Thor
Cytat z Szaman data 24 czerwca, 2022, 10:47https://twitter.com/FilmozercyCOM/status/1540267406244937728?t=FqZrkiqwrPCDGIeBtLJMeA&s=19
Za nami pierwszy oficjalny pokaz nowego filmu z uniwersum Marvela. Według pierwszych opinii #ThorLoveAndThunder to kolejne udane widowisko MCU i wyjątkowo mocy powrót boga piorunów.https://t.co/7XqiGGyV2Z
— Filmozercy.com (@FilmozercyCOM) June 24, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 24 czerwca, 2022, 10:55Grace pisze, że mocno spoilerowy.
Grace pisze, że mocno spoilerowy.
Cytat z Szaman data 1 lipca, 2022, 09:09Nic dziwnego, że potem brakuje na CGI jak Lena dostaje 7 mln 🙂 ale jakoś nie chce mi się wierzyć w taką kwotę, mimo, że napisało o niej Variety.
https://www.filmweb.pl/news/%22Thor%3A+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+grom%22.+Czy+Lena+Headey+dosta%C5%82a+7+milion%C3%B3w+za+rol%C4%99%2C+kt%C3%B3r%C4%85+wyci%C4%99to-146977
Nic dziwnego, że potem brakuje na CGI jak Lena dostaje 7 mln 🙂 ale jakoś nie chce mi się wierzyć w taką kwotę, mimo, że napisało o niej Variety.
Cytat z Marek Pilarski data 1 lipca, 2022, 09:16Agencja klaunów.
Agencja klaunów.
Cytat z Kuba data 1 lipca, 2022, 09:48A potem ludzie się jaraja że seriale MCU kosztują po 200 mln na 6 odcinków. A tu takie pieniądze idą na aktorów, że pewnie faktyczne liczby wydane na produkcję byłyby dla nasz szokujące...w drugą stronę 😉
A potem ludzie się jaraja że seriale MCU kosztują po 200 mln na 6 odcinków. A tu takie pieniądze idą na aktorów, że pewnie faktyczne liczby wydane na produkcję byłyby dla nasz szokujące...w drugą stronę 😉
Cytat z Marek Pilarski data 1 lipca, 2022, 10:46Chyba nikt na serio nie sądzi, że Marvel zapłacił jej $7 mln za rólkę, która została ostatecznie wycięta z filmu. 😛
Chyba nikt na serio nie sądzi, że Marvel zapłacił jej $7 mln za rólkę, która została ostatecznie wycięta z filmu. 😛
Cytat z Mierzwiak data 1 lipca, 2022, 12:52Żadnego.
W ogóle jaka aktorka mogłaby dzisiaj zawołać $7 mln za nieznaczące cameo?
Żadnego.
W ogóle jaka aktorka mogłaby dzisiaj zawołać $7 mln za nieznaczące cameo?
Cytat z Szaman data 5 lipca, 2022, 18:01https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1544359076984913921?t=xhyrzEPSWm_Nz8Syh4-eOQ&s=19
The final poster for #ThorLoveAndThunder has been released.
Read our review: https://t.co/Dcn3wCKSBR pic.twitter.com/XWJVftkGbV
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 5, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 5 lipca, 2022, 21:35Pewnie już wiecie, że pojawiły się recenzje i że są już pomidorki
[spoiler title=""]Obecnie 72% i 6,8/10[/spoiler]
Pewnie już wiecie, że pojawiły się recenzje i że są już pomidorki
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 15:05Fajne, lekkie, zabawne, nawet urocze i - co mnie zaskoczyło - chwilami szczerze poruszające MCU. W sumie nie mam jakichś szczególnych zastrzeżeń, nie uważam by było widać, że z filmu wyleciało mnóstwo materiału (Grace chyba nie ma pojęcia co to jest surowy montaż filmu), by Portman była zła, wręcz przeciwnie albo by film był niespójny, również tonalnie. Uważam, że jest spójny, mało tego, jest o wiele spójniejszy niż Ragnarok.
Jeśli już to wyrzuciłbym zbędny a przy tym totalnie nieciekawy występ gościnny Strażników Galaktyki.
Fajne, lekkie, zabawne, nawet urocze i - co mnie zaskoczyło - chwilami szczerze poruszające MCU. W sumie nie mam jakichś szczególnych zastrzeżeń, nie uważam by było widać, że z filmu wyleciało mnóstwo materiału (Grace chyba nie ma pojęcia co to jest surowy montaż filmu), by Portman była zła, wręcz przeciwnie albo by film był niespójny, również tonalnie. Uważam, że jest spójny, mało tego, jest o wiele spójniejszy niż Ragnarok.
Jeśli już to wyrzuciłbym zbędny a przy tym totalnie nieciekawy występ gościnny Strażników Galaktyki.
Cytat z Szaman data 9 lipca, 2022, 16:03Może właśnie jakby wywalić Strażników to film byłby jakiś mniej chaotyczny. On uspokaja się dopiero od sekwencji (prawie) czarno-białej, wreszcie czułem właściwy rytm. Pratt tam wygląda jakby wstał po libacji, reszta prawie się nie odzywa, totalnie zbędny motyw.
Tak na gorąco, fantastyczny Bale, świetna konkluzja z tytułem i jednak trochę takie na siłę wciśnięte hektolitry humoru, bo czuć, że najlepiej było na linii Portman-Bale.
Wszystkiego kolorowego paskudztwa za dużo i pogarszający się humor Waititiego. Dzieci jako totalny McGuffin.
5/10
Może właśnie jakby wywalić Strażników to film byłby jakiś mniej chaotyczny. On uspokaja się dopiero od sekwencji (prawie) czarno-białej, wreszcie czułem właściwy rytm. Pratt tam wygląda jakby wstał po libacji, reszta prawie się nie odzywa, totalnie zbędny motyw.
Tak na gorąco, fantastyczny Bale, świetna konkluzja z tytułem i jednak trochę takie na siłę wciśnięte hektolitry humoru, bo czuć, że najlepiej było na linii Portman-Bale.
Wszystkiego kolorowego paskudztwa za dużo i pogarszający się humor Waititiego. Dzieci jako totalny McGuffin.
5/10
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 16:29Dokładnie cały humor przyjąłem z otwartymi ramionami, ale jestem ostatnio w psychicznej rozsypce (takie tam różne problemy) więc potrzebowałem takiego eskapizmu, może normalnie kręciłbym na coś nosem 🙂
Dokładnie cały humor przyjąłem z otwartymi ramionami, ale jestem ostatnio w psychicznej rozsypce (takie tam różne problemy) więc potrzebowałem takiego eskapizmu, może normalnie kręciłbym na coś nosem 🙂
Cytat z Szaman data 9 lipca, 2022, 16:31Trzymaj się Mierzwiak, cieszę się, że Taika choć na chwilę pomógł.
Motyw z automatem i jedzeniem był fajny. Na mojej sali było dziwnie cicho, jeden koleś śmiał się ze wszystkiego. Dziwnie, bo zwykle chichrają się na tych Marvelach, ale to losowa sprawa w sumie.
Trzymaj się Mierzwiak, cieszę się, że Taika choć na chwilę pomógł.
Motyw z automatem i jedzeniem był fajny. Na mojej sali było dziwnie cicho, jeden koleś śmiał się ze wszystkiego. Dziwnie, bo zwykle chichrają się na tych Marvelach, ale to losowa sprawa w sumie.
Cytat z Mierzwiak data 9 lipca, 2022, 16:46U mnie wszyscy widzowie dobrze się bawili, a było nas całe 7 osób na sali 🙂
Przy okazji zaliczyłem pierwszy od 2017 roku seans 3D, nie wiem gdzie miałem mózg kupując bilet. Na szczęście nie było źle.
U mnie wszyscy widzowie dobrze się bawili, a było nas całe 7 osób na sali 🙂
Przy okazji zaliczyłem pierwszy od 2017 roku seans 3D, nie wiem gdzie miałem mózg kupując bilet. Na szczęście nie było źle.
Cytat z Mierzwiak data 10 lipca, 2022, 07:59Takie pytanko, pół-żartem, pół-serio:
[spoiler title=""]Skoro wystarczyło udać sie z Bifrostem w miejsce, które spełnia życzenia, czy nie czyni to całej fabuły Endgame, włącznie ze śmiercią Nataszy i Starka, niepotrzebną? :D[/spoiler]
Takie pytanko, pół-żartem, pół-serio:
Cytat z Szaman data 10 lipca, 2022, 08:05TAK 😀 Nie pomyślałem o tym! I Thor o tym wiedział od początku Endgame! To w sumie nawet czyni niepotrzebnym światowe tournee Thanosa. Ale lepiej nad tym się nie zastanawiać, chociaż podejrzewam, że jeszcze będzie z tego afera 🙂
TAK 😀 Nie pomyślałem o tym! I Thor o tym wiedział od początku Endgame! To w sumie nawet czyni niepotrzebnym światowe tournee Thanosa. Ale lepiej nad tym się nie zastanawiać, chociaż podejrzewam, że jeszcze będzie z tego afera 🙂
Cytat z Szaman data 10 lipca, 2022, 10:33Jeszcze co do sceny na napisach:
[spoiler title=""] A może Guy Ritchie tak naprawdę nie będzie kręcił remake'u animowanego Herkulesa, a solowego Herkulesa dla MCU? [/spoiler]
Jeszcze co do sceny na napisach: