BO Ameryka i reszta świata
Cytat z Szaman data 19 grudnia, 2021, 17:26I jeszcze ten rzucony na pożarcie, drugi film z Willemem 🙂
https://twitter.com/BoxOffice/status/1472604019772248071
I jeszcze ten rzucony na pożarcie, drugi film z Willemem 🙂
NIGHTMARE ALLEY
$2.95M Weekend (Est.)
2,145 Screens / $1,379 Avg.
Weekend 1 / New
$2.95M Total (North America)#NightmareAlley #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) December 19, 2021
Cytat z Juby data 19 grudnia, 2021, 18:12Spider-Man nie pomógł Eternals. Film w zasadzie nie ma już szans przegonić Szybkich.
Szacunki NWH są o $3 miliony wyższe od szacunków IW sprzed ponad trzech lat. Wynik końcowy na pewno będzie wyższy. Myślę że $256-261 mln to widełki w jakich potwierdzą jutro otwarcie Człowieka-Pająka.
Spider-Man nie pomógł Eternals. Film w zasadzie nie ma już szans przegonić Szybkich.
Szacunki NWH są o $3 miliony wyższe od szacunków IW sprzed ponad trzech lat. Wynik końcowy na pewno będzie wyższy. Myślę że $256-261 mln to widełki w jakich potwierdzą jutro otwarcie Człowieka-Pająka.
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 08:34Infinity War pobite!
https://twitter.com/meJat32/status/1472797400762761220
Infinity War pobite!
$64M Approx Sunday in USA/CAN for #SpiderManNoWayHome, taking its weekend total to be $259.5-260M. 2nd biggest opening weekend ever in the country.
Will cross $300M on TUE, $400M by FRI. $500M is possible by end of next weekend or at the very latest next MON. pic.twitter.com/2pN8q6pYXz
— charlie Jatinder (@meJat32) December 20, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 10:54Deadline potwierdza:
https://deadline.com/2021/12/spider-man-no-way-home-50m-preview-easily-pandemic-record-all-time-for-sony-100m-friday-likely-1234898486/
Deadline potwierdza:
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 19:09Cytat z Szaman data grudzień 19, 2021, 13:19Tak, idzie po 700 mln $.
A może by tak... $800 mln. 😉
Cytat z Szaman data grudzień 19, 2021, 13:19Tak, idzie po 700 mln $.
A może by tak... $800 mln. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 19:51Taka moja prognoza na drugi weekend. 😉
Drugi piątek: $17 mln (-86%),
Drugi weekend: $78 mln (-70%)
Po 10 dniach: $451 mln
Taka moja prognoza na drugi weekend. 😉
Drugi piątek: $17 mln (-86%),
Drugi weekend: $78 mln (-70%)
Po 10 dniach: $451 mln
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 21:09No bez jaj. Z takimi recenzjami, opiniami widzów, i z takim szumem, No Way Home miałoby zaliczyć spadek większy od Endgame ze znacznie wyższego pułapu? Przecież z filmów z otwarciem powyżej $200 milionów tylko The Last Jedi (po bardzo mieszanym przyjęciu) spadło w drugi weekend powyżej 60 procent (-67,5%). Nie uwierzę w mniej niż sto milionów w przyszły weekend dla Pająka, obstawiam $108-110 mln i ok. $480 po 10 dniach.
Z nogami TLJ Spider-Man zarobi w USA $733 mln. Z nogami Homecoming - $742 mln. Z żywotnością Epizodu IX - $755 mln. Myślę, że $740-760 mln to realne widełki, szanse na zepchnięcie Avatara z podium Domestic są duże.
Robicie jakieś prognozy Top10 Domestic i Worldwide na 2022 rok? Będziecie pisać coś na stronie głównej, bądź tutaj?
No bez jaj. Z takimi recenzjami, opiniami widzów, i z takim szumem, No Way Home miałoby zaliczyć spadek większy od Endgame ze znacznie wyższego pułapu? Przecież z filmów z otwarciem powyżej $200 milionów tylko The Last Jedi (po bardzo mieszanym przyjęciu) spadło w drugi weekend powyżej 60 procent (-67,5%). Nie uwierzę w mniej niż sto milionów w przyszły weekend dla Pająka, obstawiam $108-110 mln i ok. $480 po 10 dniach.
Z nogami TLJ Spider-Man zarobi w USA $733 mln. Z nogami Homecoming - $742 mln. Z żywotnością Epizodu IX - $755 mln. Myślę, że $740-760 mln to realne widełki, szanse na zepchnięcie Avatara z podium Domestic są duże.
Robicie jakieś prognozy Top10 Domestic i Worldwide na 2022 rok? Będziecie pisać coś na stronie głównej, bądź tutaj?
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 21:24Wigilia mocno osłabi drugi weekend. Spokojnie, nadrobi w tygodniu po świętach. Myślę, że po trzecim weekendzie będzie jakieś $630, ostatecznie widziałbym w tej chwili ok. $750 mln, czyli tak jak ty. 😉
Póki co nie myślałem o prognozach, tym razem między Świętami a Nowym Rokiem będę miał nieco mniej wolnego czasu, więc nie wiem, czy dam radę. Jakbyś miał ochotę i czas coś skrobnąć, to proszę bardzo. 😉
Wigilia mocno osłabi drugi weekend. Spokojnie, nadrobi w tygodniu po świętach. Myślę, że po trzecim weekendzie będzie jakieś $630, ostatecznie widziałbym w tej chwili ok. $750 mln, czyli tak jak ty. 😉
Póki co nie myślałem o prognozach, tym razem między Świętami a Nowym Rokiem będę miał nieco mniej wolnego czasu, więc nie wiem, czy dam radę. Jakbyś miał ochotę i czas coś skrobnąć, to proszę bardzo. 😉
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 22:02Też niczego jeszcze nie przygotowałem, bo nie mam pojęcia czy Avatar 2, Wakanda Forever, czy drugi Aquaman naprawdę wyjdą do kin w 2022 roku, no i czy któreś z premiera Disneya / Warnera, nie trafią równolegle na ich platformy streamingowe..? Na razie powoli rozmyślam nad prognozą Batmana i drugiego Strange'a, ew. jeszcze czwartego Thora, ale nie wiem czy znajdę czas na prognozę pełnego Top10 i czy kolejne fale epidemii nie sprawią, że guzik te moje prognozy będą warte.
Aquaman Imho na pewno wyleci na rok 2023. Nie ma szans w bezpośrednim starciu z Avatarem (nikt tego nie zaryzykuje) i dzieli go od premiery Flasha zaledwie 6 tygodni. Jeśli Batman sprawdzi się w marcu, obstawiam przeniesienie na pierwszy weekend marca 2023 roku.
Też niczego jeszcze nie przygotowałem, bo nie mam pojęcia czy Avatar 2, Wakanda Forever, czy drugi Aquaman naprawdę wyjdą do kin w 2022 roku, no i czy któreś z premiera Disneya / Warnera, nie trafią równolegle na ich platformy streamingowe..? Na razie powoli rozmyślam nad prognozą Batmana i drugiego Strange'a, ew. jeszcze czwartego Thora, ale nie wiem czy znajdę czas na prognozę pełnego Top10 i czy kolejne fale epidemii nie sprawią, że guzik te moje prognozy będą warte.
Aquaman Imho na pewno wyleci na rok 2023. Nie ma szans w bezpośrednim starciu z Avatarem (nikt tego nie zaryzykuje) i dzieli go od premiery Flasha zaledwie 6 tygodni. Jeśli Batman sprawdzi się w marcu, obstawiam przeniesienie na pierwszy weekend marca 2023 roku.
Cytat z Szaman data 20 grudnia, 2021, 22:03Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.
Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 22:31To będzie dla mnie dziwna decyzja, ale ja w ogóle się dziwię, że oni dalej brną w to uniwersum. Okej, Aquaman sprzedał się wyśmienicie (nadal nie wierzę, że to największy hit DC worldwide), ale od tamtej pory każdy produkt spod szyldu DCEU albo jest umiarkowanym sukcesem (Shazam!, Snyder Cut), albo kasową klapą (Birds of Prey, WW84, The Suicide Squad), a przed Aquamanem też była klapa (Justice League). Ciekawe po ilu porażkach odpuszczą sobie share-universe, którego ewidentnie nie potrafią zbudować?
Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.
To będzie dla mnie dziwna decyzja, ale ja w ogóle się dziwię, że oni dalej brną w to uniwersum. Okej, Aquaman sprzedał się wyśmienicie (nadal nie wierzę, że to największy hit DC worldwide), ale od tamtej pory każdy produkt spod szyldu DCEU albo jest umiarkowanym sukcesem (Shazam!, Snyder Cut), albo kasową klapą (Birds of Prey, WW84, The Suicide Squad), a przed Aquamanem też była klapa (Justice League). Ciekawe po ilu porażkach odpuszczą sobie share-universe, którego ewidentnie nie potrafią zbudować?
Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 22:39Cytat z Szaman data grudzień 20, 2021, 22:03Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.
Podobno przez post produkcję / efekty. Ale w sumie mają bardzo dużo czasu, więc nie wiem.
Cytat z Szaman data grudzień 20, 2021, 22:03Jakiś czas temu krążyły plotki, że wyleci Flash. Roznosiła je chyba Grace Randolph, ale nie pamiętam powodu.
Podobno przez post produkcję / efekty. Ale w sumie mają bardzo dużo czasu, więc nie wiem.
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 22:39Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:31Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.
Dla Ameryki czy świata? Czy both?
Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:31Dobra, jednak układam swój Top10 na przyszły rok. Wkleję je najpóźniej w Sylwestra.
Dla Ameryki czy świata? Czy both?
Cytat z Juby data 20 grudnia, 2021, 22:47Raczej both, ale jeszcze nie wiem czy to będą dwie odrębne listy, czy jedna worldwide z adnotacją ile wyniesie wynik domestic. Ale raczej pójdę w takie rozwiązanie.
Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld). 🙂
Raczej both, ale jeszcze nie wiem czy to będą dwie odrębne listy, czy jedna worldwide z adnotacją ile wyniesie wynik domestic. Ale raczej pójdę w takie rozwiązanie.
Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld). 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 20 grudnia, 2021, 22:58Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:47Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld).
Ten +$3 mld to Avatar 2? 😛
Cytat z Juby data grudzień 20, 2021, 22:47Spider-Man odblokuje B.O. Na 2022 widzę aż 5 potencjalnych miliarderów, w tym jednego dwumiliardera (a kto wie, czy nie pierwszego +$3 mld).
Ten +$3 mld to Avatar 2? 😛
Cytat z Szaman data 21 grudnia, 2021, 17:33Potwierdzenie:
https://twitter.com/BoxOffice/status/1473330514568388613
Potwierdzenie:
SPIDER-MAN: NO WAY HOME
$37.1M Monday Estimate
$297.2M 4-Day Domestic Total#SpiderMan #NoWayHome #SpiderManNoWayHome #Marvel #MCU #NoSpoilers #BoxOffice— Boxoffice Pro (@BoxOffice) December 21, 2021