Cytat z Marek Pilarski data 14 listopada, 2025, 19:10https://www.youtube.com/watch?v=YvH4ItDLYZw
Cytat z Marek Pilarski data 14 listopada, 2025, 21:57Niestety
Niestety
Cytat z Szaman data 16 listopada, 2025, 10:38Dopiero teraz nadrabiam i rzeczywiście idzie przy tym usnąć, piosenka do domu starców. Obym nie powiedział tego po filmie, bo zwiastuny też nie zapowiadają ekscytującego kierunku.
Dopiero teraz nadrabiam i rzeczywiście idzie przy tym usnąć, piosenka do domu starców. Obym nie powiedział tego po filmie, bo zwiastuny też nie zapowiadają ekscytującego kierunku.
Cytat z Mierzwiak data 16 listopada, 2025, 10:55Smętna buła nagrana przez Miley w garażu między jogą a śniadaniem.
Szkoda, bo piosenka z pierwszego filmu, nawet jeśli będąca tylko bazarową podróbką klasyka Celiny z Titanica jest bardzo przyjemna, kawałek Weeknda z Istoty wody też lubię. Tutaj zamiast ognia jest tylko popiół.
Smętna buła nagrana przez Miley w garażu między jogą a śniadaniem.
Szkoda, bo piosenka z pierwszego filmu, nawet jeśli będąca tylko bazarową podróbką klasyka Celiny z Titanica jest bardzo przyjemna, kawałek Weeknda z Istoty wody też lubię. Tutaj zamiast ognia jest tylko popiół.
Cytat z Marek Pilarski data 16 listopada, 2025, 11:15Jeżu, całkiem zapomniałem, że Weeknd miał piosenkę do drugiego filmu i że też ją lubiłem 💀
Jeżu, całkiem zapomniałem, że Weeknd miał piosenkę do drugiego filmu i że też ją lubiłem 💀
Cytat z Juby data 20 listopada, 2025, 20:01Jeśli ktoś mnie obudzi w środku nocy i każe mi zaśpiewać piosenkę Leony z pierwszego filmu - jadę a cappella bez sekundy zastanowienia. Piosenkę Weeknda słyszałem 2 razy - gdy wyszła na YT i wychodząc z kinowego seansu dwójki - nic z niej nie pamiętam. Powyższej od Miley nie przesłuchałem nawet do końca : / Spróbuję drugi raz jeśli wyjdzie do niej clip.
Fandango wypuściło wywiady z Cameronem i z główną obsadą. No i znowu zacząłem się jarać - chyba jednak kupię bilety na pokaz jeszcze przed świętami i koniecznie muszę powtórzyć dwójkę.
Jeśli ktoś mnie obudzi w środku nocy i każe mi zaśpiewać piosenkę Leony z pierwszego filmu - jadę a cappella bez sekundy zastanowienia. Piosenkę Weeknda słyszałem 2 razy - gdy wyszła na YT i wychodząc z kinowego seansu dwójki - nic z niej nie pamiętam. Powyższej od Miley nie przesłuchałem nawet do końca : / Spróbuję drugi raz jeśli wyjdzie do niej clip.
Fandango wypuściło wywiady z Cameronem i z główną obsadą. No i znowu zacząłem się jarać - chyba jednak kupię bilety na pokaz jeszcze przed świętami i koniecznie muszę powtórzyć dwójkę.
Cytat z Juby data 28 listopada, 2025, 08:42Powtórka drugiego Avatara w oczekiwaniu na trzeciego. Jest to Widowisko przez duże W na jakie stać tylko Camerona. Byłbym skłonny uwierzyć zarówno w to, że kosztowało miliard dolarów (jezu, jakie to cudo wizualne), jak i w to, że polecieli na obcą planetę z takim oceanem i tymi Tulkunami, aby je nakręcić 🙂 Słabostek scenariusza (a jest ich mnóstwo, to pod tym względem najgorszy film Jima, niektórych nie idzie ignorować) i przesadnego metrażu bronić nie będę, bo są do przełknięcia.
Czekam na przedsprzedaż na trójkę, ale coś długo z nią zwlekają : /
Powtórka drugiego Avatara w oczekiwaniu na trzeciego. Jest to Widowisko przez duże W na jakie stać tylko Camerona. Byłbym skłonny uwierzyć zarówno w to, że kosztowało miliard dolarów (jezu, jakie to cudo wizualne), jak i w to, że polecieli na obcą planetę z takim oceanem i tymi Tulkunami, aby je nakręcić 🙂 Słabostek scenariusza (a jest ich mnóstwo, to pod tym względem najgorszy film Jima, niektórych nie idzie ignorować) i przesadnego metrażu bronić nie będę, bo są do przełknięcia.
Czekam na przedsprzedaż na trójkę, ale coś długo z nią zwlekają : /
Cytat z Juby data 2 grudnia, 2025, 10:44Na YT wpadło dużo ałt of fijater rjakszyns Fire & Ash. Obejrzałem kilka i wszystkie są raczej negatywne, nastawiające na najgorszą część do tej pory...
Na YT wpadło dużo ałt of fijater rjakszyns Fire & Ash. Obejrzałem kilka i wszystkie są raczej negatywne, nastawiające na najgorszą część do tej pory...
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2025, 06:50Budżet nowego Avatara to ponad 400 mln$
https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/6/avatar-fire-and-ash-budget-is-400m
Budżet nowego Avatara to ponad 400 mln$
https://www.worldofreel.com/blog/2025/12/6/avatar-fire-and-ash-budget-is-400m
Cytat z Juby data 7 grudnia, 2025, 09:32That’s around the same as “The Way of Water,” whose original price tag of $250M skyrocketed to $460M due to having been shot during the pandemic.
Co? 😀 Przecież te filmy kręcono jednocześnie i większość zdjęć do obu powstała przed covidem w latach 2017-2018.
Bilety na 19 grudnia na godz. 18:00 kupione (IMAX 3D). Dam znać czy były zwiastuny Spielberga, Avengers i pierwsze 6 minut Odysei.
That’s around the same as “The Way of Water,” whose original price tag of $250M skyrocketed to $460M due to having been shot during the pandemic.
Co? 😀 Przecież te filmy kręcono jednocześnie i większość zdjęć do obu powstała przed covidem w latach 2017-2018.
Bilety na 19 grudnia na godz. 18:00 kupione (IMAX 3D). Dam znać czy były zwiastuny Spielberga, Avengers i pierwsze 6 minut Odysei.
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2025, 12:13Tutaj autor chyba bawił się w jakiś głuchy telefon, bo pewnie słyszał/czytał o pandemicznych ograniczeniach w pracy grafików, czyli praca zdalna, ograniczenie osób w biurze itd. A napisał jakby chodziło o samą pracę z aktorami.
Może to jakoś napompowało budżet. Swoją drogą, czy dawaliby im kawałki Avatara do domu? Plus co z licencjami na oprogramowanie, możliwościami osobistych procesorów, itd?
Tutaj autor chyba bawił się w jakiś głuchy telefon, bo pewnie słyszał/czytał o pandemicznych ograniczeniach w pracy grafików, czyli praca zdalna, ograniczenie osób w biurze itd. A napisał jakby chodziło o samą pracę z aktorami.
Może to jakoś napompowało budżet. Swoją drogą, czy dawaliby im kawałki Avatara do domu? Plus co z licencjami na oprogramowanie, możliwościami osobistych procesorów, itd?
Cytat z Juby data 7 grudnia, 2025, 18:52Myślę, że budżet napompowały po prostu efekty, których budżet musiał iść w +$100 milionów. Przecież na post-produkcję obu sequeli poświecono blisko 3 lata (oba mają po +3500 ujęć CGI wiadomo jakiej jakości). Nie zdziwię się jak trójka kosztowała więcej od dwójki, bo dokrętki z 2020 chyba mocniej dotyczyły właśnie części trzeciej (ostatnio Jimbo się wygadał, że pierwotnie nie miało tu być Toruka - miał wrócić dopiero w częściach 4-5 - ale zmienił zdanie i sceny z nim dograli później).
Myślę, że budżet napompowały po prostu efekty, których budżet musiał iść w +$100 milionów. Przecież na post-produkcję obu sequeli poświecono blisko 3 lata (oba mają po +3500 ujęć CGI wiadomo jakiej jakości). Nie zdziwię się jak trójka kosztowała więcej od dwójki, bo dokrętki z 2020 chyba mocniej dotyczyły właśnie części trzeciej (ostatnio Jimbo się wygadał, że pierwotnie nie miało tu być Toruka - miał wrócić dopiero w częściach 4-5 - ale zmienił zdanie i sceny z nim dograli później).
Cytat z Mierzwiak data 9 grudnia, 2025, 23:00Cytat z Juby data 7 grudnia, 2025, 09:32Dam znać czy były zwiastuny Spielberga, Avengers i pierwsze 6 minut Odysei.
Prolog Odysei ma być przed projekcjami wznowień 70mm Sinners i One Battle After Another, przed Avatarem będzie zwykły zwiastun.
Cytat z Juby data 7 grudnia, 2025, 09:32Dam znać czy były zwiastuny Spielberga, Avengers i pierwsze 6 minut Odysei.
Prolog Odysei ma być przed projekcjami wznowień 70mm Sinners i One Battle After Another, przed Avatarem będzie zwykły zwiastun.
Cytat z Juby data 11 grudnia, 2025, 13:16Przesłuchałem Miley z clipem. Bez dwóch zdań najgorsza piosenka do tej pory :/ Jakim cudem poprzednie olano w sezonie nagród, a tę nominowano do Globa? <pytanie retoryczne, nagrody filmowe od 2018 to coś niewartego zadawania prawdziwych pytań>
Przesłuchałem Miley z clipem. Bez dwóch zdań najgorsza piosenka do tej pory :/ Jakim cudem poprzednie olano w sezonie nagród, a tę nominowano do Globa? <pytanie retoryczne, nagrody filmowe od 2018 to coś niewartego zadawania prawdziwych pytań>
Cytat z dawidk5 data 18 grudnia, 2025, 21:46Cieszę się, że udało mi się tu zalogować po kilkuletniej przerwie i witam znowu tradycyjnie przy premierze Avatara. W 2010 jarałem się bardzo i chyba dopiero oczekiwanie na statystyki covidowe w 2020 roku może się równać z tym, jak czekałem na cyferki z boxoffice Avatara. Śmieszne, że Avatara obejrzałem pierwszy raz całego dopiero przed seansem Avatara 2. I wtedy też śledziłem namiętnie wszystkie boxofficeowe wyczyny dwójki.
Teraz jakoś nie czuję hype'u, ale gdzieś tam po cichu liczę na rekordy mając w pamięci jak się pierwszy Avatar rozkręcał. Pewnie niemożliwe, pewnie wiele dziwnych rzeczy musiałoby się wydarzyć, no ale to w końcu Cameron... no bo sami zobaczcie, skoro tak niesamowicie wyhajpowane SW 8 nie dało rady Avatarowi 2, Avengersi Endgame są za Avatarem 1, a ŻADEN inny film nie przebił do tej pory Titanica, no to jak tu nie wierzyć w Avatara 3 ;p
Cieszę się, że udało mi się tu zalogować po kilkuletniej przerwie i witam znowu tradycyjnie przy premierze Avatara. W 2010 jarałem się bardzo i chyba dopiero oczekiwanie na statystyki covidowe w 2020 roku może się równać z tym, jak czekałem na cyferki z boxoffice Avatara. Śmieszne, że Avatara obejrzałem pierwszy raz całego dopiero przed seansem Avatara 2. I wtedy też śledziłem namiętnie wszystkie boxofficeowe wyczyny dwójki.
Teraz jakoś nie czuję hype'u, ale gdzieś tam po cichu liczę na rekordy mając w pamięci jak się pierwszy Avatar rozkręcał. Pewnie niemożliwe, pewnie wiele dziwnych rzeczy musiałoby się wydarzyć, no ale to w końcu Cameron... no bo sami zobaczcie, skoro tak niesamowicie wyhajpowane SW 8 nie dało rady Avatarowi 2, Avengersi Endgame są za Avatarem 1, a ŻADEN inny film nie przebił do tej pory Titanica, no to jak tu nie wierzyć w Avatara 3 ;p