BO Polska
Cytat z Fandorin data 20 sierpnia, 2022, 00:04Chłopaki, nie znacie może otwarcia Głupców? Zdziwiłem się nie widząc tego tytułu w zestawieniu. Ostatnie 2 filmy Wasilewskiego miały niewielką, ale dosyć stabilną widownię.
Chłopaki, nie znacie może otwarcia Głupców? Zdziwiłem się nie widząc tego tytułu w zestawieniu. Ostatnie 2 filmy Wasilewskiego miały niewielką, ale dosyć stabilną widownię.
Cytat z Marek Pilarski data 20 sierpnia, 2022, 10:16Właśnie niedawno, jeszcze zanim dowiedziałm się, że nakręcił nowy film, zastanawiałem się, co się stało z Wasilewskim. Pomyślałem, że może mieć problem ze sfinansowaniem kolejnych filmów, być może też nie jest w stanie otrzymać wsparcia od państwa przy obecnej władzy, choć z tego co widziałem PISF w ostatnich latach wspierał najróżniejsze filmy, i Głupców też.
Właśnie niedawno, jeszcze zanim dowiedziałm się, że nakręcił nowy film, zastanawiałem się, co się stało z Wasilewskim. Pomyślałem, że może mieć problem ze sfinansowaniem kolejnych filmów, być może też nie jest w stanie otrzymać wsparcia od państwa przy obecnej władzy, choć z tego co widziałem PISF w ostatnich latach wspierał najróżniejsze filmy, i Głupców też.
Cytat z Fandorin data 20 sierpnia, 2022, 14:03Wielkie dzięki!
Nie wiem czy Wasilewski ma jakieś problemy z finansowaniem swoich filmów, czy może jakieś inne powody ograniczają jego aktywność. Natomiast tak słaby wynik Głupców to chyba wyłącznie wina słabej promocji. O dwóch poprzednich filmach było dużo głośniej przed premierą (tematyka i obecność na dużym festiwalu).
Wielkie dzięki!
Nie wiem czy Wasilewski ma jakieś problemy z finansowaniem swoich filmów, czy może jakieś inne powody ograniczają jego aktywność. Natomiast tak słaby wynik Głupców to chyba wyłącznie wina słabej promocji. O dwóch poprzednich filmach było dużo głośniej przed premierą (tematyka i obecność na dużym festiwalu).
Cytat z robgordon data 20 sierpnia, 2022, 15:29Z tą słabą promocją to nie wiem. Ostatnio wciąż gdzieś natrafiałem na jakieś artykuły o filmie, czy programy w TV. Byłem nawet trochę zdziwiony, że tak wiele się mówi o tym filmie. Zwłaszcza o jego kontrowersyjnej tematyce. Może nietrafiona data premiery? Może nienajlepsze recenzje? A może właśnie temat widzów odrzucił?
Z tą słabą promocją to nie wiem. Ostatnio wciąż gdzieś natrafiałem na jakieś artykuły o filmie, czy programy w TV. Byłem nawet trochę zdziwiony, że tak wiele się mówi o tym filmie. Zwłaszcza o jego kontrowersyjnej tematyce. Może nietrafiona data premiery? Może nienajlepsze recenzje? A może właśnie temat widzów odrzucił?
Cytat z Ernest Kubica data 29 sierpnia, 2022, 17:20https://businessinsider.com.pl/lifestyle/rozrywka/kina-pograzone-w-kryzysie-przyczynily-sie-do-tego-polskie-filmy/b5bcy8q
Cytat z Szaman data 29 sierpnia, 2022, 17:23A przecież główna nadzieja na wrzesień-listopad to polskie produkcje: Vega, Łepkowska, Listy do M5, ze cztery komedie romantyczne. Nie będzie wesoło.
A przecież główna nadzieja na wrzesień-listopad to polskie produkcje: Vega, Łepkowska, Listy do M5, ze cztery komedie romantyczne. Nie będzie wesoło.
Cytat z Marek Pilarski data 29 sierpnia, 2022, 17:37Tyle że jesienią pogoda będzie bardziej sprzyjać wypadom do kina, a propozycji z Hollywood będzie niewiele. Więc jest luka, którą polskie kino może wykorzytać.
Tyle że jesienią pogoda będzie bardziej sprzyjać wypadom do kina, a propozycji z Hollywood będzie niewiele. Więc jest luka, którą polskie kino może wykorzytać.
Cytat z Ernest Kubica data 29 sierpnia, 2022, 18:28Broad Peak będzie wyświetlany tylko w 10 kinach, a potem Netflix. Szkoda bo to jeden z nielicznych ostatnio polskich filmów, który chyba warto obejrzeć na dużym ekranie
Broad Peak będzie wyświetlany tylko w 10 kinach, a potem Netflix. Szkoda bo to jeden z nielicznych ostatnio polskich filmów, który chyba warto obejrzeć na dużym ekranie
Cytat z Marek Pilarski data 29 sierpnia, 2022, 18:34Zanim pojawiła się informacja, że będzie na Netfliksie, to widziałem go jako kandydata na 2 mln widzów.
Zanim pojawiła się informacja, że będzie na Netfliksie, to widziałem go jako kandydata na 2 mln widzów.
Cytat z robgordon data 29 sierpnia, 2022, 18:49Cytat z Szaman data sierpień 29, 2022, 17:23A przecież główna nadzieja na wrzesień-listopad to polskie produkcje: Vega, Łepkowska, Listy do M5, ze cztery komedie romantyczne. Nie będzie wesoło.
Listy do M5. W tej wersji zapisu tytuł wygląda jak oda do własnego lokum 😉
Cytat z Szaman data sierpień 29, 2022, 17:23A przecież główna nadzieja na wrzesień-listopad to polskie produkcje: Vega, Łepkowska, Listy do M5, ze cztery komedie romantyczne. Nie będzie wesoło.
Listy do M5. W tej wersji zapisu tytuł wygląda jak oda do własnego lokum 😉
Cytat z Marek Pilarski data 30 sierpnia, 2022, 10:54Widzę, że w piątek UIP padało, że Maverick przekroczył 1,6 mln. Pytanie, czy stało się to w piątek czy już wcześniej. Według moich wyliczeń mogło to się stać już tydzień wcześniej.
Widzę, że w piątek UIP padało, że Maverick przekroczył 1,6 mln. Pytanie, czy stało się to w piątek czy już wcześniej. Według moich wyliczeń mogło to się stać już tydzień wcześniej.
Cytat z Ernest Kubica data 2 września, 2022, 10:33Mam do was takie pytanie. Jak myślicie w których polskich miastach pow. 100 tys. ludzie chodzą do kina najczęściej, a w których najrzadziej? Tutaj ściągawka z największymi miastami w Polsce https://www.polskawliczbach.pl/najwieksze_miasta_w_polsce_pod_wzgledem_liczby_ludności
Mam do was takie pytanie. Jak myślicie w których polskich miastach pow. 100 tys. ludzie chodzą do kina najczęściej, a w których najrzadziej? Tutaj ściągawka z największymi miastami w Polsce https://www.polskawliczbach.pl/najwieksze_miasta_w_polsce_pod_wzgledem_liczby_ludności
Cytat z Fandorin data 2 września, 2022, 10:55Z tego, co kojarzę, to Poznań od zawsze był liderem w przeliczeniu na 1 mieszkańca. W liczbach bezwzględnych pewnie najwięcej biletów sprzedaje się w Warszawie. Nie wiem, gdzie jest najsłabiej, ale chyba Gdańsk nie wypada najlepiej.
Z tego, co kojarzę, to Poznań od zawsze był liderem w przeliczeniu na 1 mieszkańca. W liczbach bezwzględnych pewnie najwięcej biletów sprzedaje się w Warszawie. Nie wiem, gdzie jest najsłabiej, ale chyba Gdańsk nie wypada najlepiej.
Cytat z Ernest Kubica data 2 września, 2022, 14:06Zgadza się - Poznań najwięcej biletów na mieszkańca, za nim Rzeszów, Bielsko, Wrocław i OPOLE.
To czekam jeszcze na typy tych najsłabszych. Gdańsk jest pośrodku.
Zgadza się - Poznań najwięcej biletów na mieszkańca, za nim Rzeszów, Bielsko, Wrocław i OPOLE.
To czekam jeszcze na typy tych najsłabszych. Gdańsk jest pośrodku.
Cytat z Marek Pilarski data 2 września, 2022, 14:12Pewnie Wałbrzych albo jakiś Płock. 😉
Pewnie Wałbrzych albo jakiś Płock. 😉
Cytat z Marek Pilarski data 2 września, 2022, 14:20Ewentualnie Radom, Tarnów albo Koszalin.
Ewentualnie Radom, Tarnów albo Koszalin.
Cytat z Ernest Kubica data 2 września, 2022, 15:37Wałbrzych trafiony - piąty od końca. Płock, Koszalin całkiem wysoko ok.12-15 miejsca. Najgorzej śląskie miasta: Tychy, Bytom, Sosnowiec, a najgorzej Ruda Śląska. Różnice są bardzo duże: 0,56 biletu rocznie na mieszkańca Ruda Śląska, a 2,66 Poznań.
Wałbrzych trafiony - piąty od końca. Płock, Koszalin całkiem wysoko ok.12-15 miejsca. Najgorzej śląskie miasta: Tychy, Bytom, Sosnowiec, a najgorzej Ruda Śląska. Różnice są bardzo duże: 0,56 biletu rocznie na mieszkańca Ruda Śląska, a 2,66 Poznań.
Cytat z Marek Pilarski data 2 września, 2022, 16:01Myślałem o nich, ale doszedłem do wniosku, że na Śląsku dużo kin mają, więc pewnie nie jest tak źle..
Myślałem o nich, ale doszedłem do wniosku, że na Śląsku dużo kin mają, więc pewnie nie jest tak źle..