Batman
Cytat z Mierzwiak data 28 sierpnia, 2021, 12:40OK.
Tak czy siak taki czas trwania pasowałby do drugiej części albo finału trylogii a nie do pierwszego filmu nowej serii.
Chyba że Warner pokazuje widowni testowej surowy montaż i na podstawie opinii będą decydować co i gdzie przyciąć. Jak wiadomo to się zawsze dobrze kończy 😉
OK.
Tak czy siak taki czas trwania pasowałby do drugiej części albo finału trylogii a nie do pierwszego filmu nowej serii.
Chyba że Warner pokazuje widowni testowej surowy montaż i na podstawie opinii będą decydować co i gdzie przyciąć. Jak wiadomo to się zawsze dobrze kończy 😉
Cytat z Kuba data 28 sierpnia, 2021, 12:44To możliwe bo np Diuna była pokazywana w dwóch różnych wariantach z różnymi zakończeniami.
To możliwe bo np Diuna była pokazywana w dwóch różnych wariantach z różnymi zakończeniami.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 09:39Dobra, jakieś reakcje wyszukałem.
Faktycznie obecna wersja trwa 3 godziny. Film wydaje się być horrorem, jest bardzo mroczny i brutalny. Dano gra straszna i szaloną postać, jest podobno fenomenalny. Kravitz świetna. Jest podobno jakiś powalający twist który zadziałał na gościa który nie zna DC, ale rzuca to światło na sequele.
Dobra, jakieś reakcje wyszukałem.
Faktycznie obecna wersja trwa 3 godziny. Film wydaje się być horrorem, jest bardzo mroczny i brutalny. Dano gra straszna i szaloną postać, jest podobno fenomenalny. Kravitz świetna. Jest podobno jakiś powalający twist który zadziałał na gościa który nie zna DC, ale rzuca to światło na sequele.
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 09:44A nic o Robercie? I czy to możliwe, że ma jednak kategorię R, czy widownia testowa była wrażliwego serca? 🙂
A nic o Robercie? I czy to możliwe, że ma jednak kategorię R, czy widownia testowa była wrażliwego serca? 🙂
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 09:50O Robercie że ma zajebisty głos. Ale z tego co widzę to generalnie w bardziej zaangażowanej części internetu nie ma najmniejszych wątpliwości o jego występ a w przypadku np Kravitz już jest ich więcej.
Myślę, że Rka jest możliwa bo spekulowano już o niej wcześniej, BoP miało kategorie potwierdzona na chwilę przed premierą więc zobaczymy.
O Robercie że ma zajebisty głos. Ale z tego co widzę to generalnie w bardziej zaangażowanej części internetu nie ma najmniejszych wątpliwości o jego występ a w przypadku np Kravitz już jest ich więcej.
Myślę, że Rka jest możliwa bo spekulowano już o niej wcześniej, BoP miało kategorie potwierdzona na chwilę przed premierą więc zobaczymy.
Cytat z Kuba data 29 sierpnia, 2021, 22:04Okej, już trochę opinii o Pattinsonie mi mignęło, jest oczywiscie fantastyczny. Natomiast sam film co ciekawe ma podobno narracje w wykonaniu Bruca która ma wpisywać się w plany Reevesa by przede wszystkim zgłębiać psychikę Batmana. Sceny akcji są świetne i wyróżniają się te z udziałem Catwoman. Pojawia się więcej informacji o sporej dozie brutalności i krwi. Ale trzeba pamiętać, że krew w superhero nadal jest czymś świeżym i nie potrzeba jej dużo aby losowi widzowie byli zaskoczeni a Reeves już w swoich Małpach granicę PG 13 popychał do końca. Jak się okazuje był też kiedyś leak zabawki z takim oznaczeniem wiekowym (w kontekście filmu).
W kwestii zabijania - [spoiler] Bruce jest brutalny, ale jest wyraźne podkreślenie podobno, że nie zabija [/spoiler]
Okej, już trochę opinii o Pattinsonie mi mignęło, jest oczywiscie fantastyczny. Natomiast sam film co ciekawe ma podobno narracje w wykonaniu Bruca która ma wpisywać się w plany Reevesa by przede wszystkim zgłębiać psychikę Batmana. Sceny akcji są świetne i wyróżniają się te z udziałem Catwoman. Pojawia się więcej informacji o sporej dozie brutalności i krwi. Ale trzeba pamiętać, że krew w superhero nadal jest czymś świeżym i nie potrzeba jej dużo aby losowi widzowie byli zaskoczeni a Reeves już w swoich Małpach granicę PG 13 popychał do końca. Jak się okazuje był też kiedyś leak zabawki z takim oznaczeniem wiekowym (w kontekście filmu).
W kwestii zabijania -
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2021, 22:06Bardzo podoba mi się pomysł z narracją, nie widzę jak na razie żadnego słabego punktu w tych plotkach/przeciekach.
Bardzo podoba mi się pomysł z narracją, nie widzę jak na razie żadnego słabego punktu w tych plotkach/przeciekach.
Cytat z Mierzwiak data 29 sierpnia, 2021, 22:10Hmmm.
Wydaje mi się że w kinach przepchną PG-13, ale na płytach film może dostać wersję z Rką. Byłby to pierwszy solowy Bat-film z Rką, a trzeci aktorski w ogóle po wersji rozszerzonej BvS oraz ZSJL.
Hmmm.
Wydaje mi się że w kinach przepchną PG-13, ale na płytach film może dostać wersję z Rką. Byłby to pierwszy solowy Bat-film z Rką, a trzeci aktorski w ogóle po wersji rozszerzonej BvS oraz ZSJL.
Cytat z Szaman data 30 sierpnia, 2021, 12:43Podsumowanie tego o czym pisał Kuba
https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1432303972753330179?s=19
Podsumowanie tego o czym pisał Kuba
W sieci pojawiły się pierwsze opinie na temat filmu „The Batman”, który trafi do kin w marcu przyszłego roku. Czego możemy oczekiwać od nowej interpretacji najpopularniejszego bohatera DC Comics?https://t.co/fMY97NviTb
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) August 30, 2021
Cytat z Szaman data 31 sierpnia, 2021, 16:06https://twitter.com/empiremagazine/status/1432719704645414918
The new trailer for #TheBatman is confirmed to arrive at this year's online #DCFanDome event in October. Read more: https://t.co/H45N4mqSRJ pic.twitter.com/6oag5rZeqc
— Empire Magazine (@empiremagazine) August 31, 2021
Cytat z Szaman data 11 września, 2021, 16:00Stary zwiastun Batmana leci w kinie przed Malignant i robi ogromne wrażenie, zawłaszcza głos Dano i ten moment kiedy na ekran wjeżdża ogromny napis The Batman przy akompaniamencie Nirvany.
Stary zwiastun Batmana leci w kinie przed Malignant i robi ogromne wrażenie, zawłaszcza głos Dano i ten moment kiedy na ekran wjeżdża ogromny napis The Batman przy akompaniamencie Nirvany.
Cytat z Kuba data 12 września, 2021, 08:40Bo to ciągle absolutnie jeden z najlepszych trailerów jakie powstały. Genialnie sprzedający nastrój filmu, pokazujący wszystko co potrzeba jednocześnie nie pokazując nic, genialnie zmontowany i zbudowany (a tu przecież mieli 20% nakręconego filmu!) z doskonałym podkładem muzyki pod nastrój.
Bo to ciągle absolutnie jeden z najlepszych trailerów jakie powstały. Genialnie sprzedający nastrój filmu, pokazujący wszystko co potrzeba jednocześnie nie pokazując nic, genialnie zmontowany i zbudowany (a tu przecież mieli 20% nakręconego filmu!) z doskonałym podkładem muzyki pod nastrój.
Cytat z Mierzwiak data 13 września, 2021, 22:41https://twitter.com/THR/status/1437531143339925505?s=20
‘The Batman’ Penguin Spinoff Series in the Works at HBO Max https://t.co/S4SzqgWH4P
— The Hollywood Reporter (@THR) September 13, 2021
Cytat z Kuba data 13 września, 2021, 23:41Czasami wydarzy się coś co budzi głęboka niechęć i niesmak wobec produkcji komiksowych u mnie. To jeden z takich momentów.
Czasami wydarzy się coś co budzi głęboka niechęć i niesmak wobec produkcji komiksowych u mnie. To jeden z takich momentów.
Cytat z Szaman data 14 września, 2021, 06:03Widz płaci i wymaga produktów ze sobą powiązanych. Co zrobić. Pewnie większość komentarzy będzie pozytywnych.
Widz płaci i wymaga produktów ze sobą powiązanych. Co zrobić. Pewnie większość komentarzy będzie pozytywnych.
Cytat z Kuba data 14 września, 2021, 09:35Pomysł na serial z policjantami jest fajny, nawet jak zmiana na stołku showrunnera niepokojąca. Ale Pingwin, czyli coś co z zasady będzie poruszało wątki które musi poruszyć serial o policji Gotham? Bleh.
Zaraz ogłoszą spin-off o Catwoman. Na pewno. Pewnie w oba projekty wmieszają Falcona.
Świat Batmana pozostaje ciągle nie do końca wyeksplorowany w kinie i telewizji. Czemu nie wezmą się za Azraela? Trybunał Sów, Freeza? Nie mam pojęcia.
Pomysł na serial z policjantami jest fajny, nawet jak zmiana na stołku showrunnera niepokojąca. Ale Pingwin, czyli coś co z zasady będzie poruszało wątki które musi poruszyć serial o policji Gotham? Bleh.
Zaraz ogłoszą spin-off o Catwoman. Na pewno. Pewnie w oba projekty wmieszają Falcona.
Świat Batmana pozostaje ciągle nie do końca wyeksplorowany w kinie i telewizji. Czemu nie wezmą się za Azraela? Trybunał Sów, Freeza? Nie mam pojęcia.
Cytat z Mierzwiak data 14 września, 2021, 09:50Powtórzę to co już pisałem:
Nie podoba mi się rozmienianie na drobne filmu, którego nawet jeszcze nie widzieliśmy, poza tym sorry, ale może The Batman wcale nie będzie aż tak dużym sukcesem i co wtedy? To samo z serialowym spin offem Diuny. Nie oszukujmy się: gdyby nie streamingowa wojenka i wyścig na ilość subskrybentów nikomu nawet nie przyszedł by do głowy pomysł na taki serial.
Powtórzę to co już pisałem:
Nie podoba mi się rozmienianie na drobne filmu, którego nawet jeszcze nie widzieliśmy, poza tym sorry, ale może The Batman wcale nie będzie aż tak dużym sukcesem i co wtedy? To samo z serialowym spin offem Diuny. Nie oszukujmy się: gdyby nie streamingowa wojenka i wyścig na ilość subskrybentów nikomu nawet nie przyszedł by do głowy pomysł na taki serial.
Cytat z Kuba data 14 września, 2021, 10:26Oj tutaj akurat bym powątpiewał. Produkcję DC to jasne, efekt wojny streamingowej i moim zdaniem nacisków z góry, HBO nigdy nie garnęło się szczególnie do takich produkcji, jedyne co zrobili to Watchmen które jest bardzo dalekie od typowej komiksowej produkcji. Tymczasem nagle po stworzeniu Maxa Bloys i ekipa muszą ogarniać pizdyliard seriali, które na dodatek będą kosztogenne i jeszcze będą okupować medialna uwagę przez większość czasu. Mam szczere wątpliwości czy Casey Bloys jest entuzjastą większości tych projektów.
Natomiast w przypadku Diuny od początku jasno było określone, że Legendary interesuje uniwersum w którego skład wejdą filmy i seriale. HBO poszukuje też nowego GoT i przy tym zależy im nadal na jakości, w końcu wyrzucili do kosza względnie gotowy spin-off GoT tylko dlatego, że był za słaby. Z Potterem się nie śpieszą bo chcą to zrobić dobrze. W świecie serialowym innymi prawami rządzi się sukces lub porażka marki, w tym przypadku więc serial będący prequelem jednej z najgłośniejszych i możliwe że najważniejszych premier od lat, kręcony przez topowego reżysera może byc potencjalnym hitem. Zwłaszcza kiedy opowiada on historię osadzona w znanym, cenionym i ciekawym uniwersum. Historię bazująca na postaciach które są w większym lub mniejszym stopniu samograjami. Z tego dosłownie można zresztą zrobić kosmiczna Grę o tron. Więc dla mnie na ten moment (tak, nie jestem w 100% tu obiektywny :P) Sisterhood jest mimo wszystko przedłużeniem stałej, konsekwentnej polityki HBO a Peacmakery, GCPD, Pingwiny i inne to narzucony wymysł Warnera będący faktycznie jedynie próba wygrania w wojnie streamingowej chociaż z Apple, najpotężniejszą trójka już jest raczej poza ich zasięgiem, zwłaszcza kiedy spojrzymy na to, że Disney dopiero jednak zaczyna a Amazon najpotężniejsze działa wytoczy za rok.
+ Ja na przykład wolę seriale osadzone w nowych, literackich uniwersach,adaptowane jakieś mniej znane komiksy, wyszukiwanie najciekawszych historii z Westeros czy barowanie się z Silimarilionem czy innym Kołem czasu niż serial o losowym villainie komiksowym którego widziałem już multum razy.
Oj tutaj akurat bym powątpiewał. Produkcję DC to jasne, efekt wojny streamingowej i moim zdaniem nacisków z góry, HBO nigdy nie garnęło się szczególnie do takich produkcji, jedyne co zrobili to Watchmen które jest bardzo dalekie od typowej komiksowej produkcji. Tymczasem nagle po stworzeniu Maxa Bloys i ekipa muszą ogarniać pizdyliard seriali, które na dodatek będą kosztogenne i jeszcze będą okupować medialna uwagę przez większość czasu. Mam szczere wątpliwości czy Casey Bloys jest entuzjastą większości tych projektów.
Natomiast w przypadku Diuny od początku jasno było określone, że Legendary interesuje uniwersum w którego skład wejdą filmy i seriale. HBO poszukuje też nowego GoT i przy tym zależy im nadal na jakości, w końcu wyrzucili do kosza względnie gotowy spin-off GoT tylko dlatego, że był za słaby. Z Potterem się nie śpieszą bo chcą to zrobić dobrze. W świecie serialowym innymi prawami rządzi się sukces lub porażka marki, w tym przypadku więc serial będący prequelem jednej z najgłośniejszych i możliwe że najważniejszych premier od lat, kręcony przez topowego reżysera może byc potencjalnym hitem. Zwłaszcza kiedy opowiada on historię osadzona w znanym, cenionym i ciekawym uniwersum. Historię bazująca na postaciach które są w większym lub mniejszym stopniu samograjami. Z tego dosłownie można zresztą zrobić kosmiczna Grę o tron. Więc dla mnie na ten moment (tak, nie jestem w 100% tu obiektywny :P) Sisterhood jest mimo wszystko przedłużeniem stałej, konsekwentnej polityki HBO a Peacmakery, GCPD, Pingwiny i inne to narzucony wymysł Warnera będący faktycznie jedynie próba wygrania w wojnie streamingowej chociaż z Apple, najpotężniejszą trójka już jest raczej poza ich zasięgiem, zwłaszcza kiedy spojrzymy na to, że Disney dopiero jednak zaczyna a Amazon najpotężniejsze działa wytoczy za rok.
+ Ja na przykład wolę seriale osadzone w nowych, literackich uniwersach,adaptowane jakieś mniej znane komiksy, wyszukiwanie najciekawszych historii z Westeros czy barowanie się z Silimarilionem czy innym Kołem czasu niż serial o losowym villainie komiksowym którego widziałem już multum razy.
Cytat z Mierzwiak data 14 września, 2021, 11:12Tylko kogo będzie interesować ten serial wywodzący się z Diuny jeśli film nie znajdzie widowni? To wszystko tylko tak ładnie brzmi w teorii.
Tylko kogo będzie interesować ten serial wywodzący się z Diuny jeśli film nie znajdzie widowni? To wszystko tylko tak ładnie brzmi w teorii.