BO Polska
Cytat z Marek Pilarski data 29 listopada, 2021, 16:49Encanto niespełna 60 tys., Diunka nadal trzyma się dobrze (21,4/-43%/943). Zrobią podobno wszystko, żeby dobiła do miliona. 😛
Encanto niespełna 60 tys., Diunka nadal trzyma się dobrze (21,4/-43%/943). Zrobią podobno wszystko, żeby dobiła do miliona. 😛
Cytat z Ernest Kubica data 6 grudnia, 2021, 00:15Jeśli chodzi o takie Multikino w Szczecinie to na piątek na Spider-Mana niektóre seanse są już na 50% wykupione i mogą bilety kupić tylko zaszczepieni w kinie. Będzie problem z rewelacyjnym otwarciem przez te 50% zapełnienia - no chyba że dużo ludzi będzie pokazywało certyfikat, ale wśród młodzieży jest mało zaszczepionych
Jeśli chodzi o takie Multikino w Szczecinie to na piątek na Spider-Mana niektóre seanse są już na 50% wykupione i mogą bilety kupić tylko zaszczepieni w kinie. Będzie problem z rewelacyjnym otwarciem przez te 50% zapełnienia - no chyba że dużo ludzi będzie pokazywało certyfikat, ale wśród młodzieży jest mało zaszczepionych
Cytat z Marek Pilarski data 6 grudnia, 2021, 11:07Planuję od dzisiaj śledzić przedsprzedaż na Spider-Mana na weekend w kilku kinach, żeby gdzie połowie następnego tygodnia napisać krótki tekst na stronę z prognozą wyniku otwarcia.
Jakbyście mieli ochotę i czas sprawdzać, liczyć i aktualizować co 3 dni sprzedaż na weekend otwarcia (piątek-niedziela) w Waszych ulubionych kinach, to byłbym wdzięczny za podawanie cyferek tutaj, najlepiej w następujący sposób. Mogłoby się to przydać do prognozy 😉
Helios Opole Solaris
Piątek: 0(D)/61(D)/45/104
Sobota: 10(D)/17(D)/11/16
Niedziela: 6(D)/5(D)/3/5Helios Opole Karolinka
Piątek: 5(D)/6(D)/97/77
Sobota: 6(D)/14(D)/49/8
Niedziela: 3(D)/7(D)/14/0(D) - dubbing
Planuję od dzisiaj śledzić przedsprzedaż na Spider-Mana na weekend w kilku kinach, żeby gdzie połowie następnego tygodnia napisać krótki tekst na stronę z prognozą wyniku otwarcia.
Jakbyście mieli ochotę i czas sprawdzać, liczyć i aktualizować co 3 dni sprzedaż na weekend otwarcia (piątek-niedziela) w Waszych ulubionych kinach, to byłbym wdzięczny za podawanie cyferek tutaj, najlepiej w następujący sposób. Mogłoby się to przydać do prognozy 😉
Helios Opole Solaris
Niedziela: 6(D)/5(D)/3/5
Helios Opole Karolinka
Niedziela: 3(D)/7(D)/14/0
(D) - dubbing
Cytat z Marek Pilarski data 6 grudnia, 2021, 17:02Info od Kino Świat:
„Dziewczyny z Dubaju®” zdominowały polskie kina! Najbardziej wyczekiwana produkcja roku po drugim weekendzie od premiery przyciągnęła przed ekrany 602 383 widzów już teraz okazując się wielkim sukcesem frekwencyjnym. Obecny wynik filmu klasyfikuje go jako największy polski hit roku. Przypomnijmy, że najnowszy film w reżyserii Marii Sadowskiej wszedł do kin 26 listopada i z miejsca zanotował niemalże 280 tysięcy widzów po pierwszych trzech dniach wyświetlania ustanawiając rekord najlepszego otwarcia w polskim kinie nie tylko w tym roku, ale od początku czasów pandemii. „Dziewczyny z Dubaju®” zdobywają już serca widzów w Europie, bowiem film wszedł już do kin w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Holandii, Irlandii, Belgii, Luksemburgu, Szwecji, Danii, Norwegii i Islandii.
Info od Kino Świat:
„Dziewczyny z Dubaju®” zdominowały polskie kina! Najbardziej wyczekiwana produkcja roku po drugim weekendzie od premiery przyciągnęła przed ekrany 602 383 widzów już teraz okazując się wielkim sukcesem frekwencyjnym. Obecny wynik filmu klasyfikuje go jako największy polski hit roku. Przypomnijmy, że najnowszy film w reżyserii Marii Sadowskiej wszedł do kin 26 listopada i z miejsca zanotował niemalże 280 tysięcy widzów po pierwszych trzech dniach wyświetlania ustanawiając rekord najlepszego otwarcia w polskim kinie nie tylko w tym roku, ale od początku czasów pandemii. „Dziewczyny z Dubaju®” zdobywają już serca widzów w Europie, bowiem film wszedł już do kin w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Holandii, Irlandii, Belgii, Luksemburgu, Szwecji, Danii, Norwegii i Islandii.
Cytat z Ernest Kubica data 7 grudnia, 2021, 00:30„Dziewczyny z Dubaju®” zdobywają już serca widzów w Europie
To jeszcze lepsze
„Dziewczyny z Dubaju®” zdobywają już serca widzów w Europie
To jeszcze lepsze
Cytat z Ernest Kubica data 7 grudnia, 2021, 00:36A jak już jesteśmy przy marketingu Kino Świat to najlepszy tekst był jeszcze przed premierą.
"Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci i zdarzeń w „Dziewczynach z Dubaju®” nie jest przypadkowe, nie dziwi więc fakt, że w obsadzie pojawiły się międzynarodowe gwiazdy."
A jak już jesteśmy przy marketingu Kino Świat to najlepszy tekst był jeszcze przed premierą.
"Wszelkie podobieństwo do prawdziwych postaci i zdarzeń w „Dziewczynach z Dubaju®” nie jest przypadkowe, nie dziwi więc fakt, że w obsadzie pojawiły się międzynarodowe gwiazdy."
Cytat z Mierzwiak data 7 grudnia, 2021, 13:38Od 15 grudnia zmniejszenie limitów w kinach do 30% obłożenia, zwiększenie możliwe jest tylko jeśli weryfikowane są certyfikaty potwierdzające szczepienie.
Ciekawe co zrobią kina z obłożonymi już seansami na No Way Home.
Od 15 grudnia zmniejszenie limitów w kinach do 30% obłożenia, zwiększenie możliwe jest tylko jeśli weryfikowane są certyfikaty potwierdzające szczepienie.
Ciekawe co zrobią kina z obłożonymi już seansami na No Way Home.
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2021, 13:44Plus zakaz konsumpcji i sprzedaży pożywienia. Akurat na Spider-Mana który idzie na milion widzów. Pewnie kiniarze zachwyceni.
Plus zakaz konsumpcji i sprzedaży pożywienia. Akurat na Spider-Mana który idzie na milion widzów. Pewnie kiniarze zachwyceni.
Cytat z Mierzwiak data 7 grudnia, 2021, 13:57Ja się nie martwię, póki co moje poranne seanse NWH i Matriksa mają mało widzów.
Pytanie brzmi co zrobią kina?
Będą sprawdzać paszporty COVIDowe przy wejściu ryzykując awantury czy również ryzykując awatury poprzez anulowanie wszystkich biletów, na podstawie kolejności kupna / rezerwacji, powyżej tych 30%?
Ja się nie martwię, póki co moje poranne seanse NWH i Matriksa mają mało widzów.
Pytanie brzmi co zrobią kina?
Będą sprawdzać paszporty COVIDowe przy wejściu ryzykując awantury czy również ryzykując awatury poprzez anulowanie wszystkich biletów, na podstawie kolejności kupna / rezerwacji, powyżej tych 30%?
Cytat z Juby data 7 grudnia, 2021, 14:43Taka zmiana na 8 dni przed (!) bez żadnej konsultacji z kinami - żenada. Na miejscu wszystkich sieci kin wprowadziłbym ten nowy limit, ale na wszystkie seanse, na które nie sprzedało się jeszcze 30% biletów, by już go nie przekroczyć. Na wszystkie pozostałe, które mają wykupione +31%, a nawet +50% zostawiłbym takimi, jakie są.
Młodszy brat ma kupiony bilet do CinemaCity na Spider-Mana na piątek 17-stego na 17:00. Od wczoraj jest blokada na dalsze zakupy, bo zajęte jest ponad 50% miejsc. I co teraz? Nie wpuszczą go? Zwrócą kasę za bilet? Przy wejściu będą prosić o certyfikat covidowy (którego nie ma, bo się nie szczepił)?
Taka zmiana na 8 dni przed (!) bez żadnej konsultacji z kinami - żenada. Na miejscu wszystkich sieci kin wprowadziłbym ten nowy limit, ale na wszystkie seanse, na które nie sprzedało się jeszcze 30% biletów, by już go nie przekroczyć. Na wszystkie pozostałe, które mają wykupione +31%, a nawet +50% zostawiłbym takimi, jakie są.
Młodszy brat ma kupiony bilet do CinemaCity na Spider-Mana na piątek 17-stego na 17:00. Od wczoraj jest blokada na dalsze zakupy, bo zajęte jest ponad 50% miejsc. I co teraz? Nie wpuszczą go? Zwrócą kasę za bilet? Przy wejściu będą prosić o certyfikat covidowy (którego nie ma, bo się nie szczepił)?
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2021, 15:12Z tych dwóch możliwych awantur pewnie wybiorą szarpaniny o paszporty Polsatu, bo szarpał będzie się plankton i ryzyko utraty kasy mniejsze.
Nie jestem jakiś zły, bo (ukryje w spoilerze, bo będzie trochę zahaczać o politykę) [spoiler title=""] i tak jakoś od pół roku mieliśmy dość lajtową wersję gier i zabaw pandemicznych, podczas gdy rządy innych krajów wymyślały coraz bardziej zamordystyczne obostrzenia w stylu godziny policyjnej czy meldowania wejścia do sklepu.
Co do sytuacji kin, nikt już nie chciał czekać. Ostatnio na RMF24 słuchałem wywiadu w którym jakiś gościnnie występujący dziennikarz TVN24 wręcz domagał się nowych obostrzeń od wiceministra zdrowia. Z szaleństwem w głosie i pianą na ustach, prawie jakichś spazmów dostał.
Kino nie jest pierwszą potrzebą Polaków, a łatwo można pokazać wprowadzanie nowych rzeczy. [/spoiler]
Z tych dwóch możliwych awantur pewnie wybiorą szarpaniny o paszporty Polsatu, bo szarpał będzie się plankton i ryzyko utraty kasy mniejsze.
Nie jestem jakiś zły, bo (ukryje w spoilerze, bo będzie trochę zahaczać o politykę)
Co do sytuacji kin, nikt już nie chciał czekać. Ostatnio na RMF24 słuchałem wywiadu w którym jakiś gościnnie występujący dziennikarz TVN24 wręcz domagał się nowych obostrzeń od wiceministra zdrowia. Z szaleństwem w głosie i pianą na ustach, prawie jakichś spazmów dostał.
Kino nie jest pierwszą potrzebą Polaków, a łatwo można pokazać wprowadzanie nowych rzeczy.
Cytat z Szaman data 7 grudnia, 2021, 15:28PS. Cieszę się, że w ogóle obejrzymy tego Matrixa i Spider-Mana. Co do Krzyku 5 czy Morbiusa już nie jestem taki pewien.
A jako zaszczepiony nie czuję się pewnie, bo już był taki schemat, bodajże w Austrii, że w końcu dosięgło wszystkich. Moje kąśliwe podejście wynika z tego, że nie widzę ani końca tej drogi, ciężko mi też sobie wyobrazić co jest na jej końcu.
Reszta już jest polityką.
Bardzo emocjonalny wpis poszedł u Was na fejsie, ale ciężko było sobie wyobrazić, że będzie inaczej skoro [spoiler title=""] jedyną opcją polityczną przeciwną obostrzeniom jest ta której ja i chyba większość z Was tutaj szczególnie nie lubi. W dodatku opozycja wpadła w tony histeryczne, burząc koncepcję mocniejszego egzekwowania tego co jest.
A polityków pewnie kino zbytnio nie obchodzi, chodzą jak dostaną zaproszenie na prenierę. Osiedle zamknięte, jedzenie dowożą pudełkowe, to można tłuszczę cisnąć 🙂
I tak jeszcze nie ma tragedii, nawet dla tych anty [/spoiler]
PS. Cieszę się, że w ogóle obejrzymy tego Matrixa i Spider-Mana. Co do Krzyku 5 czy Morbiusa już nie jestem taki pewien.
A jako zaszczepiony nie czuję się pewnie, bo już był taki schemat, bodajże w Austrii, że w końcu dosięgło wszystkich. Moje kąśliwe podejście wynika z tego, że nie widzę ani końca tej drogi, ciężko mi też sobie wyobrazić co jest na jej końcu.
Reszta już jest polityką.
Bardzo emocjonalny wpis poszedł u Was na fejsie, ale ciężko było sobie wyobrazić, że będzie inaczej skoro
A polityków pewnie kino zbytnio nie obchodzi, chodzą jak dostaną zaproszenie na prenierę. Osiedle zamknięte, jedzenie dowożą pudełkowe, to można tłuszczę cisnąć 🙂
I tak jeszcze nie ma tragedii, nawet dla tych anty
Cytat z Marek Pilarski data 7 grudnia, 2021, 17:48Cytat z Szaman data grudzień 7, 2021, 15:28Bardzo emocjonalny wpis poszedł u Was na fejsie
Nie, jak zwykle jest rzeczowo, krótko, zwięźle i na temat. 😛
Cytat z Szaman data grudzień 7, 2021, 15:28Bardzo emocjonalny wpis poszedł u Was na fejsie

Nie, jak zwykle jest rzeczowo, krótko, zwięźle i na temat. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 7 grudnia, 2021, 18:26Tymczasem wyniki nowości takie, jakby już wprowadzili kolejne restrykcje:
- King Richard - 9 860
- Chłopiec z chmur - 10 544
- Lokatorka - 6 824
Przypuszczam, że zarówno Resident Evil, jak i Clifford sprzedali się lepiej.
Tymczasem wyniki nowości takie, jakby już wprowadzili kolejne restrykcje:
- King Richard - 9 860
- Chłopiec z chmur - 10 544
- Lokatorka - 6 824
Przypuszczam, że zarówno Resident Evil, jak i Clifford sprzedali się lepiej.
Cytat z Fandorin data 7 grudnia, 2021, 19:32Cytat z Marek Pilarski data grudzień 6, 2021, 11:07Planuję od dzisiaj śledzić przedsprzedaż na Spider-Mana na weekend w kilku kinach, żeby gdzie połowie następnego tygodnia napisać krótki tekst na stronę z prognozą wyniku otwarcia.
Jakbyście mieli ochotę i czas sprawdzać, liczyć i aktualizować co 3 dni sprzedaż na weekend otwarcia (piątek-niedziela) w Waszych ulubionych kinach, to byłbym wdzięczny za podawanie cyferek tutaj, najlepiej w następujący sposób. Mogłoby się to przydać do prognozy
Helios Opole Solaris
Spróbuję śledzić sytuację w poznańskich kinach (CC i Helios, Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży), o ile mi czas pozwoli będę aktualizował dane. Należy brać pod uwagę, że w Poznaniu "nie ma tradycji kupowania biletów w przedsprzedaży" 😉 więc obraz może być niereprezentatywny.
W przedsprzedaży dostępne są bilety na 75 seansów, na salach z łączną liczbą miejsc 29921 (o ile czegoś nie pokręciłem przy liczeniu). Na ten moment sprzedano/zarezerwowano 2809 biletów.
CC Kinepolis (372, w tym 81 dubbing)
piątek (17.12): 3/0(d)/6/0(d)/52/54(d)/108/48 = 271 (54)
sobota (18.12): 8/2(d)/4/10(d)/29/11(d)/14/4 = 82 (23)
niedziela (19.12): 0/0(d)/0/4(d)/7/0(d)/0/8 = 19 (4)
CC Plaza (1551/208)
piątek: 6(d)/4(d)/40/5(d)/84/8(d)/20(d)/124/49(d)/222*/129/90/181 = 962 (92)
sobota: 7(d)/3(d)/22/24(d)/29/3(d)/32(d)/39/18(d)/135/28/9/50 = 399 (87)
niedziela: 0(d)/4(d)/0/5(d)/5/8(d)/12(d)/19/0(d)/120/2/8/7 = 190 (29)
Helios (886/232)
piątek: 7(d)/116/133(d)/266 = 522 (140)
sobota: 14(d)/114/64(d)/107 = 299 (78)
niedziela: 6(d)/29/8(d)/22 = 65 (14)
*brak podglądu - osiągnięty limit 50%, wartość 222 to połowa miejsc na sali
Co do obostrzeń: wprowadzone na ostatnią chwilę, więc oczywiście jest zamieszanie z przedsprzedażą, ale sam ruch na pewno słuszny. Niezaszczepieni niech siedzą w domu! Tylko pewnie nikt nie będzie tego drobiazgowo sprawdzał, jakieś wyrywkowe kontrole może będą na pokaz.
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 6, 2021, 11:07Planuję od dzisiaj śledzić przedsprzedaż na Spider-Mana na weekend w kilku kinach, żeby gdzie połowie następnego tygodnia napisać krótki tekst na stronę z prognozą wyniku otwarcia.
Jakbyście mieli ochotę i czas sprawdzać, liczyć i aktualizować co 3 dni sprzedaż na weekend otwarcia (piątek-niedziela) w Waszych ulubionych kinach, to byłbym wdzięczny za podawanie cyferek tutaj, najlepiej w następujący sposób. Mogłoby się to przydać do prognozy
Helios Opole Solaris
Spróbuję śledzić sytuację w poznańskich kinach (CC i Helios, Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży), o ile mi czas pozwoli będę aktualizował dane. Należy brać pod uwagę, że w Poznaniu "nie ma tradycji kupowania biletów w przedsprzedaży" 😉 więc obraz może być niereprezentatywny.
W przedsprzedaży dostępne są bilety na 75 seansów, na salach z łączną liczbą miejsc 29921 (o ile czegoś nie pokręciłem przy liczeniu). Na ten moment sprzedano/zarezerwowano 2809 biletów.
CC Kinepolis (372, w tym 81 dubbing)
piątek (17.12): 3/0(d)/6/0(d)/52/54(d)/108/48 = 271 (54)
sobota (18.12): 8/2(d)/4/10(d)/29/11(d)/14/4 = 82 (23)
niedziela (19.12): 0/0(d)/0/4(d)/7/0(d)/0/8 = 19 (4)
CC Plaza (1551/208)
piątek: 6(d)/4(d)/40/5(d)/84/8(d)/20(d)/124/49(d)/222*/129/90/181 = 962 (92)
sobota: 7(d)/3(d)/22/24(d)/29/3(d)/32(d)/39/18(d)/135/28/9/50 = 399 (87)
niedziela: 0(d)/4(d)/0/5(d)/5/8(d)/12(d)/19/0(d)/120/2/8/7 = 190 (29)
Helios (886/232)
piątek: 7(d)/116/133(d)/266 = 522 (140)
sobota: 14(d)/114/64(d)/107 = 299 (78)
niedziela: 6(d)/29/8(d)/22 = 65 (14)
*brak podglądu - osiągnięty limit 50%, wartość 222 to połowa miejsc na sali
Co do obostrzeń: wprowadzone na ostatnią chwilę, więc oczywiście jest zamieszanie z przedsprzedażą, ale sam ruch na pewno słuszny. Niezaszczepieni niech siedzą w domu! Tylko pewnie nikt nie będzie tego drobiazgowo sprawdzał, jakieś wyrywkowe kontrole może będą na pokaz.
Cytat z Marek Pilarski data 7 grudnia, 2021, 19:43Dzięki wielkie! 🙂
Na forum Box Office Theory ktoś podliczył dzisiaj przedsprzedaż w CC w całej Polsce, ale tylko na premierowy piątek. Wyszło ponad 14 tys. biletów, więc biorąc proporcje z dwóch poznańskich CC, wychodzi na to, że tylko w tej sieci mogło już pójść ponad 20 tys. biletów. Nie pamiętam teraz dokładnie, jaki jest udział CC w całym rynku. Wydaje mi się, że gdzieś kiedyś widziałem takie dane, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie..
Dzięki wielkie! 🙂
Na forum Box Office Theory ktoś podliczył dzisiaj przedsprzedaż w CC w całej Polsce, ale tylko na premierowy piątek. Wyszło ponad 14 tys. biletów, więc biorąc proporcje z dwóch poznańskich CC, wychodzi na to, że tylko w tej sieci mogło już pójść ponad 20 tys. biletów. Nie pamiętam teraz dokładnie, jaki jest udział CC w całym rynku. Wydaje mi się, że gdzieś kiedyś widziałem takie dane, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie..
Cytat z Marek Pilarski data 7 grudnia, 2021, 19:45Cytat z Fandorin data grudzień 7, 2021, 19:32Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży
Wszedłem na chwilę na stronę Multikina, bo byłem trochę zdziwiony, że nie prowadzi. I widzę, że jednak jest. 😉
https://multikino.pl/filmy/spider-man-bez-drogi-do-domu
Cytat z Fandorin data grudzień 7, 2021, 19:32Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży
Wszedłem na chwilę na stronę Multikina, bo byłem trochę zdziwiony, że nie prowadzi. I widzę, że jednak jest. 😉
Cytat z Fandorin data 7 grudnia, 2021, 19:50Cytat z Marek Pilarski data grudzień 7, 2021, 19:45Cytat z Fandorin data grudzień 7, 2021, 19:32Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży
Wszedłem na chwilę na stronę Multikina, bo byłem trochę zdziwiony, że nie prowadzi. I widzę, że jednak jest.
https://multikino.pl/filmy/spider-man-bez-drogi-do-domu
Ok, próbowałem wejść przez repertuar i nie mogłem.
Dzisiaj już nie dam rady, może jutro spróbuję podliczyć.
Cytat z Marek Pilarski data grudzień 7, 2021, 19:45Cytat z Fandorin data grudzień 7, 2021, 19:32Multikino na razie nie prowadzi przedsprzedaży
Wszedłem na chwilę na stronę Multikina, bo byłem trochę zdziwiony, że nie prowadzi. I widzę, że jednak jest.
Ok, próbowałem wejść przez repertuar i nie mogłem.
Dzisiaj już nie dam rady, może jutro spróbuję podliczyć.