Doctor Strange
Cytat z Marek Pilarski data 15 kwietnia, 2022, 20:58Cytat z Mierzwiak data kwiecień 15, 2022, 09:31Bileciki kupione?
Teraz tak 🙂
06.05., 19:50
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 15, 2022, 09:31Bileciki kupione?
Teraz tak 🙂
06.05., 19:50
Cytat z Szaman data 16 kwietnia, 2022, 06:05https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1515127097995325441?t=FDwVCLj5bN-ADIk5u2A8EQ&s=19
Quentin Tarantino's New Beverly Cinema will be one of the few theaters showing #MultiverseOfMadness on 35mm film.
(Source: @newbeverly) pic.twitter.com/LGwOvlK82T
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 16, 2022
Cytat z Szaman data 18 kwietnia, 2022, 18:10https://twitter.com/BDisgusting/status/1516101120539639808
New TV spot for Sam Raimi's #DoctorStrange: In the Multiverse of Madness! pic.twitter.com/eiCV1yfIRs
— Bloody Disgusting (@BDisgusting) April 18, 2022
Cytat z Szaman data 21 kwietnia, 2022, 05:38Nie za dobrze to brzmi, ale sprawdzę potem cały wywiad
https://twitter.com/CultureCrave/status/1516848099745886208?t=HKZvejTdVviZ6_ufhXHndw&s=19
Nie za dobrze to brzmi, ale sprawdzę potem cały wywiad
Bruce Cambell on the #MultiverseOfMadness reshoots
"Sam [Raimi] has had to add scenes that [Marvel] told him he had to shoot, and he's removed scenes that no longer apply"
(via @GameInformer) pic.twitter.com/EKsJ9batdX
— ScreenTime (@screentime) April 20, 2022
Cytat z Szaman data 22 kwietnia, 2022, 14:07https://twitter.com/filmnewsPL/status/1517487279933210625?t=HzkIrnPU6ghc4etPtpT-0Q&s=19
Nowy plakat filmu "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" pic.twitter.com/QW9efxWMfe
— Film News PL (@filmnewsPL) April 22, 2022
Cytat z Szaman data 22 kwietnia, 2022, 21:31O, widzę, że na starość odpuścił garnitury na planie. To dobrze, i tak nigdy nie rozumiałem takiego katowania się w robocie 🙂
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1517600861249286144
O, widzę, że na starość odpuścił garnitury na planie. To dobrze, i tak nigdy nie rozumiałem takiego katowania się w robocie 🙂
Sam Raimi behind the scenes on #MultiverseOfMadness pic.twitter.com/aYjpot1mPR
— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) April 22, 2022
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2022, 10:57Ktoś tu nadrabia materiały Grace z tego tygodnia.. 😉
Ktoś tu nadrabia materiały Grace z tego tygodnia.. 😉
Cytat z Szaman data 23 kwietnia, 2022, 11:01Chyba jednak nie ma co demonizować tych 45 dni, nawet Spider-Man zarobił wtedy 383 ze swoich 403 mln$, a było to 20 lat temu. Wydaje mi się, że to rozsądna przyszłość branży, inaczej niż ubiegłoroczne rozwiązanie od Warnera.
Chyba jednak nie ma co demonizować tych 45 dni, nawet Spider-Man zarobił wtedy 383 ze swoich 403 mln$, a było to 20 lat temu. Wydaje mi się, że to rozsądna przyszłość branży, inaczej niż ubiegłoroczne rozwiązanie od Warnera.
Cytat z Mierzwiak data 23 kwietnia, 2022, 13:18Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 23, 2022, 10:57Ktoś tu nadrabia materiały Grace z tego tygodnia..
Hehe, dokładnie tak 🙂
Cytat z Marek Pilarski data kwiecień 23, 2022, 10:57Ktoś tu nadrabia materiały Grace z tego tygodnia..
Hehe, dokładnie tak 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2022, 13:38Ja nadrabiam tylko live stream z początki tygodnia.
Ja nadrabiam tylko live stream z początki tygodnia.
Cytat z Juby data 23 kwietnia, 2022, 15:32Cytat z Szaman data kwiecień 23, 2022, 11:01Chyba jednak nie ma co demonizować tych 45 dni, nawet Spider-Man zarobił wtedy 383 ze swoich 403 mln$, a było to 20 lat temu. Wydaje mi się, że to rozsądna przyszłość branży, inaczej niż ubiegłoroczne rozwiązanie od Warnera.
Nie zgodzę się. W przypadku Batmana spotkałem się z całą masą osób (na forum BOT, na twitterze, w życiu prywatnym), które odpuściły wyjście do kina i czekały na premierę w HBO. Zerknijcie ile głosów na film przybywa na IMDb od 19 kwietnia (więcej niż każdego dnia przez wcześniejsze 3 tygodnie wyświetlania). 45-dniowe okno i informacja o tym przed premierą filmów będzie skutkowała znaczącymi spadkami przychodów, zwłaszcza gdy do kinowej ramówki zacznie trafiać więcej tytułów = będzie większa konkurencja.
Wg mnie najbardziej optymalnie by było gdyby ustalano premiery w streamingu nie wcześniej niż po 10 tygodniach.
Cytat z Szaman data kwiecień 23, 2022, 11:01Chyba jednak nie ma co demonizować tych 45 dni, nawet Spider-Man zarobił wtedy 383 ze swoich 403 mln$, a było to 20 lat temu. Wydaje mi się, że to rozsądna przyszłość branży, inaczej niż ubiegłoroczne rozwiązanie od Warnera.
Nie zgodzę się. W przypadku Batmana spotkałem się z całą masą osób (na forum BOT, na twitterze, w życiu prywatnym), które odpuściły wyjście do kina i czekały na premierę w HBO. Zerknijcie ile głosów na film przybywa na IMDb od 19 kwietnia (więcej niż każdego dnia przez wcześniejsze 3 tygodnie wyświetlania). 45-dniowe okno i informacja o tym przed premierą filmów będzie skutkowała znaczącymi spadkami przychodów, zwłaszcza gdy do kinowej ramówki zacznie trafiać więcej tytułów = będzie większa konkurencja.
Wg mnie najbardziej optymalnie by było gdyby ustalano premiery w streamingu nie wcześniej niż po 10 tygodniach.
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2022, 16:13Zgadzam się z Jubym. Świadomość tego, że dany film będzie niebawem dostępny w streamingu będzie pewnie działała na niekorzyść box office'u.
Zgadzam się z Jubym. Świadomość tego, że dany film będzie niebawem dostępny w streamingu będzie pewnie działała na niekorzyść box office'u.
Cytat z Mierzwiak data 23 kwietnia, 2022, 16:24Dla mnie to jest bzdura. Jeśli ktoś chce zobaczyć film na wielkim ekranie to pójdzie do kina, ani trochę nie wierzę osobie która odpuszcza kino bo film będzie na HBO Max. Dla mnie takie głosy są bezwartościowe i nie są to osoby normalnie, świadomie chodzące do kina tylko przypadkowi widzowie którym nie robi różnicy czy idą do IMAX czy obejrzą w autobusie na komórce.
Nie twierdzę że jakiegoś tam % widzów taka premiera po 45 dniach w streamingu w ogóle nie odsieje, no ale rozmawiamy o takim wydarzeniu jak nowy Batman. Jeśli ktoś taki poczeka 1,5 miesiąca, to czemu nie miałby poczekać 10 tygodni? I tak ma tę premiere, sorry, w nosie 😛
Dla mnie to jest bzdura. Jeśli ktoś chce zobaczyć film na wielkim ekranie to pójdzie do kina, ani trochę nie wierzę osobie która odpuszcza kino bo film będzie na HBO Max. Dla mnie takie głosy są bezwartościowe i nie są to osoby normalnie, świadomie chodzące do kina tylko przypadkowi widzowie którym nie robi różnicy czy idą do IMAX czy obejrzą w autobusie na komórce.
Nie twierdzę że jakiegoś tam % widzów taka premiera po 45 dniach w streamingu w ogóle nie odsieje, no ale rozmawiamy o takim wydarzeniu jak nowy Batman. Jeśli ktoś taki poczeka 1,5 miesiąca, to czemu nie miałby poczekać 10 tygodni? I tak ma tę premiere, sorry, w nosie 😛
Cytat z Szaman data 23 kwietnia, 2022, 17:15Mierzwiak w punkt napisał, ja tylko podbiję, że jak ktoś przez 45 dni nie poszedł to nie ma nawet pewności, że obejrzy na Max. No chyba, że ktoś ma małe dzieci czy coś w tym stylu.
Mierzwiak w punkt napisał, ja tylko podbiję, że jak ktoś przez 45 dni nie poszedł to nie ma nawet pewności, że obejrzy na Max. No chyba, że ktoś ma małe dzieci czy coś w tym stylu.
Cytat z Juby data 23 kwietnia, 2022, 18:08Cytat z Mierzwiak data kwiecień 23, 2022, 16:24Dla mnie to jest bzdura. Jeśli ktoś chce zobaczyć film na wielkim ekranie to pójdzie do kina, ani trochę nie wierzę osobie która odpuszcza kino bo film będzie na HBO Max. Dla mnie takie głosy są bezwartościowe i nie są to osoby normalnie, świadomie chodzące do kina tylko przypadkowi widzowie którym nie robi różnicy czy idą do IMAX czy obejrzą w autobusie na komórce.
Nie twierdzę że jakiegoś tam % widzów taka premiera po 45 dniach w streamingu w ogóle nie odsieje, no ale rozmawiamy o takim wydarzeniu jak nowy Batman. Jeśli ktoś taki poczeka 1,5 miesiąca, to czemu nie miałby poczekać 10 tygodni? I tak ma tę premierę, sorry, w nosie
45 dni, a 70 dni może być dla kogoś znaczącą różnicą. Ba, czasami nawet dodatkowe 2 dni czekania mogą być dla kogoś katorgą.
A sytuacje są różne. Pamiętajmy, że Batman był filmem 3-godzinnym, co dla niektórych wiązało się z poświęceniem nawet 5h dnia na wybranie się na niego do kina. Niektórzy do kina mają długie dojazdy, niektórzy muszą szukać niani dla swoich dzieci, których na seans nie zabiorą, itd. Poza tym, warto pamiętać o widzach / fanach, którzy chodzą do kina wielokrotnie, co na pewno też służy box office'owi. Spotkałem wiele opinii osób, które lubią chodzić na jeden film po 5-10 razy, ale w tym przypadku odpuściły po pierwszym, lub drugim seansie. Nie ze względu na jakość filmu, bo bardzo, bardzo im się podobał, tylko wprost mówili że im się nie chce poświęcać dodatkowego czasu na kolejne dojazdy do kina i reklamy, tylko wolą poczekać tych 40 dni i obejrzeć film w domu. Dla przykładu, jakiś fan No Way Home (filmu, który bardzo długo był na wyłączność kin i długo Sony nie podawało żadnej daty, kiedy może pojawić się w streamingu, czy na płytach) poszedł na film ponad 300 razy bijąc rekord Guinnessa. 300x 9 dolarów to 2700 dol. od tylko jednej osoby.
Batman nie zarobi tyle ile mógłby bez premiery na HBO (i gadaniu o tym już od stycznia), ale i tak miał komfortową sytuację, bo w marcu nie było praktycznie żadnej innej kinowej premiery. Kiedy dystrybutorzy znowu wrócą do kina i co tydzień będzie 1-3 premiery, 45-dniowe okno spowoduje duże spadki w zarobkach. Ludzie coraz częściej będą odpuszczać kino dla wygody seansów w domu, a kina będą tracić i nigdy nie wrócą do poziomu sprzed pandemii.
To mówiłem ja, Juby, antyfan streamingu. 🙂 A na Strange może się przejdę w sobotę 7-ego, jutro jadę kupić bilety.
Cytat z Mierzwiak data kwiecień 23, 2022, 16:24Dla mnie to jest bzdura. Jeśli ktoś chce zobaczyć film na wielkim ekranie to pójdzie do kina, ani trochę nie wierzę osobie która odpuszcza kino bo film będzie na HBO Max. Dla mnie takie głosy są bezwartościowe i nie są to osoby normalnie, świadomie chodzące do kina tylko przypadkowi widzowie którym nie robi różnicy czy idą do IMAX czy obejrzą w autobusie na komórce.
Nie twierdzę że jakiegoś tam % widzów taka premiera po 45 dniach w streamingu w ogóle nie odsieje, no ale rozmawiamy o takim wydarzeniu jak nowy Batman. Jeśli ktoś taki poczeka 1,5 miesiąca, to czemu nie miałby poczekać 10 tygodni? I tak ma tę premierę, sorry, w nosie
45 dni, a 70 dni może być dla kogoś znaczącą różnicą. Ba, czasami nawet dodatkowe 2 dni czekania mogą być dla kogoś katorgą.
A sytuacje są różne. Pamiętajmy, że Batman był filmem 3-godzinnym, co dla niektórych wiązało się z poświęceniem nawet 5h dnia na wybranie się na niego do kina. Niektórzy do kina mają długie dojazdy, niektórzy muszą szukać niani dla swoich dzieci, których na seans nie zabiorą, itd. Poza tym, warto pamiętać o widzach / fanach, którzy chodzą do kina wielokrotnie, co na pewno też służy box office'owi. Spotkałem wiele opinii osób, które lubią chodzić na jeden film po 5-10 razy, ale w tym przypadku odpuściły po pierwszym, lub drugim seansie. Nie ze względu na jakość filmu, bo bardzo, bardzo im się podobał, tylko wprost mówili że im się nie chce poświęcać dodatkowego czasu na kolejne dojazdy do kina i reklamy, tylko wolą poczekać tych 40 dni i obejrzeć film w domu. Dla przykładu, jakiś fan No Way Home (filmu, który bardzo długo był na wyłączność kin i długo Sony nie podawało żadnej daty, kiedy może pojawić się w streamingu, czy na płytach) poszedł na film ponad 300 razy bijąc rekord Guinnessa. 300x 9 dolarów to 2700 dol. od tylko jednej osoby.
Batman nie zarobi tyle ile mógłby bez premiery na HBO (i gadaniu o tym już od stycznia), ale i tak miał komfortową sytuację, bo w marcu nie było praktycznie żadnej innej kinowej premiery. Kiedy dystrybutorzy znowu wrócą do kina i co tydzień będzie 1-3 premiery, 45-dniowe okno spowoduje duże spadki w zarobkach. Ludzie coraz częściej będą odpuszczać kino dla wygody seansów w domu, a kina będą tracić i nigdy nie wrócą do poziomu sprzed pandemii.
To mówiłem ja, Juby, antyfan streamingu. 🙂 A na Strange może się przejdę w sobotę 7-ego, jutro jadę kupić bilety.
Cytat z Szaman data 23 kwietnia, 2022, 18:58Z innej beczki: Póki nie pojawiły się jeszcze żadne oficjalne potwierdzenia, jakie camea obstawiacie z tych bardziej niespodziewanych? Bo chyba nie ma żadnych wątpliwości, że film będzie tym napakowany, nie po to robili dokrętki w czasach gdy trochę już odpuszczono z pandemią.
- Andrew Garfield jako Spider-Man (wszyscy obstawiają Tobiasza i pewnie będzie, bo szkoda zmarnować okazję do jego spotkania z Raimim, ale osobiście nie trafiłem jeszcze ani razu na strzał w Garfielda, więc obstawię trochę przekornie)
- Keanu Reeves jako Iron Man (popularna plotka rozpoczęta chyba przez Grace mówi oczywiście o Tomie Cruisie, ale może akurat Keanu po starej znajomości z Samem? Mniej możliwa sprawa, bo pewnie chcieliby go wykorzystać w MCU w inny sposób, no ale gwiazdorskie epizody wymagają ofiar, a Keanu parę razy był już łączony z uniwersum)
- Bruce Campbell jako Ash z Martwego zła (Campbell zapowiedział emeryturę od tej postaci, swoją drogą dzięki Bogu po tym co odstawiał przez większość serialu! W dodatku wyśmiał ten pomysł żartem na prima aprillis, więc wszyscy odpuścili spodziewając się jakiegoś epizodu niezwiązanego z tym tematem. Ale może jednak? Może to będzie aż takie multiwersum obłędu, że będą wykupywać prawa których nie mają?)
Z innej beczki: Póki nie pojawiły się jeszcze żadne oficjalne potwierdzenia, jakie camea obstawiacie z tych bardziej niespodziewanych? Bo chyba nie ma żadnych wątpliwości, że film będzie tym napakowany, nie po to robili dokrętki w czasach gdy trochę już odpuszczono z pandemią.
- Andrew Garfield jako Spider-Man (wszyscy obstawiają Tobiasza i pewnie będzie, bo szkoda zmarnować okazję do jego spotkania z Raimim, ale osobiście nie trafiłem jeszcze ani razu na strzał w Garfielda, więc obstawię trochę przekornie)
- Keanu Reeves jako Iron Man (popularna plotka rozpoczęta chyba przez Grace mówi oczywiście o Tomie Cruisie, ale może akurat Keanu po starej znajomości z Samem? Mniej możliwa sprawa, bo pewnie chcieliby go wykorzystać w MCU w inny sposób, no ale gwiazdorskie epizody wymagają ofiar, a Keanu parę razy był już łączony z uniwersum)
- Bruce Campbell jako Ash z Martwego zła (Campbell zapowiedział emeryturę od tej postaci, swoją drogą dzięki Bogu po tym co odstawiał przez większość serialu! W dodatku wyśmiał ten pomysł żartem na prima aprillis, więc wszyscy odpuścili spodziewając się jakiegoś epizodu niezwiązanego z tym tematem. Ale może jednak? Może to będzie aż takie multiwersum obłędu, że będą wykupywać prawa których nie mają?)
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2022, 20:33Grace mówiła we wtorkowym streamie, że wszystkie camea wyciekły do sieci.
Grace mówiła we wtorkowym streamie, że wszystkie camea wyciekły do sieci.
Cytat z Szaman data 23 kwietnia, 2022, 20:37Wraz z opisem? No ostatnio staram się nie szukać takich rzeczy 🙂
A ktoś wie czy byli tam Bruce i Ted? Czy Bruce wyleciał przy montażu jak z Szybkich i martwych?
Wraz z opisem? No ostatnio staram się nie szukać takich rzeczy 🙂
A ktoś wie czy byli tam Bruce i Ted? Czy Bruce wyleciał przy montażu jak z Szybkich i martwych?
Cytat z Marek Pilarski data 23 kwietnia, 2022, 20:45Ja nie wiem nic.
Grace mówiła, że ten film, wbrew temu coś się mówi, nie jest aż tak bardzo "cameo-heavy".
Ja nie wiem nic.
Grace mówiła, że ten film, wbrew temu coś się mówi, nie jest aż tak bardzo "cameo-heavy".