aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 21 of 101Next

Jakoś tak mi się na początku przeczytało, że nie zmieniałeś zaimków i nie byłem pewien, czy piszesz o Flashu czy o Jubym 😉

@kuba

Juby, Jubym, Jubego - pamiętaj!

robgordon and Kuba have reacted to this post.
robgordonKuba

W kwestii tego jaki Superman pojawia się w filmie to podobno (mocne źródła):

Spoiler
rzeczywiście jest to Cage, który na dodatek walczy z mechanicznym pająkiem

Zastanawiam się - abstrahując już od tej wymuszonej obsesji na punkcie cameosów - kto ma być targetem takich rzeczy? Przecież to jest totalna nisza, przeciętny widz zobaczy to i nie wiem, zaliczy WTF?

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jeśli to wszystko się sprawdzi to mamy tu do czynienia po prostu z faktycznie filmem dla ogólnie pojętego fana DC. Cóż, i tak to pewnie ubiorą w taką otoczkę że przeciętny widz nie zauważy nic dziwnego i będzie to dla niego normalne (bieg przez uniwersum; sens camea Krasińskiego też był zrozumiały dla niektórych, ale jego występ w kontekście filmu jasny dla kazdego), to że każde cameo będzie służyć rozrywce a nie opowieści to też jasne. Już się niczego nie spodziewam i liczę, że po prostu jakoś będzie to przyjemnie poskładane, bo durna zabawa to jedyne czego się spodziewam. Im szybciej ktoś pójdzie w tym biznesie po rozum do głowy, tym lepiej.

Mój problem przy Flashu to wybiórczość tych cameo. Nie znamy ostatecznego wyglądu filmu oczywiście, ale bazując na tym co słyszymy spodziewam się dziwnego fanserwisu, dziwnych wyborów i jeszcze mniej potrzebnych archiwalnych materiałów/zabaw z CGI. Nie każdy z tych pomysłów jest głupi - to ze spoilera można fajnie, komediowo rozegrać. Powrót Keatona jest w punkt, małe cameo Kilmera myślę że nikogo by nie uraziło.

Ale nie podoba mi się spluwanie na kawał historii DC jakim są seriale. Jakby jasne, wiem jak one są traktowane...ale serio? Rzucać im ochłapy i cameo Searsa? Co by nie było wszystkie seriale DC przez lata zebrały milionowe społeczności, wiele rzeczy robiły rewolucyjnie i dały przestrzeń do funkcjonowania niesamowitym bohaterom z kart komiksów. Skoro już się bawimy w taki pierdolnik to wypadałoby docenić wkład takich aktorów jak Gustin, Amell, Shipp, Welling czy Hoechlin. Dla mnie i dla wielu innych hołd dla całego świata telewizyjnego-kinowego DC bez zwrócenia uwagi na nich i tą mniej "prestiżową" część historii, będzie wybrakowany. Skoro to nie może być film, opowieść sama w sobie tylko musi być taki park rozrywki, to chociaż zróbcie to dobrze.

I jeszcze jeden

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Fajny ten drugi plakat, prosty i czytelny.

Mi nie do końca pasuje. Coś mi zgrzyta w kolorystyce u góry i oświetleniu Batmana i Supergirl. Jest jakoś tak sztucznie.

Co ten Keaton tak dziwnie mówi na tym zwiastunie? Szczękę mu nową wstawili? 🙂 Niezły zwiastun, podniosły, z ograniczonym śmieszkowaniem, ale też nie taki abym odliczał dni do premiery. Najsłabszym momentem "let's get nuts", nie cierpię tego trendu z cytowaniem, szkoda, że ludzie najwidoczniej dostają spazmów na dźwięk linijki sprzed 30 lat. Podobnie zresztą było na No Way Home, Evil Dead Rise i jeszcze długo by wymieniać.

Nie jestem raczej fanem obecnego kostiumu Keatona, jego "piersi" wyglądają dziwacznie w ujęciach z boku, mają chyba zamaskować figurę 70-latka, nietrafiony jest też obrys pod brodą, stworzony pewnie w tym samym celu. No i nigdy już chyba nie przekonam się do filmowego Batmana pokazywanego w dzień, no ale wiadomo, czasami złoczyńca nie będzie czekał do zmierzchu 🙂

Mierzwiak

Na pocieszenie pozostaje to, że Batman w dzień nie wygląda tu tak tragicznie jak w The Dark Knight Rises 🙂

W porządku zwiastun, wierzę, że to będzie fajny film. Tak po prostu.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Trudno powiedzieć, ale przynajmniej na ekranie widać wydane dolary.

Poza Affleckiem i stroną wizualną znacznie ciekawsza niz u MCU nic mnie tu nie kupuje na dłużej.

Cytat z robgordon data kwiecień 25, 2023, 20:19

Trudno powiedzieć, ale przynajmniej na ekranie widać wydane dolary.

Jak wyjdzie zwiastun Dune 2, to pamiętajmy,ze ten film kosztował mniej niż pierwsza część. Warto też pamiętać, że budżet Oppenheimera to 100 milionów.

Flash kosztował 300 😉

Może policzyli w tym 10 lat pre-produkcji 🙂 Pamiętaj też o dokrętkach.

Wiem wiem i trochę mówię o tym ironicznie. ALE - nie ma żadnego usprawiedliwienia dla tego jak wygląda CGI w tym filmie. To dosłownie na wielu scenach wygląda jak modyfikacja do GTA V. Nic tego nie usprawiedliwia. Te sekwencje w postprodukcji są od dwóch lat. Wstyd.

Zdania są podzielone xD

Amerykańscy krytycy bardzo często brzmią na Twitterze jakby chcieli jeszcze dostać zaproszenie na kolejną premierę. Z tych opinii które widziałem jakoś najbardziej wierzę Sneiderowi.

Mierzwiak

Ps. Erik Davis zawsze chwali, to nie jest dobry punkt odniesienia. Drugi Stuckmann AD 2023.

PreviousPage 21 of 101Next