aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 35 of 101Next

Szkoda, że w sumie nie przedstawił czym według niego była cała ta sytuacja. Będę upierał się, że brudną, hollywoodzką grą o 50 mln$ z Misji Stone 2 i Misji Stone 3. Gadot ogłasza zaskakującą Wonder Woman 3 na tle baneru z filmu Netflixa, w każdym artykule pojawia się, że w piątek można zobaczyć z nią nowy film akcji na najpopularniejszej platformie na świecie. Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu, tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29

tak jak nowego impulsu nie otrzymała Melissa McCarthy po Małej Syrence.

Oscary dopiero przed nami. 🤪

Mierzwiak

Było odbić, że strajk od miesiąca i nie ma żadnych newsów castingowych 🙂 A Oscary to będzie jeden, wielki Barbenheimer i już się boję 🙂

Cytat z Szaman data sierpień 15, 2023, 10:29

Jej otoczenie wykonało desperacki ruch, bo Wonder Woman i Kleopatra są skreślone, a rola czarnego charakteru w nowej Śnieżce może nie dać jej karierze żadnego nowego impulsu

Na pewno otrze łzy milionami które zarobiła na WW84 i szrotach Netfliksa. Myślę że jej kariera dość szybko się wypali, bo jest po prostu kiepską aktorką która miała to szczęście, że trafiła na odpowiednią dla siebie rolę.

Może dlatego postanowiła 

Spoiler
wrocić do Fast & Furious?
😜

Dużo się mówiło (w tym to był mój wniosek)że James Gunn nie komentuje sytuacji Gal z powodu strajku. Zgodnie z zasadami miałoby to sens tylko gdyby faktycznie sam pisał scenariusz do nowego filmu o WW - promuje jako producent Blue Beetle. Inne wyjaśnienie było takie, że w zasadach jest zakaz mówienia o przyszłych projektach. No tylko właśnie Gunn na Ig sam ogłosił, że Blue Beetle będzie częścią DCU w przyszłości. W podobnej formie mógłby bez problemu skomentować sytuację z Gal.

Stoję przy tym, że Gadot nie kłamała, ale Gunn i Safran nigdy nie byli z nią szczery a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.

Cytat z Kuba data sierpień 16, 2023, 11:42

a teraz James po prostu czeka do momentu w którym nikogo sytuacja nie będzie interesować.

Jak poczeka odpowiednio długo to nikogo nie będzie interesować całe to uniwersum.

Jak widać problemów z dementowaniem plotek nie ma zbyt dużych 🙂

Tylko na co to mu, niezależnie od tego jaka jest prawda. Przyzna się, że coś takiego naobiecywał pani Gadot- wyjdzie na kłamcę. Powie, że ona to zmyśliła- Gadot wyjdzie na kłamcę, straci wizerunkowo, potem wyląduje zapłakana na okładce bez makijażu i wszystko obróci się przeciwko Gunnowi. Jemu wystarczy afer towarzyskich, z tego co widzę jego aktywność na Twitterze to powrót do świata nerdów. Czy Grace Randolph mówiła prawdę?  Czy nowy Superman będzie nawiązywał do zeszytu numer 12 serii Super Adventures of Superman z 1983 roku? I tego typu rzeczy.

Natomiast rozumiem, że Gunna może drażnić aktywność scooperów i świata plotkarskiego. Widać to było przy Dziwago, wprawdzie sami nazwali szumnie swój film MULTIWERSUM OBŁĘDU, ale jednak skupiono się w necie na gonieniu za króliczkiem, czyli Cruisem w zbroi, co wpłynęło potem na odbiór samego filmu. To niebezpieczna tendencja i pewnie między innymi o to chodzi Gunnowi w biczowaniu Randolph i tłumieniu plotek.

Obojętnie czy Gadot mówiła prawdę, czy nie, to była jedynie gierka promocyjna filmu innej wytwórni.

Multiwersum to zły przykład bo każda z większych plotek była potwierdzona, że odnosiła się przynajmniej do czegoś rozważanego. Sam Waldron przyznał, że pitchował Cruise'a, a Craig jako Balder the Brave jest potwierdzony od dawna, podobnie jak początkowo znacznie inny skład Iluminati.

On tu wybrał sobie jako cel ataku kogoś zupełnie nieistotnego. Do dupy z takim kontaktem z widownią.

A poza tym nie chodzi o samą Gadot a o to, że Variety wprost zaprzecza jego ogłoszeniom co do planów na postać. Tym warto się zainteresować.

Kurcze, nie pamiętam do końca co on naogłaszał w temacie WW, animację? Na pewno była zmarginalizowana, a centrum zdawali się być Superman, Supergirl, oraz Batman i Robin.

Potwierdził animacje i gdy Variety donosiło, że Diana nie pojawi się w ciągu pierwszych 3 lat DCU to zaprzeczył.

Ej ale czemu jesteś tak przeciwko Gunnowi? Chodzi o Cavilla i Snydera? Gdybym miał wybierać między Gunnem i Gadot które z nich to "swój człowiek" w Hollywood to wybrałbym Jamesa. Chyba, że to wieloletnia maska, jak w przypadku Whedona.

Snyder jest mi obojętny.

Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji. Do tego różne pomysły kreatywne nie przypadają mi do gustu i próba zrzucenia winy za nie na innych.

Na samego Supermana względnie czekam i spodziewam się bardzo fajnego filmu, ale na ten moment jestem bardziej zmęczony wyglądem nowego DCU niż zaciekawiony.

Mierzwiak
Cytat z Kuba data sierpień 19, 2023, 16:00

Irytuje mnie to jak wygląd ten 'reboot' i komunikacja ze strony Gunna oraz, na ten moment, obecna w sporych dawkach hipokryzja i brak konsekwencji.

Nie byłoby problemu, gdyby rzeczywiście był to reboot, tymczasem nie ma tam absolutnie żadnego pomysłu na wybrnięcie z tego bajzlu, jest tylko jego kontynuacja i brnięcie w chyba jeszcze większy chaos.

No ale tak, Gunn irytuje, bo odpisuje ludziom na jakieś nieistotne bzdety, a Gadot i Ayer powołują się na jego nazwisko a on nic. Niech już lepiej w ogóle zniknie z mediów społecznościowych.

Też uważam, że Gunn po prostu powinien przestać x-ować.

Mierzwiak

Flash wjechał na HBO Max.

Dzięki uprzejmości HBO Max nadrobiłem 2 filmy z DCEU.

Shazam 2 podobał mi się bardziej niż odpowiednio Ant-Man 3 u konkurencji. Jest tam więcej emocji i nadal to opowieść w znacznej mierze kameralna. I nawet stawka, która w założeniu ma być gigantyczna, nie przyćmiewa głównego przesłania. Nie da się jednak też ukryć, że sam film dość szybko wylatuje z głowy (choć może też dlatego, że pół godziny później włączyłem kolejny film z uniwersum) i złotymi zgłoskami w historii kina superbohaterskiego się nie zapisze. 6/10

Z kolei The Flash to rzecz spóźniona z 10 lat. Dekadę temu z pewnością zrobiłby większe wrażenie. Niezły film, też zaskakująco w sumie w swej istocie kameralny. Ciekawe, że cały fanserwis jest podany bez większego nadęcia. Ale też nie wykorzystano jego potencjału. Na pewno zobaczyłbym jeszcze kuzynkę Clarka. Sasha Calle jest w swojej roli odpowiednio nachmurzona.  7/10

PreviousPage 35 of 101Next