DC Universe
Cytat z Szaman data 9 czerwca, 2025, 18:13Mi chodzi bardziej o całokształt doniesień. Wcześniej twierdzono, że taki podział filmu wynika z tego, że Superman praktycznie nie ma struktury, ani jakiejś większej fabuły. Cały film to nasyłanie kolejnych nieszczęść na Kenta przez Luthora, wymieszane z relacją z Lois. Chociaż wierzę, że na pokazie testowym znalazł się po prostu ktoś wyjątkowo złośliwy.
Mi chodzi bardziej o całokształt doniesień. Wcześniej twierdzono, że taki podział filmu wynika z tego, że Superman praktycznie nie ma struktury, ani jakiejś większej fabuły. Cały film to nasyłanie kolejnych nieszczęść na Kenta przez Luthora, wymieszane z relacją z Lois. Chociaż wierzę, że na pokazie testowym znalazł się po prostu ktoś wyjątkowo złośliwy.
Cytat z Mierzwiak data 9 czerwca, 2025, 19:33Cytat z Juby data czerwiec 9, 2025, 18:11The Batman 2? : )
Pytam o istniejący film, nie o jakieś mrzonki 😛
Cytat z Juby data czerwiec 9, 2025, 18:11The Batman 2? : )
Pytam o istniejący film, nie o jakieś mrzonki 😛
Cytat z Szaman data 10 czerwca, 2025, 21:28https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1932470631649493312?t=jp8_aSAcernJuhNlTfRf8g&s=19
James Gunn has revealed that a new ‘WONDER WOMAN’ movie is in the works.
“[It’s being] written right now”
(Source: https://t.co/EbscvjxgMj) pic.twitter.com/DrcWGIkfXk
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 10, 2025
Cytat z Szaman data 10 czerwca, 2025, 21:36A miał być gotowy do końca maja...
https://twitter.com/HollywoodHandle/status/1932471810202665149?t=upNueDkoPdkVFQ0hQp_Kww&s=19
A miał być gotowy do końca maja...
James Gunn says he still hasn’t seen ‘THE BATMAN 2’ script but confirms the film is happening.
"What Matt's doing is still really important, despite all stories to the contrary.”
(Via: https://t.co/kjAbbyrCj6) pic.twitter.com/sHUBZIpjnp
— The Hollywood Handle (@HollywoodHandle) June 10, 2025
Cytat z Szaman data 10 czerwca, 2025, 22:08https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1932468870113096114?t=EPOeVKPyrUtk4a99ktuRNg&s=19
New look at David Corenswet as Superman.
(Source: https://t.co/EbscvjxgMj) pic.twitter.com/YuQ2r7fYxG
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) June 10, 2025
Cytat z Szaman data 11 czerwca, 2025, 21:39Znowu napiszę, że ma świetny głos. Może przy sequelu dostanie inny kostium, może innego reżysera, chociaż nie chcę przesądzać bez seansu.
Znowu napiszę, że ma świetny głos. Może przy sequelu dostanie inny kostium, może innego reżysera, chociaż nie chcę przesądzać bez seansu.
Cytat z Juby data 12 czerwca, 2025, 09:48PlakatyIMAX (wykorzystujący wspominane przeze mnie zdęcie z Kal-Elem i Krypto na Księżycu) i ScreenX (pokazujący w końcu jakąś inną moc niż latanie na zblurowanych plamach) jedyne akceptowalne. Pozostałe = shity.
Widziałem gifa, w którym Ukośnikman nokautuje jakiegoś gostka, któremu wypadają zęby. Ujęcie bliźniacze do:
... z tym, że o wiele sztuczniejsze pod względem efektów (Wanted kosztowało $75m).
Różne rzeczy piszą o przedsprzedaży, która ruszyła wczoraj, ale suma sumarum jest taka, że chyba wystartował słabiej od Fantastycznej czwórki (a gdzieniegdzie nawet od... Brave New World). Sytuacja może rozwinąć się różnie, dużo mogą zadziałać recenzje i to, jak przyjęty zostanie nowe Jurassic, więc film może wystartować z poziomu $110m, a może i pobije ten rekord WB ($170m).
PlakatyIMAX (wykorzystujący wspominane przeze mnie zdęcie z Kal-Elem i Krypto na Księżycu) i ScreenX (pokazujący w końcu jakąś inną moc niż latanie na zblurowanych plamach) jedyne akceptowalne. Pozostałe = shity.
Widziałem gifa, w którym Ukośnikman nokautuje jakiegoś gostka, któremu wypadają zęby. Ujęcie bliźniacze do:

... z tym, że o wiele sztuczniejsze pod względem efektów (Wanted kosztowało $75m).
Różne rzeczy piszą o przedsprzedaży, która ruszyła wczoraj, ale suma sumarum jest taka, że chyba wystartował słabiej od Fantastycznej czwórki (a gdzieniegdzie nawet od... Brave New World). Sytuacja może rozwinąć się różnie, dużo mogą zadziałać recenzje i to, jak przyjęty zostanie nowe Jurassic, więc film może wystartować z poziomu $110m, a może i pobije ten rekord WB ($170m).
Cytat z Mierzwiak data 12 czerwca, 2025, 17:03Wiem że ciągle marudzę ale ten nowy trailer robi filmowi wyłącznie antyreklamę.
Luthora na razie przemilczę natomiast jeśli jakimś cudem te sceny akcji nie zadziałają na dużym ekranie to - obok kostiumu z pieluchą - akcja (w połączeniu z tymi zdjęciami) zapowiada się na najsłabszy element filmu.
Wiem że ciągle marudzę ale ten nowy trailer robi filmowi wyłącznie antyreklamę.
Luthora na razie przemilczę natomiast jeśli jakimś cudem te sceny akcji nie zadziałają na dużym ekranie to - obok kostiumu z pieluchą - akcja (w połączeniu z tymi zdjęciami) zapowiada się na najsłabszy element filmu.
Cytat z Mierzwiak data 12 czerwca, 2025, 22:04Chyba daruję sobie kino i po prostu pooglądam go na YouTube 😛
https://youtu.be/og53LdCFekI?si=n_C2WK7MVb7mg-vr
Chyba daruję sobie kino i po prostu pooglądam go na YouTube 😛
Cytat z Juby data 13 czerwca, 2025, 07:353 czerwca @jordanjabroni zaprezentował znajomym swój ukończony fanedit Batmana Forevera (zgodny z pierwotną wizją, choć wykorzystujący jedynie sceny u ujęcia usunięte dostępne w sieci, więc brakuje w nim wciąż sporo z wersji, która miała być wyświetlana w L.A. w ubiegłym miesiącu):
https://x.com/jordanjabroni/status/1929667231337865624
Niestety nie mogę znaleźć informacji kiedy, w jakiej formie i czy w ogóle planuje go upublicznić w sieci. Szkoda, bo z chęcią bym go włączył w najbliższy poniedziałek (będzie trzeba obejrzeć wersję kinową). Tutaj clipy jak prezentuje się jego wersja: https://www.youtube.com/@jordanjabroni/videos
3 czerwca @jordanjabroni zaprezentował znajomym swój ukończony fanedit Batmana Forevera (zgodny z pierwotną wizją, choć wykorzystujący jedynie sceny u ujęcia usunięte dostępne w sieci, więc brakuje w nim wciąż sporo z wersji, która miała być wyświetlana w L.A. w ubiegłym miesiącu):
https://x.com/jordanjabroni/status/1929667231337865624
Niestety nie mogę znaleźć informacji kiedy, w jakiej formie i czy w ogóle planuje go upublicznić w sieci. Szkoda, bo z chęcią bym go włączył w najbliższy poniedziałek (będzie trzeba obejrzeć wersję kinową). Tutaj clipy jak prezentuje się jego wersja: https://www.youtube.com/@jordanjabroni/videos
Cytat z Juby data 13 czerwca, 2025, 09:34
^ on na co dzień ma bardziej supermanową fryzurę niż jako Superman (gdzie jest zbyt oczojebnie przefarbowany na czarno). Szkoda, że tylko Cavill w MoS miał takie troszkę dłuższe włosy, bo bardzo pasują do tej postaci.

^ on na co dzień ma bardziej supermanową fryzurę niż jako Superman (gdzie jest zbyt oczojebnie przefarbowany na czarno). Szkoda, że tylko Cavill w MoS miał takie troszkę dłuższe włosy, bo bardzo pasują do tej postaci.
Cytat z Juby data 15 czerwca, 2025, 10:26Kilka wspominek na temat jednego z moich ulubionych filmów ever w dniu 20-rocznicy jego premiery 🙂 <click w zdjęcie>
Kilka wspominek na temat jednego z moich ulubionych filmów ever w dniu 20-rocznicy jego premiery 🙂 <click w zdjęcie>
Cytat z Szaman data 15 czerwca, 2025, 10:28Miałem tę Cinemę, Film i Premiery (to chyba istniało bardzo krótko?). Galę Filmową chyba już z biblioteki 🙂
Miałem tę Cinemę, Film i Premiery (to chyba istniało bardzo krótko?). Galę Filmową chyba już z biblioteki 🙂
Cytat z Juby data 15 czerwca, 2025, 10:38Miałem też 3-4 kolejne numery Premiery (miały bardzo fajne dodatki, dwa filmy na DVD w plastikowym opakowaniu zbiorczym - wszystkie są u młodszego brata), ale gdzieś mi przepadły. Z Mrocznym rycerzem mam tylko Film, ale pamiętam, że miałem też miesięcznik KINO 7/8 z 2008, tylko musiałem go nie wziąć przy przeprowadzce do Łodzi i pewnie trafił do kosza, gdy brat zajmował mój pokój. Ten sam los musiał spotkać KomputerŚwiat o Batman: Arkham City (ostał mi się tylko dodatek - płyta z wersją demo gry i tapetami).
Jutro będzie wrzuta o Batman Forever 😉
Miałem też 3-4 kolejne numery Premiery (miały bardzo fajne dodatki, dwa filmy na DVD w plastikowym opakowaniu zbiorczym - wszystkie są u młodszego brata), ale gdzieś mi przepadły. Z Mrocznym rycerzem mam tylko Film, ale pamiętam, że miałem też miesięcznik KINO 7/8 z 2008, tylko musiałem go nie wziąć przy przeprowadzce do Łodzi i pewnie trafił do kosza, gdy brat zajmował mój pokój. Ten sam los musiał spotkać KomputerŚwiat o Batman: Arkham City (ostał mi się tylko dodatek - płyta z wersją demo gry i tapetami).
Jutro będzie wrzuta o Batman Forever 😉
Cytat z Szaman data 15 czerwca, 2025, 10:39Z tym Freemanem w Tele Tygodniu aż przypomniały mi się czasy, gdy o istnieniu jakiegoś filmu dowiadywało się z takiego małego okienka w Cinemie, albo z ich styczniowego przeglądu premier roku, na który czekałem nawet bardziej niż na Gwiazdkę 🙂 Ale żeby nie było, że tak strasznie tęsknię, zawsze pragnąłem wiedzieć więcej i szybciej 🙂 Bodajże do jesieni 1993 roku Film ukazywał się w cyklu tygodniowym i może nawet oferował więcej informacji niż mogła uzyskać osoba bez internetu w cyklu miesięcznym.
No ale tak, szukam klimatu tych gazet, szukam klimatu Filmu i Cinemy, potem kontynuowała go Stopklatka do około 2012 roku, nawet przecież często Wam tutaj o tym jęczę 🙂 Szukam nadal.
Z tym Freemanem w Tele Tygodniu aż przypomniały mi się czasy, gdy o istnieniu jakiegoś filmu dowiadywało się z takiego małego okienka w Cinemie, albo z ich styczniowego przeglądu premier roku, na który czekałem nawet bardziej niż na Gwiazdkę 🙂 Ale żeby nie było, że tak strasznie tęsknię, zawsze pragnąłem wiedzieć więcej i szybciej 🙂 Bodajże do jesieni 1993 roku Film ukazywał się w cyklu tygodniowym i może nawet oferował więcej informacji niż mogła uzyskać osoba bez internetu w cyklu miesięcznym.
No ale tak, szukam klimatu tych gazet, szukam klimatu Filmu i Cinemy, potem kontynuowała go Stopklatka do około 2012 roku, nawet przecież często Wam tutaj o tym jęczę 🙂 Szukam nadal.
Cytat z Szaman data 15 czerwca, 2025, 10:41Cytat z Juby data czerwiec 15, 2025, 10:38Miałem też 3-4 kolejne numery Premiery (miały bardzo fajne dodatki, dwa filmy na DVD w plastikowym opakowaniu zbiorczym - wszystkie są u młodszego brata), ale gdzieś mi przepadły. Z Mrocznym rycerzem mam tylko Film, ale pamiętam, że miałem też miesięcznik KINO 7/8 z 2008, tylko musiałem go nie wziąć przy przeprowadzce do Łodzi i pewnie trafił do kosza, gdy brat zajmował mój pokój. Ten sam los musiał spotkać KomputerŚwiat o Batman: Arkham City (ostał mi się tylko dodatek - płyta z wersją demo gry i tapetami).
Jutro będzie wrzuta o Batman Forever
Otworzyłeś szufladkę, rzeczywiście, to chyba była końcówka szału na dodatki do gazet. Też miałem parę z Premier, ale tytułów już nie pomnę, możliwe, że Od zmierzchu do świtu i coś jeszcze związanego z Quentinem.
Cytat z Juby data czerwiec 15, 2025, 10:38Miałem też 3-4 kolejne numery Premiery (miały bardzo fajne dodatki, dwa filmy na DVD w plastikowym opakowaniu zbiorczym - wszystkie są u młodszego brata), ale gdzieś mi przepadły. Z Mrocznym rycerzem mam tylko Film, ale pamiętam, że miałem też miesięcznik KINO 7/8 z 2008, tylko musiałem go nie wziąć przy przeprowadzce do Łodzi i pewnie trafił do kosza, gdy brat zajmował mój pokój. Ten sam los musiał spotkać KomputerŚwiat o Batman: Arkham City (ostał mi się tylko dodatek - płyta z wersją demo gry i tapetami).
Jutro będzie wrzuta o Batman Forever
Otworzyłeś szufladkę, rzeczywiście, to chyba była końcówka szału na dodatki do gazet. Też miałem parę z Premier, ale tytułów już nie pomnę, możliwe, że Od zmierzchu do świtu i coś jeszcze związanego z Quentinem.