aby założyć posty i tematy.

Disney

PreviousPage 13 of 18Next

Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.

Oczu kąpiel.

Cytat z Szaman data maj 20, 2025, 17:11

Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.

Specjalnie sprawdziłem. Teaser był zrobiony w podobnym stylu, ale dużo ciekawiej. Nie ma tam leniwca.

Dzięki 🙂

Nigdy nie widziałem tego teasera. Dziwaczne, totalnie oderwane od filmu.

Jeśli taka zapatrzona w Disneya jak w obrazek wyznawczyni jak Grace nienawidzi tego filmu to musi być naprawdę źle 😀

A Filmweb poleca 🙂 Walkiewicz się w Tygodniku Powszechnym i na Kanale Zero przewraca 🙂

https://www.filmweb.pl/news/Filmweb+poleca%3A+Czy+%22Lilo+i+Stich%22+to+najlepszy+remake+animacji+Disneya-161187

Lilo & Stitch

Jak Grace się nie spodobało to musi być ok i tak właśnie jest. Pewnie można narzekać, że to taki bezpieczny remake niewiele zmieniający (ale w tym wypadku jak się zmiany pojawią są w większości sensowne), ale jak już muszą powstawać te zbędne projekty to lepiej w ten sposób niż jak w przypadku Śnieżki. Obsada fajna i bez żadnych kontrowersji (he, he tutaj o żadnych zmianach rasowych nie mogło być mowy, niechybnie siedziba Disneya by nie przetrwała takowych), szkoda tylko że Magnussen i Galifianakis zbyt stonowani. A komputerowy Stich wygląda tak dobrze że aż chciałoby się przytulic tego futerkowego diabełka. Może nie jest to nic wybitnego, ale Disney obecnie potrzebuje takich nudnych, bezpiecznych remaków. I my też po seansie ich ostatnich filmów kąpiel oczu i nie tylko była niezbędna.

Właśnie powtórzyłem oryginał, który jest oczywiście cudowny, więc z tym większym przerażeniem czytam o tym jakim kałem jest remake:

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-and-stitch-live-action-remake-debate-changes-hawaii-1236233357/

...the new version’s ending, in which Nani (played by Sydney Elizebeth Agudong) moves to California for college and agrees to give up younger sister Lilo (Maia Kealoha) to the state, with the girl being raised by a neighbor. In the original film, Nani remained Lilo’s legal guardian.

Co oni tam ćpają?

Ja dzisiaj idę na remake. Trzymajcie kciuki. Oryginału nigdy nie widziałem. 😛

Cytat z Marek Pilarski data maj 31, 2025, 09:35

Oryginału nigdy nie widziałem. 😛

Ja też nie. Jak wchodził, to w wieku 15 lat nie interesowały mnie animacje, a teraz czekam na swoje dzieci, które nigdy nie powstaną 🙂

robgordon has reacted to this post.
robgordon

Disney+ czeka, trwa to całe 80 i pół minuty bez napisów końcowych ale z pierwszą sekcją napisów którą koniecznie trzeba obejrzeć.

Marek Pilarski has reacted to this post.
Marek Pilarski

A niech będzie, poszło do listy 🙂

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Zobaczę po kinie. 😜

Mnie też ominęło, choć miałem 10 lat jak było hitem i wtedy oglądałem wszystko Disneya (Atlantydę miałem na oryginalnej kasecie, Dinozaura tak samo i byłem na nim w kinie). Dopiero 2,5 roku temu nadrobiłem na Disney+, bo żona też nie widziała i oboje chcieliśmy nadrobić.

Remake odpuszczam, tak jak i wszystkie te kalki Disneya. Nie widzę sensu w oglądaniu drugi raz tego samego, tylko w mniej atrakcyjnym dla mnie wydaniu, bo uwielbiam filmy animowane (i kreskówki, i komputerowe animacje).

Nie mając porównania do animacji napiszę, że nowy Lilo & Stitch to całkiem przyjemny film familijny, choć po prostu mocno wpisujący się w formułę Disneya.

Śnieżka na Disney Plus 11 czerwca

https://www.filmweb.pl/news/Znamy+dat%C4%99+premiery+filmu+%22%C5%9Anie%C5%BCka%22+na+platformie+Disney%2B-161409

PreviousPage 13 of 18Next