Disney
Cytat z Janko data 28 marca, 2025, 17:53Oczywiste, że po reakcji na to zdjęcie zaczęło im się w dupce palić, więc dokrętki sporo zmieniły, ale i wprowadziły sporo bałaganu, bo jak wspomniałem ta banda nie ma tam za dużo do roboty i jest tam bo coś z nimi trzeba było zrobić, a wyrzucenie nie wchodziło w grę.
Co do winy Rachel, tak jest w tym jej spora zasługa. To zabawne, bo w samym filmie do niej akurat najmniej się można przyczepić. Zresztą spójrzmy na Małą syrenkę czy tam nie było kontrowersji z główna rolą? Sama aktorka jednak nie dolewała oliwy do ognia i wynik finansowy był całkiem dobry.
Średnia ocen jest zdecydowanie zaniżona, znaczy film oczywiście jest parującym stolcem, ale nie takim największym. Przyznaję jednak że zrzucił Pinokia z pierwszego miejsca na najgorszy remake Disneya.
Oczywiste, że po reakcji na to zdjęcie zaczęło im się w dupce palić, więc dokrętki sporo zmieniły, ale i wprowadziły sporo bałaganu, bo jak wspomniałem ta banda nie ma tam za dużo do roboty i jest tam bo coś z nimi trzeba było zrobić, a wyrzucenie nie wchodziło w grę.
Co do winy Rachel, tak jest w tym jej spora zasługa. To zabawne, bo w samym filmie do niej akurat najmniej się można przyczepić. Zresztą spójrzmy na Małą syrenkę czy tam nie było kontrowersji z główna rolą? Sama aktorka jednak nie dolewała oliwy do ognia i wynik finansowy był całkiem dobry.
Średnia ocen jest zdecydowanie zaniżona, znaczy film oczywiście jest parującym stolcem, ale nie takim największym. Przyznaję jednak że zrzucił Pinokia z pierwszego miejsca na najgorszy remake Disneya.
Cytat z Szaman data 3 kwietnia, 2025, 20:47Disney wstrzymuje prace nad aktorskim remake'iem Zaplątanych.
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/tangled-live-action-remake-pause-disney-1236180940/
Disney wstrzymuje prace nad aktorskim remake'iem Zaplątanych.
Cytat z Mierzwiak data 4 kwietnia, 2025, 18:20https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1908189544215888015
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1908189544215888015
Cytat z robgordon data 5 kwietnia, 2025, 12:32Cytat z Mierzwiak data kwiecień 4, 2025, 18:20https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1908189544215888015
Wiadomo o której się spodziewać?
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 4, 2025, 18:20https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1908189544215888015
Wiadomo o której się spodziewać?
Cytat z Mierzwiak data 5 kwietnia, 2025, 12:45Tamten tweet wrzucili o 6:00 PM (tylko nie wiem jak twitter wyświetla, w sensie że naszego czasu 6 PM?) więc zakładam że może 24h od niego?
Tamten tweet wrzucili o 6:00 PM (tylko nie wiem jak twitter wyświetla, w sensie że naszego czasu 6 PM?) więc zakładam że może 24h od niego?
Cytat z Mierzwiak data 5 kwietnia, 2025, 17:23Fajne!
Wróciliśmy do czasów krótkich, intrygujących teaserów pokazujących tylko tyle, by zaciekawić?
Nie spodziewam się by wątek inwazji wyszedł poza to co już było wałkowane w Marvelu czy DC, ale dażę TRON Legacy taką sympatią że czekam, póki co na mojej liście jest to wyżej od jakiegokolwiek blockbustera z wyjątkiem oczywiście trzeciego Avatara.
Ciekawe tylko co scenariusz zrobi z zakończeniem dwójki i tamtymi postaciami, dziwnie będzie wrócić do Bridgesa ignorując Hedlunda i Wilde.
Fajne!
Wróciliśmy do czasów krótkich, intrygujących teaserów pokazujących tylko tyle, by zaciekawić?
Nie spodziewam się by wątek inwazji wyszedł poza to co już było wałkowane w Marvelu czy DC, ale dażę TRON Legacy taką sympatią że czekam, póki co na mojej liście jest to wyżej od jakiegokolwiek blockbustera z wyjątkiem oczywiście trzeciego Avatara.
Ciekawe tylko co scenariusz zrobi z zakończeniem dwójki i tamtymi postaciami, dziwnie będzie wrócić do Bridgesa ignorując Hedlunda i Wilde.
Cytat z Marek Pilarski data 5 kwietnia, 2025, 17:23Fajny teaser, i fajna zapowiedź soundtracku.
Fajny teaser, i fajna zapowiedź soundtracku.
Cytat z Szaman data 5 kwietnia, 2025, 17:37Dobry zwiastun, w dodatku bardzo udany wizualnie. Nawet więcej, to ekstraklasa w porównaniu z tegorocznymi superprodukcjami.
Dobry zwiastun, w dodatku bardzo udany wizualnie. Nawet więcej, to ekstraklasa w porównaniu z tegorocznymi superprodukcjami.
Cytat z Marek Pilarski data 5 kwietnia, 2025, 17:40Właśnie widziałem przed chwilą na FB. Bardzo mi się podoba
Właśnie widziałem przed chwilą na FB. Bardzo mi się podoba
Cytat z robgordon data 5 kwietnia, 2025, 17:45Wizualnie zapowiada się powtórka z poprzednika. Trochę szkoda, bo pamiętam jakim objawieniem pod tym względem było Legacy. No ale mam też świadomość że wymyślić coś równie rewolucyjnego łatwo nie jest. Oby sama historia dowiozła. A teaser fajny.
Wizualnie zapowiada się powtórka z poprzednika. Trochę szkoda, bo pamiętam jakim objawieniem pod tym względem było Legacy. No ale mam też świadomość że wymyślić coś równie rewolucyjnego łatwo nie jest. Oby sama historia dowiozła. A teaser fajny.
Cytat z Szaman data 5 kwietnia, 2025, 17:50Nie do końca się zgodzę, jednak pójście w czerwień i inwazja na miasto robią swoje. Takich cyberpunkowych transformacji też chyba nie było w poprzednikach. Sądzę, że to wystarczające asy w rękawie. Prawdziwy problem zacznie się przy ewentualnym sukcesie i pytaniu co dalej.
Nie do końca się zgodzę, jednak pójście w czerwień i inwazja na miasto robią swoje. Takich cyberpunkowych transformacji też chyba nie było w poprzednikach. Sądzę, że to wystarczające asy w rękawie. Prawdziwy problem zacznie się przy ewentualnym sukcesie i pytaniu co dalej.
Cytat z Mierzwiak data 5 kwietnia, 2025, 18:00Świetna jest ta czerwień, przypomina mi The Last Jedi który miał jej sporo w samym filmie i na plakatach.
Świetna jest ta czerwień, przypomina mi The Last Jedi który miał jej sporo w samym filmie i na plakatach.

Cytat z robgordon data 5 kwietnia, 2025, 19:02The Last Jedi. Kurczę, jak podobał mi się ten film.
The Last Jedi. Kurczę, jak podobał mi się ten film.
Cytat z robgordon data 6 kwietnia, 2025, 18:25Cytat z robgordon data kwiecień 5, 2025, 17:16https://youtu.be/9KVG_X_7Naw?si=vJ46NJQxpNy9Z6CM
Tak sobie pomyślałem, premiera w październiku, dobry termin żeby wybrać się do Poznania na weekend z IMAXem 🙂
Cytat z robgordon data kwiecień 5, 2025, 17:16
Tak sobie pomyślałem, premiera w październiku, dobry termin żeby wybrać się do Poznania na weekend z IMAXem 🙂