aby założyć posty i tematy.

DC Universe

PreviousPage 89 of 101Next
Cytat z Szaman data czerwiec 15, 2025, 10:39

Z tym Freemanem w Tele Tygodniu aż przypomniały mi się czasy, gdy o istnieniu jakiegoś filmu dowiadywało się z takiego małego okienka w Cinemie, albo z ich styczniowego przeglądu premier roku, na który czekałem nawet bardziej niż na Gwiazdkę 🙂

Oj tak. Z podobnego okienka w TeleTygodniu jak o Batmanie - Początku dowiedziałem się też np. o Terminatorze 3. Do dziś pamiętam jak prawie oczy wyszły mi z orbit wiosną 2003 gdy zobaczyłem to maluśkie zdjęcie:

Cyberpunk, czyli mroczna przyszłość

... i informację, że Arnold gra właśnie w trzecim Terminatorze, za którego dostał (o ile mnie pamięć nie myli) $40 milionów (co oczywiście też nie było prawdą - dostał $29,25m i część z gaży oddał, aby dodać jedną efektowną scenę przy sekwencji pościgu).

W kwestii filmów dołączanych do Premiery - Od zmierzchu do świtu było przy numerze z Batman - Początek. Potem były m.in. Taxi 1-3. Dziś może odwiedzę brata to cyknę fotki naszych filmów 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Chyba jednak mieliśmy więcej numerów tego Premiery, albo zaczęli dodawać po dwa takie pudełka:

20250615-173122

Jeszcze chyba nas ominęło Jackie Brown w takim wydaniu.

Czyli SPI krążące po kilku różnych gazetach. Sekrety miłości z Murrayem i Spaderem to chyba dzisiaj biały kruk, na Filmwebie tylko 400 ocen 🙂

A dzisiaj 30-rocznica kinowej premiery Batman Forever. Pamiętamy 🙂

Batman-Forever

Szaman and Mierzwiak have reacted to this post.
SzamanMierzwiak

Uwielbiam plakat Forevera, co ciekawe pojedyncze, również fajne (i zrożnicowane!; gdzie są takie dzisiaj?) postery z bohaterami używają dokładnie tych samych zdjęć. Mam do nich niesamowity sentyment.

Na miejscu Jamesa byłbym ostrożniejszy w komentowaniu porażek konkurencji gdy sukces, tak kasowy jak i w opinii widzów, Supermana wciąż jest jedną wielką niewiadomą.

When Marvel's struggles were broached, Gunn said, "[Longtime Marvel executive producer] Louis [D’Esposito] said [they put out too much stuff] privately to me. I don’t even know if it’s really their fault. That wasn’t fair. It wasn’t right. And it killed them."

https://comicbookmovie.com/marvel-studios/james-gunn-says-corporate-mandate-killed-marvel-studios-reveals-likelihood-of-future-mcu-dcu-crossover-a221235

Supergirl: Woman of Tomorrow to teraz po prostu Supergirl. Przy okazji, ładny fan art w artykule, szkoda tylko, że ta aktorka raczej tak nie wygląda 🙂

https://www.worldofreel.com/blog/2025/6/16/dc-renames-supergirl-woman-of-tomorrow-to-simply-supergirl

Plakat Forever ma ten nostalgiczny ładunek, chociaż jakoś mocniej nie przepadam za tym filmem, ani dzisiaj, ani nie przepadałem w drugiej połowie lat 90-tych.

https://www.rollingstone.com/tv-movies/tv-movie-features/superman-director-james-gunn-dc-studios-interview-1235356450/

And that's one of the biggest rules you've made for DC — that they have to have finished scripts.
Yeah. We just killed a project. Everybody wanted to make the movie. It was greenlit, ready to go. The screenplay wasn't ready. And I couldn't do a movie where the screenplay's not good. And we've been really lucky so far, because Supergirl's script was so fucking good off the bat. And then Lanterns came in, and the script was so fucking good. Clayface, same thing. So fucking good. So we have these scripts that we've been really lucky with or wise in our choices or whatever the combination is.

That’s the other thing I hear all the time — that Batman Part II is canceled. It’s not canceled. We don’t have a script. Matt’s slow.

LOL! 😀

Plakat Forevera jest wspaniały, a osobne plakaty z postaciami - musiałbym się zastanowić, ale być może to moje ulubione character posters ever.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak
Cytat z Juby data czerwiec 17, 2025, 08:16

LOL! 😀

Jemu chodzi o to że nie zaczną zdjęć bez totalnie skończonego scenariusza, już parę razy o tym mówił.

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/james-gunn-movie-industry-dying-unfinished-scripts-1236292636/

Nie no, chwila. Powiedział dokładnie "(...) Clayface, same thing. So fucking good. So we have these scripts" - No to jak jest "so good" skoro scenariusza jak się okazało w ogóle nie było i dopiero go piszą, i jak to "we have", jak go "don't have"? 🙂

PS Powtórzyłem ostatnio Supermana, po raz pierwszy w telewizyjnej wersji 188-minutowej. Chciałem uczynić to samo z dwójką, ale widzę, że nigdy nie została oficjalnie wydana w wersji 146-minutowej. Czy wiecie może gdzie można ją obejrzeć/dostać? Może być nawet tv rip. Jeśli macie jakieś źródło, link, cokolwiek podeślijcie na pw tutaj, lub na filmwebie.

Na Filmwebie zlikwidowali prywatne wiadomości jakieś trzy lata temu 🙂 No ale nie mam pojęcia.

Cytat z Szaman data czerwiec 17, 2025, 10:32

Na Filmwebie zlikwidowali prywatne wiadomości jakieś trzy lata temu 🙂 No ale nie mam pojęcia.

No to pod oceną 😉

Tak czy siak, już znalazłem 😉 Wersja Superman 2 Restored International Cut bazująca na wersji kinowej, Australijskiej, Duńskiej i wyświetlanej w ABC w 1985 jest online - jakość marna, ale taki już nasz los, gdy Warner nie chce zachowywać niektórych wersji swoich filmów (Superman III też miał dłuższą wersję telewizyjną z 1987).

Tom Rhys został Clayfacem.

https://www.worldofreel.com/blog/2025/6/17/tom-rhys-cast-as-clayface

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Gdy @Mierzwiak wpadł do mnie na Superman Returns zapytał czy widziałem, że w nowym zwiastunie poprawiono mrugnięcie po dostaniu puszką - odpowiedziałem, że słyszałem o tym i że jestem pewien, że z tym niesławnym ujęciem z zezem też zrobią porządek. No i zrobili 🙂

PreviousPage 89 of 101Next