aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 26 of 101Next

Widziałem leak dobrej jakości z pewnego CGI cameo i @mierzwiak lepiej omijaj Manufakture w piątek bo może dojść do jakiś masowych tragedii..

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

A mnie nadal zastanawia, że on będzie biegał w tym, w czym Keaton ledwo się ruszał 🙂 Ale sugestia Forda-Lyncha to jednak ponadczasowa prawda 🙂

Mierzwiak
Cytat z Kuba data czerwiec 13, 2023, 20:37

Widziałem leak dobrej jakości z pewnego CGI cameo i @mierzwiak lepiej omijaj Manufakture w piątek bo może dojść do jakiś masowych tragedii..

🙂

Bawi mnie niezwykle, że Letterbox oznacza

Spoiler
Reeva
jako normalnie występującego a
Spoiler
Searsa jako (archival footage)
. Oboje są całkowicie z CGI.

O rany, znalazłem to zdjęcie. Jaka masakra 😀 Brak mi złośliwości.

Ze słów Andy'ego wynika, że camea to w zupełności jego pomysł i wykonanie. Nie wiem co go do tego podkusiło, ale powinno z marszu zdyskwalifikować go jako reżysera przy jakimkolwiek projekcie DCU Gunna. CW w Kryzysie oddało lepszy hołd całemu dziedzictwu DC.

On się pewnie spodziewał CGI na poziomie młodego Douglasa w Ant-Manie, a dostał to co dostał, bo pewnie Warner musiał pakować kasę w dokrętki.

Ale to już pal licho to CGI. Widziałem te sceny. To nie jest nawet żenująco zabawne. Zwłaszcza, że

Spoiler
żyjący Teddy Sears i Helena Slater
są RÓWNIEŻ w CGI z jakiegoś powodu. Jedyny kto nie jest w CGI to aktor, który oficjalnie z DC nie ma nic wspólnego poza tym, że kiedyś tam prawie zagrał tą postać i całą historie kojarzy tych 7 fanów DC. Nic nie tłumaczy decyzji reżysera i nic nie zmniejsza jego odpowiedzialności.

The Flash

Na razie krótko, szerzej rozpiszę się jutro: film wielu zalet, ale i chyba większej ilości wad na czele ze scenariuszem i CGI. TA sekwencja w finale jest tak zła (nie tylko wizualnie ale i koncepcyjnie), że chyba przejdzie do historii.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Właśnie usunęło mi reckę którą pisałem od 30 minut...

Nie chce mi się od nowa więc będę się streszczać:

• Fajna +/- pierwsza połowa, z niezłym Millerem (i Millerem) i bardzo dobrym humorem,
  • Zmarnowany powrót Keatona (powrót Batmana, hihi), którego Batman służy tu bardziej do odhaczenia rzeczy z filmu Burtona (zbrojownia! salon! kuchnia! jaskinia! śmiejący się woreczek Jokera! MOTYW ELFMANA!!!) aniżeli bycia bohaterem z krwi i kości; w No Way Home spotkanie kilku Spider-Manów stanowiło nie lada atrakcję, tutaj innego Batmana spotyka Flash więc efekt jest z miejsca słabszy i mniej interesujący,
  • Panorama nijakiego, losowego miasta w tle rezydencji Keatona - niby szczegół, a boli,
  • Słabiutki powrót Zoda i antyklimatyczne powtarzanie stawki z Człowieka ze Stali, niesamowicie męczący CGI 3. akt na pustyni z dziwnymi elementami jak Faora której twarz to chyba też komputerowa kreacja,
  • Okropna wizualizacja podróży Barry'ego przez czas z postaciami rodem z Ekspresu Polarnego Zemeckisa i jeszcze gorsza finałowa sekwencja z cameosami tak tragicznymi wizualnie, tak nieudolnie pomyślanymi i tak bardzo tu zbędnymi, że naprawdę trudno uwierzyć własnym oczom,
  • Twist w finale dodany jakby od niechcenia, a przy tym przewidywalny jeśli pamięta się pojawienie pewnej postaci aż na kilka sekund jakieś 2h wcześniej,
  • Fatalna komputerowa twarz Afflecka w akcji z motocyklem, co tam się odstawiło?
  • Kostium Afflecka w tym filmie to najgorszy Bat-kostium w historii filmów z Batmanem,
  • Komputerowe dzieci renderowane chyba w 2001 roku... Będziecie wiedzieć jak to zobaczycie!
Szaman

Rany, czytając Twoją opinię zastanawiam się co tam się w ogóle stało w kwestii efektów specjalnych. Czy ten film w którymś momencie poszedł do kosza i nakręcili go od nowa, na ostatnią chwilę?

Głowa mnie boli jak czytam że one celowo są komiksowe / kreskówkowe.

Co?

Taaaa, jasne...

Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał 🙂

---

Kuba wspomniał wcześniej, że cameo

Spoiler
Nicolasa Cage'a
jako jedyne nie jest komputerowe; na jakiej podstawie? Przecież to młody, obrzydliwie cyfrowy dubler. Ogółem ten epizod jest okropny, bo dłuższy od reszty, nachalnie eksponujący znaną fanom anegdotę.

Znowu

Spoiler
Kevin Smith
dostanie spazmów w kinie 🙂

Cytat z Mierzwiak data czerwiec 15, 2023, 19:59

Tom Cruise ich tam chwalił podobno przez 15 minut w rozmowie telefonicznej i zrozumiałbym to, gdyby dzwonił do twórców Across the Spider-verse a tak zastanawiam się, czy on ten film w ogóle oglądał 🙂

---

Kuba wspomniał wcześniej, że cameo

Spoiler
Nicolasa Cage'a
jako jedyne nie jest komputerowe; na jakiej podstawie? Przecież to młody, obrzydliwie cyfrowy dubler. Ogółem ten epizod jest okropny, bo dłuższy od reszty, nachalnie eksponujący znaną fanom anegdotę.

Przysięgam, że wcześniej czytałem coś o Cage'u na planie, ale tak, po zobaczeniu samej sceny - CGI bez wątpienia!

W ogóle w temacie finału Flasha

Gunn do zapowiedzi "Batman: The Brave and the Bold" (które już oficjalnie pan Andy wyreżyseruje) użył tej grafiki

Na czym polega dowcip?

To nie jest Bruce Wayne, tylko Dick Grayson.

Spoiler
Clooney
może i nie jest Batmanem DCU, ale nikt nie powiedział, że nie jest Brucem Waynem 😉

Mierzwiak

Dodam jeszcze, że wytłumaczenie alternatywnych linii czasowych które oferuje The Flash jest dla mnie zdecydowanie najdurniejsze ze wszystkich filmów o tej tematyce.

Otóż według tego filmu każda najdrobniejsza zmiana w przeszłości nie tylko pociąga za sobą zmianę przyszłości, ale też... przeszłości. Oczywiście to tylko sci-fi, ale wydaje mi się nieprawdopodobnie głupie to, że drobna zmiana w roku X wpływa na wydarzenia sprzed iluś tam dekad, bo i niby dlaczego?

Szaman

Myślałem że Gunn ma lepszy gust / instynkt...

PreviousPage 26 of 101Next