aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 20 of 90Next

No Time to Die w piątek przebiło się przez $160 milionów w USA - czyli próg przekroczony wcześniej przez każdego Bonda w XXI wieku. W czasach epidemii powiedziałbym, że to wynik "bez wstydu", mimo otwarcia, które niosło ze sobą spore rozczarowanie.

Jak już jestem przy agencie OO7, to w tę niedzielę został on wyprzedzony przez Eternals - obecnie $161,2 miliona. Do wyniku F9 brakuje $11,8 mln, w ten weekend było $3,1 mln po 24,3%-spadku. Ciekawe czy kolejny odcinek MCU w następny weekend, a potem dwa świąteczne weekendy pomogą w utrzymaniu widzów i uda się jednak wdrapać do tego Top5 roku? W najgorszym wypadku widzę $167-168 mln, ale jakieś szanse na +$173,1 mln ciągle są.

Skoro już wspomniałem o kolejnym odcinku MCU, to podtrzymuje swoją prognozę dla No Way Home (optymistyczna, ale co mi tam :)). Zapowiada się $175-260 mln w przyszły weekend, wszystko w zależności od recenzji, opinii widzów i pogody (ostatnio przez kilka stanów przeszły potężne tornada):

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

https://variety.com/2021/film/news/spider-man-no-way-home-opening-weekend-estimate-tom-holland-1235132943/

Budżet: $200 mln, premiera w 4325 kinach.

Pozamiatane

‘Spider-Man: No Way Home’ $50M Preview Easily Pandemic Record, All-Time For Sony; Beats ‘Last Jedi’ & ‘Infinity War’; $100M Friday Likely

$11 mln więcej od Infinity War. :O

!!!

Pierwszy 😉

To co, ile w cały weekend? $220M chyba przebije na luzie? Nawet $270M wydaje się teraz realne. Oceny pierwszych widzów bardzo wysokie, hype nie opada.

Matrix Resurrections w przyszły wtorek:

Marek Pilarski
Cytat z Mierzwiak data grudzień 17, 2021, 17:10

Matrix Resurrections w przyszły wtorek:

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Drugi sezon Wiedźmina? 😉

Czego sezon? Że facet jest niby wiedźmą jak Anjelica Huston? 🙂

Wiedźmin podobno najlepiej smakuje z ziemniaczkami, matiasem w sosie śmietanowym, zupą grzybową i karpiem.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Deadline donosi o 115-120 mln$ z piątku.

‘Spider-Man: No Way Home’ $50M Preview Easily Pandemic Record, All-Time For Sony; Beats ‘Last Jedi’ & ‘Infinity War’; $100M Friday Likely

Marek Pilarski and Mierzwiak have reacted to this post.
Marek PilarskiMierzwiak
Cytat z Szaman data grudzień 17, 2021, 22:38

Czego sezon? Że facet jest niby wiedźmą jak Anjelica Huston? 🙂

Wiedźminna niesie o nowym sezonie serialu Nesquika z aktorem który grał w ekranizacji komiksu o Supermamie. Czy jakoś tak.

Marek Pilarski and Szaman have reacted to this post.
Marek PilarskiSzaman

Podobno $122 mln po piątku. Drugi najlepszy "dzień otwarcia" w historii po Endgame ($157,5 mln).

Juby has reacted to this post.
Juby

Po pierwszym weekendzie będzie najbardziej kasowym filmem roku 🙂

Marek Pilarski and Juby have reacted to this post.
Marek PilarskiJuby

W lipcu 2019 roku, po weekendzie otwarcia rimejku Króla Lwa, zerknąłem w kalendarz planowanych premier na przyszłe lata i z tego co pamiętam nie widziałem żadnego tytułu do końca 2023 roku, który miałby potencjał na otwarcie wyższe od The Force Awakens. A to było jeszcze przed pandemią i obostrzeniami!! Jeszcze trzy tygodnie temu nie sądziłem nawet, że No Way Home przebije weekend otwarcia Spider-Mana 3. Jestem w szoku jak dobrą robotę w budowaniu hajpu odwaliło Sony i Amy Pascal, i jak wielki hit właśnie wypuścili do kin.

$122 miliony w piątek będą oznaczały dzień otwarcia wyższy od TFA, ale też mocniejszy piątek bez pokazach przedpremierowych (i to znacznie)! Jeśli sobota i niedziela nie przyniosą dużych spadków, Spider-Man powinien na otwarcie zarobić więcej od Infinity War, a nie zakładałem że cokolwiek z MCU będzie jeszcze w stanie zagrozić rekordom dwóch ostatnich Avengers. :O

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Deadline podaje 72-74 mln$ z soboty.

Tak, jak się spodziewałem. Żaden z wcześniejszych +200-milionowców nie miał soboty gorszej od piątku -previews.

Rekord grudnia i trzeci wynik w historii to już w zasadzie formalność (choć TFA miało premierę w 200 kinach mniej i niższą średnią cenę biletów). Teraz pytanie jak mocna będzie niedziela? Mój pajęczy dreszczyk podpowiada, że może być +$260 mln, a może nawet przebicie całkowitych przychodów TASM z 2012 roku.

Czwarte "A+" na Cinemascore i 8. miejsce na start w IMDb Top250! Radzę zrewidować swoje prognozy względem żywotności filmu w kinach, a Czarna Pantera ze swoimi zakłamanymi $700-milionami niech już pakuje walizki do wyprowadzki z Top4 Domestic. 🙂

Tak, idzie po 700 mln$. Znakomity odzew, dwa świąteczne weekendy pod rząd, w tym Boże Narodzenie i Nowy Rok w sobotę. Nie widzę innej opcji.

Marek Pilarski
PreviousPage 20 of 90Next