aby założyć posty i tematy.

PreviousPage 20 of 23Next

Dokładnie. Ponadto, po obejrzeniu wielu materiałów dodatkowych do obu części jakoś nie jestem przekonany czy był/jest sens, aby kręcić te filmy w sposób, w jaki kręci je Cameron (oglądałem Lego Batmana, albo Toy Story 4, w których CGI jest tak cholernie realistyczne, plastik zabawek wygląda jak plastik, deszcz wygląda jak deszcz, że nie wiem czy i bez tak dokładnie rejestrowanych ruchów i mimiki aktorów, nie zrobili by tego równie dobrze z Na'vi).

Zwiastun nowego dokumentu o produkcji Avatarów. Premiera 7 listopada.

Tymczasem Steven Soderbergh o Ready Player One Spielberga:

I mean, there’s no filmmaker that I’m aware of that can wrap their head around what he did on Ready Player One [2018]. You get any group of directors together, and they’re like, “I don’t even understand how that’s possible, what he did in that film.”

Nie słyszał o Cameronie? Jacksonie?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Rany, jak ja tęsknię za Peterem Jacksonem 🙁

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Wiem że to nie do końca miarodajne porównanie, ale w ramach ciekawostki - na oficjalnym kanale Avatara na YouTube, teaser oraz pierwszy trailer mają razem:

- The Way of Water - 90 mln wyświetleń

- Fire and Ash - 37 mln

To widać gołym okiem. Tylko, że nakręcałem się już 3 lata temu, a potem i tak wpadło 600 mln z Ameryki.

Myślę że nawet jak ubędzie sporo widowni to nie ma dramatu; 2 i 3 część kręcone były praktycznie jednocześnie, do tego cała machina produkcyjna, technologia itd., to wszystko się już zwróciło przy okazji Istoty wody. Nowa część będzie zarabiać od pierwszego seansu, nawet jakby miał wpaść już tylko $1-1,5MLD to będzie to sukces.

Szaman

Myślę, że będzie $1,8 mld.

Cytat z Marek Pilarski data październik 19, 2025, 20:43

Myślę, że będzie $1,8 mld.

Tymczasem nagłówki na YouTube:

FIRE & ASH IS A BOX OFFICE FLOP! DISNEY KILLED AVATAR!

I płaczący AI James Cameron na miniaturce 🙂

Szaman

Zastanawiam się, w jaki sposób Disney miałby zabić Avatara.

W ogóle wczoraj przed OBAA w IMAX puścili zwiastun, ale w 3D. Nie mają wersji 2D? 😛

Nie można zabić Avatara z poziomu studia, bo nie wciśniesz niczego Cameronowi. To widzom musi się znudzić.

Cytat z Szaman data październik 15, 2025, 18:18

Zwiastun nowego dokumentu o produkcji Avatarów. Premiera 7 listopada.

Likely.

Nie mogli sprawdzić przed publikacją wywiadu który przeprowadzili pewnie ze 2 tygodnie temu?

Zoe Saldaña Says James Cameron’s ‘Avatar’ Documentary Will  Likely Arrive Before ‘Fire and Ash’

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/zoe-saldana-james-cameron-avatar-doc-release-interview-1236405068/

Może trochę ożywi kampanię.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data październik 22, 2025, 18:18

Może trochę ożywi kampanię.

https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1981029907577635187

Autorami są trzej twórcy kinowych mega hitów. Czyli wytwórni zależy na przeboju.

Super wiadomość. Uwielbiam Miley!

Ale coraz mocniej obawiam się o wielki sukces filmu i nie piszę tego na podstawie braku ruchu w sieci, a na podstawie osób z życia prywatnego. Koleżanka biurko obok jest fanką oryginału (jeden z jej ulubionych filmów) i miesiącami czekała na sequel, jarała się nim, itd. (ostatecznie była nim lekko rozczarowana - jak stwierdziła "takie 4 gwiazdki", a dla jedynki "5 na 5"). Obecnie nie wiem czy w ogóle wie, że za niecałe dwa miesiące do kina trafi kolejna część. Mój tata też uwielbia oryginał (do dziś wspomina jego seans w 3D i zawsze jak trafi na niego w tv to ogląda), sequel podobał mu się niby tak samo, ale jak go pytałem, czy chce iść grupowo na trójkę, to odpowiedział, że musiałby powtórzyć poprzednią część, bo już nie pamięta o czym to było. Mój starszy brat też był na dwójce (i czekał na nią), ale nie podobała mu się i trójkę olewa (zwiastuny mu się nie podobały). Także na pewno są inne nastroje i może to być nawet 40-50% w dół względem poprzednika. Lilo & Stitch przebije, ale na chińską animację może być za słaby.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Wypada od razu uspokoić, że tylko 3 minuty dłużej niż poprzednik 🙂

Skąd pewność że te dodatkowe trzy minuty to po prostu nie więcej ludzi wymienonych w napisach końcowych 😛

A no właśnie 🙂

To scena po napisach.

PreviousPage 20 of 23Next