aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 21 of 90Next

I jeszcze ten rzucony na pożarcie, drugi film z Willemem 🙂

Spider-Man nie pomógł Eternals. Film w zasadzie nie ma już szans przegonić Szybkich.

Szacunki NWH są o $3 miliony wyższe od szacunków IW sprzed ponad trzech lat. Wynik końcowy na pewno będzie wyższy. Myślę że $256-261 mln to widełki w jakich potwierdzą jutro otwarcie Człowieka-Pająka.

Infinity War pobite!

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Deadline potwierdza:

‘Spider-Man: No Way Home’ $50M Preview Easily Pandemic Record, All-Time For Sony; Beats ‘Last Jedi’ & ‘Infinity War’; $100M Friday Likely

Cytat z Szaman data grudzień 19, 2021, 13:19

Tak, idzie po 700 mln $.

A może by tak... $800 mln. 😉

Poczekajmy chociaż do końca tego tygodnia 🙂

Taka moja prognoza na drugi weekend. 😉

Drugi piątek: $17 mln (-86%),

Drugi weekend: $78 mln (-70%)

Po 10 dniach: $451 mln

No bez jaj. Z takimi recenzjami, opiniami widzów, i z takim szumem, No Way Home miałoby zaliczyć spadek większy od Endgame ze znacznie wyższego pułapu? Przecież z filmów z otwarciem powyżej $200 milionów tylko The Last Jedi (po bardzo mieszanym przyjęciu) spadło w drugi weekend powyżej 60 procent (-67,5%). Nie uwierzę w mniej niż sto milionów w przyszły weekend dla Pająka, obstawiam $108-110 mln i ok. $480 po 10 dniach.

Z nogami TLJ Spider-Man zarobi w USA $733 mln. Z nogami Homecoming - $742 mln. Z żywotnością Epizodu IX - $755 mln. Myślę, że $740-760 mln to realne widełki, szanse na zepchnięcie Avatara z podium Domestic są duże.

Robicie jakieś prognozy Top10 Domestic i Worldwide na 2022 rok? Będziecie pisać coś na stronie głównej, bądź tutaj?

Wigilia mocno osłabi drugi weekend. Spokojnie, nadrobi w tygodniu po świętach. Myślę, że po trzecim weekendzie będzie jakieś $630, ostatecznie widziałbym w tej chwili ok. $750 mln, czyli tak jak ty. 😉

Póki co nie myślałem o prognozach, tym razem między Świętami a Nowym Rokiem będę miał nieco mniej wolnego czasu, więc nie wiem, czy dam radę. Jakbyś miał ochotę i czas coś skrobnąć, to proszę bardzo. 😉

Też niczego jeszcze nie przygotowałem, bo nie mam pojęcia czy Avatar 2, Wakanda Forever, czy drugi Aquaman naprawdę wyjdą do kin w 2022 roku, no i czy któreś z premiera Disneya / Warnera, nie trafią równolegle na ich platformy streamingowe..? Na razie powoli rozmyślam nad prognozą Batmana i drugiego Strange'a, ew. jeszcze czwartego Thora, ale nie wiem czy znajdę czas na prognozę pełnego Top10 i czy kolejne fale epidemii nie sprawią, że guzik te moje prognozy będą warte.

Aquaman Imho na pewno wyleci na rok 2023. Nie ma szans w bezpośrednim starciu z Avatarem (nikt tego nie zaryzykuje) i dzieli go od premiery Flasha zaledwie 6 tygodni. Jeśli Batman sprawdzi się w marcu, obstawiam przeniesienie na pierwszy weekend marca 2023 roku.

Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.

To będzie dla mnie dziwna decyzja, ale ja w ogóle się dziwię, że oni dalej brną w to uniwersum. Okej, Aquaman sprzedał się wyśmienicie (nadal nie wierzę, że to największy hit DC worldwide), ale od tamtej pory każdy produkt spod szyldu DCEU albo jest umiarkowanym sukcesem (Shazam!, Snyder Cut), albo kasową klapą (Birds of Prey, WW84, The Suicide Squad), a przed Aquamanem też była klapa (Justice League). Ciekawe po ilu porażkach odpuszczą sobie share-universe, którego ewidentnie nie potrafią zbudować?

Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.

Cytat z Szaman data grudzień 20, 2021, 22:03

Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.

Podobno przez post produkcję / efekty. Ale w sumie mają bardzo dużo czasu, więc nie wiem.

Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:31

Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.

Dla Ameryki czy świata? Czy both?

Raczej both, ale jeszcze nie wiem czy to będą dwie odrębne listy, czy jedna worldwide z adnotacją ile wyniesie wynik domestic. Ale raczej pójdę w takie rozwiązanie.

Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld). 🙂

No Way Home oficjalnie - $260,138,569

Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:47

Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld). 🙂

Ten +$3 mld to Avatar 2? 😛

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Po forum BOT krąży 37,1 mln$ dla Spider-Mana z poniedziałku.

Potwierdzenie:

PreviousPage 21 of 90Next