aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 29 of 90Next

Podobno pierwszy dzień przedsprzedaży mocniejszy od Jurassic World: Dominion. Czyli te $95-130m prognozowane na weekend otwarcia wcale nie musi być bardzo przesadzone. 🙂 Nie mogę się doczekać, to chyba mój najbardziej oczekiwany film tego lata (w sumie jedyny, na jakiego czekam aż do premiery Avatara).

Na forum BOT krąży 90 mln$ z pierwszego dnia Doktora!

Deadline też podaje przynajmniej $85m.

‘Doctor Strange In The Multiverse Of Madness’ Seeing $85M+ Opening Day – Midday Update

W zależności od opinii widzów i tego jaki hype był na pirwszy dzień, będzie walka o $200 milionów w weekend. Nawet jeśli się nie uda, to i tak będzie największe otwarcie od trzech lat i największy wzrost widowni dla sequela MCU w historii serii.

A No Way Home?

Trudno go porównać, bo Far From Home miało premierę we wtorek.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Podobno mocno zaniżone, będzie około $91,5m. Spadek w niedzielę musiałby być naprawdę mocny, żeby nie pękło $200m w weekend. Jeśli pęknie, MCU będzie miało 6 z 9 +$200-milionowych weekendów otwarcia.

Według Deadline 59 mln$ dla Doktora z soboty, więc chyba jednak nie będzie 200 mln$. Ale i tak wynik imponujący.

Chyba jednak nie będzie 200 dużych baniek. Deadline podało $58,75m z soboty, co wraz z piątkiem (przyjmijmy $91,25m) daje jakieś $150m na koncie filmu po 2 dniach. Niedziela musiałaby być bardzo mocna, ale Amerykanie obchodzą dziś Dzień Matki, a te horrorowe sceny raczej nie zachęcają do wspólnych wypadów z rodziną. Recenzje i opinie widzów też nie dorównują zachwytom nad ostatnim Spider-Manem.

Ciekawe co dalej. Strange nie miał premiery na D+, jak Black Widow, ani nie zebrał równie mieszanych opinii, co Eternals + ma 3 tygodnie w kinach tylko dla siebie. Wykluczałbym więc multiplayer na poziomie x2,31 i niższym, ale o x2,5 też nie będzie łatwo, bo jak wjedzie nowy Top Gun i reszta szlagierów, to nie będzie co zbierać.

Miesiąc temu zmieniłem swoją prognozę wyniku końcowego z $410m na $450m i wydaje mi się, że będę bardzo blisko (Strange uderza w podobne przychody do Czasu Ultrona).

Pewnie znów zaniżone...

Na pewno. Piątek rzekomo o ponad milion, sobotę też szacują teraz $1,25m niżej niż w godzinach porannych, a spadek w niedzielę nie wydaje się realistyczny. Weekendy czterech najwyższych otwarć MCU były zaniżane zawsze o około $7 milionów. Spodziewam się, że tym razem będzie podobnie i jutro wieczorem potwierdzą +$192m.

Poza USA masakra. Nawet bez Chin, Rosji, Ukrainy i krajów Arabskich, z łatwością powinno być +$700m, czyli drugi najwyższy wynik czasów pandemii.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

Będzie z $430m na koniec. Tymczasem Batman zamordowany. Zaledwie 2 m-ce po premierze taki spadek i drobne jak dla żebraka z ulicy. Jednak nie będzie nawet $370 milionów. 🙁

Zapowiada się grube lato. Top Gun ma taką przedsprzedaż, że jeszcze może przebić Batmana, a dinozaury każdy typuje mocniej niż poprzednią część (czy tylko ja tego nie czuję?).

Long Range Box Office Forecast: Jurassic World Dominion

Ja nie czuję Top Guna. Nie wiedziałem, że to jest aż tak kultowe, zwłaszcza, że pierwszy film to raczej przeciętny romans z wątkiem militarnym.

No właśnie ja też nie. Bardziej pamiętam jego parodię z Hot Shots niż oryginał. Ogólnie to sama historia z filmu nie jest tak kultowa jak gadżety z niego - kurtka, okulary, motocykl. Fotosy z Top Gun wyglądają jak plakaty w sklepach odzieżowych

82% w dół dla MoM w piątek w porównaniu do dnia otwarcia...

Masakra, koszmarny drugi piątek.

I cały drugi weekend. Było +$8 milionów przewagi nad Civil War po pierwszym weekendzie, będzie $4 miliony straty po drugim. Trzeci Cap skończył z $408,1m, więc wygląda na to, że Strange przy lepszej postawie w kolejnych tygodniach może zarobić max. $405 milionów, ale ta "lepsza postawa" to raczej krótkotrwała będzie, bo jak wjadą Top Gun, dinozaury i Pixar, to nie będzie co po nim zbierać. Coś mi się widzi, że Strange jeszcze skończy poniżej $400 milionów i z najgorszymi nogami w całym MCU.

Poza USA też straszny drop. Po tak wielkim otwarciu myślałem, że przebicie No Time to Die jest pewne, ale teraz sam już nie wiem. Jeszcze się okaże, że nie będzie miliarda, a gdyby nie premiera Batmana na HBO Max, to DC wygrałoby to starcie na rynku wewnętrznym.

PreviousPage 29 of 90Next