DC Universe
Cytat z Szaman data 15 sierpnia, 2023, 10:29Szkoda, że w sumie nie przedstawił czym według niego była cała ta sytuacja. Będę upierał się, że brudną, hollywoodzką grą o 50 mln$ z Misji Stone 2 i Misji Stone 3. Gadot ogłasza zaskakującą Wonder Woman 3 na tle baneru z filmu Netflixa, w każdym artykule pojawia się, że w piątek można zobaczyć z nią nowy film akcji na najpopularniejszej platformie na świecie. Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu, tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.
Szkoda, że w sumie nie przedstawił czym według niego była cała ta sytuacja. Będę upierał się, że brudną, hollywoodzką grą o 50 mln$ z Misji Stone 2 i Misji Stone 3. Gadot ogłasza zaskakującą Wonder Woman 3 na tle baneru z filmu Netflixa, w każdym artykule pojawia się, że w piątek można zobaczyć z nią nowy film akcji na najpopularniejszej platformie na świecie. Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu, tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.
Cytat z Marek Pilarski data 15 sierpnia, 2023, 10:36Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.
Oscary dopiero przed nami. 🤪
Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.
Oscary dopiero przed nami. 🤪
Cytat z Szaman data 15 sierpnia, 2023, 10:38Było odbić, że strajk od miesiąca i nie ma żadnych newsów castingowych 🙂 A Oscary to będzie jeden, wielki Barbenheimer i już się boję 🙂
Było odbić, że strajk od miesiąca i nie ma żadnych newsów castingowych 🙂 A Oscary to będzie jeden, wielki Barbenheimer i już się boję 🙂
Cytat z Mierzwiak data 15 sierpnia, 2023, 10:52Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu
Na pewno otrze łzy milionami które zarobiła na WW84 i szrotach Netfliksa. Myślę że jej kariera dość szybko się wypali, bo jest po prostu kiepską aktorką która miała to szczęście, że trafiła na odpowiednią dla siebie rolę.
Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu
Na pewno otrze łzy milionami które zarobiła na WW84 i szrotach Netfliksa. Myślę że jej kariera dość szybko się wypali, bo jest po prostu kiepską aktorką która miała to szczęście, że trafiła na odpowiednią dla siebie rolę.
Cytat z Marek Pilarski data 15 sierpnia, 2023, 11:55Może dlatego postanowiła [spoiler title=""]wrocić do Fast & Furious?[/spoiler] 😜
Może dlatego postanowiła
Cytat z Kuba data 16 sierpnia, 2023, 11:42Dużo się mówiło (w tym to był mój wniosek)że James Gunn nie komentuje sytuacji Gal z powodu strajku. Zgodnie z zasadami miałoby to sens tylko gdyby faktycznie sam pisał scenariusz do nowego filmu o WW - promuje jako producent Blue Beetle. Inne wyjaśnienie było takie, że w zasadach jest zakaz mówienia o przyszłych projektach. No tylko właśnie Gunn na Ig sam ogłosił, że Blue Beetle będzie częścią DCU w przyszłości. W podobnej formie mógłby bez problemu skomentować sytuację z Gal.
Stoję przy tym, że Gadot nie kłamała, ale Gunn i Safran nigdy nie byli z nią szczery a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.
Dużo się mówiło (w tym to był mój wniosek)że James Gunn nie komentuje sytuacji Gal z powodu strajku. Zgodnie z zasadami miałoby to sens tylko gdyby faktycznie sam pisał scenariusz do nowego filmu o WW - promuje jako producent Blue Beetle. Inne wyjaśnienie było takie, że w zasadach jest zakaz mówienia o przyszłych projektach. No tylko właśnie Gunn na Ig sam ogłosił, że Blue Beetle będzie częścią DCU w przyszłości. W podobnej formie mógłby bez problemu skomentować sytuację z Gal.
Stoję przy tym, że Gadot nie kłamała, ale Gunn i Safran nigdy nie byli z nią szczery a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.
Cytat z Mierzwiak data 16 sierpnia, 2023, 14:19Cytat z Kuba data sierpień 16, 2023, 11:42a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.
Jak poczeka odpowiednio długo to nikogo nie będzie interesować całe to uniwersum.
Cytat z Kuba data sierpień 16, 2023, 11:42a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.
Jak poczeka odpowiednio długo to nikogo nie będzie interesować całe to uniwersum.
Cytat z Kuba data 19 sierpnia, 2023, 12:08https://twitter.com/JamesGunn/status/1692662933338100175?t=R2qIFvrOo1WD7iYJkp-k-w&s=19
Jak widać problemów z dementowaniem plotek nie ma zbyt dużych 🙂
I've never heard of a Ben Affleck voice cameo in Beetle, nor has Peter, much less cut one.
— James Gunn (@JamesGunn) August 18, 2023
Jak widać problemów z dementowaniem plotek nie ma zbyt dużych 🙂
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2023, 12:21Tylko na co to mu, niezależnie od tego jaka jest prawda. Przyzna się, że coś takiego naobiecywał pani Gadot- wyjdzie na kłamcę. Powie, że ona to zmyśliła- Gadot wyjdzie na kłamcę, straci wizerunkowo, potem wyląduje zapłakana na okładce bez makijażu i wszystko obróci się przeciwko Gunnowi. Jemu wystarczy afer towarzyskich, z tego co widzę jego aktywność na Twitterze to powrót do świata nerdów. Czy Grace Randolph mówiła prawdę? Czy nowy Superman będzie nawiązywał do zeszytu numer 12 serii Super Adventures of Superman z 1983 roku? I tego typu rzeczy.
Natomiast rozumiem, że Gunna może drażnić aktywność scooperów i świata plotkarskiego. Widać to było przy Dziwago, wprawdzie sami nazwali szumnie swój film MULTIWERSUM OBŁĘDU, ale jednak skupiono się w necie na gonieniu za króliczkiem, czyli Cruisem w zbroi, co wpłynęło potem na odbiór samego filmu. To niebezpieczna tendencja i pewnie między innymi o to chodzi Gunnowi w biczowaniu Randolph i tłumieniu plotek.
Obojętnie czy Gadot mówiła prawdę, czy nie, to była jedynie gierka promocyjna filmu innej wytwórni.
Tylko na co to mu, niezależnie od tego jaka jest prawda. Przyzna się, że coś takiego naobiecywał pani Gadot- wyjdzie na kłamcę. Powie, że ona to zmyśliła- Gadot wyjdzie na kłamcę, straci wizerunkowo, potem wyląduje zapłakana na okładce bez makijażu i wszystko obróci się przeciwko Gunnowi. Jemu wystarczy afer towarzyskich, z tego co widzę jego aktywność na Twitterze to powrót do świata nerdów. Czy Grace Randolph mówiła prawdę? Czy nowy Superman będzie nawiązywał do zeszytu numer 12 serii Super Adventures of Superman z 1983 roku? I tego typu rzeczy.
Natomiast rozumiem, że Gunna może drażnić aktywność scooperów i świata plotkarskiego. Widać to było przy Dziwago, wprawdzie sami nazwali szumnie swój film MULTIWERSUM OBŁĘDU, ale jednak skupiono się w necie na gonieniu za króliczkiem, czyli Cruisem w zbroi, co wpłynęło potem na odbiór samego filmu. To niebezpieczna tendencja i pewnie między innymi o to chodzi Gunnowi w biczowaniu Randolph i tłumieniu plotek.
Obojętnie czy Gadot mówiła prawdę, czy nie, to była jedynie gierka promocyjna filmu innej wytwórni.
Cytat z Kuba data 19 sierpnia, 2023, 13:12Multiwersum to zły przykład bo każda z większych plotek była potwierdzona, że odnosiła się przynajmniej do czegoś rozważanego. Sam Waldron przyznał, że pitchował Cruise'a, a Craig jako Balder the Brave jest potwierdzony od dawna, podobnie jak początkowo znacznie inny skład Iluminati.
On tu wybrał sobie jako cel ataku kogoś zupełnie nieistotnego. Do dupy z takim kontaktem z widownią.
A poza tym nie chodzi o samą Gadot a o to, że Variety wprost zaprzecza jego ogłoszeniom co do planów na postać. Tym warto się zainteresować.
Multiwersum to zły przykład bo każda z większych plotek była potwierdzona, że odnosiła się przynajmniej do czegoś rozważanego. Sam Waldron przyznał, że pitchował Cruise'a, a Craig jako Balder the Brave jest potwierdzony od dawna, podobnie jak początkowo znacznie inny skład Iluminati.
On tu wybrał sobie jako cel ataku kogoś zupełnie nieistotnego. Do dupy z takim kontaktem z widownią.
A poza tym nie chodzi o samą Gadot a o to, że Variety wprost zaprzecza jego ogłoszeniom co do planów na postać. Tym warto się zainteresować.
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2023, 13:17Kurcze, nie pamiętam do końca co on naogłaszał w temacie WW, animację? Na pewno była zmarginalizowana, a centrum zdawali się być Superman, Supergirl, oraz Batman i Robin.
Kurcze, nie pamiętam do końca co on naogłaszał w temacie WW, animację? Na pewno była zmarginalizowana, a centrum zdawali się być Superman, Supergirl, oraz Batman i Robin.
Cytat z Kuba data 19 sierpnia, 2023, 13:23Potwierdził animacje i gdy Variety donosiło, że Diana nie pojawi się w ciągu pierwszych 3 lat DCU to zaprzeczył.
Potwierdził animacje i gdy Variety donosiło, że Diana nie pojawi się w ciągu pierwszych 3 lat DCU to zaprzeczył.
Cytat z Szaman data 19 sierpnia, 2023, 13:36Ej ale czemu jesteś tak przeciwko Gunnowi? Chodzi o Cavilla i Snydera? Gdybym miał wybierać między Gunnem i Gadot które z nich to "swój człowiek" w Hollywood to wybrałbym Jamesa. Chyba, że to wieloletnia maska, jak w przypadku Whedona.
Ej ale czemu jesteś tak przeciwko Gunnowi? Chodzi o Cavilla i Snydera? Gdybym miał wybierać między Gunnem i Gadot które z nich to "swój człowiek" w Hollywood to wybrałbym Jamesa. Chyba, że to wieloletnia maska, jak w przypadku Whedona.
Cytat z Kuba data 19 sierpnia, 2023, 16:00Snyder jest mi obojętny.
Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji. Do tego różne pomysły kreatywne nie przypadają mi do gustu i próba zrzucenia winy za nie na innych.
Na samego Supermana względnie czekam i spodziewam się bardzo fajnego filmu, ale na ten moment jestem bardziej zmęczony wyglądem nowego DCU niż zaciekawiony.
Snyder jest mi obojętny.
Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji. Do tego różne pomysły kreatywne nie przypadają mi do gustu i próba zrzucenia winy za nie na innych.
Na samego Supermana względnie czekam i spodziewam się bardzo fajnego filmu, ale na ten moment jestem bardziej zmęczony wyglądem nowego DCU niż zaciekawiony.
Cytat z Mierzwiak data 19 sierpnia, 2023, 17:03Cytat z Kuba data sierpień 19, 2023, 16:00Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji.
Nie byłoby problemu, gdyby rzeczywiście był to reboot, tymczasem nie ma tam absolutnie żadnego pomysłu na wybrnięcie z tego bajzlu, jest tylko jego kontynuacja i brnięcie w chyba jeszcze większy chaos.
No ale tak, Gunn irytuje, bo odpisuje ludziom na jakieś nieistotne bzdety, a Gadot i Ayer powołują się na jego nazwisko a on nic. Niech już lepiej w ogóle zniknie z mediów społecznościowych.
Cytat z Kuba data sierpień 19, 2023, 16:00Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji.
Nie byłoby problemu, gdyby rzeczywiście był to reboot, tymczasem nie ma tam absolutnie żadnego pomysłu na wybrnięcie z tego bajzlu, jest tylko jego kontynuacja i brnięcie w chyba jeszcze większy chaos.
No ale tak, Gunn irytuje, bo odpisuje ludziom na jakieś nieistotne bzdety, a Gadot i Ayer powołują się na jego nazwisko a on nic. Niech już lepiej w ogóle zniknie z mediów społecznościowych.
Cytat z Marek Pilarski data 19 sierpnia, 2023, 21:06Też uważam, że Gunn po prostu powinien przestać x-ować.
Też uważam, że Gunn po prostu powinien przestać x-ować.
Cytat z Mierzwiak data 28 sierpnia, 2023, 19:02https://twitter.com/cosmicbooknews/status/1696017665913962945?s=20
James Gunn's #Batman comments resurface where he said Batman is a “ridiculous, awful film” and that he likes Batman & Robin better https://t.co/3eji32zPya
— Cosmic Book News - Matt McGloin (@cosmicbooknews) August 28, 2023
Cytat z robgordon data 28 sierpnia, 2023, 19:39Dzięki uprzejmości HBO Max nadrobiłem 2 filmy z DCEU.
Shazam 2 podobał mi się bardziej niż odpowiednio Ant-Man 3 u konkurencji. Jest tam więcej emocji i nadal to opowieść w znacznej mierze kameralna. I nawet stawka, która w założeniu ma być gigantyczna, nie przyćmiewa głównego przesłania. Nie da się jednak też ukryć, że sam film dość szybko wylatuje z głowy (choć może też dlatego, że pół godziny później włączyłem kolejny film z uniwersum) i złotymi zgłoskami w historii kina superbohaterskiego się nie zapisze. 6/10
Z kolei The Flash to rzecz spóźniona z 10 lat. Dekadę temu z pewnością zrobiłby większe wrażenie. Niezły film, też zaskakująco w sumie w swej istocie kameralny. Ciekawe, że cały fanserwis jest podany bez większego nadęcia. Ale też nie wykorzystano jego potencjału. Na pewno zobaczyłbym jeszcze kuzynkę Clarka. Sasha Calle jest w swojej roli odpowiednio nachmurzona. 7/10
Dzięki uprzejmości HBO Max nadrobiłem 2 filmy z DCEU.
Shazam 2 podobał mi się bardziej niż odpowiednio Ant-Man 3 u konkurencji. Jest tam więcej emocji i nadal to opowieść w znacznej mierze kameralna. I nawet stawka, która w założeniu ma być gigantyczna, nie przyćmiewa głównego przesłania. Nie da się jednak też ukryć, że sam film dość szybko wylatuje z głowy (choć może też dlatego, że pół godziny później włączyłem kolejny film z uniwersum) i złotymi zgłoskami w historii kina superbohaterskiego się nie zapisze. 6/10
Z kolei The Flash to rzecz spóźniona z 10 lat. Dekadę temu z pewnością zrobiłby większe wrażenie. Niezły film, też zaskakująco w sumie w swej istocie kameralny. Ciekawe, że cały fanserwis jest podany bez większego nadęcia. Ale też nie wykorzystano jego potencjału. Na pewno zobaczyłbym jeszcze kuzynkę Clarka. Sasha Calle jest w swojej roli odpowiednio nachmurzona. 7/10
Cytat z Mierzwiak data 28 sierpnia, 2023, 23:10https://twitter.com/legacy_updates/status/1695202857560002862?s=20
New pics of David Corenswet from Aug 14th. Looks like he’s bulking up for #SupermanLegacy #Superman pic.twitter.com/u3JL02Xjjd
— Superman: Legacy Updates (@legacy_updates) August 25, 2023