aby założyć posty i tematy.

[ARCHIWUM] BO Świat

PreviousPage 14 of 20Next

Już prawie $900 mln. 😛

Jakie $1,08-1,17 mld, jak zaraz premiera w Korei. $1,2 mld to sprawa przesądzona. 🙂

Jest miliard!

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ciekawe ile w tym prawdy.

Top Gun: Maverick już prawie $1,2 mld..

Top Gun: Maverick ma już ponad $1,2 mld na całym świecie i jest największym przebojem wszech czasów dla studia Paramount, choć oczywiście Titanic zarobił więcej, ale Paramount było odpowiedzialne za dystrybucję tylko w Ameryce (poza Ameryką dystrybutorem był Fox, czyli tak jak w przypadku ostatniego Terminatora). Ale w Ameryce TGM także przebił już pierwotny wynik Titanica (oczywiście bez uwzględnienia inflacji).

Bullet Train idzie w Niemczech na zaledwie 125 tys. widzów podczas premierowego weekendu.

Zwiastun filmu, który w ciągu ostatnich dziesięciu dni zarobił w chińskich kinach prawie $300 mln.

Jurassic World: Dominion ma $998,2 mln, za tydzień będzie w końcu miliard.

Also, Sony/Marvel’s Spider-Man: No Way Home swung past $1.1B overseas, the 9th movie to crack the mark and only the 4th ever to do so without a China release. The overseas cume stands at $1,100.5M with worldwide at $1.914B, the 6th highest gross of all time.

^ Tak jest, a tak podaje Mojo:

Patologia. I najgorsze, że większość stron i tak głównie opiera się na ich danych i dalej powiela te bzdury.

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 11, 2022, 18:34

Szkoda. Za trzeciego gniota z rzędu naprawdę należało im się w końcu flopnąć, a tu nawet przy pandemicznych restrykcjach w kilku krajach wpadnie duża bańka. Mam nadzieję, że kolejną część spotka już zasłużony flop.

Cytat z Marek Pilarski data wrzesień 11, 2022, 18:34

Jeszcze nie ma miliarda.

Nawet jakby go teraz zdjęli ze wszystkich kin, Universal użyłby specjalnych kalkulatorów żeby przepchnąć go przez ten miliard.

Czyli będzie drugi miliarder 2022 roku. Szanse na dołączenie do tego grona ma jeszcze Wakanda (choć marne, skoro ani Strange'owi, ani Thorowi się nie udało, a na premierę w Chinach raczej brak szans - raczej, bo Minionki też miały mieć bana, a jednak otrzymały zielone światło i są już na $913 milionach) i oczywiście Avatar. Ciekawe czy będzie jeszcze jakaś duża niespodzianka (może ta Whitney chociaż połowicznie powtórzy sukces Bohemian Rhapsody?), inaczej Tajemnice Dumbledore'a będąc porażką kasową załapią się do Top10 worldwide roku. xD

No i wciąż nie wiem jak prognozować Avatara. W Chinach obecnie otwartych jest tylko 71% kin (ze względu na covid - pamiętacie go jeszcze?), a w wielu mają obostrzenia, sytuacja ma się tam najgorzej od początku maja. Jeśli się nie poprawi do grudnia/stycznia, film Camerona tylko z tego jednego rynku straci szanse na setki milionów dolarów (myślę, że spokojnie miałby potencjał na +$600m w przypadku zniesienia wszelkich obostrzeń i otwarcia wszystkich placówek).

Cytat z Juby data wrzesień 19, 2022, 08:54

(ze względu na covid - pamiętacie go jeszcze?)

Pamiętamy. Kilku znajomych złapało go ostatnio.

Chciałbym tylko zwrócić uwagę na powtarzaną przez wszystkie serwisy dezinformację o remasterze 4K HDR tego filmu.

Ekranów które mogą pokazać go w tym formacie jest zaledwie garstka (w Polsce okrągłe zero), praktycznie wszystkie seanse to będzie 2K SDR czyli to samo, co było w 2009 roku.

Dlaczego Helios pisze w opisie niektórych swoich kin, że posiadają ekrany 4K i projektory Christie 4K - co to jest faktycznie?

Miliard dla Jurassic World Dominion

Cytat z Ernest Kubica data wrzesień 23, 2022, 19:15

Dlaczego Helios pisze w opisie niektórych swoich kin, że posiadają ekrany 4K i projektory Christie 4K - co to jest faktycznie?

Normalne projektory, tylko z 4K zamiast 2K, natomiast ja pisałem o słodkim połączeniu 4K z polewą w postaci HDR 🙂

PreviousPage 14 of 20Next