aby założyć posty i tematy.

Doctor Strange

PreviousPage 9 of 20Next

Miejmy nadzieję, że lepszy. 🙂

Pewnie tak jak Grace mówiła, widownia testowa oczekiwała pojedynku na camea i easter eggi z Flashem od Warnera, a dostała Doktora Dziwago 2 połączonego z wątkami z WandaVision. I góra się wystraszyła. Mam tylko nadzieję, że nie kastrują filmu z typowo samowego kiczu i nie wytną mi epizodu Bruce'a 🙂

W każdym razie ciężko mi znaleźć jakikolwiek optymizm w przynajmniej 6 tygodniach dokrętek, nie wierzę, że to jakaś pozytywna sytuacja. Przy dobrym rozplanowaniu, z dyscypliną w tym co chcą osiągnąć (a artykuł w THR wspomina, że pracują od poniedziałku do soboty) można nakręcić drugi, zupełnie inny film.

Ech, a może jednak Sam spieprzył? Ostatni film 8 lat temu, w dodatku był nim Oz: Wielki i potężny...

Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego. 🙂

Przy tego typu doniesieniach przypominam sobie za każdym razem sytuację związaną z Rogue One i przerobieniem całego trzeciego aktu. A później odpalam sobie to na YT, i negatywne myśli mijają 🙂

Szaman has reacted to this post.
Szaman

Nie ma żadnych informacji by scena z Vaderem pochodziła z dokrętek, natomiast tam nie tylko zmodyfikowano 3. akt, ale zmieniono sporo w trakcie całego filmu.

Co do Strange'a 2, to przecież już odejście Derricksona było wystarczającym sygnałem ostrzegawczym że coś tam jest nie tak 🙂 Idę o zakład że w tym filmie nie będzie nic z Raimiego, i będzie to kolejny brzydki wizualnie Marvel po którym nie będzie można powiedzieć kto go nakręcił, bo mimo że w czołówce będzie nazwisko Sama, nie będzie się to niczym różnić od tego co w MCU zrobił jakiś Peyton Reed albo inny wyrobnik.

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 12, 2021, 23:52

Może, ale według THR, nie odsunęli go od projektu i nadal ma szansę zrobić z tego coś dobrego

Alana Taylora też nie odsunięto gdy Thor: The Dark World miał 35 dni dokrętek 🙂 To byłby zły PR, a na coś takiego Marvel nie może sobie pozwolić.

Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję. 🙁

OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/rogue-one-darth-vader-scene-added-reshoots-964218/

Uff 🙂

Cytat z Marek Pilarski data Listopad 13, 2021, 00:51

Teraz ja wyszedłem na ignoranta, a Szaman popadnie w depresję. 🙁

🙂 Sam miał już kilka słabszych filmów i to nawet nie tylko powszechnie nielubianego Spider-Mana 3, a na przykład Crimewave, czy Z miłości do gry. Być może to jest naturalna kolej romansu z Hollywood który prowadzi od połowy lat 90-tych, opierasz się, opierasz, a w końcu i tak stajesz się wyrobnikiem.

Zresztą on ma już 62 lata, wypalenie wydaje mi się czymś naturalnym, reszta to wyjątki od reguły.

Cytat z Mierzwiak data Listopad 13, 2021, 00:59

OK, poprawka, teraz to ja dałem ciała - scena z Vaderem w istocie pochodzi z dokrętek:

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/rogue-one-darth-vader-scene-added-reshoots-964218/

Uff 🙂

Ja w sumie pewnie i tak tego nie widziałem. Założyłem po prostu, że trzeci akt był taki zajebisty, bo nakręcili go w całości od nowa. Jedyne co pamiętam, to to, że miałem swój życiowy kac vegas dzień albo dwa dni po seansie Rogue One. 😛

Ciekawe, czy się sprawdzi..

Fajny teaserek ma drugi Strange. Widać że będzie na co popatrzeć i chociaż film zawsze może skończyć jako burdel i festiwal zbyt dużej ilości cameo, to znowu zacząłem na niego czekać 🙂

Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.

Pytanie właśnie jak z cameami i powrotami. Nie powiem, po NWH nabrałem nieco wiary w tej kwestii. Może nawet ten najważniejszy z powrotów wypadnie dobrze. Grunt jednak, że Cumberbatch będzie mógł się w końcu popisać.

Mierzwiak has reacted to this post.
Mierzwiak

Mi się też podobało i też coraz bardziej czekam.

No to jak już nie jest to spoilerem to przeklejam swoją opinię z tematu o Spider-Manie:

Nie miało nic z Martwego zła, ani Sama, ale miało potencjał. Bardzo fajna scena z ośmiornicą i mam nadzieję, że Benek rozwinie skrzydła w podwójnej roli. Tutaj miał do grania głównie irytację na młodego.

Jedno co się przyczepię- dlaczego to nie był taki pełnoprawny trailer? Wiecie, taki z napisami i planszą tytułową. Nawet na końcu jest samo "Doktor Strange powróci", bez wymienienia tytułu.

Cytat z Kuba data grudzień 18, 2021, 19:18

Mnie się podoba, że czuć w tym teaserze mrok, mistycyzm i faktyczną magię.

Coś w tym jest. Magii w MCU brakuje organiczności, te geometryczne, komputerowe kształty i portale są fajne, ale zbyt to wszystko syntetyczne. Chcę eliksirów, zakurzonych ksiąg, świec i rysowania kredą po podłodze 🙂

Wygląda to jak coś, co mogło wyjść spod ręki każdego dowolnego reżysera w MCU.

Rękę Raimiego jak już zobaczymy dopiero w filmie. Po trailerze wystarczy mi, że pod kątem artystycznym wygląda to wyjątkowo dobrze, to są ważne elementy w takiej historii a jednak MCU je dość mocno kładzie.

Wyczuwam na ten moment dwa filmy w jednym. Z jednej strony to mroczne, mistyczne fantasy z dominującymi dwiema wersjami Doktora oraz Wanda a z drugiej to jakże nudne marvelowe czarowanie w dziwnych, krótko pokazywanych wymiarach z wielkimi ośmiornicami i całą galerią variantów.

Nowe kostiumy i postacie w formie zabawek

PreviousPage 9 of 20Next