aby założyć posty i tematy.

Oppenheimer (2023)

PreviousPage 6 of 15Next

xD

https://twitter.com/underooswebsss/status/1602343386689986560?s=20&t=OlhB8-TugA2XHcvUtInoaw

Czy ludzie już całkiem na tym twitterze postradali mózgi? Wczoraj czytałem, że Blade Runner 2049 wygląda jak gówno i serial młodzieżowy Netfliksa z dużym budżetem, a dzisiaj ktoś myśli, że Nolan zdetonował ładunek nuklearny (!). Trzymajcie mnie.

Nieee, no przecież to wszystko żart z ich strony. Prawda?

Wiedzą co to miniatury jak z Dnia Niepodległości?

Prawda?

Myślę, że prawda, ale kto tam wie dokładnie... 😉

Cienias ograniczył się oczywiście do Trinity.

Od godziny nie mogę się zdecydować czy to jest fajny plakat czy wręcz przeciwnie.

Nie musisz się decydować, po prostu ciesz się, że dostaliśmy plakat ukazujący historyczne wydarzenie jakim jest detonacja ładunku nuklearnego na planie filmu!

Szaman and Kuba have reacted to this post.
SzamanKuba

Ciekawy trailer. Trochę nolanowski, trochę z paroma dziwnymi elementami. Murphy wygląda świetnie.

Taki trochę na odwal się. Dotąd niezainteresowanych raczej do seansu nie zachęci. Może jedynie świetną obsadą. No, ale to tylko typowo nolanowski teaser. Czekam na porządny zwiastun.

Tylko, że w sumie ten film nie musi zapracować na zainteresowanie publiki. Bo ona jest z automatu, za nazwisko reżysera.

Cytat z Kuba data grudzień 16, 2022, 15:08

Tylko, że w sumie ten film nie musi zapracować na zainteresowanie publiki. Bo ona jest z automatu, za nazwisko reżysera.

No nie wiem. Wydaje mi się, że powoli publika odwraca się od Nolana.

Ale skąd takie założenie? "Tenet" to skrajnie skomplikowany przypadek a ten film i tak zarobił 356 milionów dolarów w środku pandemii, przy zamknietych kinach, wielkiej jednak ciągle światowej panice i na dodatek bardzo konsekwentnej medialnej nagonce na Nolana za w ogóle wprowadzenie tego filmu do kina i że nie leczy raka. Oceny gorsze niż normalnie, ale Nolan to takie nazwisko, że jeden gorszy film go nigdy nie pogrąży. Ja w internecie ciągle widzę bardzo duży szum wokół Oppenheimera a zarówno tematyka jak i angaż Cilliana (Peaky Blinders to bardzo popularny serial) czy RDJa również głośno odbija się echem w sieci, szczególnie, że dlatego drugiego to będzie praktycznie pierwsza ważna rola po Starku.

O jakim zwiastunie piszecie? Widzieliście go w kinie już?

Według mnie bardzo musi.

robgordon has reacted to this post.
robgordon
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 16, 2022, 15:50

O jakim zwiastunie piszecie? Widzieliście go w kinie już?

Nie miałem czasu oglądać całego Avatara a że mam unlimited.... 🙂

Generalnie są dwa zwiastuny. Jeden przed seansami IMAX i drugi do normalnych, znacząco się różnią.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

O kurde, czyli jeszcze istnieją ludzie, którzy chodzą do kina, żeby zobaczyć tylko zwiastuny. 😀

U mnie w CC nie było ani Barbie, ani Oppenheimera

Cytat z Mierzwiak data grudzień 16, 2022, 15:54

Według mnie bardzo musi.

Finansowo przede wszystkim uważam, że nie ma problemu. Ten film ma budżet "zaledwie" 100 milionów dolarów. Na tle innych blockbusterow to grosze. Myślę, że zwróci się bez problemu. Pytanie jak będzie z odbiorem artystycznym, tutaj widzę największe zagrożenie. Osobiście spodziewam się jakieś skrajności i albo jednego z największych hitów Nolana albo totalnego blamażu. Biorąc pod uwagę wszystko co wiemy o tym projekcie ciężko wyobrazić mi sobie jakiegoś biograficznego średniaka. Chociaż niewykluczone, że coś podobnego mówiłem o Tenecie, który w sumie takim średniakiem się okazał 😛

Zwiastun widziałem na YT.

PreviousPage 6 of 15Next