Alien
Cytat z Marek Pilarski data 16 sierpnia, 2024, 22:38Ok, pewnie i tak nie zdążyłbym przed jutrzejszym seansem. 😛
Ok, pewnie i tak nie zdążyłbym przed jutrzejszym seansem. 😛
Cytat z Mierzwiak data 17 sierpnia, 2024, 09:33😀
https://twitter.com/Soilfloweroil/status/1824272909679861879
😀
#AlienRomulus pic.twitter.com/JNln7VQutz
— SunnGawd (@Soilfloweroil) August 16, 2024
Cytat z Szaman data 17 sierpnia, 2024, 11:33Oj wiem, że z kamery, ale tylko 8 sekund 🙂 I jest świetne. Ma posmak teaserów sprzed 30 lat. Jest Obcy. Jest planeta Ziemia. Wystarczy.
https://twitter.com/ridgetop21/status/1824645278382612539?t=emYn0NE3h1X26u59OVhxkA&s=19
Oj wiem, że z kamery, ale tylko 8 sekund 🙂 I jest świetne. Ma posmak teaserów sprzed 30 lat. Jest Obcy. Jest planeta Ziemia. Wystarczy.
Caught the #AlienEarth teaser at my #AlienRomulus round 2 screening! pic.twitter.com/ODFJq87WLt
— Adam Zeller (@ridgetop21) August 17, 2024
Cytat z Mierzwiak data 18 sierpnia, 2024, 11:42You’ve done several ongoing series as well as this anthology that’s now spanned 10 years of your life. I’m assuming with Alien: Earth [the prequel to the 1979 film he’s showrunning], the intent is to go past one season …
It could be the next 10 years of my life, for sure.
Is Alien still on track for 2025?
We just wrapped. I’m in post, editing away. Obviously, there’s a large visual effects component that takes time. But I couldn’t be happier with the show that we shot. If people wanted a television series based on the world of Alien, I think I’m going to give them something special.
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-features/fargo-creator-noah-hawley-interview-season-five-emmys-alien-earth-tv-series-1235976329/
You’ve done several ongoing series as well as this anthology that’s now spanned 10 years of your life. I’m assuming with Alien: Earth [the prequel to the 1979 film he’s showrunning], the intent is to go past one season …
It could be the next 10 years of my life, for sure.
Is Alien still on track for 2025?
We just wrapped. I’m in post, editing away. Obviously, there’s a large visual effects component that takes time. But I couldn’t be happier with the show that we shot. If people wanted a television series based on the world of Alien, I think I’m going to give them something special.
Cytat z Kuba data 18 sierpnia, 2024, 13:06Zajebistą sprawą jest też to, że serial ma się skupić mocno na AI a jednego syntetyka ma zagrać Olyphant.
Mam szczerą nadzieję, że pomimo takich pogłosek serial nie zignoruje Prometeusza.
Zajebistą sprawą jest też to, że serial ma się skupić mocno na AI a jednego syntetyka ma zagrać Olyphant.
Mam szczerą nadzieję, że pomimo takich pogłosek serial nie zignoruje Prometeusza.
Cytat z Janko data 18 sierpnia, 2024, 20:58Alien: Romulus
Rzeczywiście takie the best of serii (no prawie), wręcz można by powiedzieć że to taki festiwal fanserwisu. Nie zawsze wszystko wychodzi dobrze, ale na pewno jest lepiej od ostatnich wysrywów Scotta w tym temacie. Co prawda niestety Prometeusz został tu wspomniany, ale da się to przeżyć. Na pewno najlepszy jest początek, budowanie klimatu, to jak się to fajnie zgrywa z jedynką: komputery, scenografia. Efekty wizualne też na plus, chyba trochę wykorzystali praktycznych na zbliżeniach, w każdym razie dobra robota. Niestety końcówka zwalona po całości, nie dość że sporo chaosu, to już CGI zdecydowanie nie było niewidzialne
[spoiler title=""]
No i cholera znowu hybryda człowieka z Obcym? Nie dość, że Alvarez wybrał z czwórki mało lubiany motyw to jeszcze wykonał go tak z 5 razy gorzej. Nie mówiąc już o tym, że do tego nie musiało dojść gdyby główna bohaterka zamiast wracać po androida, tak wiem że mającą z nim emocjonalny związek, ale jednak tylko androida, pomogła wykrwawiającej się koleżance w ciąży, aby żywa dotarła do kapsuły i po drodze nie zrobiła głupiej rzeczy. Ale walić logikę w scenariuszu było inaczej
[/spoiler]
Wiem, że część narzeka, ale mogło być gorzej jakby Ridley się za to zabrał. A, że mogło być lepiej? Pewnie, ale nie jest tragicznie.
Alien: Romulus
Rzeczywiście takie the best of serii (no prawie), wręcz można by powiedzieć że to taki festiwal fanserwisu. Nie zawsze wszystko wychodzi dobrze, ale na pewno jest lepiej od ostatnich wysrywów Scotta w tym temacie. Co prawda niestety Prometeusz został tu wspomniany, ale da się to przeżyć. Na pewno najlepszy jest początek, budowanie klimatu, to jak się to fajnie zgrywa z jedynką: komputery, scenografia. Efekty wizualne też na plus, chyba trochę wykorzystali praktycznych na zbliżeniach, w każdym razie dobra robota. Niestety końcówka zwalona po całości, nie dość że sporo chaosu, to już CGI zdecydowanie nie było niewidzialne
No i cholera znowu hybryda człowieka z Obcym? Nie dość, że Alvarez wybrał z czwórki mało lubiany motyw to jeszcze wykonał go tak z 5 razy gorzej. Nie mówiąc już o tym, że do tego nie musiało dojść gdyby główna bohaterka zamiast wracać po androida, tak wiem że mającą z nim emocjonalny związek, ale jednak tylko androida, pomogła wykrwawiającej się koleżance w ciąży, aby żywa dotarła do kapsuły i po drodze nie zrobiła głupiej rzeczy. Ale walić logikę w scenariuszu było inaczej
Wiem, że część narzeka, ale mogło być gorzej jakby Ridley się za to zabrał. A, że mogło być lepiej? Pewnie, ale nie jest tragicznie.
Cytat z Marek Pilarski data 18 sierpnia, 2024, 21:54https://twitter.com/PhysicalMedia_/status/1825262315224391953
https://twitter.com/PhysicalMedia_/status/1825262315224391953
Cytat z Mierzwiak data 18 sierpnia, 2024, 22:07@szaman
Podniosłeś ocenę na 7?
Im więcej czasu mija od seansu tym lepiej myślę o tym co mi się podobało i tym gorzej o tym, co nie 🙂
Podniosłeś ocenę na 7?
Im więcej czasu mija od seansu tym lepiej myślę o tym co mi się podobało i tym gorzej o tym, co nie 🙂
Cytat z Szaman data 18 sierpnia, 2024, 22:08Nie, tam od początku było 7. A ja chłodniej myślę o Romulusie, a lepiej o May December 🙂
Nie, tam od początku było 7. A ja chłodniej myślę o Romulusie, a lepiej o May December 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 18 sierpnia, 2024, 22:08Dobrze, że jednak nie powtarzałem sobie niczego przed seansem, bo dzięki temu nie miałem zbytnio okazji, żeby w myślach wskazywać palcem na ekran. 🙂
Dobrze, że jednak nie powtarzałem sobie niczego przed seansem, bo dzięki temu nie miałem zbytnio okazji, żeby w myślach wskazywać palcem na ekran. 🙂
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2024, 08:49Tak się jeszcze zastanawiam
[spoiler title=""]
Z androidów w serii żyje 3 z 4 aktorów, czy o kimś zapomniałem? Lance Henriksen, Winona Ryder i Michael Fassbender. Lance jest już bardzo stary, ale to rola siedząca i na pewno graficy mieliby łatwiej z jego odmłodzeniem. Winona chyba była w miarę osiągalna zeszłego lata, plus to byłby ciekawy i niespodziewany powrót w roli czarnego charakteru. Fass to powtórka z rozrywki, ale chyba nie wrócił ze swojego urlopu aż tak wybredny?
No ale wzięli Holma, bo Alvarez jakby obsesyjnie chciał ogrzać się w ciepełku Nostromo, chociaż jeśli miałbym wybrać w jaki film najmocniej celuje ten składak to jednak wybrałbym Aliens. Nie tylko przez Reeboki głównej bohaterki 🙂
[/spoiler]
Tak się jeszcze zastanawiam
Z androidów w serii żyje 3 z 4 aktorów, czy o kimś zapomniałem? Lance Henriksen, Winona Ryder i Michael Fassbender. Lance jest już bardzo stary, ale to rola siedząca i na pewno graficy mieliby łatwiej z jego odmłodzeniem. Winona chyba była w miarę osiągalna zeszłego lata, plus to byłby ciekawy i niespodziewany powrót w roli czarnego charakteru. Fass to powtórka z rozrywki, ale chyba nie wrócił ze swojego urlopu aż tak wybredny?
No ale wzięli Holma, bo Alvarez jakby obsesyjnie chciał ogrzać się w ciepełku Nostromo, chociaż jeśli miałbym wybrać w jaki film najmocniej celuje ten składak to jednak wybrałbym Aliens. Nie tylko przez Reeboki głównej bohaterki 🙂
Cytat z Mierzwiak data 19 sierpnia, 2024, 08:53Romulus dzieje się 20 lat po Alienie, Resurrection: 259 lat.
Chyba jednak więcej sensu ma pojawienie się modelu o tym wyglądzie który wybrano 🙂
Romulus dzieje się 20 lat po Alienie, Resurrection: 259 lat.
Chyba jednak więcej sensu ma pojawienie się modelu o tym wyglądzie który wybrano 🙂
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2024, 08:55Ok, nie pomyślałem o tym jak odległe są te daty, a nawet widziałem gdzieś ostatnio infografikę.
Ok, nie pomyślałem o tym jak odległe są te daty, a nawet widziałem gdzieś ostatnio infografikę.
Cytat z Juby data 19 sierpnia, 2024, 09:02Winona grała Autona - robota stworzonego przez roboty w czasach grubo po tych, kiedy toczy się akcja Romulusa (wg Interentów w XXIV wieku).
[spoiler title=""]Ale z Lancem pomyślałem to samo, dla mnie byłby to lepszy wybór, bo i łatwiej byłoby go przerobić na młodszego od pełnego deepfake'a i sam nagrałby swoje kwestie dialogowe - a model Bishop spokojnie mógł powstać na 37 lat przed akcją Aliens. Fass też nie byłby głupim pomysłem, ale a akurat nie przepadam za Promkiem, więc im mniej z niego, tym lepiej.[/spoiler]
Winona grała Autona - robota stworzonego przez roboty w czasach grubo po tych, kiedy toczy się akcja Romulusa (wg Interentów w XXIV wieku).
Cytat z Mierzwiak data 21 sierpnia, 2024, 09:18Strach się bać co za głupoty wymyślili i jak długo będą teraz, w typowo disneyowsko-starwarsowym stylu, eksploatować okres między Alienem i Aliens. W komentarzach ktoś pisze że był już komiks o przygodach Ripley między tymi dwoma filmami...
https://twitter.com/TSoS_/status/1826041461827145754
Strach się bać co za głupoty wymyślili i jak długo będą teraz, w typowo disneyowsko-starwarsowym stylu, eksploatować okres między Alienem i Aliens. W komentarzach ktoś pisze że był już komiks o przygodach Ripley między tymi dwoma filmami...
Possible small #AlienRomulus spoiler below:
Some eagle-eyed fans seem to have spotted a small ship ejecting from Renaissance station as it crashes. The ship appears to be none other than the Narcissus, which at this point in time carries Elen Ripley in cryo-sleep. According to… pic.twitter.com/IOIv5mnsNm
— The Sietch of Sci-Fi (@TSoS_) August 20, 2024
Cytat z Mierzwiak data 24 sierpnia, 2024, 23:29Spoiler: jej ciąża w The Last of Us 2 przebiegnie bez komplikacji 😉
https://twitter.com/fedalvar/status/1827177761599058315
Spoiler: jej ciąża w The Last of Us 2 przebiegnie bez komplikacji 😉
Fun fact: I was playing #TheLastOfUs2 while writing #AlienRomulus The story of a pregnant Dina made me think of having the character of Kay be pregnant too. Then I cast Isabella Merced to play Kay…. A year later she gets cast to play Dina on the HBO show…. True story. https://t.co/fABV9L1x1I pic.twitter.com/prDV6bHTYf
— Fede Alvarez (@fedalvar) August 24, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 30 sierpnia, 2024, 21:27https://twitter.com/fedalvar/status/1829607007751716969?t=EBeGJuCoZqNfXUUp0IIDqA&s=19
The incredibly talented Robert Bobroczkyi getting ready to chase after Cailee Spaeny in #alienromulus @LegacyEffects #bts pic.twitter.com/Tp3DLXV40x
— Fede Alvarez (@fedalvar) August 30, 2024