DC Universe
Cytat z Kuba data 16 czerwca, 2023, 22:49Zapewne co najmniej niefortunna jest data premiery, podkreślająca to bezsensowne cameo.
Zapewne co najmniej niefortunna jest data premiery, podkreślająca to bezsensowne cameo.
Cytat z Fandorin data 16 czerwca, 2023, 22:51To dobrze, bo nie wiem czy bym wytrzymał powtórki Snydera.
shit, za rzadko odświeżam. Anyway, dzięki, pójdę na luzie.
To dobrze, bo nie wiem czy bym wytrzymał powtórki Snydera.
shit, za rzadko odświeżam. Anyway, dzięki, pójdę na luzie.
Cytat z Kuba data 16 czerwca, 2023, 22:53Keaton mógłby grać zupełnie nowego Batmana. Poza smaczkami nic nie sugeruje że to ta sama postać. Snyder Cut jest kanoniczny ale też nic absolutnie ważnego. Całą resztę informacji tłumacza natychmiast.
Keaton mógłby grać zupełnie nowego Batmana. Poza smaczkami nic nie sugeruje że to ta sama postać. Snyder Cut jest kanoniczny ale też nic absolutnie ważnego. Całą resztę informacji tłumacza natychmiast.
Cytat z Janko data 17 czerwca, 2023, 11:43Porównując z widzianymi przeze mnie niedawno Transformersami różnica w jakości GI jest ogromna. Rany nawet część pościgu motocyklem została zrobiona tymi tandetnymi efektami zamiast w całości zrobić to po bożemu. No ale w przeciwieństwie do nudnego filmu z robotami Flash był całkiem OK. Film ma ogromną ilość problemów, o których wspomnieliście, ale sprawił mi radość, może i trochę guilty pleasure, ale jednak. Doceńmy też meta humor - Ezra dwa razy wywołuje skandal biegając z gołą dupą na ulicy i będąc w takim stanie również u sąsiadki 😉
Porównując z widzianymi przeze mnie niedawno Transformersami różnica w jakości GI jest ogromna. Rany nawet część pościgu motocyklem została zrobiona tymi tandetnymi efektami zamiast w całości zrobić to po bożemu. No ale w przeciwieństwie do nudnego filmu z robotami Flash był całkiem OK. Film ma ogromną ilość problemów, o których wspomnieliście, ale sprawił mi radość, może i trochę guilty pleasure, ale jednak. Doceńmy też meta humor - Ezra dwa razy wywołuje skandal biegając z gołą dupą na ulicy i będąc w takim stanie również u sąsiadki 😉
Cytat z Kuba data 17 czerwca, 2023, 21:27https://tvline.com/news/the-flash-movie-cameo-teddy-sears-reaction-denial-jay-garrick-1235001717/
Kolejne z cameo staje się jeszcze bardziej żenujące i jeszcze bardziej absurdalne.
https://tvline.com/news/the-flash-movie-cameo-teddy-sears-reaction-denial-jay-garrick-1235001717/
Kolejne z cameo staje się jeszcze bardziej żenujące i jeszcze bardziej absurdalne.
Cytat z Kuba data 18 czerwca, 2023, 16:37Po Flashu jestem względnie przekonany, że [spoiler title=""] Clooney [/spoiler] będzie Waynem w DCU, nawet jeśli głównym Batmanem przez większość czasu będzie jednak Dick Grayson. Nie widzę żadnego logicznego powodu by Gunn miał kazać wstawić takie a nie inne zakończenie. Po całym seansie, wszystkich raportach o tym filmie, wszystkich plotkach i innych doniesieniach oraz informacjach jakie mamy o "Brave and the Bold" uważam, że każde inne rozwiązanie będzie zwyczajnie głupie.
[spoiler] Ten finał przede wszystkim niszczy morał historii i ścieżkę Allena. Barry wyciąga lekcje z wydarzeń po czym ignoruje ją i wraca do punktu wyjścia. Co miałoby jakiś sens gdybyśmy mieli poznać jego dalszą historię. Skoro Gunn dokonał bardzo dużych ingerencji w finał - unikając tym samym pozostawienia jakieś ścieżki dla Keatona czy zostawienia przyjemnego, sympatycznego zamknięcia do DCEU - zamiast tego stawiając na clifhaanger, zamieszanie całej fabuły i no właśnie, wprowadzenie Clooneya, to pozostaje mi naiwnie wierzyć, że jest to jakiś plan. Bo jeśli nie, to na ten moment graniczy to z celowym sabotażem. [/spoiler]
Po Flashu jestem względnie przekonany, że
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2023, 17:22Pozwoliłem sobie zakryć spoiler 🙂 Raczej będzie, skoro przez weekend wyszło na jaw, że jest pomysłem Gunna.
Pozwoliłem sobie zakryć spoiler 🙂 Raczej będzie, skoro przez weekend wyszło na jaw, że jest pomysłem Gunna.
Cytat z Kuba data 18 czerwca, 2023, 17:25Oby, bo jeśli nie to jak mówiłem, sabotaż, a przede wszystkim skrajnie idiotyczna decyzja storytellingowa i marketingowa, mocno poddająca w wątpliwość zdolności decyzyjne Gunna.
Oby, bo jeśli nie to jak mówiłem, sabotaż, a przede wszystkim skrajnie idiotyczna decyzja storytellingowa i marketingowa, mocno poddająca w wątpliwość zdolności decyzyjne Gunna.
Cytat z Mierzwiak data 18 czerwca, 2023, 17:30Co / kto będzie a czego nie to się jeszcze okaże, w poniedziałek rano będzie tam pewnie w Warnerze / DC gorąco, niemniej widać jak na dłoni jakim problemem było porządkowanie tego uniwersum gdy w kolejce czekało jeszcze kilka filmów.
Co / kto będzie a czego nie to się jeszcze okaże, w poniedziałek rano będzie tam pewnie w Warnerze / DC gorąco, niemniej widać jak na dłoni jakim problemem było porządkowanie tego uniwersum gdy w kolejce czekało jeszcze kilka filmów.
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2023, 17:35Cytat z Kuba data czerwiec 18, 2023, 17:25Oby, bo jeśli nie to jak mówiłem, sabotaż, a przede wszystkim skrajnie idiotyczna decyzja storytellingowa i marketingowa, mocno poddająca w wątpliwość zdolności decyzyjne Gunna.
Lekka przesada, równie dobrze można to potraktować jako finałowy żart. W dodatku taki który okazał się celny, bo po reakcjach mocno się spodobał. Pytanie czy ON chce się w to bawić? Affleck praktycznie zatoczył koło przez Batmana i w życiu prywatnym i zawodowym. ON jeszcze bardziej nic nie musi, także dzięki biznesom poza ekranem.
Cytat z Kuba data czerwiec 18, 2023, 17:25Oby, bo jeśli nie to jak mówiłem, sabotaż, a przede wszystkim skrajnie idiotyczna decyzja storytellingowa i marketingowa, mocno poddająca w wątpliwość zdolności decyzyjne Gunna.
Lekka przesada, równie dobrze można to potraktować jako finałowy żart. W dodatku taki który okazał się celny, bo po reakcjach mocno się spodobał. Pytanie czy ON chce się w to bawić? Affleck praktycznie zatoczył koło przez Batmana i w życiu prywatnym i zawodowym. ON jeszcze bardziej nic nie musi, także dzięki biznesom poza ekranem.
Cytat z Kuba data 18 czerwca, 2023, 17:38Tak, to może być żart. Tylko, że wtedy ten dowcip dość mocno psuje całą historie i narracje filmu i zdecydowanie gorzej współgra z pozostałymi finałami - które nadal nie są idealne, ale pod pewnymi względami są bardziej spójne z całością czy nawet lepiej się sprawdzają w kontekście oczekiwań fanów. Też lubię ten moment z NIM, ale gdyby na tym się to miało zakończyć, to jest to dla mnie beznadziejna artystycznie decyzja idąca absolutnie na konto Gunna.
Niezbyt podoba mi się olewcze podejście do i tak spalonego projektu, tylko dlatego, że nikt nie będzie go kontynuował. To nadal jest film i jakaś historia, którą sprzedają odbiorcom i nie interesuje mnie, że jest dla nich na tyle problematyczna, że niezbyt przejmuje ich logika wydarzeń.
Tak, to może być żart. Tylko, że wtedy ten dowcip dość mocno psuje całą historie i narracje filmu i zdecydowanie gorzej współgra z pozostałymi finałami - które nadal nie są idealne, ale pod pewnymi względami są bardziej spójne z całością czy nawet lepiej się sprawdzają w kontekście oczekiwań fanów. Też lubię ten moment z NIM, ale gdyby na tym się to miało zakończyć, to jest to dla mnie beznadziejna artystycznie decyzja idąca absolutnie na konto Gunna.
Niezbyt podoba mi się olewcze podejście do i tak spalonego projektu, tylko dlatego, że nikt nie będzie go kontynuował. To nadal jest film i jakaś historia, którą sprzedają odbiorcom i nie interesuje mnie, że jest dla nich na tyle problematyczna, że niezbyt przejmuje ich logika wydarzeń.
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2023, 17:41Problemem jest tonacja całego zakończenia. Wyjaśnię w spoilerze.
[spoiler title=""]
Bo to jest niesamowicie lajtowe i radosne, tak jak już pisałem, a powinno być sprzedane jak trzecie oko Strange'a (swoją drogą też zepsute scenką z Charlize Theron). Czyli już wszyscy uśmiechnięci, wspaniały happy end, wszystko będzie dobrze, a tu nagle pojawia się Clooney i Flash może tylko zakrzyknąć nieeeeeeee! To nie mój świaaaaat wznosząc dramatycznie ręce ku niebu 🙂 To powinno mieć taki posmaczek Strefy Mroku, a sprowadza się do tego, że no trudno, zaraz odłożę te pomidory z powrotem.
[/spoiler]
Problemem jest tonacja całego zakończenia. Wyjaśnię w spoilerze.
Bo to jest niesamowicie lajtowe i radosne, tak jak już pisałem, a powinno być sprzedane jak trzecie oko Strange'a (swoją drogą też zepsute scenką z Charlize Theron). Czyli już wszyscy uśmiechnięci, wspaniały happy end, wszystko będzie dobrze, a tu nagle pojawia się Clooney i Flash może tylko zakrzyknąć nieeeeeeee! To nie mój świaaaaat wznosząc dramatycznie ręce ku niebu 🙂 To powinno mieć taki posmaczek Strefy Mroku, a sprowadza się do tego, że no trudno, zaraz odłożę te pomidory z powrotem.
Cytat z Mierzwiak data 18 czerwca, 2023, 17:46Ja mam tylko nadzieję, że od jutra Gunn nie będzie nam na twitterze tłumaczyć, że ten film powstał dla fanów.
Ja mam tylko nadzieję, że od jutra Gunn nie będzie nam na twitterze tłumaczyć, że ten film powstał dla fanów.
Cytat z Marek Pilarski data 18 czerwca, 2023, 18:09Widziałem ten spoiler podany przez Kubę, choć nie widziałem jeszcze filmu, ale to akurat potwierdza info od Grace, którą cytowałem tutaj jakiś czas temu. 😛
Widziałem ten spoiler podany przez Kubę, choć nie widziałem jeszcze filmu, ale to akurat potwierdza info od Grace, którą cytowałem tutaj jakiś czas temu. 😛
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2023, 18:11Tam w ogóle mnóstwo się potwierdziło, na przykład o motywie z krzesłem to czytałem już chyba z rok temu.
Tam w ogóle mnóstwo się potwierdziło, na przykład o motywie z krzesłem to czytałem już chyba z rok temu.
Cytat z Marek Pilarski data 18 czerwca, 2023, 18:15Musiałem wrócić do 12. strony tego tematu, żeby dowiedzieć się, że to nie ja, a Szaman najpierw wrzucił tweeta od niej, choć @szaman byłeś mocno sceptyczny. 😛
Musiałem wrócić do 12. strony tego tematu, żeby dowiedzieć się, że to nie ja, a Szaman najpierw wrzucił tweeta od niej, choć @szaman byłeś mocno sceptyczny. 😛
Cytat z Szaman data 18 czerwca, 2023, 18:20W ten weekend pisali, że cameo kręcono na początku roku, a ona wrzuciła info 11 lutego. Czyli znowu może triumfować. No chyba, że znowu okaże się, że ktoś wrzucił wcześniej, ale przeszło bez echa, więc nie przesądzam.
W ten weekend pisali, że cameo kręcono na początku roku, a ona wrzuciła info 11 lutego. Czyli znowu może triumfować. No chyba, że znowu okaże się, że ktoś wrzucił wcześniej, ale przeszło bez echa, więc nie przesądzam.