aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 87 of 101Next

No tak, tylko że po ewentualnej porażce filmu oskarżenia od razu padną w stronę studia i ingerencji Zaslava.

#ReleaseTheGunnCut 🙂

Teraz to już w ogóle sobie poczekamy na The Batman II :/

Marek Pilarski, Juby and 2 other users have reacted to this post.
Marek PilarskiJubySzamanrobgordon

Pierwszy fajny kawałek marketingu tego filmu.

Pierwsze skojarzenie

Juby and Mierzwiak have reacted to this post.
JubyMierzwiak

To pierwsza fotka z Superman Returns jaką widziałem. Nawet mówiłem o tym przy dzisiejszej powtórce 🙂

A banner rzeczywiście spoko.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Superman kosztował 225 mln$

https://www.worldofreel.com/blog/2025/6/2/report-superman-cost-225m

Kandydaci na Clayface'a

Chwytające za serce piękno 🙂

Oczu kąpiel, najlepiej mydełkiem od Sydney Sweeney 🙂

Nie umiem opisać słowami krzywdy jaką wyrządzono Isabeli Mrced tym kostiumem i przede wszystkim maską.

Juby and Szaman have reacted to this post.
JubySzaman

Proszę o przeproszenie plakatów zdjęć aktorów z M:i-8, bo najgorszą kampanię plakatową tego lata mamy powyżej 😛 O co chodzi z tymi zblurowanymi biało-niebiesko-czerwono-żółtymi plamami? Kto uznał, że to będzie wyglądać dobrze? Wiecie co wygląda dobrze? To:

Superman Returns (2006) Superman Returns (2006)

Przy okazji, zerknąłem sobie na wyniki Superman Returns z kas kin i w sumie to film poradził sobie bardzo dobrze ($200m w USA, co było 6. wynikiem 2006 roku, w reszcie świata $191m, czyli więcej od Batmana przed rokiem, sprzedaż płyt też była bardzo mocna). Film Singera pogrążyły głównie koszty jego poprzedników, bo na Powrót wydano na czysto $204 miliony (niektóre źródła, w tym zdaje się Singer, podawały $209m), ale podpięto pod niego wydatki związane z rozwijanymi od 1993 roku Superman: Reborn, Superman Lives, Superman: Flyby i Superman: The Man of Steel, w które Warner wpakował podobno ponad $65 milionów (na samego Burtona i Cage'a wydali 25!) 😛 Przy $263-270 milionach kosztów całkowitych +100 milionach na marketing film potrzebował aż $600 milionów, aby okazać się sukcesem, a WB oczekiwało chociaż $500m, aby dać zielone światło dla kontynuacji (której już nawet klepnęli datę premiery).

Man of Steel też ich kosztował bardzo dużo ($225m, a Deadline podawało, że mogło to być nawet $258m), ale tam jednak skończyło się na $668m w box office, czyli powyżej oczekiwanego progu. \uperman Gunna kosztuje podobnie, więc jeśli koszty na marketing były wyższe niż te filmu z 2013, nie dziwi mnie kwota $700m, która niedawno padła w kwestii mówienia o sukcesie nowego startu DC Universe.

Choć sam nie zamierzam dorzucić dla tego tytułu nawet grosza, ani oficjalnego wyświetlenia, przyznam, że życzę mu powodzenia. Superman ma straszny niefart do kinowych ekranizacji (zarówno pod względem jakości filmów, jak i sukcesów komercyjnych), więc szkoda by było, gdyby Warner kolejny raz go zmarnował i pogrzebał w telewizji na kilka(naście) lat. Niech Superman w końcu doczeka się serii, która nie skończy się na tylko jednym świetnym filmie o jego originie.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Gunn udaje że nie ma nad sobą ludzi.

https://comicbookmovie.com/superman/superman-director-james-gunn-responds-to-rumor-that-warner-bros-demanded-cuts-a221020#gs.m97mgg

Ponownie o przeróbkach Supermana

https://www.worldofreel.com/blog/2025/6/8/2kvpes1df4p2tnbp50t11vu9wxiirm

Nie wiem jak to wyglądało przed rzekomymi przeróbkami ale mam problem z uwierzeniem że z filmu bez tradycyjnej fabuły nagle zrobiono film z takową.

Co za potworek musiał być z tego wcześniej, dla mnie te doniesienia brzmią jakby Gunn chciał odtworzyć kronikę filmową z kreskówkami o Supermanie z lat 40-tych.

Tak czy siak był to jakiś pomysł i coś co mogło dodatkowo wyróżnić film na tle reszty komiksowej papki. Teraz tego, niby, ma nie być. Okej.

Z forum BOT: The movie’s structure has not been changed, it just had days of the week title cards that have (apparently) been removed. But the same stuff happens in the same order.

Jak Prawo i porządek 🙂 Czyli to będzie fatalny tydzień dla Clarka Kenta.

Superman and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Week

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Jeśli cała zmiana sprowadza się do usunięcia plansz z dniami tygodnia to czy nie uczyni to filmu mniej czytelnym, czyli przeciwnie do zamierzenia?

Wyobraźmy sobie Bękarty wojny, ale bez podziału na rozdziały z ich tytułami..

Dziwny jest ten chaos informacyjny, kiedy ostatnio wokół jakiegoś filmu działo się coś takiego?

The Batman 2? : )

W The Suicide Squad Gunna też były kadry z tytułami, więc nie kumam czemu podobne miałyby być problemem w filmie o Supermanie.

PreviousPage 87 of 101Next