DC Universe
Cytat z Kuba data 13 czerwca, 2023, 20:37https://twitter.com/HansenLit/status/1668427929431453697
Widziałem leak dobrej jakości z pewnego CGI cameo i @mierzwiak lepiej omijaj Manufakture w piątek bo może dojść do jakiś masowych tragedii..
— heartbreak enjoyer (@HansenLit) June 13, 2023
Widziałem leak dobrej jakości z pewnego CGI cameo i @mierzwiak lepiej omijaj Manufakture w piątek bo może dojść do jakiś masowych tragedii..
Cytat z Szaman data 13 czerwca, 2023, 20:48A mnie nadal zastanawia, że on będzie biegał w tym, w czym Keaton ledwo się ruszał 🙂 Ale sugestia Forda-Lyncha to jednak ponadczasowa prawda 🙂
A mnie nadal zastanawia, że on będzie biegał w tym, w czym Keaton ledwo się ruszał 🙂 Ale sugestia Forda-Lyncha to jednak ponadczasowa prawda 🙂
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2023, 16:07Cytat z Kuba data czerwiec 13, 2023, 20:37https://twitter.com/HansenLit/status/1668427929431453697
https://twitter.com/JayBauman1/status/1668998339310804992
🙂
Cytat z Kuba data czerwiec 13, 2023, 20:37— heartbreak enjoyer (@HansenLit) June 13, 2023
I just showed Nico those spoiler images from The Flash and he immediately dropped dead. Thanks, Warner Brothers. pic.twitter.com/r46oqCkdWm
— Jay Bauman (@JayBauman1) June 14, 2023
🙂
Cytat z Kuba data 14 czerwca, 2023, 16:16Bawi mnie niezwykle, że Letterbox oznacza [spoiler] Reeva [/spoiler] jako normalnie występującego a [spoiler] Searsa jako (archival footage) [/spoiler]. Oboje są całkowicie z CGI.
Bawi mnie niezwykle, że Letterbox oznacza
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2023, 19:04https://twitter.com/THRArchives/status/1669042046475153408
10 years ago today: ‘Man of Steel' arrives in theaters https://t.co/ePOoTKlvdp pic.twitter.com/tarYRmFAA6
— Hollywood Reporter Archives (@THRArchives) June 14, 2023
Cytat z Kuba data 14 czerwca, 2023, 19:50Ze słów Andy'ego wynika, że camea to w zupełności jego pomysł i wykonanie. Nie wiem co go do tego podkusiło, ale powinno z marszu zdyskwalifikować go jako reżysera przy jakimkolwiek projekcie DCU Gunna. CW w Kryzysie oddało lepszy hołd całemu dziedzictwu DC.
Ze słów Andy'ego wynika, że camea to w zupełności jego pomysł i wykonanie. Nie wiem co go do tego podkusiło, ale powinno z marszu zdyskwalifikować go jako reżysera przy jakimkolwiek projekcie DCU Gunna. CW w Kryzysie oddało lepszy hołd całemu dziedzictwu DC.
Cytat z Szaman data 14 czerwca, 2023, 19:52On się pewnie spodziewał CGI na poziomie młodego Douglasa w Ant-Manie, a dostał to co dostał, bo pewnie Warner musiał pakować kasę w dokrętki.
On się pewnie spodziewał CGI na poziomie młodego Douglasa w Ant-Manie, a dostał to co dostał, bo pewnie Warner musiał pakować kasę w dokrętki.
Cytat z Kuba data 14 czerwca, 2023, 19:58Ale to już pal licho to CGI. Widziałem te sceny. To nie jest nawet żenująco zabawne. Zwłaszcza, że [spoiler] żyjący Teddy Sears i Helena Slater [/spoiler] są RÓWNIEŻ w CGI z jakiegoś powodu. Jedyny kto nie jest w CGI to aktor, który oficjalnie z DC nie ma nic wspólnego poza tym, że kiedyś tam prawie zagrał tą postać i całą historie kojarzy tych 7 fanów DC. Nic nie tłumaczy decyzji reżysera i nic nie zmniejsza jego odpowiedzialności.
Ale to już pal licho to CGI. Widziałem te sceny. To nie jest nawet żenująco zabawne. Zwłaszcza, że
Cytat z Mierzwiak data 14 czerwca, 2023, 21:44The Flash
Na razie krótko, szerzej rozpiszę się jutro: film wielu zalet, ale i chyba większej ilości wad na czele ze scenariuszem i CGI. TA sekwencja w finale jest tak zła (nie tylko wizualnie ale i koncepcyjnie), że chyba przejdzie do historii.
The Flash
Na razie krótko, szerzej rozpiszę się jutro: film wielu zalet, ale i chyba większej ilości wad na czele ze scenariuszem i CGI. TA sekwencja w finale jest tak zła (nie tylko wizualnie ale i koncepcyjnie), że chyba przejdzie do historii.
Cytat z Mierzwiak data 15 czerwca, 2023, 18:38Właśnie usunęło mi reckę którą pisałem od 30 minut...
Nie chce mi się od nowa więc będę się streszczać:
- Fajna +/- pierwsza połowa, z niezłym Millerem (i Millerem) i bardzo dobrym humorem,
- Zmarnowany powrót Keatona (powrót Batmana, hihi), którego Batman służy tu bardziej do odhaczenia rzeczy z filmu Burtona (zbrojownia! salon! kuchnia! jaskinia! śmiejący się woreczek Jokera! MOTYW ELFMANA!!!) aniżeli bycia bohaterem z krwi i kości; w No Way Home spotkanie kilku Spider-Manów stanowiło nie lada atrakcję, tutaj innego Batmana spotyka Flash więc efekt jest z miejsca słabszy i mniej interesujący,
- Panorama nijakiego, losowego miasta w tle rezydencji Keatona - niby szczegół, a boli,
- Słabiutki powrót Zoda i antyklimatyczne powtarzanie stawki z Człowieka ze Stali, niesamowicie męczący CGI 3. akt na pustyni z dziwnymi elementami jak Faora której twarz to chyba też komputerowa kreacja,
- Okropna wizualizacja podróży Barry'ego przez czas z postaciami rodem z Ekspresu Polarnego Zemeckisa i jeszcze gorsza finałowa sekwencja z cameosami tak tragicznymi wizualnie, tak nieudolnie pomyślanymi i tak bardzo tu zbędnymi, że naprawdę trudno uwierzyć własnym oczom,
- Twist w finale dodany jakby od niechcenia, a przy tym przewidywalny jeśli pamięta się pojawienie pewnej postaci aż na kilka sekund jakieś 2h wcześniej,
- Fatalna komputerowa twarz Afflecka w akcji z motocyklem, co tam się odstawiło?
- Kostium Afflecka w tym filmie to najgorszy Bat-kostium w historii filmów z Batmanem,
- Komputerowe dzieci renderowane chyba w 2001 roku... Będziecie wiedzieć jak to zobaczycie!
Właśnie usunęło mi reckę którą pisałem od 30 minut...
Nie chce mi się od nowa więc będę się streszczać:
- Fajna +/- pierwsza połowa, z niezłym Millerem (i Millerem) i bardzo dobrym humorem,
- Zmarnowany powrót Keatona (powrót Batmana, hihi), którego Batman służy tu bardziej do odhaczenia rzeczy z filmu Burtona (zbrojownia! salon! kuchnia! jaskinia! śmiejący się woreczek Jokera! MOTYW ELFMANA!!!) aniżeli bycia bohaterem z krwi i kości; w No Way Home spotkanie kilku Spider-Manów stanowiło nie lada atrakcję, tutaj innego Batmana spotyka Flash więc efekt jest z miejsca słabszy i mniej interesujący,
- Panorama nijakiego, losowego miasta w tle rezydencji Keatona - niby szczegół, a boli,
- Słabiutki powrót Zoda i antyklimatyczne powtarzanie stawki z Człowieka ze Stali, niesamowicie męczący CGI 3. akt na pustyni z dziwnymi elementami jak Faora której twarz to chyba też komputerowa kreacja,
- Okropna wizualizacja podróży Barry'ego przez czas z postaciami rodem z Ekspresu Polarnego Zemeckisa i jeszcze gorsza finałowa sekwencja z cameosami tak tragicznymi wizualnie, tak nieudolnie pomyślanymi i tak bardzo tu zbędnymi, że naprawdę trudno uwierzyć własnym oczom,
- Twist w finale dodany jakby od niechcenia, a przy tym przewidywalny jeśli pamięta się pojawienie pewnej postaci aż na kilka sekund jakieś 2h wcześniej,
- Fatalna komputerowa twarz Afflecka w akcji z motocyklem, co tam się odstawiło?
- Kostium Afflecka w tym filmie to najgorszy Bat-kostium w historii filmów z Batmanem,
- Komputerowe dzieci renderowane chyba w 2001 roku... Będziecie wiedzieć jak to zobaczycie!
Cytat z Szaman data 15 czerwca, 2023, 19:12Rany, czytając Twoją opinię zastanawiam się co tam się w ogóle stało w kwestii efektów specjalnych. Czy ten film w którymś momencie poszedł do kosza i nakręcili go od nowa, na ostatnią chwilę?
Rany, czytając Twoją opinię zastanawiam się co tam się w ogóle stało w kwestii efektów specjalnych. Czy ten film w którymś momencie poszedł do kosza i nakręcili go od nowa, na ostatnią chwilę?
Cytat z Mierzwiak data 15 czerwca, 2023, 19:21Głowa mnie boli jak czytam że one celowo są komiksowe / kreskówkowe.
Co?
Głowa mnie boli jak czytam że one celowo są komiksowe / kreskówkowe.
Co?
Cytat z Mierzwiak data 15 czerwca, 2023, 19:59Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał 🙂
---
Kuba wspomniał wcześniej, że cameo [spoiler title=""]Nicolasa Cage'a[/spoiler] jako jedyne nie jest komputerowe; na jakiej podstawie? Przecież to młody, obrzydliwie cyfrowy dubler. Ogółem ten epizod jest okropny, bo dłuższy od reszty, nachalnie eksponujący znaną fanom anegdotę.
Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał 🙂
---
Kuba wspomniał wcześniej, że cameo
Cytat z Kuba data 16 czerwca, 2023, 06:49Cytat z Mierzwiak data czerwiec 15, 2023, 19:59Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał
---
Kuba wspomniał wcześniej, że cameo [spoiler title=""]Nicolasa Cage'a[/spoiler] jako jedyne nie jest komputerowe; na jakiej podstawie? Przecież to młody, obrzydliwie cyfrowy dubler. Ogółem ten epizod jest okropny, bo dłuższy od reszty, nachalnie eksponujący znaną fanom anegdotę.
Przysięgam, że wcześniej czytałem coś o Cage'u na planie, ale tak, po zobaczeniu samej sceny - CGI bez wątpienia!
Cytat z Mierzwiak data czerwiec 15, 2023, 19:59Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał
---
Kuba wspomniał wcześniej, że cameo
jako jedyne nie jest komputerowe; na jakiej podstawie? Przecież to młody, obrzydliwie cyfrowy dubler. Ogółem ten epizod jest okropny, bo dłuższy od reszty, nachalnie eksponujący znaną fanom anegdotę.SpoilerNicolasa Cage'a
Przysięgam, że wcześniej czytałem coś o Cage'u na planie, ale tak, po zobaczeniu samej sceny - CGI bez wątpienia!
Cytat z Kuba data 16 czerwca, 2023, 07:46W ogóle w temacie finału Flasha
Gunn do zapowiedzi "Batman: The Brave and the Bold" (które już oficjalnie pan Andy wyreżyseruje) użył tej grafiki
Na czym polega dowcip?
To nie jest Bruce Wayne, tylko Dick Grayson. [spoiler] Clooney [/spoiler] może i nie jest Batmanem DCU, ale nikt nie powiedział, że nie jest Brucem Waynem 😉
W ogóle w temacie finału Flasha
Gunn do zapowiedzi "Batman: The Brave and the Bold" (które już oficjalnie pan Andy wyreżyseruje) użył tej grafiki
Na czym polega dowcip?
To nie jest Bruce Wayne, tylko Dick Grayson.
Cytat z Mierzwiak data 16 czerwca, 2023, 15:46Dodam jeszcze, że wytłumaczenie alternatywnych linii czasowych które oferuje The Flash jest dla mnie zdecydowanie najdurniejsze ze wszystkich filmów o tej tematyce.
Otóż według tego filmu każda najdrobniejsza zmiana w przeszłości nie tylko pociąga za sobą zmianę przyszłości, ale też... przeszłości. Oczywiście to tylko sci-fi, ale wydaje mi się nieprawdopodobnie głupie to, że drobna zmiana w roku X wpływa na wydarzenia sprzed iluś tam dekad, bo i niby dlaczego?
Dodam jeszcze, że wytłumaczenie alternatywnych linii czasowych które oferuje The Flash jest dla mnie zdecydowanie najdurniejsze ze wszystkich filmów o tej tematyce.
Otóż według tego filmu każda najdrobniejsza zmiana w przeszłości nie tylko pociąga za sobą zmianę przyszłości, ale też... przeszłości. Oczywiście to tylko sci-fi, ale wydaje mi się nieprawdopodobnie głupie to, że drobna zmiana w roku X wpływa na wydarzenia sprzed iluś tam dekad, bo i niby dlaczego?
Cytat z Mierzwiak data 16 czerwca, 2023, 19:14Myślałem że Gunn ma lepszy gust / instynkt...
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1669516505690812417?s=20
Myślałem że Gunn ma lepszy gust / instynkt...
James Gunn chose Andy Muschietti to direct ‘BATMAN: THE BRAVE AND THE BOLD’ after watching ‘The Flash’.
"Andy’s affinity and passion for these characters and this world just resonates through every frame... there was really only one choice."
(Source: https://t.co/h8LXpoOoMn) pic.twitter.com/hbDQSXUwKE
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 16, 2023