aby założyć posty i tematy.

[ARCHIWUM] BO Świat

PreviousPage 18 of 20Next

W Niemczech Barbie idzie na ok. 30% wzrost (ok. 825 tys. widzów), a Oppenhheimer na ok. 10% wzrost (ok. 550 tys.).

robgordon has reacted to this post.
robgordon

$400 mln dla Oppka

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

Pięknie!

I prawie dwa razy tyle dla Barbary

Szaman, Mierzwiak and robgordon have reacted to this post.
SzamanMierzwiakrobgordon

😬

Meg w Chinach pociągnął - ponad 21 mln. Będzie lepsze otwarcie niż przy jedynce - niecałe 50mln.

Mocny start poza Ameryką, nawet nie biorąc pod uwagę Chin

Oppenheimer $10 mln w Chinach w dwa dni. W weekend może dołoży jeszcze z 25-30mln.

Barbie ma globalnie $20 mln więcej niż suma wyników Quantumanii, Indiany Jonesa, Flasha, Shazama 2 i Blue Beetle 🙂

Marek Pilarski, Szaman and robgordon have reacted to this post.
Marek PilarskiSzamanrobgordon

Dan podliczył wakacyjny box office i wyszło mu, że dzięki ogromnemu sukcesowi Barbie Warner jest tylko $21 mln pod kreską, za to Disney stracił ponad $620 mln.

Oczywiście to wszystko przybliżone i umowne szacunki, ale i tak robią wrażenie.

Five Nights at Freddy's z takim samym globalnym otwarciem co Indiana Jones and the Dial of Destiny ($130,6 mln), tylko że ten pierwszy miał budżet $20 mln, a drugi $300 mln 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ładnie

Myślicie, że taki TOP10 hollywoodzkich filmów na świecie w przyszłym roku ma sens?

1. Deadpool 3 - Dom: 500/ RZ: 750/ Świat: 1,25 mld
  2. Inside Out 2 - 400/600/1 mld
  3. Joker 2 - 350/650/1 mld
  4. Mufasa - 360/620/980
  5. Despicable Me 4 - 250/650/900
  6. Dune 2 - 200/450/650
  7. Venom 3 - 200/410/610
  8. Twisters - 300/300/600
  9. Gladiator 2 - 180/400/580
  10. The Fall Guy - 170/320/490

Przyznam Ci, że po ostatnim roku to już całkiem zgłupiałem. Nie spodziewałem się jak na The Numbers, że Marvels zostaną przebojem roku, ale nadal nie mogę uwierzyć, że już w 2023 roku film MCU zleciał do 200 mln$. A ile było kiedyś dyskusji, że to przecież uniwersalne historie w których każdy znajdzie coś dla siebie, że będą rządzić dekadami, nie to co westerny. Także Deadpool może zarobić 1 mld 200, jak i samo 200.

DP3 i J2 mniej, D2 więcej.
Nie bardzo wierzę zwłaszcza w kontynuację Jokera.

Wiele filmów mam jeszcze w przedziale $350-450 mln. Poza tym strasznie dużo znaków zapytania:

• Nie wiem kompletnie, co zrobić z Twisters, prawie nic o tym filmie nie wiadomo. Będzie to widowisko, które szczególnie mocno przemówi do widzów w "środku" Ameryki? Zadziała efekt nostalgii?
  • To samo Mufasa.. jak widownia przyjmie nową oryginalną historię związaną z Królem Lwem?
  • Co z Inside Out 2 i disneyplusyzacją Pixara? Pierwsza część była bardzo popualarna i lubiana, ale kilka ostatnich filmów pokazało, że jakościowo nie są w najlepszej formie.
  • Właśnie - co z Jokerem 2? Pewnie nie będą go sprzedawać jako musicalu, w sumie nie wiadomo, w jakim stopniu jest musicalem, ale informacje o tym, że nim jest, wywołało wiele negatywnych reakcji z tego co widziałem.
  • Jak bardzo Diuna 2 podniesie się po hybrydowej dystrybucji w Ameryce i jaki wzrost jest w stanie zaliczyć w tamtejszych kinach?
  • Co będzie z Gladiatorem 2? Jakościowo Scott w ostatnich latach jest hit-or-miss, finanosowo jego ostatnie filmy raczej miss.
PreviousPage 18 of 20Next