aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 20 of 101Next

Czy Gunn siedzący 24/dobę na twitterze już zdementował?

Ogląda Star Warsy z Lądka-Zdroju 🙂

Cytat z Mierzwiak data kwiecień 7, 2023, 12:58

Czy Gunn siedzący 24/dobę na twitterze już zdementował?

Czemu miałby zdementować coś od jednego z najlepszych dziennikarzy w branży? 😉

Fajnie, że Mangold pisze scenariusz do Swamp Thinga, jeszcze fajniej, że już nad nim pracuje. Jeśli Sneider ma rację i dostaniemy The Authority dopiero w 2026 a Gunn nie zmieni zdania co do trzymania się kolejności zapowiedzianych produkcji to Mangold ma czas na pracę do przynajmniej 2027, a to w cholerę czasu, nawet jeśli jednocześnie robi inne rzeczy. Twierdzi też, że to jego passion project (i mówił tak już lata wcześniej) więc zakładam, że ST ma priorytet.

Szaman, wklejaj od razu wideo, taki tweet jest bezużyteczny bo przenosi do newsa na Filmożercach. Nie nabijajmy im wyświetleń 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Dla tych, którzy jeszcze nie kliknęli 😛

A sam zwiastun jakoś mnie nie przekonał. Trzeba było coś zrobić na konferencją o Max, no to jest.

Widać że starają się zachować atmosferę z filmu Reevesa, ale wygląda to bardzo telewizyjnie i tanio niestety.

Przed seansem Lochów i smoków przeżyłem jeden z największych koszmarów w swojej kinofilskiej przygodzie. Multikino postanowiło zafundować ten sam zwiastun Flasha dwa razy pod rząd. Trudno, zdarzają się takie pomyłki, może jakiś świeżak, może ktoś ma chorego dzieciaka. Ale... najpierw zwiastun poleciał z napisami, potem z dubbingiem.

Wiecie jak od lat nienawidzę dubbingu, mam więc nadzieję, że to było zupełnie nie do obrony. Pozmieniane dialogi, pozmieniane żarty, stylizacja na młodzieżowy język Bravo z kwietnia 2001 roku: "ziom", "bro", nie było chyba "elo" ale nie jestem pewien. Autentycznie przerażająca jest ta świadomość, że ktoś dorosły może oglądać takie coś z własnej woli i twierdzić, że jest to sytuacja lepsza. Dzieci rozgrzeszam.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Co ciekawe nie brzmi to aż tak źle jak CGI wygląda w tym zwiastunie.

Wśród dzisiejszej młodzieży wieku okołostudenckiego króluje stylistyka wczesnych lat 2000, więc skojarzenia z językiem tamtych czasów chyba nieprzypadkowe.

@Kuba, bo Rob napisał w tym samym czasie

Oj nie, przecież ten dubbing był koszmarny. Flashe mają głos jakiegoś cwaniaczka za dyszkę, a Keaton Mikołaja z reklamy Coca-Coli.

CGI rzeczywiście lepsze w Lochach i smokach i pewnie to się już nie zmieni.

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Powracają plotki o pewnym Batmanie na końcu Flasha. Dodatkowo miałby też pojawić się 

Spoiler
Superman, choć nie Cavill.

Znając twoje źródło dodam, że te mocniejsze podają, że na koniec ktoś faktycznie się pojawia ale jest bardzo niejasne kto a

Spoiler
Clooney jeśli jest to go nie widzimy
przynajmniej ja to tak rozumiem.

Z innych ciekawostek:

• Jest scena będąca niemalże "galerią cameo"
  • Pojawia się aktor z seriali CW. Najpewniej jest to Teddy Sears jako Jay Garrick.
  • Jest duże cameo w scenie snu.
  • Część z tych cameo nigdy nie była przez nikogo rozpracowana
  • Nie ma:
    Spoiler
    Bale'a, Pattinsona, Lyndy Carter, Gustina, Green Arrowa
  • Jest
    Spoiler
    Cavill w scenie z Justice League, archiwalne nagranie
  • Są inni Batmani
  • Iris West jest w filmie mniej niż 10 minut a on sam trwa około 2,5h
  • Spoiler
    Finał jest bardzo niejasny w kwestii tego co ustanawia, mogą pójść w każdą stronę. Pokazuje, że Barry jest w innym świecie, ale niekoniecznie w jakim, ponadto niezbyt daje jakiekolwiek wskazówki odnośnie przyszłości Ezry.

Kuba, pozwoliłem sobie zakryć spoiler 🙂

Kuba has reacted to this post.
Kuba

O, w temacie.

Kiedy mija rok Jubyego 🙂

On chyba pisał, że wróci po premierze Flasha. Zamków nie zmieniałem 🙂

PreviousPage 20 of 101Next