aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 36 of 101Next

Plotka, że wrogiem będzie Clayface. Dla mnie dziwny wybór, mocne pójście w fantastykę, w sytuacji gdy w poprzedniku było... właściwie nie było tych elementów w ogóle? Z drugiej strony jeśli chcą w końcu uciec od Nolana, co było moim największym zarzutem, to Clayface, czy np Mr Freeze jest niezłą odpowiedzią.

Dziwny wybór, fakt. W pierwszym filmie mieliśmy poznać Batmana jako wielkiego detektywa. I o ile nie do końca te obietnice spełniono, zapowiedź Clayface'a sugeruje zupełnie inny kierunek. Osobiście nie miałbym nic przeciw klimatowi znanemu z poprzednika (wątki fantastyczne można zostawić dla głównej serii). No, ale zobaczymy.

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nieźle Wilson przypakował, albo to sztuczka z kostiumem

Raczej połączenie jednego i drugiego.

Dawać już ten trailer, chcę zobaczyć czy CGI jest tak kiepskie jak się wydaje w tej krótkiej zapowiedzi.

Ej, właśnie dla mnie nie są kiepskie. Bardzo podoba mi się wygląda tej żółtej mechanicznej ośmiornicy. Trochę przywodzi mi to na myśli estetykę pierwszego Pacific Rim.

Ośmiornica dla mnie też spoko, reszta to powtórka z pierwszej części której wizualia niezbyt mi się podobały.

Pierwsze ujęcie też ładne z tymi wodospadami w tle. Generalnie nie mam się do czego przyczepić. Faktycznie wygląda jak powtórka z pierwszej części, ale ja należę do osób, które uważają, że tamten film powinien był otrzymać nominację do Oscara za efekty. 😛

Ależ mieszanka efektów przyzwoitych i takich na miarę Flasha. Momoa i Wilson mają potencjał na fajny duet, ale ten film zupełnie mnie nie interesuje. A już to, że przeciwnikiem znowu jest Manta to po prostu śmiertelne nudy.

Manta to nudy bo to powtórka z jedynki. Tam był zły na Aquamana i chciał go zabić, tutaj jest jeszcze bardziej zły i jeszcze bardziej chce go zabić, bonus: jego bliskich też.

Wizualnie nie mam większych zarzutów, nie zauważyłem też jakichś odrażających efektów które powinny się wstydzić, że żyją w 2023 roku.

Jedynkę lubiłem i ta chyba też mi się spodoba. Najważniejsze: jest Amber!

W pierwszej części CGI było nawet dość pomysłowe. Tutaj wydaje się słabsze, ale przede wszystkim też wtórne.

Aquamannette

Gdybym wiedział, że mój film nigdy nie ujrzy światła dziennego to powiedziałbym, że nakręciłem nowego Obywatela Kane'a.

https://comicbookmovie.com/batman/batgirl/batgirl-director-says-the-movie-was-a-blend-between-nolan-and-burton-and-teases-oscar-worthy-performance-a205853

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Ruimy podał, że Matthew Vaughn już jest zaangażowany w kręcenie jakiegoś filmu DC, jednego z tych pierwszych. Więc zapewne Authority, do którego scenariusz ma według przecieków pisać Drew Goddard.

PreviousPage 36 of 101Next