglądam zapowiedzi i nie piszę dwóch postów w jego wątku jednego dnia. Just sayin.
Juby, nie interesuje mnie na tyle, żeby mieć ochotę go zobaczyć. I to tym był mój wpis. Ale interesują mnie informacje o tym projekcie. Nie tylko dlatego, że jestem kinomanem i chcę wiedzieć jak najwięcej o następnym filmie reżysera, którego wcześniejsze dzieła mi się podobały. Również dlatego, że może kolejne informacje wywołają we mnie chęć wybrania się do kina. Tak trudno na to wpaść? I tak trudno zrozumieć, że inni ludzie są... inni? I że jeśli Ty w podobnej sytuacji nie zaglądałbyś do takiego tematu, to są ludzie, którzy by jednak zajrzeli?
Cytat z Juby data 22 lipca, 2022, 20:06Napisałeś "ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje". Zupełnie! To tym był twój wpis. Teraz twierdzisz, że jednak nie niezupełnie, bo jednak interesują cię informacje o nim. Jedno jest sprzeczne z drugim, więc nie dziw się moją odpowiedzią.
@szaman Mogę zaraz wejść do wątków Władcy Pierścieni i Diuny tylko po to, żeby napisać, że nadchodzące produkcje z tych światów w ogóle mnie nie interesują i nie planuję ich obejrzeć. Nie wiem czy to wzbogaci w jakiś sposób forum, niezależnie od tego czy wypowiada się tu pięciu użytkowników, czy pięćdziesięciu.
Napisałeś "ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje". Zupełnie! To tym był twój wpis. Teraz twierdzisz, że jednak nie niezupełnie, bo jednak interesują cię informacje o nim. Jedno jest sprzeczne z drugim, więc nie dziw się moją odpowiedzią.
@szaman Mogę zaraz wejść do wątków Władcy Pierścieni i Diuny tylko po to, żeby napisać, że nadchodzące produkcje z tych światów w ogóle mnie nie interesują i nie planuję ich obejrzeć. Nie wiem czy to wzbogaci w jakiś sposób forum, niezależnie od tego czy wypowiada się tu pięciu użytkowników, czy pięćdziesięciu.
Cytat z robgordon data 22 lipca, 2022, 21:01Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 20:06Napisałeś "ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje". Zupełnie! To tym był twój wpis. Teraz twierdzisz, że jednak nie niezupełnie, bo jednak interesują cię informacje o nim. Jedno jest sprzeczne z drugim, więc nie dziw się moją odpowiedzią.
Nie jest sprzeczne. OK, mogłeś wtedy tak to odebrać. Ale dlatego teraz doprecyzowałem, że wpis dotyczył mojej niechęci do zobaczenia tego filmu. Wg słownika języka polskiego "interesować" oznacza m.in. "chęć poznania". Zupełnie nie mam obecnie ochoty zobaczyć tego filmu, "poznać go", w tym kontekście film ten zupełnie mnie nie interesuje. Ale interesuje mnie z powodów opisanych dalej.
Cytat z Juby data lipiec 22, 2022, 20:06Napisałeś "ależ ten projekt mnie zupełnie nie interesuje". Zupełnie! To tym był twój wpis. Teraz twierdzisz, że jednak nie niezupełnie, bo jednak interesują cię informacje o nim. Jedno jest sprzeczne z drugim, więc nie dziw się moją odpowiedzią.
Nie jest sprzeczne. OK, mogłeś wtedy tak to odebrać. Ale dlatego teraz doprecyzowałem, że wpis dotyczył mojej niechęci do zobaczenia tego filmu. Wg słownika języka polskiego "interesować" oznacza m.in. "chęć poznania". Zupełnie nie mam obecnie ochoty zobaczyć tego filmu, "poznać go", w tym kontekście film ten zupełnie mnie nie interesuje. Ale interesuje mnie z powodów opisanych dalej.
Cytat z Mierzwiak data 28 lipca, 2022, 13:52Yyyy, OK, ale na co to komu?
Czarno-biały film historyczny promowany jak komiksowe widowisko które ledwie dwoma dialogami i kadrami ma rozpalić internet? Nie rozumiem.
Yyyy, OK, ale na co to komu?
Czarno-biały film historyczny promowany jak komiksowe widowisko które ledwie dwoma dialogami i kadrami ma rozpalić internet? Nie rozumiem.
Cytat z Mierzwiak data 28 lipca, 2022, 14:00To zapętlony teaser który na bieżąco pokazuje czas pozostały do premiery, coś jak te pierwsze klipy z czwartego Matriksa które zawsze pokazywały aktualny czas. (a nawet Yahya mówił go na głos)
To zapętlony teaser który na bieżąco pokazuje czas pozostały do premiery, coś jak te pierwsze klipy z czwartego Matriksa które zawsze pokazywały aktualny czas. (a nawet Yahya mówił go na głos)
Cytat z Szaman data 28 lipca, 2022, 15:35Mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony nie było to przecież złe. Jest pomysł i staranne wykonanie. Z drugiej nie kojarzę twórcy który przedstawia tak hermetyczne zwiastuny (może Wes Anderson?) i po kolejnym razie nie robi to na mnie większego wrażenia. Zwłaszcza, że ostatnim filmem Nolana który w pełni mi się podobał była Incepcja.
Mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony nie było to przecież złe. Jest pomysł i staranne wykonanie. Z drugiej nie kojarzę twórcy który przedstawia tak hermetyczne zwiastuny (może Wes Anderson?) i po kolejnym razie nie robi to na mnie większego wrażenia. Zwłaszcza, że ostatnim filmem Nolana który w pełni mi się podobał była Incepcja.
Cytat z Mierzwiak data 28 lipca, 2022, 22:00Kuba chyba nam umarł z wrażenia, to milczenie jest podejrzane 🙂
Kuba chyba nam umarł z wrażenia, to milczenie jest podejrzane 🙂
Cytat z Kuba data 29 lipca, 2022, 07:37No, kino 😛
Tak serio? Brak reakcji jest efektem tego, że ten teaser nawet odrobinę mnie nie obchodzi. Okej, odlicza sobie efekciarsko czas. Cała reszta - typowa promocja dla filmów Nolana, niezbyt mnie w tym przypadku rusza a nie pokazali nic co dałoby mi jakąkolwiek wiedzę o tym filmie. Nadal na niego bardzo czekam i mam spore oczekiwania i nadzieję, ale ten teaser dla mnie może nie istnieć. Idę dwudziesty raz zrewatchować trailer Rings of Power.
No, kino 😛
Tak serio? Brak reakcji jest efektem tego, że ten teaser nawet odrobinę mnie nie obchodzi. Okej, odlicza sobie efekciarsko czas. Cała reszta - typowa promocja dla filmów Nolana, niezbyt mnie w tym przypadku rusza a nie pokazali nic co dałoby mi jakąkolwiek wiedzę o tym filmie. Nadal na niego bardzo czekam i mam spore oczekiwania i nadzieję, ale ten teaser dla mnie może nie istnieć. Idę dwudziesty raz zrewatchować trailer Rings of Power.
Cytat z Szaman data 9 grudnia, 2022, 17:24https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1601248404554002432
Cillian Murphy jako Robert Oppenheimer w filmie Christophera Nolana. Premiera 20 lipca 2023 roku. pic.twitter.com/ll6KheB9R5
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) December 9, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 10 grudnia, 2022, 13:26Pewnie przed Kotem w butach 2, bo to też Universal. 😉
Pewnie przed Kotem w butach 2, bo to też Universal. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 12 grudnia, 2022, 15:45https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1602302715606040576?s=20&t=DLN7ewhfWm5NIaGGCD-mZw
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1602303274341761028?s=20&t=DLN7ewhfWm5NIaGGCD-mZw
First look at Robert Downey Jr in Christopher Nolan’s ‘OPPENHEIMER’. pic.twitter.com/67pZT6FCnk
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 12, 2022
First look at Cillian Murphy as J. Robert Oppenheimer in Christopher Nolan’s ‘OPPENHEIMER’. pic.twitter.com/uWpXATH5N9
Cytat z Marek Pilarski data 12 grudnia, 2022, 19:28Nie Putin. Nie NATO. Nolan
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1602343176387321856?s=20&t=4jKPQ5htsB5SAlnun25wrg
Nie Putin. Nie NATO. Nolan
Christopher Nolan says he recreated the first nuclear weapon detonation without the use of CGI for ‘OPPENHEIMER’.
(Source: https://t.co/M35q0wPFuA) pic.twitter.com/n0cuzVDwDl