Shang-Chi
Cytat z robgordon data 9 września, 2021, 09:00U mnie pierwszy Kapitan jest bardzo wysoko na liście najlepszych filmów MCU.
U mnie pierwszy Kapitan jest bardzo wysoko na liście najlepszych filmów MCU.
Cytat z Kuba data 9 września, 2021, 11:03U mnie, kiedy robiłem listę na letterboxa to zajął zaszczytne 6 miejsce od końca 😛
Ciągle uważam, że niesamowite jest jak wiele filmów MCU nie jest w stanie dobić do poziomu drugiego projektu w historii uniwersum. Mówię oczywiście o Spider-Man 2.
U mnie, kiedy robiłem listę na letterboxa to zajął zaszczytne 6 miejsce od końca 😛
Ciągle uważam, że niesamowite jest jak wiele filmów MCU nie jest w stanie dobić do poziomu drugiego projektu w historii uniwersum. Mówię oczywiście o Spider-Man 2.
Cytat z Mierzwiak data 10 września, 2021, 18:50Ojojoj.
https://twitter.com/DEADLINE/status/1436385650526212104?s=20
Ojojoj.
The prospects for Disney/Marvel’s #ShangChi getting a China release date are dwindling https://t.co/Rir0VYcEMu
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) September 10, 2021
Cytat z Kuba data 28 września, 2021, 21:48https://thedirect.com/article/marvel-shang-chi-tony-leung-mcu-future-return-movies
No i wspaniale
https://thedirect.com/article/marvel-shang-chi-tony-leung-mcu-future-return-movies
No i wspaniale
Cytat z Kuba data 15 listopada, 2021, 13:15Korzystając z tego że w końcu film jest ogólnie dostępny w wysokiej jakości powtórzyłem kilka scen i zdecydowanie utwierdzam się w przekonaniu, że film ten ma nie tylko najlepsze sceny akcji w MCU (zwłaszcza pod kątem pracy kamery) co scena w lesie bambusowym jest zdecydowanie moja ulubiona w tym uniwersum od Endgame. Chyba nawet bardziej niż w przypadku Eternals żałuję, że te pojedyncze perełki są opakowane tak przeciętnym filmem, nawet jeśli koniec końców moim zdaniem lepszym od filmu Zhao.
Cokolwiek zabawne wydaje się, że NWH przy całej swojej fanserwisowości prawdopodobnie będzie jednak najlepszym filmem MCU roku 😛
Korzystając z tego że w końcu film jest ogólnie dostępny w wysokiej jakości powtórzyłem kilka scen i zdecydowanie utwierdzam się w przekonaniu, że film ten ma nie tylko najlepsze sceny akcji w MCU (zwłaszcza pod kątem pracy kamery) co scena w lesie bambusowym jest zdecydowanie moja ulubiona w tym uniwersum od Endgame. Chyba nawet bardziej niż w przypadku Eternals żałuję, że te pojedyncze perełki są opakowane tak przeciętnym filmem, nawet jeśli koniec końców moim zdaniem lepszym od filmu Zhao.
Cokolwiek zabawne wydaje się, że NWH przy całej swojej fanserwisowości prawdopodobnie będzie jednak najlepszym filmem MCU roku 😛
Cytat z Mierzwiak data 20 listopada, 2021, 09:43Ja powtórzyłem całość, moja mama znowu była głodna jakiejś nowości 😉
Pierwsza połowa jest naprawdę bardzo, ale to bardzo fajna, ale wraz z przybyciem bohaterów do magicznej krainy film traci energię, rytm i udanie wykreowaną wcześniej osobowość. Naprawdę nie mogła to być skromniejsza historia bez bitwy dwóch mini-armii, walki komputerowych potworów i ratowania świata?
Niech za najlepszy przykład zmarnowanego potencjału świadczy postać siostry głównego bohatera - Xu Xialing. Relację z ojcem miała nie mniej skomplikowaną niż jej brat, a jednak w trzecim akcie została całkowicie wykluczona z jakiejkolwiek konfrontacji z nim - fizycznej, słownej czy emocjonalnej.
Ja powtórzyłem całość, moja mama znowu była głodna jakiejś nowości 😉
Pierwsza połowa jest naprawdę bardzo, ale to bardzo fajna, ale wraz z przybyciem bohaterów do magicznej krainy film traci energię, rytm i udanie wykreowaną wcześniej osobowość. Naprawdę nie mogła to być skromniejsza historia bez bitwy dwóch mini-armii, walki komputerowych potworów i ratowania świata?
Niech za najlepszy przykład zmarnowanego potencjału świadczy postać siostry głównego bohatera - Xu Xialing. Relację z ojcem miała nie mniej skomplikowaną niż jej brat, a jednak w trzecim akcie została całkowicie wykluczona z jakiejkolwiek konfrontacji z nim - fizycznej, słownej czy emocjonalnej.
Cytat z Kuba data 20 listopada, 2021, 10:08Sporym problemem w wątku Xialing jest także jego schematyczność. Studiuję kwestie azjatyckie więc tłumaczyć mi specyfiki relacji na linii ojciec-dzieci a zwłaszcza ojciec-corka mi nie trzeba, ale przy pewnej unikalności Wenwu na tle zarówno antagonistów jak i po prostu postaci w MCU uważam, że znacznie lepszym i ciekawszym rozwiązaniem byłoby gdyby Wenwu traktował dzieci na równi lub przynajmniej faktycznie miał jakakolwiek relacje z córką pokazaną na ekranie. Bo my właściwie mamy wyjaśnione przez nią jak to wygląda i to tyle..nawet w scenach rodzinnych Wenwu siedzi i bawi się z Shangiem. A przecież wystarczyło wstawić z dwie sceny gdzie zajmuje się lub bawi z córką, zamiast wsadzać informacje o tym w usta jej starszej wersji, już rzuciłoby to ciekawsze światło na całą ich relacje i pogłębiło główny konflikt.
A fakt, że film nie kończy się jedynie konfrontacją Shanga i Wenwu uważam, że absurd nie do pojęcia.
Sporym problemem w wątku Xialing jest także jego schematyczność. Studiuję kwestie azjatyckie więc tłumaczyć mi specyfiki relacji na linii ojciec-dzieci a zwłaszcza ojciec-corka mi nie trzeba, ale przy pewnej unikalności Wenwu na tle zarówno antagonistów jak i po prostu postaci w MCU uważam, że znacznie lepszym i ciekawszym rozwiązaniem byłoby gdyby Wenwu traktował dzieci na równi lub przynajmniej faktycznie miał jakakolwiek relacje z córką pokazaną na ekranie. Bo my właściwie mamy wyjaśnione przez nią jak to wygląda i to tyle..nawet w scenach rodzinnych Wenwu siedzi i bawi się z Shangiem. A przecież wystarczyło wstawić z dwie sceny gdzie zajmuje się lub bawi z córką, zamiast wsadzać informacje o tym w usta jej starszej wersji, już rzuciłoby to ciekawsze światło na całą ich relacje i pogłębiło główny konflikt.
A fakt, że film nie kończy się jedynie konfrontacją Shanga i Wenwu uważam, że absurd nie do pojęcia.
Cytat z Szaman data 6 grudnia, 2021, 19:14https://twitter.com/DEADLINE/status/1467918329448914947?t=t4-jhRLejXBJa0NwkcUoZA&s=19
EXCLUSIVE: Disney has made it official that Destin Daniel Cretton is returning to write and direct the sequel to #ShangChi | https://t.co/Wn9wszYx3O pic.twitter.com/4rsek5ulGz
— Deadline Hollywood (@DEADLINE) December 6, 2021