DC Universe
Cytat z Kuba data 4 lutego, 2023, 18:06Cytat z Mierzwiak data luty 4, 2023, 17:08A to ma jakieś znaczenie, czy Gunn wyreżyseruje tego Supermana? Raz że jest scenarzystą tego projektu, a dwa - i tak facet będzie brutalnie rozliczany dokładnie z każdego sukcesu / klapy tych zapowiedzianych projektów bo to on odpowiada za plan ratowania DC. Nie rozumiem co miałoby to zmienić.
Osobiście nie wierzę że zasiądzie na reżyserskim stołku tego filmu, również bym tego nie chciał. Nie dlatego, że mam coś do Gunna jako twórcy, po prostu nie pasuje mi do filmu o Supermanie, ale jestem otwarty, jak zawsze.
Oczywiście, tak czy inaczej go rozlicza. Ale sytuacja w której weźmie 100% odpowiedzialność za najważniejszy film uniwersum nie mając nikogo kto mógłby nawet symbolicznie zebrać baty razem z nim, moim zdaniem wystawia się zdecydowanie mocniej na krytykę i ewentualną dezaprobatę szefa. Z drugiej strony gra może i warta ryzyka, bo jeśli będzie duży sukces to czy istnieje lepszy sposób na udowodnienie, że jest odpowiednim człowiekiem na to stanowisko? Jeśli zrobi świetny film z bohaterem który kompletnie nie pasuje do jego dotychczasowego dorobku?
Ja z jednej strony Gunna bym nie chciał, z drugiej jestem zaintrygowany i jednocześnie nie mam w ogóle pomysłu kto byłby lepszym wyborem. Zwłaszcza skoro i tak musiałby kręcić scenariusz Gunna. Może lepiej faktycznie on, niż wyrobnik czy ktoś o zbyt silnej, własnej wizji, by pogodzić to z tym czego bedzie oczekiwał Gunn. Względnie realistyczny wydaje się ten Muschietti, ale to trzeba wtedy założyć że Gunn faktycznie tka bardzo uwielbia Flasha.
Cytat z Mierzwiak data luty 4, 2023, 17:08A to ma jakieś znaczenie, czy Gunn wyreżyseruje tego Supermana? Raz że jest scenarzystą tego projektu, a dwa - i tak facet będzie brutalnie rozliczany dokładnie z każdego sukcesu / klapy tych zapowiedzianych projektów bo to on odpowiada za plan ratowania DC. Nie rozumiem co miałoby to zmienić.
Osobiście nie wierzę że zasiądzie na reżyserskim stołku tego filmu, również bym tego nie chciał. Nie dlatego, że mam coś do Gunna jako twórcy, po prostu nie pasuje mi do filmu o Supermanie, ale jestem otwarty, jak zawsze.
Oczywiście, tak czy inaczej go rozlicza. Ale sytuacja w której weźmie 100% odpowiedzialność za najważniejszy film uniwersum nie mając nikogo kto mógłby nawet symbolicznie zebrać baty razem z nim, moim zdaniem wystawia się zdecydowanie mocniej na krytykę i ewentualną dezaprobatę szefa. Z drugiej strony gra może i warta ryzyka, bo jeśli będzie duży sukces to czy istnieje lepszy sposób na udowodnienie, że jest odpowiednim człowiekiem na to stanowisko? Jeśli zrobi świetny film z bohaterem który kompletnie nie pasuje do jego dotychczasowego dorobku?
Ja z jednej strony Gunna bym nie chciał, z drugiej jestem zaintrygowany i jednocześnie nie mam w ogóle pomysłu kto byłby lepszym wyborem. Zwłaszcza skoro i tak musiałby kręcić scenariusz Gunna. Może lepiej faktycznie on, niż wyrobnik czy ktoś o zbyt silnej, własnej wizji, by pogodzić to z tym czego bedzie oczekiwał Gunn. Względnie realistyczny wydaje się ten Muschietti, ale to trzeba wtedy założyć że Gunn faktycznie tka bardzo uwielbia Flasha.
Cytat z Szaman data 4 lutego, 2023, 18:14David Lowery (A Ghost Story, Green Knight) byłby fajnym wyborem. Czuje fantastykę, mitologię i amerykańskie Południe.
David Lowery (A Ghost Story, Green Knight) byłby fajnym wyborem. Czuje fantastykę, mitologię i amerykańskie Południe.
Cytat z Kuba data 4 lutego, 2023, 18:19Lowery pisze scenariusz do każdego swojego filmu, które na dodatek potem jeszcze sam montuje. Jakoś średnio widzę go jako kogoś kto grzecznie po prostu przeniesie na ekran scenariusz Gunna. Nie wspominając o tym, że obaj panowie mają też zupełnie inne poczucie humoru.
Znajdzie się wielu twórców którzy sami coś zrobiliby z Supermanem. Ale trzeba znaleźć kogoś kto zrobi coś z nim w idealnej symbiozie z wizją Gunna.
Lowery pisze scenariusz do każdego swojego filmu, które na dodatek potem jeszcze sam montuje. Jakoś średnio widzę go jako kogoś kto grzecznie po prostu przeniesie na ekran scenariusz Gunna. Nie wspominając o tym, że obaj panowie mają też zupełnie inne poczucie humoru.
Znajdzie się wielu twórców którzy sami coś zrobiliby z Supermanem. Ale trzeba znaleźć kogoś kto zrobi coś z nim w idealnej symbiozie z wizją Gunna.
Cytat z robgordon data 4 lutego, 2023, 18:32Premiera za 2,5 roku, więc standardowo wystarczyłoby zacząć kręcić gdzieś najpóźniej za rok. Ale mając na uwadze wagę i prestiż projektu, zdjęcia powinny wystartować wcześniej, by mieć czas na dokrętki i wszelkiego rodzaju poprawki. Macie pomysł kto mógłby zagrać 25-letniego Clarka? Patrząc na listy przystojnych młodych aktorów, trudno o takich bardziej postawnych. Przeważa raczej typ delikatniejszy.
Noah Centineo? No Name?
Premiera za 2,5 roku, więc standardowo wystarczyłoby zacząć kręcić gdzieś najpóźniej za rok. Ale mając na uwadze wagę i prestiż projektu, zdjęcia powinny wystartować wcześniej, by mieć czas na dokrętki i wszelkiego rodzaju poprawki. Macie pomysł kto mógłby zagrać 25-letniego Clarka? Patrząc na listy przystojnych młodych aktorów, trudno o takich bardziej postawnych. Przeważa raczej typ delikatniejszy.
Noah Centineo? No Name?
Cytat z Szaman data 4 lutego, 2023, 18:51Centineo to naturalny kandydat. Ale widziałem go jak dotychczas w Czarnym Adamie i Siennie Burgess, w obydwu wydawał się dość drewniany. Nie mam pomysłu, ogólnie mam wrażenie, że rynek nie rozpieszcza.
Centineo to naturalny kandydat. Ale widziałem go jak dotychczas w Czarnym Adamie i Siennie Burgess, w obydwu wydawał się dość drewniany. Nie mam pomysłu, ogólnie mam wrażenie, że rynek nie rozpieszcza.
Cytat z Kuba data 4 lutego, 2023, 19:18Wizualnie pasuje mi Wolfgang Novogratz. Pod względem umiejętności, charyzmy i całej reszty - pojęcia zielonego nie mam 🙂
Za to jak zawsze milion opcji na Batmana się znajdzie. I szanowałbym gdyby na Apollo i Midnightera wybrali Cavilla i Afflecka 😛
Wizualnie pasuje mi Wolfgang Novogratz. Pod względem umiejętności, charyzmy i całej reszty - pojęcia zielonego nie mam 🙂
Za to jak zawsze milion opcji na Batmana się znajdzie. I szanowałbym gdyby na Apollo i Midnightera wybrali Cavilla i Afflecka 😛
Cytat z Szaman data 4 lutego, 2023, 19:20Internetom też pasuje
https://twitter.com/Aarty12341/status/1603906443253612545?s=20&t=UNXkxm55UHDXVhWCb-iApA
Internetom też pasuje
#superman #newsuperman#DCStudios @JamesGunn wolfgang novogratz pic.twitter.com/lBvrRrCrXL
— Mr Scene IT ALL (@Aarty12341) December 17, 2022
Cytat z robgordon data 4 lutego, 2023, 20:08Wolfgang faktycznie wizualnie pasuje.
I mam propozycję. Cavill na Batmana. Się nadaje 😉
Wolfgang faktycznie wizualnie pasuje.
I mam propozycję. Cavill na Batmana. Się nadaje 😉
Cytat z Szaman data 4 lutego, 2023, 20:18A na co się Cavill nie nadaje z taką posturą 🙂 No to Affleck na reżysera Supermana 🙂
A na co się Cavill nie nadaje z taką posturą 🙂 No to Affleck na reżysera Supermana 🙂
Cytat z robgordon data 4 lutego, 2023, 23:24Cytat z Szaman data luty 4, 2023, 20:18A na co się Cavill nie nadaje z taką posturą
Na Wonder Woman 😉
Cytat z Szaman data luty 4, 2023, 20:18A na co się Cavill nie nadaje z taką posturą
Na Wonder Woman 😉
Cytat z Mierzwiak data 7 lutego, 2023, 07:09Szkoda! 😛
https://twitter.com/JamesGunn/status/1622663925195218944?s=20&t=OHTZcVKEerROVUOTuDJPMQ
Szkoda! 😛
No current plans to adapt. pic.twitter.com/ziEYY15Omj
— James Gunn (@JamesGunn) February 6, 2023
Cytat z Szaman data 10 lutego, 2023, 18:26https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1624090905375387660?t=f56MByABBhXsT_W6dB03Rw&s=19
First poster for ‘THE FLASH’. pic.twitter.com/kEwAJ19Y04
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) February 10, 2023
Cytat z Szaman data 11 lutego, 2023, 17:14#Flash
Taaaa, już wierzę w to, że Gunn przekonał
[spoiler title=""]
Clooneya do powrotu do roli Batmana. W sumie niesamowita historia z Keatonem, wygląda na to, że Gunn zupełnie odrzucił pomysł dalszego grzebania w filmach Burtona. Może kasacja Batgirl to nie tylko kwestia żenującego poziomu, bo i na takim poziomie można zarobić, a również jego sprawka.
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1623849464761909248
[/spoiler]
#Flash
Taaaa, już wierzę w to, że Gunn przekonał
Clooneya do powrotu do roli Batmana. W sumie niesamowita historia z Keatonem, wygląda na to, że Gunn zupełnie odrzucił pomysł dalszego grzebania w filmach Burtona. Może kasacja Batgirl to nie tylko kwestia żenującego poziomu, bo i na takim poziomie można zarobić, a również jego sprawka.
#DC #DCStudios ⚡️
I hear that it’s going to be a former #Batman who cameos at the end of #TheFlash
& could potentially stick around as the new permanent #DCU Batman
Damian’s dad, Pattinson is still solo
I know who it is; but it would be uncool to reveal the whole thing pic.twitter.com/wuEzl4RPWY
— Grace Randolph (@GraceRandolph) February 10, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 11 lutego, 2023, 17:23Właśnie czytałem o tym wczoraj, ale nie wrzucałem, bo Grace. 😛
Potwierdzenie już niedługo. W każdym razie, jeśli to prawda, to najbardziej pasuje mi [spoiler title=""]Clooney. Dobry sposób na jego rehabilitację w tej roli.[/spoiler]
Właśnie czytałem o tym wczoraj, ale nie wrzucałem, bo Grace. 😛
Potwierdzenie już niedługo. W każdym razie, jeśli to prawda, to najbardziej pasuje mi
Cytat z Szaman data 11 lutego, 2023, 17:25Poza tym Gunn szczyci się tym, że [spoiler title=""] przeprowadza dokładny research na temat zachowania swoich przyszłych gwiazd na planach filmowych. Bale na pewno nie przeszedłby takiego testu 🙂 [/spoiler]
Poza tym Gunn szczyci się tym, że
Cytat z Mierzwiak data 11 lutego, 2023, 17:55Tak, na pewno 61- i 49-letni aktor są kandydatami do roli Batmana którzy mieliby grać tę postać przez najbliższą, co najmniej, dekadę.
Tak, na pewno 61- i 49-letni aktor są kandydatami do roli Batmana którzy mieliby grać tę postać przez najbliższą, co najmniej, dekadę.
Cytat z Kuba data 11 lutego, 2023, 18:11No i wystarczy by Batman miał 20 lat zaczynając batmanowanie i spłodził Damiana w pierwszych latach. Zwłaszcza że w przypadku Damiana w grę wchodzi również genetyczne zmutowanie go przez Rasa i ligę.
Niemniej, Batman na pewno te 35-40 lat mieć myślę będzie, głównie nie z powodu Damiana a tego, że nie da się komiksowej historii tej dwójki dobrze pokazać bez Graysona i Jasona. Wprowadzenie Tima też powinno mieć miejsce, ale da się przeżyć bez niego. Tamta dwójka jest jednak niezbędna dla całej wyjątkowości tej opowieści i nie sadze by Gunn z tego zrezygnował. Więc Batman musiał już wychować dwóch Robinów. Myślę, że 35 lat przy założeniu że zaczął w wieku 20 lat i szybko miał romans z Talią, ma sens.
No i wystarczy by Batman miał 20 lat zaczynając batmanowanie i spłodził Damiana w pierwszych latach. Zwłaszcza że w przypadku Damiana w grę wchodzi również genetyczne zmutowanie go przez Rasa i ligę.
Niemniej, Batman na pewno te 35-40 lat mieć myślę będzie, głównie nie z powodu Damiana a tego, że nie da się komiksowej historii tej dwójki dobrze pokazać bez Graysona i Jasona. Wprowadzenie Tima też powinno mieć miejsce, ale da się przeżyć bez niego. Tamta dwójka jest jednak niezbędna dla całej wyjątkowości tej opowieści i nie sadze by Gunn z tego zrezygnował. Więc Batman musiał już wychować dwóch Robinów. Myślę, że 35 lat przy założeniu że zaczął w wieku 20 lat i szybko miał romans z Talią, ma sens.