aby założyć posty i tematy.

Dune

PreviousPage 12 of 32Next

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

THR dodaje, że premiera nastąpi w październiku 2023 roku

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/dune-2-greenlit-movie-release-date-1235036655/

Mierzwiak

Nie powiem kiedy ostatnio czułem taką ulgę 🙂

2 lata szybko zlecą 🙂

Panie Denis, mała prośba, casting Shaddama jeszcze w tym roku.

Diuna zarobiła ostatecznie w weekend otwarcia w Ameryce $41 mln.

Znów się chwali, ale trzeba jej przyznać, że jednak miała rację.

Mierzwiak

Swoją drogą trochę szkoda, że z powodu zajęcia dwóch najbliższych lat Diuna Denis raczej jednak nigdy Kleopatry nie nakręci a i The Son może się wywalić (chyba, że to drugie jest w stanie przygotować ekspresowo szybko). Pytanie czy z kręceniem pilota Sisterhood będzie też czekać aż skończy Part Two. Ale myślę że będą chcieli się jednak wyrobić z serialem na pierwszą połowę 2023.

Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu 🙂

Chociaż tylko z powodów finansowych bo zdecydowanie korci aby zobaczyć jeszcze raz na największym ekranie.

Chciałem się pobawić bardziej w fancastingi ale nie będę torturował Mierzwiaka 🙂 wspomnę więc tylko, że w momencie ogłoszenia Barry Keoghan wrzucił tweeta z dwiema emotkami, jedna z palcem na ustach. Strasznie dużo osób bierze to jako pewna sugestie..

Przyznam, że tak jak wielu moich znajomych bardzo hypuje jego wybór na Feyda tak ja jestem zdecydowanie na nie i już bardziej przemawia do mnie logiczny wybór czyli Bill Skarsgard. Z drugiej strony, lepszy Keoghan niż Tye Sheridan o którym kiedyś faktycznie plotkowano w kontekście tej roli.

Cytat z Kuba data październik 27, 2021, 07:48

Oficjalne zamówienie Part Two sprawia także, że jakoś mi od razu spokojniej zabierać się w piątek za rewatch w domowym zaciszu 🙂

U mnie kopia 4K leży na dysku już od piątku (absurd!) i po kinie oczywiście oglądałem kilka scen, ale póki co kierunek IMAX, niedziela 🙂 W całości w domu będę chciał zobaczyć dopiero z płyty.

Zamówiłem już sobie z Włoch takie cacko: (ciekawe czy ostateczna wersja będzie miała dodane Part One)? Jeśli dwójka będzie miała Part Two to dziwne jeśli jedynce zostawią samo Dune, a może obie będą bez żadnego dopisku 😀 )

Kuba has reacted to this post.
Kuba

Phil zwrócił mi uwagę, że jest IT oraz IT: Part Two i zapewne tak samo będzie tutaj 🙂

Co ciekawe, wersja kinowa miała podtytuł Part One.

Tak, ale tylko w czołówce filmu, co jest dość rzadkie by film miał inny tytuł na wszystkich materiałach marketingowych a inny w samym filmie.

Kojarzycie inny taki przypadek?

Coś Stuckmann ostatnio mówił, że kinówka X Files ma podtytuł Fight The Future jedynie na plakatach. Ale dawno już jej nie widziałem.

Racja!

Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.

Sądzę, że w przypadku ogromnej klapy Diuny usunęliby dopisek Part One w dalszej dystrybucji. Przecież to byłaby ośmieszająca kompromitacja w stylu Dark Universe z Tomkiem.

Mierzwiak
Cytat z robgordon data październik 27, 2021, 13:07

Zamieszanie było też z Edge of Tomorrow. W kinach film wyświetlano pod takim tytułem, ale na dvd wyszło to bodajże jako: Live. Die. Repeat: Edge of Tomorrow.

Tutaj jest o tyle zabawnie, że Live. Die. Repeat było taglajnem na plakatach kinowych, a w wydaniach na płytach awansowało na tytuł 😀

PreviousPage 12 of 32Next