Disney
Cytat z Szaman data 20 maja, 2025, 17:11Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.
Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.
Cytat z Marek Pilarski data 20 maja, 2025, 19:17Cytat z Szaman data maj 20, 2025, 17:11Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.
Specjalnie sprawdziłem. Teaser był zrobiony w podobnym stylu, ale dużo ciekawiej. Nie ma tam leniwca.
https://www.youtube.com/watch?v=g9lmhBYB11U
Cytat z Szaman data maj 20, 2025, 17:11Pierwszy zwiastun Zootopii nie miał przypadkiem gagu z leniwcami, który z miejsca sprawił, że film stał się ogromnym przebojem? No to ten powyżej wypada bardzo blado, mam wrażenie, że został skierowany do młodszych dzieci niż poprzednik.
Specjalnie sprawdziłem. Teaser był zrobiony w podobnym stylu, ale dużo ciekawiej. Nie ma tam leniwca.
Cytat z Mierzwiak data 23 maja, 2025, 07:27Jeśli taka zapatrzona w Disneya jak w obrazek wyznawczyni jak Grace nienawidzi tego filmu to musi być naprawdę źle 😀
https://youtu.be/OqWqdeNhXWU?si=xAYIdOu_IlKcjcCd
Jeśli taka zapatrzona w Disneya jak w obrazek wyznawczyni jak Grace nienawidzi tego filmu to musi być naprawdę źle 😀
Cytat z Szaman data 23 maja, 2025, 11:43A Filmweb poleca 🙂 Walkiewicz się w Tygodniku Powszechnym i na Kanale Zero przewraca 🙂
https://www.filmweb.pl/news/Filmweb+poleca%3A+Czy+%22Lilo+i+Stich%22+to+najlepszy+remake+animacji+Disneya-161187
A Filmweb poleca 🙂 Walkiewicz się w Tygodniku Powszechnym i na Kanale Zero przewraca 🙂
Cytat z Janko data 25 maja, 2025, 18:36Lilo & Stitch
Jak Grace się nie spodobało to musi być ok i tak właśnie jest. Pewnie można narzekać, że to taki bezpieczny remake niewiele zmieniający (ale w tym wypadku jak się zmiany pojawią są w większości sensowne), ale jak już muszą powstawać te zbędne projekty to lepiej w ten sposób niż jak w przypadku Śnieżki. Obsada fajna i bez żadnych kontrowersji (he, he tutaj o żadnych zmianach rasowych nie mogło być mowy, niechybnie siedziba Disneya by nie przetrwała takowych), szkoda tylko że Magnussen i Galifianakis zbyt stonowani. A komputerowy Stich wygląda tak dobrze że aż chciałoby się przytulic tego futerkowego diabełka. Może nie jest to nic wybitnego, ale Disney obecnie potrzebuje takich nudnych, bezpiecznych remaków. I my też po seansie ich ostatnich filmów kąpiel oczu i nie tylko była niezbędna.
Lilo & Stitch
Jak Grace się nie spodobało to musi być ok i tak właśnie jest. Pewnie można narzekać, że to taki bezpieczny remake niewiele zmieniający (ale w tym wypadku jak się zmiany pojawią są w większości sensowne), ale jak już muszą powstawać te zbędne projekty to lepiej w ten sposób niż jak w przypadku Śnieżki. Obsada fajna i bez żadnych kontrowersji (he, he tutaj o żadnych zmianach rasowych nie mogło być mowy, niechybnie siedziba Disneya by nie przetrwała takowych), szkoda tylko że Magnussen i Galifianakis zbyt stonowani. A komputerowy Stich wygląda tak dobrze że aż chciałoby się przytulic tego futerkowego diabełka. Może nie jest to nic wybitnego, ale Disney obecnie potrzebuje takich nudnych, bezpiecznych remaków. I my też po seansie ich ostatnich filmów kąpiel oczu i nie tylko była niezbędna.
Cytat z Marek Pilarski data 27 maja, 2025, 19:48https://www.youtube.com/watch?v=is2meozrnx0
Cytat z Mierzwiak data 30 maja, 2025, 21:38Właśnie powtórzyłem oryginał, który jest oczywiście cudowny, więc z tym większym przerażeniem czytam o tym jakim kałem jest remake:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/lilo-and-stitch-live-action-remake-debate-changes-hawaii-1236233357/
...the new version’s ending, in which Nani (played by Sydney Elizebeth Agudong) moves to California for college and agrees to give up younger sister Lilo (Maia Kealoha) to the state, with the girl being raised by a neighbor. In the original film, Nani remained Lilo’s legal guardian.
Co oni tam ćpają?
Właśnie powtórzyłem oryginał, który jest oczywiście cudowny, więc z tym większym przerażeniem czytam o tym jakim kałem jest remake:
...the new version’s ending, in which Nani (played by Sydney Elizebeth Agudong) moves to California for college and agrees to give up younger sister Lilo (Maia Kealoha) to the state, with the girl being raised by a neighbor. In the original film, Nani remained Lilo’s legal guardian.
Co oni tam ćpają?
Cytat z Marek Pilarski data 31 maja, 2025, 09:35Ja dzisiaj idę na remake. Trzymajcie kciuki. Oryginału nigdy nie widziałem. 😛
Ja dzisiaj idę na remake. Trzymajcie kciuki. Oryginału nigdy nie widziałem. 😛
Cytat z Mierzwiak data 31 maja, 2025, 10:18Cytat z Marek Pilarski data maj 31, 2025, 09:35Oryginału nigdy nie widziałem.
Cytat z Marek Pilarski data maj 31, 2025, 09:35Oryginału nigdy nie widziałem.

Cytat z Szaman data 31 maja, 2025, 10:48Ja też nie. Jak wchodził, to w wieku 15 lat nie interesowały mnie animacje, a teraz czekam na swoje dzieci, które nigdy nie powstaną 🙂
Ja też nie. Jak wchodził, to w wieku 15 lat nie interesowały mnie animacje, a teraz czekam na swoje dzieci, które nigdy nie powstaną 🙂
Cytat z Mierzwiak data 31 maja, 2025, 11:00Disney+ czeka, trwa to całe 80 i pół minuty bez napisów końcowych ale z pierwszą sekcją napisów którą koniecznie trzeba obejrzeć.
Disney+ czeka, trwa to całe 80 i pół minuty bez napisów końcowych ale z pierwszą sekcją napisów którą koniecznie trzeba obejrzeć.
Cytat z Marek Pilarski data 31 maja, 2025, 13:29Zobaczę po kinie. 😜
Zobaczę po kinie. 😜
Cytat z Juby data 31 maja, 2025, 14:21Mnie też ominęło, choć miałem 10 lat jak było hitem i wtedy oglądałem wszystko Disneya (Atlantydę miałem na oryginalnej kasecie, Dinozaura tak samo i byłem na nim w kinie). Dopiero 2,5 roku temu nadrobiłem na Disney+, bo żona też nie widziała i oboje chcieliśmy nadrobić.
Remake odpuszczam, tak jak i wszystkie te kalki Disneya. Nie widzę sensu w oglądaniu drugi raz tego samego, tylko w mniej atrakcyjnym dla mnie wydaniu, bo uwielbiam filmy animowane (i kreskówki, i komputerowe animacje).
Mnie też ominęło, choć miałem 10 lat jak było hitem i wtedy oglądałem wszystko Disneya (Atlantydę miałem na oryginalnej kasecie, Dinozaura tak samo i byłem na nim w kinie). Dopiero 2,5 roku temu nadrobiłem na Disney+, bo żona też nie widziała i oboje chcieliśmy nadrobić.
Remake odpuszczam, tak jak i wszystkie te kalki Disneya. Nie widzę sensu w oglądaniu drugi raz tego samego, tylko w mniej atrakcyjnym dla mnie wydaniu, bo uwielbiam filmy animowane (i kreskówki, i komputerowe animacje).
Cytat z Marek Pilarski data 31 maja, 2025, 19:59Nie mając porównania do animacji napiszę, że nowy Lilo & Stitch to całkiem przyjemny film familijny, choć po prostu mocno wpisujący się w formułę Disneya.
Nie mając porównania do animacji napiszę, że nowy Lilo & Stitch to całkiem przyjemny film familijny, choć po prostu mocno wpisujący się w formułę Disneya.
Cytat z Szaman data 5 czerwca, 2025, 09:19Śnieżka na Disney Plus 11 czerwca
https://www.filmweb.pl/news/Znamy+dat%C4%99+premiery+filmu+%22%C5%9Anie%C5%BCka%22+na+platformie+Disney%2B-161409
Śnieżka na Disney Plus 11 czerwca