Dune
Cytat z Szaman data 26 października, 2021, 19:05https://twitter.com/Legendary/status/1453058884516466691
This is only the beginning...
Thank you to those who have experienced @dunemovie so far, and those who are going in the days and weeks ahead. We're excited to continue the journey! pic.twitter.com/mZj68Hnm0A
— Legendary (@Legendary) October 26, 2021
Cytat z Szaman data 26 października, 2021, 19:11THR dodaje, że premiera nastąpi w październiku 2023 roku
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/dune-2-greenlit-movie-release-date-1235036655/
THR dodaje, że premiera nastąpi w październiku 2023 roku
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/dune-2-greenlit-movie-release-date-1235036655/
Cytat z Szaman data 26 października, 2021, 19:17https://twitter.com/BoxOffice/status/1453063054732800004
Warner Bros. Release Schedule Update:
DUNE: PART TWO will be released theatrically on 10/20/23#Dune #DuneMovie
— Boxoffice Pro (@BoxOffice) October 26, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 26 października, 2021, 20:29Diuna zarobiła ostatecznie w weekend otwarcia w Ameryce $41 mln.
Diuna zarobiła ostatecznie w weekend otwarcia w Ameryce $41 mln.
Cytat z Marek Pilarski data 26 października, 2021, 20:44Znów się chwali, ale trzeba jej przyznać, że jednak miała rację.
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1453060281467342848?s=20
Znów się chwali, ale trzeba jej przyznać, że jednak miała rację.
As I told you in #MovieMath on Sunday
I'd heard that the #Dune sequel was going to be officially announced this week to help with ticket sale for 2nd weekendand here it is!https://t.co/waR7SETfPS
— Grace Randolph (@GraceRandolph) October 26, 2021
Cytat z Szaman data 26 października, 2021, 21:03https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1453086827313876992?t=LmnAYPVM9IApndHERswwyQ&s=19
Hans Zimmer will return to compose ‘DUNE 2’. pic.twitter.com/8PEpjWfYAD
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) October 26, 2021
Cytat z Kuba data 26 października, 2021, 21:09Swoją drogą trochę szkoda, że z powodu zajęcia dwóch najbliższych lat Diuna Denis raczej jednak nigdy Kleopatry nie nakręci a i The Son może się wywalić (chyba, że to drugie jest w stanie przygotować ekspresowo szybko). Pytanie czy z kręceniem pilota Sisterhood będzie też czekać aż skończy Part Two. Ale myślę że będą chcieli się jednak wyrobić z serialem na pierwszą połowę 2023.
Swoją drogą trochę szkoda, że z powodu zajęcia dwóch najbliższych lat Diuna Denis raczej jednak nigdy Kleopatry nie nakręci a i The Son może się wywalić (chyba, że to drugie jest w stanie przygotować ekspresowo szybko). Pytanie czy z kręceniem pilota Sisterhood będzie też czekać aż skończy Part Two. Ale myślę że będą chcieli się jednak wyrobić z serialem na pierwszą połowę 2023.
Cytat z Kuba data 27 października, 2021, 07:48Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu 🙂
Chociaż tylko z powodów finansowych bo zdecydowanie korci aby zobaczyć jeszcze raz na największym ekranie.
Chciałem się pobawić bardziej w fancastingi ale nie będę torturował Mierzwiaka 🙂 wspomnę więc tylko, że w momencie ogłoszenia Barry Keoghan wrzucił tweeta z dwiema emotkami, jedna z palcem na ustach. Strasznie dużo osób bierze to jako pewna sugestie..
Przyznam, że tak jak wielu moich znajomych bardzo hypuje jego wybór na Feyda tak ja jestem zdecydowanie na nie i już bardziej przemawia do mnie logiczny wybór czyli Bill Skarsgard. Z drugiej strony, lepszy Keoghan niż Tye Sheridan o którym kiedyś faktycznie plotkowano w kontekście tej roli.
Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu 🙂
Chociaż tylko z powodów finansowych bo zdecydowanie korci aby zobaczyć jeszcze raz na największym ekranie.
Chciałem się pobawić bardziej w fancastingi ale nie będę torturował Mierzwiaka 🙂 wspomnę więc tylko, że w momencie ogłoszenia Barry Keoghan wrzucił tweeta z dwiema emotkami, jedna z palcem na ustach. Strasznie dużo osób bierze to jako pewna sugestie..
Przyznam, że tak jak wielu moich znajomych bardzo hypuje jego wybór na Feyda tak ja jestem zdecydowanie na nie i już bardziej przemawia do mnie logiczny wybór czyli Bill Skarsgard. Z drugiej strony, lepszy Keoghan niż Tye Sheridan o którym kiedyś faktycznie plotkowano w kontekście tej roli.
Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2021, 08:19Cytat z Kuba data październik 27, 2021, 07:48Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu
U mnie kopia 4K leży na dysku już od piątku (absurd!) i po kinie oczywiście oglądałem kilka scen, ale póki co kierunek IMAX, niedziela 🙂 W całości w domu będę chciał zobaczyć dopiero z płyty.
Zamówiłem już sobie z Włoch takie cacko: (ciekawe czy ostateczna wersja będzie miała dodane Part One)? Jeśli dwójka będzie miała Part Two to dziwne jeśli jedynce zostawią samo Dune, a może obie będą bez żadnego dopisku 😀 )
Cytat z Kuba data październik 27, 2021, 07:48Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu
U mnie kopia 4K leży na dysku już od piątku (absurd!) i po kinie oczywiście oglądałem kilka scen, ale póki co kierunek IMAX, niedziela 🙂 W całości w domu będę chciał zobaczyć dopiero z płyty.
Zamówiłem już sobie z Włoch takie cacko: (ciekawe czy ostateczna wersja będzie miała dodane Part One)? Jeśli dwójka będzie miała Part Two to dziwne jeśli jedynce zostawią samo Dune, a może obie będą bez żadnego dopisku 😀 )

Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2021, 09:29Phil zwrócił mi uwagę, że jest IT oraz IT: Part Two i zapewne tak samo będzie tutaj 🙂
Phil zwrócił mi uwagę, że jest IT oraz IT: Part Two i zapewne tak samo będzie tutaj 🙂
Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2021, 10:24Tak, ale tylko w czołówce filmu, co jest dość rzadkie by film miał inny tytuł na wszystkich materiałach marketingowych a inny w samym filmie.
Kojarzycie inny taki przypadek?
Tak, ale tylko w czołówce filmu, co jest dość rzadkie by film miał inny tytuł na wszystkich materiałach marketingowych a inny w samym filmie.
Kojarzycie inny taki przypadek?
Cytat z Szaman data 27 października, 2021, 12:00Coś Stuckmann ostatnio mówił, że kinówka X Files ma podtytuł Fight The Future jedynie na plakatach. Ale dawno już jej nie widziałem.
Coś Stuckmann ostatnio mówił, że kinówka X Files ma podtytuł Fight The Future jedynie na plakatach. Ale dawno już jej nie widziałem.
Cytat z robgordon data 27 października, 2021, 13:07Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.
Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.
Cytat z Szaman data 27 października, 2021, 13:10Sądzę, że w przypadku ogromnej klapy Diuny usunęliby dopisek Part One w dalszej dystrybucji. Przecież to byłaby ośmieszająca kompromitacja w stylu Dark Universe z Tomkiem.
Sądzę, że w przypadku ogromnej klapy Diuny usunęliby dopisek Part One w dalszej dystrybucji. Przecież to byłaby ośmieszająca kompromitacja w stylu Dark Universe z Tomkiem.
Cytat z Mierzwiak data 27 października, 2021, 13:15Cytat z robgordon data październik 27, 2021, 13:07Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.
Tutaj jest o tyle zabawnie, że Live. Die. Repeat było taglajnem na plakatach kinowych, a w wydaniach na płytach awansowało na tytuł 😀
Cytat z robgordon data październik 27, 2021, 13:07Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.
Tutaj jest o tyle zabawnie, że Live. Die. Repeat było taglajnem na plakatach kinowych, a w wydaniach na płytach awansowało na tytuł 😀