DC Universe
Cytat z Mierzwiak data 3 kwietnia, 2023, 16:26@kuba roztacza piękną wizję i w teorii to wszystko brzmi bardzo fajnie, ale moim zdaniem jednak trochę przesadziłeś z ilością kwiatków, motylków i różowych chmurek na tym obrazku 🙂
Przywoływanie Peacemakera jako sukcesu komerycjnego to błąd z dwóch powodów: serial to nie film, a oglądalność (której i tak nie znamy) to nie wynik w box office. Drugi Shazam spełnia warunki o których pisałeś, a jednak wykłada się na finiszu - mimo niskiego budżetu i tak jest katastrofą w box office. (kiedy ostatnio sequel filmu komiksowego zaliczył taki zjazd w stosunku do pierwszej części? Było The Suicide Squad Gunna, ale ten film zarżnął poziom poprzednika od Ayera, niejasny przekaz czym ten film właściwie jest i nieszczęsna premiera w kinach i od razu na HBO Max) Piszesz o różnorodnych produkcjach dla różnorodnej grupy odbiorców, super, ale jeśli te filmy, nawet przy rozsądnych budżetach, nie będą zarabiać, to z pewnością usłyszymy huk o którym pisałem.
@szaman myślę jednak, że porażki finansowe Shazama, Ant-Mana 3 a wcześniej Black Adama coś nam mówią - na pewno nie o śmierci kina superhero jako takiego (są to filmy dające się tak zróżnicować, że ilekroć widzę przykład z westernami zaczyna boleć mnie głowa), ale o może coraz większej wybredności widowni? Mam tylko wątpliwości, czy lekiem na potencjalne znudzenie się widzów nadmiarem produkcji komiksowych powinno być... jeszcze więcej produkcji komiksowych 🙂
@kuba roztacza piękną wizję i w teorii to wszystko brzmi bardzo fajnie, ale moim zdaniem jednak trochę przesadziłeś z ilością kwiatków, motylków i różowych chmurek na tym obrazku 🙂
Przywoływanie Peacemakera jako sukcesu komerycjnego to błąd z dwóch powodów: serial to nie film, a oglądalność (której i tak nie znamy) to nie wynik w box office. Drugi Shazam spełnia warunki o których pisałeś, a jednak wykłada się na finiszu - mimo niskiego budżetu i tak jest katastrofą w box office. (kiedy ostatnio sequel filmu komiksowego zaliczył taki zjazd w stosunku do pierwszej części? Było The Suicide Squad Gunna, ale ten film zarżnął poziom poprzednika od Ayera, niejasny przekaz czym ten film właściwie jest i nieszczęsna premiera w kinach i od razu na HBO Max) Piszesz o różnorodnych produkcjach dla różnorodnej grupy odbiorców, super, ale jeśli te filmy, nawet przy rozsądnych budżetach, nie będą zarabiać, to z pewnością usłyszymy huk o którym pisałem.
@szaman myślę jednak, że porażki finansowe Shazama, Ant-Mana 3 a wcześniej Black Adama coś nam mówią - na pewno nie o śmierci kina superhero jako takiego (są to filmy dające się tak zróżnicować, że ilekroć widzę przykład z westernami zaczyna boleć mnie głowa), ale o może coraz większej wybredności widowni? Mam tylko wątpliwości, czy lekiem na potencjalne znudzenie się widzów nadmiarem produkcji komiksowych powinno być... jeszcze więcej produkcji komiksowych 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 3 kwietnia, 2023, 16:37Ten zwiastun Blue Beetle wyciekł? Nie mogę go znaleźć na żadnym oficjalnym kanale?
W sumie nie zdziwiłoby mnie to, bo Warner wypuszcza zwiastuny zazwyczaj o 18:00 naszego czasu..
Ten zwiastun Blue Beetle wyciekł? Nie mogę go znaleźć na żadnym oficjalnym kanale?
W sumie nie zdziwiłoby mnie to, bo Warner wypuszcza zwiastuny zazwyczaj o 18:00 naszego czasu..
Cytat z Mierzwiak data 3 kwietnia, 2023, 16:41Zwiastun Blue Beetle wygląda jak smoothie ze Spider-Mana i Power Rangers, przetrawione i wydalone przez producenta, który słyszał że ludzie lubią filmy na podstawie komiksów.
Zwiastun Blue Beetle wygląda jak smoothie ze Spider-Mana i Power Rangers, przetrawione i wydalone przez producenta, który słyszał że ludzie lubią filmy na podstawie komiksów.
Cytat z Szaman data 3 kwietnia, 2023, 16:54Wyciekł, miał być jutro. Był kiedyś taki film z VHS: Guyver- bohater ciemności. Nie mogę pozbyć się skojarzeń, ale wieczorem poszperam czy mam rację.
Wyciekł, miał być jutro. Był kiedyś taki film z VHS: Guyver- bohater ciemności. Nie mogę pozbyć się skojarzeń, ale wieczorem poszperam czy mam rację.
Cytat z Mierzwiak data 3 kwietnia, 2023, 16:56Cudowne zdjęcia <3
https://twitter.com/DailyMailCeleb/status/1642778257358479363?s=20
Cudowne zdjęcia <3
Lady Gaga to the rescue again! Singer and Joaquin Phoenix help fallen crew member on Joker 2 set https://t.co/cEdO7BZY4e
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) April 3, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 3 kwietnia, 2023, 17:42Wygląda trochę jak w "Marry the Night". 😉
Wygląda trochę jak w "Marry the Night". 😉
Dodane pliki:Cytat z robgordon data 3 kwietnia, 2023, 17:45Zwiastun BB jest dostępny. I podoba mi się 🙂 Choć to raczej z filmów typu pierwszy Shazam (mam nadzieje).
Zwiastun BB jest dostępny. I podoba mi się 🙂 Choć to raczej z filmów typu pierwszy Shazam (mam nadzieje).
Cytat z Mierzwiak data 3 kwietnia, 2023, 17:47Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 3, 2023, 17:42Wygląda trochę jak w "Marry the Night".
Gdzie trafia do psychiatryka a dialogi są po francusku. Cholera 😀
Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 3, 2023, 17:42Wygląda trochę jak w "Marry the Night".
Gdzie trafia do psychiatryka a dialogi są po francusku. Cholera 😀
Cytat z Mierzwiak data 3 kwietnia, 2023, 18:43Taka jeszcze uwaga:
Jak zła była Batwoman skoro trafiła do śmietnika, a coś takiego jak Blue Beetle idzie do kin?
Taka jeszcze uwaga:
Jak zła była Batwoman skoro trafiła do śmietnika, a coś takiego jak Blue Beetle idzie do kin?
Cytat z Szaman data 3 kwietnia, 2023, 19:28Też nie mogę w to uwierzyć. Przecież Bad Boys 3 nie byli takim złym filmem, byłem trzeźwy w kinie 🙂 To musiało tak być, że Zaslav absolutnie nie cierpi idei powrotu Keatona, więc ograniczył go do jednego, koniecznego filmu.
Też nie mogę w to uwierzyć. Przecież Bad Boys 3 nie byli takim złym filmem, byłem trzeźwy w kinie 🙂 To musiało tak być, że Zaslav absolutnie nie cierpi idei powrotu Keatona, więc ograniczył go do jednego, koniecznego filmu.
Cytat z Szaman data 3 kwietnia, 2023, 19:38Chociaż w sumie co tutaj się zastanawiać. BB jest "pierwszym, latynoskim superbohaterem", czyż nie? Zmarnować takie piękne nagłówki?
Chociaż w sumie co tutaj się zastanawiać. BB jest "pierwszym, latynoskim superbohaterem", czyż nie? Zmarnować takie piękne nagłówki?
Cytat z Szaman data 4 kwietnia, 2023, 22:04https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1643351354142859267?t=IDJBPtSQFkPjXqRVsmm0ug&s=19
Frank Grillo confirms he has a role in James Gunn’s DCU.
(Source: https://t.co/3OUU7qAJg0) pic.twitter.com/yJgX4F3apG
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 4, 2023
Cytat z Szaman data 5 kwietnia, 2023, 07:25https://twitter.com/FilmUpdates/status/1643434383347425280?t=yY4aBCjbU5a2Q2DtTGAxHQ&s=19
Filming has officially wrapped on ‘Joker: Folie à Deux’ starring Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Harry Lawtey, Zazie Beetz, Brendan Gleeson and Catherine Keener.
The film will be released in theaters on October 4, 2024. pic.twitter.com/sE1FA7LUk8
— Film Updates (@FilmUpdates) April 5, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 5 kwietnia, 2023, 23:06https://twitter.com/ErikDavis/status/1643737501192933377?s=20
NEW: Todd Phillips posts new official pics of Lady Gaga and Joaquin Phoenix in #JokerFolieADeux, in theaters 10/4/24 pic.twitter.com/pdAj1CRffY
— Erik Davis (@ErikDavis) April 5, 2023
Cytat z Szaman data 6 kwietnia, 2023, 15:06Nawet miesiąc nie minął. Ciekawe kiedy na HBO Max.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1643977744857063424?t=xsURV5iyLSDaFh-hIRpJWw&s=19
Nawet miesiąc nie minął. Ciekawe kiedy na HBO Max.
‘SHAZAM! FURY OF THE GODS’ releases on Digital tomorrow.
Find out if it’s worth the watch: https://t.co/HrsIfXvUXZ pic.twitter.com/nvVxrXb37T
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 6, 2023
Cytat z Kuba data 7 kwietnia, 2023, 11:56Jeff Sneider mówi, że agencje castingowe odnosnie Supermana dostały informacje, że poszukiwani są kandydaci 20-26 lat. Poza tym w filmie pojawią się Jimmy Olsen i Lex Luthor. The Authority, co zaskakujące, celuje na 2026 rok, a ktoś z Trinity (Wonder Woman, co oczywiste) dostanie produkcje animowaną. Poza tym Ron Perlman może grać w Creature Commando.
Jeff Sneider mówi, że agencje castingowe odnosnie Supermana dostały informacje, że poszukiwani są kandydaci 20-26 lat. Poza tym w filmie pojawią się Jimmy Olsen i Lex Luthor. The Authority, co zaskakujące, celuje na 2026 rok, a ktoś z Trinity (Wonder Woman, co oczywiste) dostanie produkcje animowaną. Poza tym Ron Perlman może grać w Creature Commando.