aby założyć posty i tematy.

Resident Evil

Page 1 of 3Next

Twórcy plus obsada pachną takim typowym projektem który mógłby trafić od razu na któryś z serwisów streamingowych.

Ostatnie części gry poszły w trochę inny klimat plus perspektywę pierwszoosobową:

Będą dokrętki

Przeskoczyli rekina tym doborem dziwnej przeróbki, niech ten trend już zdycha. Rozumiem, że chcieli dokonać niebanalnego wyboru, no ale nie, po prostu nie, zamordowali sobie zwiastun.

Poza tą wpadką całkiem solidny trailer, widzę chociaż jakieś reżyserskie próby nakręcenia horroru akcji. Nazbierali tych różnych twarzy z seriali aż do przesady, ale sądzę, że Kaya jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu.

Nieźle to wygląda, na pewno bardziej wierne cyfrowemu oryginałowi. Na to wygląda że 2 pierwsze części zostaną scalone w jedno, czy to dobry pomysł, zobaczymy.

Rzadka możliwość porównania dwóch wizji na zwiastun.

Lepsze niż się spodziewałem, ale powodu by obejrzeć nie widzę. Dobrze że jest Kaya, w porównaniu z resztą obsady jej rola wygląda wręcz oscarowo.

Nowy zwiastun

Ej to wcale nie wygląda źle. Na przykład bardzo podobało mi się ujęcie około 53 sekundy kiedy szczęka potwora naprawdę jest koło jej twarzy. Szkoda, że sami robią sobie pod górkę, a to wypuszczą zwiastun z niepasującym szlagierem aby uzyskać efekt przekory, a to uwidaczniają, że mają na pokładzie dość serialową obsadę, a to sami już na etapie trailera pokazują niedoskonałości budżetowe, na przykład ten wielki wybuch we fragmencie powyżej.

Dałoby się sklecić z tych materiałów coś naprawdę budzącego zainteresowanie, ale odwalają sprawę byle jak i głównie wystawiają się na minusowanie tych debili od Spider-Mana, cały tego efekt. Zastanawiające jak Sony w przeciągu roku potrafi spieprzyć kampanię tylu dobrych marek w swojej bibliotece; Resident Evil, Pogromcy duchów, Venom, Morbius, no i Spider-Man, bo przecież są durni i nie pokażą tego Tobiasza, tak jak nie pokażą Billa Murraya.

Trsgiczny film. Nie marnujcie życia. Dawno nie widziałem tak złego zakończenia i tak nudnej sceny na napisach. Realizacyjna, aktorska, scenariuszowa bieda. Nie chcę mi się o tym pisać, nic tutaj nie ma, jak w tym memie z Travoltą.

1/10

Nawet z Unlimited nie brałem pod uwagę wyprawy do kina 🙂

Ale jestem wściekły, rozpisałem się więcej o tym badziewiu, to mnie wylogowało przy naciśnięciu wyślij i wyskoczył błąd o braku uprawnień. I przepadło. Wal się filmie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Ale muszę jedno- Tom Hopper. Nie kojarzę gościa, ale po tym co on daje w tym filmie to powinni go po prostu wywalić ze związku zawodowego aktorów. Jest po prostu zgniłą wisienką na torcie gówna, tym momentem gdy musisz wstać o 6 rano listopadową mgłą do pracy, pieprzonym 720p na Viaplay, tym kolesiem co zawsze siada pod rozkładem na przystanku chociaż ma całą ławkę, tymi postami na socialach stron filmowych w stylu The Rock powiedział, że chciałby zagrać Bonda, jest tym cholernym zwiastunem Kingsmana granym od dwóch lat, Danielem Richtmanem podającym dalej stronę BingWatchingThis i brakiem papieru toaletowego w Toi Toiu na Juwenaliach.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Page 1 of 3Next