Doctor Strange
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2021, 23:15Miejmy nadzieję, że lepszy. 🙂
Miejmy nadzieję, że lepszy. 🙂
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2021, 23:21Pewnie tak jak Grace mówiła, widownia testowa oczekiwała pojedynku na camea i easter eggi z Flashem od Warnera, a dostała Doktora Dziwago 2 połączonego z wątkami z WandaVision. I góra się wystraszyła. Mam tylko nadzieję, że nie kastrują filmu z typowo samowego kiczu i nie wytną mi epizodu Bruce'a 🙂
W każdym razie ciężko mi znaleźć jakikolwiek optymizm w przynajmniej 6 tygodniach dokrętek, nie wierzę, że to jakaś pozytywna sytuacja. Przy dobrym rozplanowaniu, z dyscypliną w tym co chcą osiągnąć (a artykuł w THR wspomina, że pracują od poniedziałku do soboty) można nakręcić drugi, zupełnie inny film.
Pewnie tak jak Grace mówiła, widownia testowa oczekiwała pojedynku na camea i easter eggi z Flashem od Warnera, a dostała Doktora Dziwago 2 połączonego z wątkami z WandaVision. I góra się wystraszyła. Mam tylko nadzieję, że nie kastrują filmu z typowo samowego kiczu i nie wytną mi epizodu Bruce'a 🙂
W każdym razie ciężko mi znaleźć jakikolwiek optymizm w przynajmniej 6 tygodniach dokrętek, nie wierzę, że to jakaś pozytywna sytuacja. Przy dobrym rozplanowaniu, z dyscypliną w tym co chcą osiągnąć (a artykuł w THR wspomina, że pracują od poniedziałku do soboty) można nakręcić drugi, zupełnie inny film.
Cytat z Szaman data 12 listopada, 2021, 23:37Ech, a może jednak Sam spieprzył? Ostatni film 8 lat temu, w dodatku był nim Oz: Wielki i potężny...
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1459288487140773904
Ech, a może jednak Sam spieprzył? Ostatni film 8 lat temu, w dodatku był nim Oz: Wielki i potężny...
I will add that the film tested very poorly within the company when showed to employees for feedback - so that's one of the reasons they're basically redoing it.#Marvel #MCU #DoctorStrange2
— Grace Randolph (@GraceRandolph) November 12, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2021, 23:52Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego. 🙂
Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego. 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 12 listopada, 2021, 23:57Przy tego typu doniesieniach przypominam sobie za każdym razem sytuację związaną z Rogue One i przerobieniem całego trzeciego aktu. A później odpalam sobie to na YT, i negatywne myśli mijają 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=wxL8bVJhXCM
Przy tego typu doniesieniach przypominam sobie za każdym razem sytuację związaną z Rogue One i przerobieniem całego trzeciego aktu. A później odpalam sobie to na YT, i negatywne myśli mijają 🙂
Cytat z Mierzwiak data 13 listopada, 2021, 00:44
Nie ma żadnych informacji by scena z Vaderem pochodziła z dokrętek, natomiast tam nie tylko zmodyfikowano 3. akt, ale zmieniono sporo w trakcie całego filmu.Co do Strange'a 2, to przecież już odejście Derricksona było wystarczającym sygnałem ostrzegawczym że coś tam jest nie tak 🙂 Idę o zakład że w tym filmie nie będzie nic z Raimiego, i będzie to kolejny brzydki wizualnie Marvel po którym nie będzie można powiedzieć kto go nakręcił, bo mimo że w czołówce będzie nazwisko Sama, nie będzie się to niczym różnić od tego co w MCU zrobił jakiś Peyton Reed albo inny wyrobnik.
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 12, 2021, 23:52Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego
Alana Taylora też nie odsunięto gdy Thor: The Dark World miał 35 dni dokrętek 🙂 To byłby zły PR, a na coś takiego Marvel nie może sobie pozwolić.
Nie ma żadnych informacji by scena z Vaderem pochodziła z dokrętek, natomiast tam nie tylko zmodyfikowano 3. akt, ale zmieniono sporo w trakcie całego filmu.
Co do Strange'a 2, to przecież już odejście Derricksona było wystarczającym sygnałem ostrzegawczym że coś tam jest nie tak 🙂 Idę o zakład że w tym filmie nie będzie nic z Raimiego, i będzie to kolejny brzydki wizualnie Marvel po którym nie będzie można powiedzieć kto go nakręcił, bo mimo że w czołówce będzie nazwisko Sama, nie będzie się to niczym różnić od tego co w MCU zrobił jakiś Peyton Reed albo inny wyrobnik.
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 12, 2021, 23:52Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego
Alana Taylora też nie odsunięto gdy Thor: The Dark World miał 35 dni dokrętek 🙂 To byłby zły PR, a na coś takiego Marvel nie może sobie pozwolić.
Cytat z Marek Pilarski data 13 listopada, 2021, 00:51Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję. 🙁
Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję. 🙁
Cytat z Mierzwiak data 13 listopada, 2021, 00:59OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/rogue-one-darth-vader-scene-added-reshoots-964218/
Uff 🙂
OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:
Uff 🙂
Cytat z Szaman data 13 listopada, 2021, 01:06Cytat z Marek Pilarski data Listopad 13, 2021, 00:51Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję.
🙂 Sam miał już kilka słabszych filmów i to nawet nie tylko powszechnie nielubianego Spider-Mana 3, a na przykład Crimewave, czy Z miłości do gry. Być może to jest naturalna kolej romansu z Hollywood który prowadzi od połowy lat 90-tych, opierasz się, opierasz, a w końcu i tak stajesz się wyrobnikiem.
Zresztą on ma już 62 lata, wypalenie wydaje mi się czymś naturalnym, reszta to wyjątki od reguły.
Cytat z Marek Pilarski data Listopad 13, 2021, 00:51Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję.
🙂 Sam miał już kilka słabszych filmów i to nawet nie tylko powszechnie nielubianego Spider-Mana 3, a na przykład Crimewave, czy Z miłości do gry. Być może to jest naturalna kolej romansu z Hollywood który prowadzi od połowy lat 90-tych, opierasz się, opierasz, a w końcu i tak stajesz się wyrobnikiem.
Zresztą on ma już 62 lata, wypalenie wydaje mi się czymś naturalnym, reszta to wyjątki od reguły.
Cytat z Marek Pilarski data 13 listopada, 2021, 01:15Cytat z Mierzwiak data Listopad 13, 2021, 00:59OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/rogue-one-darth-vader-scene-added-reshoots-964218/
Uff
Ja w sumie pewnie i tak tego nie widziałem. Założyłem po prostu, że trzeci akt był taki zajebisty, bo nakręcili go w całości od nowa. Jedyne co pamiętam, to to, że miałem swój życiowy kac vegas dzień albo dwa dni po seansie Rogue One. 😛
Cytat z Mierzwiak data Listopad 13, 2021, 00:59OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:
Uff
Ja w sumie pewnie i tak tego nie widziałem. Założyłem po prostu, że trzeci akt był taki zajebisty, bo nakręcili go w całości od nowa. Jedyne co pamiętam, to to, że miałem swój życiowy kac vegas dzień albo dwa dni po seansie Rogue One. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 19 listopada, 2021, 20:08https://twitter.com/GraceRandolph/status/1461772022380380163?s=20
Ciekawe, czy się sprawdzi..
TEA TIME
The #DoctorStrange2 trailer should come out either with #NoWayHome or shortly after, it’s about a month out pic.twitter.com/Uw1x5yTEk7
— Grace Randolph (@GraceRandolph) November 19, 2021
Ciekawe, czy się sprawdzi..
Cytat z Mierzwiak data 18 grudnia, 2021, 16:23Fajny teaserek ma drugi Strange. Widać że będzie na co popatrzeć i chociaż film zawsze może skończyć jako burdel i festiwal zbyt dużej ilości cameo, to znowu zacząłem na niego czekać 🙂
Fajny teaserek ma drugi Strange. Widać że będzie na co popatrzeć i chociaż film zawsze może skończyć jako burdel i festiwal zbyt dużej ilości cameo, to znowu zacząłem na niego czekać 🙂
Cytat z Kuba data 18 grudnia, 2021, 19:18Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.
Pytanie właśnie jak z cameami i powrotami. Nie powiem, po NWH nabrałem nieco wiary w tej kwestii. Może nawet ten najważniejszy z powrotów wypadnie dobrze. Grunt jednak, że Cumberbatch będzie mógł się w końcu popisać.
Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.
Pytanie właśnie jak z cameami i powrotami. Nie powiem, po NWH nabrałem nieco wiary w tej kwestii. Może nawet ten najważniejszy z powrotów wypadnie dobrze. Grunt jednak, że Cumberbatch będzie mógł się w końcu popisać.
Cytat z Szaman data 18 grudnia, 2021, 19:54No to jak już nie jest to spoilerem to przeklejam swoją opinię z tematu o Spider-Manie:
Nie miało nic z Martwego zła, ani Sama, ale miało potencjał. Bardzo fajna scena z ośmiornicą i mam nadzieję, że Benek rozwinie skrzydła w podwójnej roli. Tutaj miał do grania głównie irytację na młodego.
Jedno co się przyczepię- dlaczego to nie był taki pełnoprawny trailer? Wiecie, taki z napisami i planszą tytułową. Nawet na końcu jest samo "Doktor Strange powróci", bez wymienienia tytułu.
No to jak już nie jest to spoilerem to przeklejam swoją opinię z tematu o Spider-Manie:
Nie miało nic z Martwego zła, ani Sama, ale miało potencjał. Bardzo fajna scena z ośmiornicą i mam nadzieję, że Benek rozwinie skrzydła w podwójnej roli. Tutaj miał do grania głównie irytację na młodego.
Jedno co się przyczepię- dlaczego to nie był taki pełnoprawny trailer? Wiecie, taki z napisami i planszą tytułową. Nawet na końcu jest samo "Doktor Strange powróci", bez wymienienia tytułu.
Cytat z Mierzwiak data 19 grudnia, 2021, 00:37Cytat z Kuba data grudzień 18, 2021, 19:18Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.
Coś w tym jest. Magii w MCU brakuje organiczności, te geometryczne, komputerowe kształty i portale są fajne, ale zbyt to wszystko syntetyczne. Chcę eliksirów, zakurzonych ksiąg, świec i rysowania kredą po podłodze 🙂
Cytat z Kuba data grudzień 18, 2021, 19:18Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.
Coś w tym jest. Magii w MCU brakuje organiczności, te geometryczne, komputerowe kształty i portale są fajne, ale zbyt to wszystko syntetyczne. Chcę eliksirów, zakurzonych ksiąg, świec i rysowania kredą po podłodze 🙂
Cytat z Marek Pilarski data 19 grudnia, 2021, 01:48Wygląda to jak coś, co mogło wyjść spod ręki każdego dowolnego reżysera w MCU.
Wygląda to jak coś, co mogło wyjść spod ręki każdego dowolnego reżysera w MCU.
Cytat z Kuba data 19 grudnia, 2021, 02:45Rękę Raimiego jak już zobaczymy dopiero w filmie. Po trailerze wystarczy mi, że pod kątem artystycznym wygląda to wyjątkowo dobrze, to są ważne elementy w takiej historii a jednak MCU je dość mocno kładzie.
Wyczuwam na ten moment dwa filmy w jednym. Z jednej strony to mroczne, mistyczne fantasy z dominującymi dwiema wersjami Doktora oraz Wanda a z drugiej to jakże nudne marvelowe czarowanie w dziwnych, krótko pokazywanych wymiarach z wielkimi ośmiornicami i całą galerią variantów.
Rękę Raimiego jak już zobaczymy dopiero w filmie. Po trailerze wystarczy mi, że pod kątem artystycznym wygląda to wyjątkowo dobrze, to są ważne elementy w takiej historii a jednak MCU je dość mocno kładzie.
Wyczuwam na ten moment dwa filmy w jednym. Z jednej strony to mroczne, mistyczne fantasy z dominującymi dwiema wersjami Doktora oraz Wanda a z drugiej to jakże nudne marvelowe czarowanie w dziwnych, krótko pokazywanych wymiarach z wielkimi ośmiornicami i całą galerią variantów.
Cytat z Szaman data 19 grudnia, 2021, 20:54Nowe kostiumy i postacie w formie zabawek
https://twitter.com/Collider/status/1472317904381218830
Nowe kostiumy i postacie w formie zabawek
Hasbro has unveiled new Marvel Legends Figures for 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness.'https://t.co/TQ778aH62v
— Collider (@Collider) December 18, 2021
Cytat z Szaman data 22 grudnia, 2021, 17:22https://twitter.com/filmnewsPL/status/1473686209574621192?t=lHbk9AkwpJVLoo3vmQWqlw&s=19
Pierwszy plakat filmu "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" pic.twitter.com/JnGs0dAUeP
— Film News PL (@filmnewsPL) December 22, 2021