Eternals
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 19:31Jeśli ktos jest zainteresowany to na Reddicie pojawił się bardzo ciekawie i wiarygodnie mimo wszystko brzmiący wyciek fabuły. Nie miałbym nic przeciwko gdyby się sprawdził, jak da rade na poziomie dialogów i rozpisania motywacji bohaterów to wyjdzie coś fajnego (mimo rzeczy które mnie sie nie podobają)
Jeśli ktos jest zainteresowany to na Reddicie pojawił się bardzo ciekawie i wiarygodnie mimo wszystko brzmiący wyciek fabuły. Nie miałbym nic przeciwko gdyby się sprawdził, jak da rade na poziomie dialogów i rozpisania motywacji bohaterów to wyjdzie coś fajnego (mimo rzeczy które mnie sie nie podobają)
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 19:34Nie znajdę teraz, ale może ta sama osoba co ostatnio przy No Way Home? W sprawie Pająka wyciek fabuły zaprzeczał całkowicie wcześniejszym doniesieniom i Grace Randolph szybko napisała, że to bzdury.
Nie znajdę teraz, ale może ta sama osoba co ostatnio przy No Way Home? W sprawie Pająka wyciek fabuły zaprzeczał całkowicie wcześniejszym doniesieniom i Grace Randolph szybko napisała, że to bzdury.
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 19:56Generalnie leak zgadza się ze wszystkimi największymi plotkami, spekulacjami, scoopami od Charlesów i innych wiarygodnych scooperów czy zdjęciami z planu i tym co mówili aktorzy
[spoiler] https://www.reddit.com/r/MarvelStudiosSpoilers/comments/mgl81j/eternals_uncut_plot_leak_user_who_has_seen_early/ [/spoiler]
Leak od SM3 był tak oderwany, że właściwie nie wiem jak ktokolwiek mógł go potraktować na serio. Nadal uważam, że nie ma opcji aby Tobey, Andrew i Cox nie pojawili się w tym filmie.
Generalnie leak zgadza się ze wszystkimi największymi plotkami, spekulacjami, scoopami od Charlesów i innych wiarygodnych scooperów czy zdjęciami z planu i tym co mówili aktorzy
Leak od SM3 był tak oderwany, że właściwie nie wiem jak ktokolwiek mógł go potraktować na serio. Nadal uważam, że nie ma opcji aby Tobey, Andrew i Cox nie pojawili się w tym filmie.
Cytat z Szaman data 30 marca, 2021, 19:58Cox to był w tym wycieku, reszta była taka, że wycie byłoby słychać na Melmacu 🙂
Cox to był w tym wycieku, reszta była taka, że wycie byłoby słychać na Melmacu 🙂
Cytat z Kuba data 30 marca, 2021, 20:01Mam tylko nadzieje, że nie będzie powtórki z 8 sezonu GoT gdy po największym wycieku był płacz, skowyt i więcej płaczu a po finale samego sezonu każdy pisał, że w sumie to tamta fabuła brzmiała jak materiał na Nobla.
Mam tylko nadzieje, że nie będzie powtórki z 8 sezonu GoT gdy po największym wycieku był płacz, skowyt i więcej płaczu a po finale samego sezonu każdy pisał, że w sumie to tamta fabuła brzmiała jak materiał na Nobla.
Cytat z Szaman data 24 kwietnia, 2021, 09:50Kolejne grafiki
https://twitter.com/EternalsTalks/status/1385687276097789958?s=19
Kolejne grafiki
https://twitter.com/EternalsTalks/status/1385687276097789958?s=19
Cytat z Mierzwiak data 26 kwietnia, 2021, 13:37To co, film ominie chińskie kina?
https://www.hollywoodreporter.com/news/chloe-zhaos-oscars-glory-met-with-media-silence-in-china
To co, film ominie chińskie kina?
https://www.hollywoodreporter.com/news/chloe-zhaos-oscars-glory-met-with-media-silence-in-china
Cytat z Marek Pilarski data 26 kwietnia, 2021, 14:14Myślę, że się jakoś dogadają, choć z drugiej strony, skoro ma tam być wątek homoseksualny, to pewnie Chiny będą chcieli jeszcze dodatkowo to cenzurować.
Myślę, że się jakoś dogadają, choć z drugiej strony, skoro ma tam być wątek homoseksualny, to pewnie Chiny będą chcieli jeszcze dodatkowo to cenzurować.
Cytat z Kuba data 27 kwietnia, 2021, 12:46Zobaczymy jak Shang Chi wkurzy widownie 🙂 wątek homoseksualny pewnie będzie łatwiutki do wycięcia, niestety. Wątpie aby Marvel w najbliższym czasie faktycznie dał nam na pierwszym planie jakis homoseksualny romans
Zobaczymy jak Shang Chi wkurzy widownie 🙂 wątek homoseksualny pewnie będzie łatwiutki do wycięcia, niestety. Wątpie aby Marvel w najbliższym czasie faktycznie dał nam na pierwszym planie jakis homoseksualny romans
Cytat z Marek Pilarski data 27 kwietnia, 2021, 18:33Nie czytałem tego opisu fabuły, który wyciekł, ale w Eternals każda z tych postaci jest chyba pierwszoplanową, a z tego co wiem, to ten wątek ma dotyczyć jednej z nich. Inną kwestią jest to, ile czasu ekranowego każda z postaci otrzyma. 😛
Nie czytałem tego opisu fabuły, który wyciekł, ale w Eternals każda z tych postaci jest chyba pierwszoplanową, a z tego co wiem, to ten wątek ma dotyczyć jednej z nich. Inną kwestią jest to, ile czasu ekranowego każda z postaci otrzyma. 😛
Cytat z Kuba data 27 kwietnia, 2021, 18:45Zależy jak to będzie z tą "pierwszoplanowością". Patrząc na pierwszych Avengers - niby w teorii wszyscy pierwszoplanowi a różnica między zrobieniem homoseksualisty ze Starka a z Clinta dość istotna 🙂 O to mi chodziło. Generalnie postać ta w Eternals jest jedną z raczej tych drugoplanowych i niekoniecznie z najważniejszą przyszłością w MCU a cały wątek wręcz jest przygotowany do ładnego wycięcia. Nawet jeśli leaki się nie sprawdzą.
Nie zrobią homoseksualisty z takiego Ikarisa czyli postaci ewidentnie (i to bez czytania leaków wiadomo) przewodniej która zapewne w MCU odegra bardzo ważną role. Pytanie tylko jak to Marvel kalkuluje przy Thorze 4 - czy teasowanie wątku Valkyrii to bzdura czy może olewają Chiny (co nie ma sensu biorąc pod uwagę ostatnie ruchy)? Ten film i wątek troche zaburzają moją teorie, że homoseksualny pierwszoplanowy superbohater wokół którego akcja będzie się faktycznie toczyć pojawi się dopiero w produkcji na Disney+
Zależy jak to będzie z tą "pierwszoplanowością". Patrząc na pierwszych Avengers - niby w teorii wszyscy pierwszoplanowi a różnica między zrobieniem homoseksualisty ze Starka a z Clinta dość istotna 🙂 O to mi chodziło. Generalnie postać ta w Eternals jest jedną z raczej tych drugoplanowych i niekoniecznie z najważniejszą przyszłością w MCU a cały wątek wręcz jest przygotowany do ładnego wycięcia. Nawet jeśli leaki się nie sprawdzą.
Nie zrobią homoseksualisty z takiego Ikarisa czyli postaci ewidentnie (i to bez czytania leaków wiadomo) przewodniej która zapewne w MCU odegra bardzo ważną role. Pytanie tylko jak to Marvel kalkuluje przy Thorze 4 - czy teasowanie wątku Valkyrii to bzdura czy może olewają Chiny (co nie ma sensu biorąc pod uwagę ostatnie ruchy)? Ten film i wątek troche zaburzają moją teorie, że homoseksualny pierwszoplanowy superbohater wokół którego akcja będzie się faktycznie toczyć pojawi się dopiero w produkcji na Disney+
Cytat z Mierzwiak data 29 kwietnia, 2021, 09:26In a movie that would be full of visual effects and greenscreen — as all Marvel movies are — Feige says Zhao “was really fighting for practical locations” in accordance with her vision for it. At one point, they cut a sample reel of “Eternals” for Disney higher-ups to watch.
“And I had to keep saying, ‘This is right out of a camera; there’s no VFX work to this at all!’” Feige says. “Because it was a beautiful sunset, with perfect waves and mist coming up from the shore on this giant cliffside — really impressive stuff.” Later, watching “Nomadland,” he saw similar shots. “Oh! That is not just what she wanted to bring to Marvel,” he remembers thinking. “This is a signature style.”
(...)
Zhao: "It’s just been such an incredible experience working with the team at Marvel. I want to be careful saying “my vision,” even though I do want people to know they did support what I wanted to do. I want people to know that. But I also want to make sure they know that I got the support of this incredibly talented team, some of the most talented artists in the world. And it really is a village to make this film, but they did let me lead. Yes."
https://variety.com/2021/film/directors/chloe-zhao-oscars-nomadland-marvel-eternals-dracula-1234961719/
In a movie that would be full of visual effects and greenscreen — as all Marvel movies are — Feige says Zhao “was really fighting for practical locations” in accordance with her vision for it. At one point, they cut a sample reel of “Eternals” for Disney higher-ups to watch.
“And I had to keep saying, ‘This is right out of a camera; there’s no VFX work to this at all!’” Feige says. “Because it was a beautiful sunset, with perfect waves and mist coming up from the shore on this giant cliffside — really impressive stuff.” Later, watching “Nomadland,” he saw similar shots. “Oh! That is not just what she wanted to bring to Marvel,” he remembers thinking. “This is a signature style.”
(...)
Zhao: "It’s just been such an incredible experience working with the team at Marvel. I want to be careful saying “my vision,” even though I do want people to know they did support what I wanted to do. I want people to know that. But I also want to make sure they know that I got the support of this incredibly talented team, some of the most talented artists in the world. And it really is a village to make this film, but they did let me lead. Yes."
Cytat z Szaman data 29 kwietnia, 2021, 09:31Czytając to mam trochę wrażenie jakby wszyscy z zachwytem odkrywali koło 🙂
Czytając to mam trochę wrażenie jakby wszyscy z zachwytem odkrywali koło 🙂
Cytat z Mierzwiak data 29 kwietnia, 2021, 09:36Wyobrażam sobie że dla Marvela, gdzie w większości nie do pomyślenia jest coś innego niż płaskie, studyjne oświetlenie albo kręcenie za dnia o takiej porze by przypadkiem nie wyglądało to choć odrobinę ciekawie, odkrywanie koła jest tu dobrym określeniem 🙂
Wyobrażam sobie że dla Marvela, gdzie w większości nie do pomyślenia jest coś innego niż płaskie, studyjne oświetlenie albo kręcenie za dnia o takiej porze by przypadkiem nie wyglądało to choć odrobinę ciekawie, odkrywanie koła jest tu dobrym określeniem 🙂
Cytat z Janko data 29 kwietnia, 2021, 10:04Jak na współczesne wysokobudżetowe blockbustery to jest niespotykane podejście, właściwie tylko Nolan i Villeneuve jeszcze tak kręcą.
Jak na współczesne wysokobudżetowe blockbustery to jest niespotykane podejście, właściwie tylko Nolan i Villeneuve jeszcze tak kręcą.
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2021, 16:41Cytat z Kuba data Maj 3, 2021, 14:20
To jest chyba to ujęcie bez CGI. 😛
Cytat z Kuba data Maj 3, 2021, 14:20
To jest chyba to ujęcie bez CGI. 😛