aby założyć posty i tematy.

Thor

PreviousPage 9 of 10Next

Grace pisze, że mocno spoilerowy.

Czytałem wyciek.

Na pewno nigdzie się nie wybieram 🙂

Nic dziwnego, że potem brakuje na CGI jak Lena dostaje 7 mln 🙂 ale jakoś nie chce mi się wierzyć w taką kwotę, mimo, że napisało o niej Variety.

https://www.filmweb.pl/news/%22Thor%3A+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+grom%22.+Czy+Lena+Headey+dosta%C5%82a+7+milion%C3%B3w+za+rol%C4%99%2C+kt%C3%B3r%C4%85+wyci%C4%99to-146977

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Agencja klaunów.

A potem ludzie się jaraja że seriale MCU kosztują po 200 mln na 6 odcinków. A tu takie pieniądze idą na aktorów, że pewnie faktyczne liczby wydane na produkcję byłyby dla nasz szokujące...w drugą stronę 😉

Chyba nikt na serio nie sądzi, że Marvel zapłacił jej $7 mln za rólkę, która została ostatecznie wycięta z filmu. 😛

Poza tym jaki potencjał finansowy ma Lena Headey?

Żadnego.

W ogóle jaka aktorka mogłaby dzisiaj zawołać $7 mln za nieznaczące cameo?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Pewnie już wiecie, że pojawiły się recenzje i że są już pomidorki

Spoiler
Obecnie 72% i 6,8/10

Fajne, lekkie, zabawne, nawet urocze i - co mnie zaskoczyło - chwilami szczerze poruszające MCU. W sumie nie mam jakichś szczególnych zastrzeżeń, nie uważam by było widać, że z filmu wyleciało mnóstwo materiału (Grace chyba nie ma pojęcia co to jest surowy montaż filmu), by Portman była zła, wręcz przeciwnie albo by film był niespójny, również tonalnie. Uważam, że jest spójny, mało tego, jest o wiele spójniejszy niż Ragnarok.

Jeśli już to wyrzuciłbym zbędny a przy tym totalnie nieciekawy występ gościnny Strażników Galaktyki.

Może właśnie jakby wywalić Strażników to film byłby jakiś mniej chaotyczny. On uspokaja się dopiero od sekwencji (prawie) czarno-białej, wreszcie czułem właściwy rytm. Pratt tam wygląda jakby wstał po libacji, reszta prawie się nie odzywa, totalnie zbędny motyw.

Tak na gorąco, fantastyczny Bale, świetna konkluzja z tytułem i jednak trochę takie na siłę wciśnięte hektolitry humoru, bo czuć, że najlepiej było na linii Portman-Bale.

Wszystkiego kolorowego paskudztwa za dużo i pogarszający się humor Waititiego. Dzieci jako totalny McGuffin.

5/10

Dokładnie cały humor przyjąłem z otwartymi ramionami, ale jestem ostatnio w psychicznej rozsypce (takie tam różne problemy) więc potrzebowałem takiego eskapizmu, może normalnie kręciłbym na coś nosem 🙂

Trzymaj się Mierzwiak, cieszę się, że Taika choć na chwilę pomógł.

Motyw z automatem i jedzeniem był fajny. Na mojej sali było dziwnie cicho, jeden koleś śmiał się ze wszystkiego. Dziwnie, bo zwykle chichrają się na tych Marvelach, ale to losowa sprawa w sumie.

Mierzwiak

U mnie wszyscy widzowie dobrze się bawili, a było nas całe 7 osób na sali 🙂

Przy okazji zaliczyłem pierwszy od 2017 roku seans 3D, nie wiem gdzie miałem mózg kupując bilet. Na szczęście nie było źle.

Takie pytanko, pół-żartem, pół-serio:

Spoiler
Skoro wystarczyło udać sie z Bifrostem w miejsce, które spełnia życzenia, czy nie czyni to całej fabuły Endgame, włącznie ze śmiercią Nataszy i Starka, niepotrzebną? 😀

Szaman has reacted to this post.
Szaman

TAK 😀 Nie pomyślałem o tym! I Thor o tym wiedział od początku Endgame! To w sumie nawet czyni niepotrzebnym światowe tournee Thanosa. Ale lepiej nad tym się nie zastanawiać, chociaż podejrzewam, że jeszcze będzie z tego afera 🙂

Mierzwiak

Jeszcze co do sceny na napisach:

Spoiler
A może Guy Ritchie tak naprawdę nie będzie kręcił remake'u animowanego Herkulesa, a solowego Herkulesa dla MCU?

PreviousPage 9 of 10Next