aby założyć posty i tematy.

BO Ameryka i reszta świata

PreviousPage 47 of 90Next

Transformers 25

Pająk 16,5

W tym tygodniu dwie porażki. 55 mln$ dla Flasha i 29 mln$ dla Elementals. No to Gunn po Shazamie, ma spokój z kolejnym superbohaterem ze starej gwardii. Ciekawe jak tam Aquaman, tutaj może zwycięży sympatia do pierwszej części i postaci Momoy.

Kiedy oni zajechali sobie tak Pixara? Wydaje mi się, że to mieszanka gwałtownie zmieniających się preferencji dzieci, eksperymentów ze streamingiem i kręcenia od kilku lat tego samego. Inside Out 2, Frozen 3 i Toy Story 5 nie wyglądają na sposób wyjścia z kryzysu.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/the-flash-box-office-elemental-iced-1235518215/

Niesamowite, że jeszcze w maju typowano Flashowi otwarcie między $115 a $140 (!) mln, a kilka dni temu wciąż była mowa o ponad $70 mln.

To teraz pytanie jak bardzo źle wypadnie Indy, będzie 4 z przodu?

Teraz trzymać tylko kciuki za jak największe możliwe sukcesy Barbie/Oppeneheimera/Mission pomimo, że będą się bić między sobą oraz za niespodziankę ze strony Creatora i znacznie wyższy wynik Diuny 2 i może coś tam się zacznie w głowie decydentów zmieniać (szczególnie gdy Marvels również się wywróci, Blue Beetla nikt pewnie nawet w kinie nie zauważy).

W sukces kasowy 3-godzinnego dramatu / thrillera o twórcy bomby atomowej nie wierzę, no ale zobaczymy.

Myślę, że Barbie jest tu problemem. Pamiętajmy, że Oppenheimer to jednak 'tylko' 100 milionów. W nieco lepszych okolicznościach nie bałbym się o wyjście na zero. obecnie, nie wiem.

Zastanawiam się jak z Barbie, bo przy nadmiarze źródeł już nie potrafię wyczuć nastrojów ludu. Czy to jest odpychające? Czy wręcz przeciwnie, ten plastik jakoś wpisuje się w modę i widzowie oszaleją jak redaktorzy Discussing Film? I czy ten feminizm, toksyczna męskość, świat korporacji to tematy które rzeczywiście rozpalają wyobraźnię, czy jednak podchodzą do tego jak do letniej komedyjki?

Nolan ma fatalny termin. Uczepił się na lato, a trzeba było to wrzucać między październikiem, a grudniem. Raczej będzie człapanie do 100 mln z Ameryki.

Barbie problemem dla Oppenheimera? Tak dwa skrajne filmy?

‘No Hard Feelings’ Sees $2M+, ‘Asteroid City’ Does $1.1M In Previews; ‘The Flash’ Clears $72M+ In First Week – Friday AM Box Office

Meanwhile, Warner Bros/DC’s The Flash is looking at a second Friday of $4.3M and second weekend of $14M, right now down a massive 75%. Should that hold, it will be worse than the 66% second-weekend drop weathered by Warner Bros/DC’s Green Lantern back in 2011. The running total for Flash by Sunday will be around $86.3M at 4,256 theaters.

‘No Hard Feelings’ Sees $2M+, ‘Asteroid City’ Does $1.1M In Previews; ‘The Flash’ Clears $72M+ In First Week – Friday AM Box Office

Totalna katastrofa. Sygnał jeszcze poważniejszy niż Ant Man, nawet jeśli widzowie olali to uniwersum bo już zostało skasowane. Nie sprzedaje się nawet jako wakacyjna rozrywka, letnia suoerprodukcja.

Już w czasach Nolana wydawało mi się, że Batmany Burtona nie są w Ameryce tak wielbione jak w Polsce, ale tutaj powrót Keatona został po prostu zmasakrowany.

Około 6 mln$ dla Indiany z przedpremierowych.

‘Indiana Jones & The Dial Of Destiny’ Ringing Up $6 Million+ Thursday Night – Box Office

Do czwartku Flash miał na koncie 94 mln$. Wczoraj na pewno nie zarobił 6 mln$, więc można zaryzykować stwierdzenie, że po 15 dniach nadal nie ma na koncie 100 mln$ z Ameryki! O ile jeszcze przy Ant-Manie kręciłem nosem, zapierałem się rękami i nogami, że to tylko Człowiek Mrówka w lutym, tak tutaj rozmiary tej porażki są gargantuiczne i mogą wpłynąć na całe Hollywood. Nadal nie mogę uwierzyć.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Według Deadline Flash zarobił w piątek mniej niż 1,8 mln$. Zaraz okaże się, że 100 mln$ pęknie dopiero z hukiem fajerwerków w Dzień Niepodległości 🙂

W czwartek był już na 6. miejscu z żałosnym wynikiem $1,1 mln więc w ten weekend, w dodatku z takim ubytkiem kin, będzie kolejny dramatyczny spadek.

Czy ciężko w to uwierzyć? Hmm, nie wiem, mam wrażenie że ta klapa to jak najbardziej uzasadniona, sprawiedliwa konsekwencja wyboistej drogi jaka prowadziła do tego projektu.

Z perspektywy czasu strasznie śmierdzi ten dość nachalny marketing niby szeptany, ale tak naprawdę pochodzący od grubych ryb, a nie zwykłych Kowalskich. A to Zaslav oglądał trzy razy i zachwycony, a to Cruise dzwoni z gratulacjami z czego śmiałeś się w swojej recenzji, a to Gunn daje kolejną fuchę, dobrze pamiętam, że jeszcze Nolan chwalił? Plus te pokazy przedpremierowe które miały udowodnić siłę produkcji, dawały ogólniki, ale sama magia wydarzenia w którym studio jest pewne sukcesu miała robić swoje.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

60 mln$. Plus klęska Miss Kraken 5,2 mln$.

Flash tym razem -67%. Już tylko 5 mln z 3 weekendu.

https://www.the-numbers.com/weekend-box-office-chart

Do tego wciąż bez $100 mln.

Wow, wow, wow.

Na Dzień Niepodległości szykuje się być może niespodziewany przebój, już podobno ponad $7 mln poszło w przedsprzedaży:

Jim Caviezel Anti-Child-Trafficking Thriller ‘Sound Of Freedom’ Giving Indie Box Office A Pulse With $7M+ In Presales

Tematycznie chyba coś w stylu Small World Vegi, ale wygląda dużo lepiej, zaskakująco dobrze jak na film, który skierowany jest w dużym stopniu do widowni konserwatynwej/o prawicowych poglądach. Pomóc może też to, że w głównej roli występuje Jezus. 🙂

PreviousPage 47 of 90Next