aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 29 of 101Next

Dobra, ale akurat informacje o tym, że nakręcono to cameo podał każdy insider wtedy 😉

W ogóle pojawiły się kolejne plotki dotyczące Supermana i wychodzi, że ma tam pojawić się całe grono bohaterów. Jeśli chodzi o Authority to najpewniej nie będzie Midnightera i Apollo, ale pojawić się mają Hawksmoor, The Engineer, The Doctor i Jenny Sparks. Poza tym Eve Teschmacher i Manchester Black jeśli chodzi o villainów, a i kolejne źródła potwierdzają obecność Mr Terrifica. Z czego sporo źródeł, które podają te imiona sugeruje również, że faktycznym antagonistą w filmie będzie Brainiac, nie Lex.

Wymieniłeś tylko 9 postaci o których w życiu nie słyszałem 😛

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Akurat polecam wygooglować chociaż Hawksmoora, bo ma bardzo ciekawe moce 😛

A nie lepiej po prostu poczekać na film i polubić lub nie bohatera?

Napisałbym coś o Flashu, ale mi się nie chce.

Szaman

To napisz chociaż coś o niesamowitych efektach specjalnych. Pewnie od jutra zacznie się przerzucanie gorącym ziemniakiem. No chyba, że wcisną, że to jakieś przełomowe wykorzystanie sztucznej inteligencji w kinie i jeszcze dostaną nominację do Oscara 🙂

Cytat z Kuba data czerwiec 18, 2023, 20:18

Dobra, ale akurat informacje o tym, że nakręcono to cameo podał każdy insider wtedy 😉

Mimo to napisałeś wtedy, że to "pierdolenie". 😛

Cytat z Szaman data czerwiec 18, 2023, 21:14

To napisz chociaż coś o niesamowitych efektach specjalnych. Pewnie od jutra zacznie się przerzucanie gorącym ziemniakiem. No chyba, że wcisną, że to jakieś przełomowe wykorzystanie sztucznej inteligencji w kinie i jeszcze dostaną nominację do Oscara 🙂

Ale po co kopać leżącego? Akurat dla mnie to najmniejszy problem tego filmu. Cała strona wizualna jest ogólnie nieciekawa, a efekty to "truskawka na torcie", ale co z tego, ten film ma naprawdę masę innych problemów. Największym jest fabuła, która nie ma stawki, nie ma sensu. Tak samo nie rozumiem tego festiwalu fanserwisu, bo on w ogóle nie działa. Nawet Keaton nie działa, bo to nie jest Batman z filmów Burtona tylko jakiś przypadkowy koleś.

Spoiler
A Clooney pojawił się chyba prostu z planu jakiejś reklamy.

A, przypomniało mi się! Podzielę się refleksją z seansu: w scenie

Spoiler
po uwolnieniu Kary, kiedy tłucze ona tych żołnierzy, skojarzyło mi się to z Asteriksem i Obeliksem obijającymi rzymskich legionistów.

Skojarzenie słuszne, tutaj i tam plastusie 🙂

Właśnie sobie uświadomiłem, że Flash zaliczył otwarcie o ~$12 mln gorsze od Black Adama.

Szaman

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

@kuba jednak miał rację...

...zatem ponownie gratulacje dla ludzi od VFX.

Nie wierzę w ani jedno słowo, które on wypowiedział po seansie filmu 😀

Absolutnie nie wierzę, że to nie było CGI. Przecież próby nakładania czyjejś twarzy wyglądają zupełnie inaczej, patrz sytuację kiedy Bobba Fett postanowił zostać Mandalorianem. Przecież to ani nie była jego obecna twarz, ani jego obecna sylwetka. On był wzięty z tego słynnego zdjęcia kiedy

Spoiler

Ściągnęli go na kacu z planu Con Air i nałożyli coś co mieli w magazynie. Czyli tego z artykułu 🙂

Przecież mógł mówić prawdę. Pojawił się na planie tylko na sesje motion capture i resztę zrobiło CGI.

Ale tam nie potrzeba było żadnego motion capture, on po prostu stoi z neutralną miną a potem już jego totalnie animowana wersja walczy z pająkiem.

Nawet jeśli aktor zjawił się na planie, to obróbka komputerowa (kostium, odmładzanie itp.) całkowicie to zamaskowała. Niebywałe w czasach gdy ludzie wrzucają do sieci robione na domowych PC niesamowite deep fejki. Jak to jest, że firmy od VFX nie ogarnęły i dogoniły jeszcze tego, czym od dawna żyje internet?

Szaman

Nie twierdzę, że to było potrzebne, bo oczywiście że nie było, sądzę że był na planie coś tam zrobili w ramach wymówki, a następnie odwalili tę komputerową chałturę.

Szaman

Może to po prostu zły casting, zła selekcja, złe kryteria doboru pracowników? Bo tego nawet czas realizacji nie tłumaczy, no chyba, że zaczęli w długi weekend majowy 🙂

Według nowych leakow Batman Afflecka miał mieć w Aquamanie 2 sporą rolę. Uczestniczyć miał w walce finałowej i nosić strój Atlantydów, który miał mu pomóc w walce. Nawet Batmobil miał mieć opcje poruszania się pod wodą. To miała być całkiem istotna rola, ale Gunn kazał to wyciąć i zastąpić inną postacią.

PreviousPage 29 of 101Next