DC Universe
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2023, 09:15W sumie Kurta Russella na papę Kenta to mógłby wrzucić. Nie ma co uciekać od idealnego castingu 🙂
Po przemyśleniu- głupi post napisałem, taki właśnie w stylu wiercenia dziury w brzuchu o nepotyzm i znajomości w stylu Hollywood Reporter. A Gunn jest szefem firmy i powinien zatrudniać nie ulubieńców redaktorów zafiksowanych na jakichś konkretnych nazwiskach/serialach/kryteriach, a tego dla kogo chce wstawać codziennie rano i zarządzać tym bajzlem.
A takie burze w szklance wody skutkowały już w przeszłości tym, że uwalono postać Supermana. Cavill zaczął przecież od jakiejś dziwacznej zmiany pokoleniowej, gdy żart Kevina Smitha o cywilach ginących na Gwieździe Śmierci, przełożono w zupełnie poważnym tonie na finał Man of Steel. Sorry, do dzisiaj śmieszy mnie wzburzenie na nieistniejącą śmierć nieistniejących ludzi i zdecydowanie nie chcę taki być- szukający dziury w całym dla spieniężenia efektu kuli śnieżnej.
W sumie Kurta Russella na papę Kenta to mógłby wrzucić. Nie ma co uciekać od idealnego castingu 🙂
Po przemyśleniu- głupi post napisałem, taki właśnie w stylu wiercenia dziury w brzuchu o nepotyzm i znajomości w stylu Hollywood Reporter. A Gunn jest szefem firmy i powinien zatrudniać nie ulubieńców redaktorów zafiksowanych na jakichś konkretnych nazwiskach/serialach/kryteriach, a tego dla kogo chce wstawać codziennie rano i zarządzać tym bajzlem.
A takie burze w szklance wody skutkowały już w przeszłości tym, że uwalono postać Supermana. Cavill zaczął przecież od jakiejś dziwacznej zmiany pokoleniowej, gdy żart Kevina Smitha o cywilach ginących na Gwieździe Śmierci, przełożono w zupełnie poważnym tonie na finał Man of Steel. Sorry, do dzisiaj śmieszy mnie wzburzenie na nieistniejącą śmierć nieistniejących ludzi i zdecydowanie nie chcę taki być- szukający dziury w całym dla spieniężenia efektu kuli śnieżnej.
Cytat z robgordon data 16 grudnia, 2023, 12:22Wiesz, wydaje mi się, że takie reakcje pojawiają się często jako pierwsza myśl. Bo mimo tego, że się przed tym wzbraniamy, świat dziś coraz bardziej chce być biało-czarny (a jak wiemy dobrzy jest taki w bardzo małym fragmencie). I to gdzieś się odkłada w naszej podświadomości. Czasem wystarczy chwila zastanowienia, a czasem długa analiza, żeby dostrzec szarości.
Wiesz, wydaje mi się, że takie reakcje pojawiają się często jako pierwsza myśl. Bo mimo tego, że się przed tym wzbraniamy, świat dziś coraz bardziej chce być biało-czarny (a jak wiemy dobrzy jest taki w bardzo małym fragmencie). I to gdzieś się odkłada w naszej podświadomości. Czasem wystarczy chwila zastanowienia, a czasem długa analiza, żeby dostrzec szarości.
Cytat z Kuba data 16 grudnia, 2023, 12:50Ja mam tylko jeden problem z Gunnem i jego zatrudnianiem określonych osób. Czyli brak komunikacji i wybiórcze odnoszenie się do plotek czy zarzutów. Czym fake news o Pom różni się od tego z Gadot? Gunn na pewno wprowadza ludzi w błąd a widzów z premedytacją ogłupia. To jest frustrujące. Sam casting ludzi których zna mi nie przeszkadza. Również dlatego, że, kurde, nie mówimy tu o poważnych rolach. "Superman: Legacy" to praktycznie w całości bardzo świeże twarze, tak samo "Creature Commando". Sean Gunn jako Maxwell Lord mi nie przeszkadza sam w sobie, ale przeszkadza mi fakt, że Gunn kiedyś powiedział jasno "aktorzy nie będą grać więcej niż jednej postaci", a teraz okrakiem się z tego wycofuje. Nie lubię takiej komunikacji. I tu myślę, że też odbija się fakt, że Gunn to twórca, czlowiek siedzący również towarzysko głęboko w tym środowisku, a nie wyrafinowany producent i strateg. Dlatego jego osobiste animozje będą bardzo wyraźne.
Ja mam tylko jeden problem z Gunnem i jego zatrudnianiem określonych osób. Czyli brak komunikacji i wybiórcze odnoszenie się do plotek czy zarzutów. Czym fake news o Pom różni się od tego z Gadot? Gunn na pewno wprowadza ludzi w błąd a widzów z premedytacją ogłupia. To jest frustrujące. Sam casting ludzi których zna mi nie przeszkadza. Również dlatego, że, kurde, nie mówimy tu o poważnych rolach. "Superman: Legacy" to praktycznie w całości bardzo świeże twarze, tak samo "Creature Commando". Sean Gunn jako Maxwell Lord mi nie przeszkadza sam w sobie, ale przeszkadza mi fakt, że Gunn kiedyś powiedział jasno "aktorzy nie będą grać więcej niż jednej postaci", a teraz okrakiem się z tego wycofuje. Nie lubię takiej komunikacji. I tu myślę, że też odbija się fakt, że Gunn to twórca, czlowiek siedzący również towarzysko głęboko w tym środowisku, a nie wyrafinowany producent i strateg. Dlatego jego osobiste animozje będą bardzo wyraźne.
Cytat z Szaman data 16 grudnia, 2023, 13:13Wydaje mi się, że THR miał niewielki interes w tym aby publikować niesprawdzoną informację akurat o Pom, natomiast James Gunn może mieć jakiś interes w tym aby jej zaprzeczać.
Wydaje mi się, że THR miał niewielki interes w tym aby publikować niesprawdzoną informację akurat o Pom, natomiast James Gunn może mieć jakiś interes w tym aby jej zaprzeczać.
Cytat z Kuba data 16 grudnia, 2023, 13:42Myślę, że Pom kogoś gra w DC i po prostu THR założyło, że dostanie cameo w Supermanie. Gunn może i nie podpisuje kontraktów, ale jest dogadany z wieloma aktorami i stad moim zdaniem te doniesienia głównej grupy dziennikarzy o tym, że Momoa zagra Lobo w Supermanie LUB/I oddzielnym projekcie; Gunn się pojawi "gdzieś" i tak dalej.
Myślę, że Pom kogoś gra w DC i po prostu THR założyło, że dostanie cameo w Supermanie. Gunn może i nie podpisuje kontraktów, ale jest dogadany z wieloma aktorami i stad moim zdaniem te doniesienia głównej grupy dziennikarzy o tym, że Momoa zagra Lobo w Supermanie LUB/I oddzielnym projekcie; Gunn się pojawi "gdzieś" i tak dalej.
Cytat z Kuba data 17 grudnia, 2023, 20:20https://twitter.com/dcuworld/status/1736450592380448825?t=7pOFS7YPdJVE1SEPq9P1rw&s=19
The Arkham series produced by Matt Reeves will be set in the Dcu? pic.twitter.com/bzvJmDvb35
— Dcu Updates (@dcuworld) December 17, 2023
Cytat z Szaman data 19 grudnia, 2023, 08:11Pogodzeni z porażką
https://twitter.com/Borys_Kit/status/1736991508396679275?t=SfIE2WBEBw4kwRe8ajXG1Q&s=19
Pogodzeni z porażką
And thus the DCEU ends, not with a bang but a whimper. No red carpet premiere, no afterparty, just a small (but neat) pre-reception, a "fan screening," and only Jason Momoa and James Wan at the Grove to close out a veritable era... https://t.co/e5BXUKrsoz
— Borys Kit (@Borys_Kit) December 19, 2023
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2023, 17:40https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1738237477465313312
James Gunn confirms ‘SUPERMAN LEGACY’ begins filming in March.
“I’m grateful every day our production team worked their asses off to keep things going through the strikes. Forces impelled us to stop many times - & if we had we’d never make July 2025.” pic.twitter.com/9yyzpKiVeV
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 22, 2023
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2023, 20:15Nie kojarzę zbytnio jak on gra, a we wszystkich fragmentach Reachera które widziałem wydawał się mocno drewniany.
Nie kojarzę zbytnio jak on gra, a we wszystkich fragmentach Reachera które widziałem wydawał się mocno drewniany.
Cytat z Mierzwiak data 22 grudnia, 2023, 20:17Cytat z robgordon data grudzień 22, 2023, 19:58A co sądzicie o Alanie Ritchson w roli Batmana? W sumie nazwisko pasuje
Ja wiem, że w komiksach rysują go jak kulturystę, ale bądźmy poważni 🙂
Cytat z robgordon data grudzień 22, 2023, 19:58A co sądzicie o Alanie Ritchson w roli Batmana? W sumie nazwisko pasuje
Ja wiem, że w komiksach rysują go jak kulturystę, ale bądźmy poważni 🙂
Cytat z robgordon data 22 grudnia, 2023, 20:28Cytat z Szaman data grudzień 22, 2023, 20:15Nie kojarzę zbytnio jak on gra, a we wszystkich fragmentach Reachera które widziałem wydawał się mocno drewniany.
Oglądałem cały pierwszy sezon Reachera. Aktorsko wg mnie się sprawdza. A ta rola to nie tylko kopanina. Choć oczywiście nie jest to też rola wymagająca wybitnych umiejętności aktorskich.
Cytat z Szaman data grudzień 22, 2023, 20:15Nie kojarzę zbytnio jak on gra, a we wszystkich fragmentach Reachera które widziałem wydawał się mocno drewniany.
Oglądałem cały pierwszy sezon Reachera. Aktorsko wg mnie się sprawdza. A ta rola to nie tylko kopanina. Choć oczywiście nie jest to też rola wymagająca wybitnych umiejętności aktorskich.
Cytat z Marek Pilarski data 22 grudnia, 2023, 21:36A z tym nazwiskiem to chyba nie rozumiem, czemu pasuje. 😛
A z tym nazwiskiem to chyba nie rozumiem, czemu pasuje. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2023, 00:17https://twitter.com/ladygaganownet/status/1739415160878416240?t=8I2rlLvxMiKTJTetxrqnYw&s=19
Nie wiem, jakie jest pierwotne źródło zdjęcia. U Phillipsa na Insta nie ma nic.
New official picture of Lady Gaga as Harley Quinn in "Joker: Folie à Deux". pic.twitter.com/Wq2ZlmkB3P
— Lady Gaga Now (@ladygaganownet) December 25, 2023
Nie wiem, jakie jest pierwotne źródło zdjęcia. U Phillipsa na Insta nie ma nic.
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2023, 00:20A nie, jednak u Phillipsa na Insta.
A nie, jednak u Phillipsa na Insta.
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2023, 07:30I jeszcze jedno
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1739419130141237542?t=dhmMG-baBGm-Gj3CiJ_jjA&s=19
I jeszcze jedno
Joaquin Phoenix in Arkham Asylum in ‘JOKER 2’. pic.twitter.com/zAda9N6brd
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) December 25, 2023
Cytat z Szaman data 26 grudnia, 2023, 07:34https://twitter.com/GeekVibesNation/status/1739439513858871713?t=z7MiFHK-BdWmHlSEWnoTnQ&s=19
Dick Grayson and Hush will reportedly appear in #TheBatmanPartTwo
Filming is eyeing to begin Summer 2024
(@DanielRPK) pic.twitter.com/t1c11ckSFK
— Geek Vibes Nation (@GeekVibesNation) December 26, 2023
Cytat z Marek Pilarski data 26 grudnia, 2023, 10:17Ciekawe, kiedy pojawi się pierwszy zwiastun drugiego Jokera. Premiera Diuny 2 wydaje się dobrym momentem. Choć pierwsza zapowiedź pierwszego filmu pojawiła się na początku kwietnia, niemalże dokładnie pół roku przed premierą.
Ciekawe, kiedy pojawi się pierwszy zwiastun drugiego Jokera. Premiera Diuny 2 wydaje się dobrym momentem. Choć pierwsza zapowiedź pierwszego filmu pojawiła się na początku kwietnia, niemalże dokładnie pół roku przed premierą.