aby założyć posty i tematy.

BO Polska

PreviousPage 35 of 70Next

Wydaje mi się, że może być trochę więcej. Estymacja mogła się skopać przez sobotę. Wczoraj z powodu Ligii Mistrzów było mniej ludzi w kinach, a dzisiaj więcej.

"...ponad 250 tys. widzów". 😛

Za to pozostałe premiery słabo:

Detektyw Bruno - 16308

Dogtanian... - 11690

Infinite Storm - 8004

Najgorsze, że wiele dużych hitów ostatnio jest od UIP, więc pomimo niezłej frekwencji w kinach, zestawienia wyglądają biednie.

Bad Guys jakieś 80 tys.

W ogóle Infinite Storm dało mi moją pierwszą od dłuższego czasu stówkę. 😉

Top Gun: Maverick ma w PL $2,8 mln (-31%) po ostatnim weekendzie, czyli gdzieś 540 tys. widzów.

a UIP nic się nie chwali że jest już pół miliona

Czekają na milion. 😉

Wg mnie premiera w Polsce Jurassic jest bardzo ważna bo pokaże jednoznacznie co jest z polskim BO. Ta seria nie była w Polsce szczególnie popularna porównując do jej wyników na świecie. Ponieważ dwie poprzednie części były całkiem niedawno, możemy łatwo ocenić sukces i porażkę. Jeśli będzie ok.700-800 tys. widzów, będziemy mieli potwierdzenie, że nie ma kryzysu kin, a jedynie kinowy kryzys niektórych filmów.

Wydaje mi się, że Dinozaury mogą mieć w okolicach 300 tys. Jest za mało seansów z dubbingiem w stosunku do napisów

Aż tak? Jurassic World miało tylko 132 tys. na otwarcie, Fallen Kingdom 152 tys...

219 300 dla Dominion.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Co to się narobiło, że tak dokładnie podali - mogli napisać 220 tys. i tak by nikt nie zdołałby sprawdzić

Niby dokładnie, ale nie sądzę, że było dokładnie 219 300.. 😉

W ogóle.. faktycznie w TOP5 za miniony weekend cztery pozycje wypełniają najprawdopodobniej filmy UIP. Oficjalnie numerem jeden jest nadal Doktorek, który miał 14 587 widzów. xD

Wszystkie filmy, które zgromadziły u nas ponad 100 tys. w tym roku. Dodałem też filmy UIP z moimi szacunkami ich wyników:

Tylko jeden polski film w TOP10.

Widzę, że są przedsprzedaże na Elvisa jakby miał mieć z 200tys. na otwarcie. W Polsce to nie będzie raczej HIT, dawałbym raczej ok.30 tys. na otwarcie. Może środki tygodnia będą mocniejsze bo emeryci wtedy mogą chodzić.

Cytat z Ernest Kubica data czerwiec 14, 2022, 18:14

Może środki tygodnia będą mocniejsze bo emeryci wtedy mogą chodzić.

W niedzielę też im się udaje.

Musiałem 🙂

Ernest Kubica has reacted to this post.
Ernest Kubica

Rezerwacje na Buzz Astral na razie wyglądają tragicznie. Wiadomo, że to animacja i ludzie idą zwykle w ostatniej chwili, ale chyba nie ma co liczyć nawet na 50tys.

Jaka przyczyna? Pogoda? Odrzucenie pomysłu na ten film?

PreviousPage 35 of 70Next