DC Universe
Cytat z Szaman data 8 października, 2024, 22:07Spytacie być może, a dlaczego na schodach, skąd Gaga znałaby ich symbolikę? A jakby w trakcie wywiadu opowiedział jej jak bardzo czuł się wyzwolony podczas sceny tańca znanej z jedynki?
Spytacie być może, a dlaczego na schodach, skąd Gaga znałaby ich symbolikę? A jakby w trakcie wywiadu opowiedział jej jak bardzo czuł się wyzwolony podczas sceny tańca znanej z jedynki?
Cytat z Mierzwiak data 9 października, 2024, 08:06Jeszcze jeden dobry esej, tym razem od Variety, choć autor jest, jak dla mnie, zdecydowanie zbyt przywiązany do idei pierwszego filmu jako incelskiej fantazji. Mam wrażenie, że tego typu opinie zrodziły się na bazie chwilowej mody.
The tragedy of “Folie à Deux” is that no one seems the slightest bit interested in Arthur Fleck. Only the Joker matters. Even if Arthur were to be erased, the Joker mythology he created would endure. (...) It’s also the central flaw of Phillips’ franchise — and the ultimate irony of this film: Take the Joker/Batman element out of the equation, and no one would care a speck about Arthur Fleck.
https://variety.com/2024/film/columns/joker-2-todd-phillips-turns-on-fans-folie-a-deux-flop-1236170558/
Jeszcze jeden dobry esej, tym razem od Variety, choć autor jest, jak dla mnie, zdecydowanie zbyt przywiązany do idei pierwszego filmu jako incelskiej fantazji. Mam wrażenie, że tego typu opinie zrodziły się na bazie chwilowej mody.
The tragedy of “Folie à Deux” is that no one seems the slightest bit interested in Arthur Fleck. Only the Joker matters. Even if Arthur were to be erased, the Joker mythology he created would endure. (...) It’s also the central flaw of Phillips’ franchise — and the ultimate irony of this film: Take the Joker/Batman element out of the equation, and no one would care a speck about Arthur Fleck.
Cytat z Mierzwiak data 9 października, 2024, 15:47Halo, pogotowie? Dzisiejszy kwiatek z gazeta.pl:
"On nigdy nie był tym, co mu narzucono, Joker to wymysł mieszkańców Gotham, ich przedstawiciel. Arthur stał się przypadkowym symbolem. To mu zostało narzucone" - podkreśla Phillips. "Arthur Fleck nigdy nie był określany mianem TEGO PRAWDZIWEGO Jokera ("THE JOKER" - przyp. red.), był po prostu Jokerem" - wyjaśnia reżyser.
Trzeba przyznać, że tłumaczenia są bardzo sprytne i wygodne. Pozwalają twórcom odciąć się od krytykowanego filmu i kontynuować serię w nowy sposób. (...) wkrótce może przecież powstać kolejna produkcja... z kolejnym Jokerem. Niestety teoria sypie się, kiedy zaczniemy analizować filmy. Twórcom "Jokera 2" będzie trudno przekonać widzów, że widoczne nawiązania, do, chociażby komiksu "Zabójczy żart", ewidentnie traktującego o "prawdziwym Jokerze", są przypadkowe.
Halo, pogotowie? Dzisiejszy kwiatek z gazeta.pl:
"On nigdy nie był tym, co mu narzucono, Joker to wymysł mieszkańców Gotham, ich przedstawiciel. Arthur stał się przypadkowym symbolem. To mu zostało narzucone" - podkreśla Phillips. "Arthur Fleck nigdy nie był określany mianem TEGO PRAWDZIWEGO Jokera ("THE JOKER" - przyp. red.), był po prostu Jokerem" - wyjaśnia reżyser.
Trzeba przyznać, że tłumaczenia są bardzo sprytne i wygodne. Pozwalają twórcom odciąć się od krytykowanego filmu i kontynuować serię w nowy sposób. (...) wkrótce może przecież powstać kolejna produkcja... z kolejnym Jokerem. Niestety teoria sypie się, kiedy zaczniemy analizować filmy. Twórcom "Jokera 2" będzie trudno przekonać widzów, że widoczne nawiązania, do, chociażby komiksu "Zabójczy żart", ewidentnie traktującego o "prawdziwym Jokerze", są przypadkowe.
Cytat z Szaman data 9 października, 2024, 17:31https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1844052757583687818
Aaron Pierre has been cast as John Stewart for the ‘LANTERNS’ series. pic.twitter.com/xWRZOuUZ0N
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 9, 2024
Cytat z Marek Pilarski data 9 października, 2024, 20:31Jest dosłownie nieograniczona liczba zdjęć i kadrów, które można użyć, a oni wybrali jakiegoś fatalnego AI fejka...
Jest dosłownie nieograniczona liczba zdjęć i kadrów, które można użyć, a oni wybrali jakiegoś fatalnego AI fejka...
Dodane pliki:Cytat z Marek Pilarski data 9 października, 2024, 20:55W kinach rekordów nie bije, za to u nas na fanpage'u tak. 🙂
W kinach rekordów nie bije, za to u nas na fanpage'u tak. 🙂
Dodane pliki:Cytat z Szaman data 10 października, 2024, 10:54To może i lepiej, że nie powstało
https://twitter.com/Variety/status/1844028522576167024?t=Ks6NznvwH0SsL5FgvCJ1wQ&s=19
To może i lepiej, że nie powstało
“Joker: Folie à Deux” almost cast Justin Theroux as Arthur Fleck/Joker in the television movie that Lady Gaga's Harley loves.
“In fact, I talked to Justin about it," director and co-writer Todd Phillips told IGN. "We were going to shoot a trailer at one point. We just ran out of… pic.twitter.com/6JPoPamfxI
— Variety (@Variety) October 9, 2024
Cytat z Mierzwiak data 10 października, 2024, 11:16Ale to tylko fejk trailer który miał być w filmie. Zresztą Theroux jako ten aktor wystąpił już w jedynce.
Ale to tylko fejk trailer który miał być w filmie. Zresztą Theroux jako ten aktor wystąpił już w jedynce.
Cytat z Szaman data 10 października, 2024, 13:05Zrozumiałem, zrozumiałem 🙂 Natomiast zupełnie nie pamiętam go z jedynki. Napisałem tak, bo mam jeszcze posmak z jego drętwej roli w Soku z żuka 2.
Zrozumiałem, zrozumiałem 🙂 Natomiast zupełnie nie pamiętam go z jedynki. Napisałem tak, bo mam jeszcze posmak z jego drętwej roli w Soku z żuka 2.
Cytat z Szaman data 15 października, 2024, 05:44https://twitter.com/CultureCrave/status/1845948257677295914?t=USCVFeu6wQ2xY5Yz0_g2VQ&s=19
https://twitter.com/CultureCrave/status/1845948257677295914?t=USCVFeu6wQ2xY5Yz0_g2VQ&s=19
Cytat z Mierzwiak data 15 października, 2024, 09:21Niekoniecznie, zwalam winę na złe samopoczucie gdy oglądałem 😛
Niekoniecznie, zwalam winę na złe samopoczucie gdy oglądałem 😛
Cytat z Janko data 15 października, 2024, 17:08Potwierdzam, a Sofia w wykonaniu Cristin Miloti to druga najlepsza postać w tym serialu.
Potwierdzam, a Sofia w wykonaniu Cristin Miloti to druga najlepsza postać w tym serialu.
Cytat z Szaman data 15 października, 2024, 17:57https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1846220429502898296?t=gEOwyND-6Y7rihp7qFRfJA&s=19
First look at Superman & Krypto in James Gunn’s ‘SUPERMAN’
In theaters on July 11. pic.twitter.com/N5OyfrAlDh
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 15, 2024
Cytat z Szaman data 15 października, 2024, 18:10Na pewno wyobrażam sobie totalną opozycję do wizji Snydera. Wyobrażam też sobie, że wszystko leży na barkach Corensweta, widownia musi go pokochać tak jak Reeve'a, czy z bliższych czasów Maguire'a. Czyli kupić pewną ciapowatość, ciepło, naiwność, bajkowość. Takie mam skojarzenia po tym zdjęciu. Może trzeba było zacząć od niego?
Na pewno wyobrażam sobie totalną opozycję do wizji Snydera. Wyobrażam też sobie, że wszystko leży na barkach Corensweta, widownia musi go pokochać tak jak Reeve'a, czy z bliższych czasów Maguire'a. Czyli kupić pewną ciapowatość, ciepło, naiwność, bajkowość. Takie mam skojarzenia po tym zdjęciu. Może trzeba było zacząć od niego?
Cytat z Mierzwiak data 15 października, 2024, 18:18Fotka jak fotka, ale napiszę jedno: ludzie którzy chcą by Pattinsona dołączyć do tego uniwersum są pojebani 🙂 (Hej, Grace!)
Fotka jak fotka, ale napiszę jedno: ludzie którzy chcą by Pattinsona dołączyć do tego uniwersum są pojebani 🙂 (Hej, Grace!)