aby założyć posty i tematy.

Suicide Squad

PreviousPage 6 of 6

Też kocham mimo zabicia 27 dzieci 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Akurat ona jedyna z całego składu mogła być niewinna. Możliwości obrony w sądzie miała dość niewielkie 🙂

Szaman

Jednak lubię ten film. Zmieniam na 7/10 i cofam wszystko co napisałem. Ma mój szacunek już za to, że coś takiego istnieje, wyobrażam sobie ile osób trzeba było przekonać: studio, inwestorów, ludzi od gadżetów, nawet ludzi od Margot Robbie, że gwiazda na którą chuchają i dmuchają ma zagrać w filmie o łasicy która zabiła 27 dzieci. Pewnie jej agent spytał od razu czy jednocześnie 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data Sierpień 20, 2021, 11:17

Jednak lubię ten film.

Idź lepiej drugi raz na to niż na pocztówkę z plastikowego Miami z Jackmanem 😛

Oj Hugh uratuje 🙂

Jestem pod wrażeniem, że światełka nie były CGI.

https://twitter.com/CultureCrave/status/1433550269690769438?t=pw5sH4yTKqaigTP_4jgHAg&s=19

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak

Szaman ogarnij się trochę, najpierw Zielony Rycerz a teraz to?! 🙂 Może to tylko ja, ale nie wiem jak można posądzać oczywiste efekty praktyczne i charakteryzację o bycie CGI 😛

Szaman
Cytat z Szaman data Wrzesień 5, 2021, 10:02

Coraz bardziej doceniam finał z rozgwiazdą z wiadomego filmu. Proste, czytelne, afektowne, z bohaterami którzy muszą współpracować, z wrogiem który ma jakąś osobowość, nieprzeładowany CGI, w lokacji która zdaje się realna i z ładną klamrą w ostatniej scenie filmu (ze szczurkiem). Coś z czym jest ostatnio duży problem w MCU, ale może sytuację polepszy finał No Way Home znany z przecieków

Odpowiadam tutaj żeby nie kontynuować offtopa w tamtym temacie.

Zgadzam się i w sumie ktoś mógłby mi zarzucić "Ej, Mierzwiak, ale TSS to też pewna formuła, a w finale ratują świat." Zgadza się, w końcu to nie tak, że Gunn nakręcił jakiś rewolucyjny film, ale z drugiej strony cholera, on mi nie przypomina niczego, co oglądałem, a cały finał jest tak skonstruowany, pełen tak dziwnych i odjechanych elementów, że mimo bycia zgodnym z teoretyczną formułą ostatecznie poza nią wykracza i oferuje coś autentycznie świeżego. Pokazuje, że nawet oklepany schemat da się przedstawić w nowy, niewidziany dotąd sposób.

I to też, mimo ogólnego bycia burdelem, doceniam w DC - to jak różnorodne są ich filmy. Przecież The Suicide Squad Gunna, mimo oparcia na takich samych założeniach fabuły a nawet obecności kilku tych samych postaci, w ogóle nie przypomina nawet poprzedniego Legionu!

Szaman

Szaman

Taka dziwna ciekawostka: na okładkach DVD / Blu-ray / UHD tego filmu, brutalnego, z kategorią R przecież, nie zobaczymy broni. Efekt jest co najmniej dziwny, poniżej jeden z przykładów:

(przy okazji to świetny przykład jak totalnie spieprzono ten plakat przerabiając go na okładkę)

Szaman

O bosze. Czy Ayer nie obiecywał, że już więcej nie poruszy tego tematu?

https://twitter.com/DavidAyerMovies/status/1461758501508636673?s=20

PreviousPage 6 of 6