Eternals
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2021, 18:29Cytat z Mierzwiak data Maj 3, 2021, 16:56Kumaila bez koszulki trzymają pewnie na pełny trailer
“And I had to keep saying, ‘This is right out of a camera; there’s no VFX work to this at all!’” Feige says. “Because it was a beautiful man, with perfect abs and sweat dripping down his giant chest — really impressive stuff.”
😛
Cytat z Mierzwiak data Maj 3, 2021, 16:56Kumaila bez koszulki trzymają pewnie na pełny trailer
“And I had to keep saying, ‘This is right out of a camera; there’s no VFX work to this at all!’” Feige says. “Because it was a beautiful man, with perfect abs and sweat dripping down his giant chest — really impressive stuff.”
😛
Cytat z Szaman data 3 maja, 2021, 18:34Ciężko coś powiedzieć po tych fragmentach. Natomiast dość nieufnie podchodzę do tej otoczki z naturalności, mam wrażenie, że i tak końcowy produkt będzie komputerową orgią, bo mamy taką, a nie inną tematykę i tak sugerujące przecieki z grafik i zabawek.
Ciężko coś powiedzieć po tych fragmentach. Natomiast dość nieufnie podchodzę do tej otoczki z naturalności, mam wrażenie, że i tak końcowy produkt będzie komputerową orgią, bo mamy taką, a nie inną tematykę i tak sugerujące przecieki z grafik i zabawek.
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2021, 18:50Ale clickbaitowy tytuł dała 😛
https://www.youtube.com/watch?v=Q16c9F66qEs
Ale clickbaitowy tytuł dała 😛
Cytat z Szaman data 3 maja, 2021, 18:58A tak przy okazji zastanawiam się czy ta przemiana fizyczna nie wyjdzie Kumailowi bokiem. No bo do ról jakich bohaterów on teraz się nadaje? Został Schwarzeneggerem z fizjonomią stand upera. A teraz ani nie będzie wiarygodny jako postać z Big Sick, ani jako twardziel z klamką pod pachą. A tak przypakował, że nie ma dla niego miejsca nigdzie pośrodku.
A tak przy okazji zastanawiam się czy ta przemiana fizyczna nie wyjdzie Kumailowi bokiem. No bo do ról jakich bohaterów on teraz się nadaje? Został Schwarzeneggerem z fizjonomią stand upera. A teraz ani nie będzie wiarygodny jako postać z Big Sick, ani jako twardziel z klamką pod pachą. A tak przypakował, że nie ma dla niego miejsca nigdzie pośrodku.
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2021, 19:12Teraz może grać w Bollywood.
A tak na serio, to w sumie nie widzę w tym przypadku zagrożenia, że nie znajdzie swojego miejsca w Hollywood. Przemiana fizyczna komika może być problemem wtedy, gdy wygląd jest znaczącym elementem jego humoru, np. jak w przypadku Rebel Wilson. Reynolds i zapewne jeszcze kilku innych aktorów pokazało jednak, że można być zabawnym i mieć atletyczną sylwetkę. Poza tym to roli w jakiejś komedii może trochę przystopować z treningami i znów zacząć wyglądać nieco bardziej jak przeciętny Kowalski. 😉
Teraz może grać w Bollywood.
A tak na serio, to w sumie nie widzę w tym przypadku zagrożenia, że nie znajdzie swojego miejsca w Hollywood. Przemiana fizyczna komika może być problemem wtedy, gdy wygląd jest znaczącym elementem jego humoru, np. jak w przypadku Rebel Wilson. Reynolds i zapewne jeszcze kilku innych aktorów pokazało jednak, że można być zabawnym i mieć atletyczną sylwetkę. Poza tym to roli w jakiejś komedii może trochę przystopować z treningami i znów zacząć wyglądać nieco bardziej jak przeciętny Kowalski. 😉
Cytat z Szaman data 3 maja, 2021, 19:17O w sumie masz rację, tak przecież robi Hemsworth. A tak mnie naszło, bo jakoś przypomniał mi w tym krótkim fragmencie Stallone'a z Cobry. A przecież kto by mu uwierzył w roli twardego Mariona Cobrettiego 🙂 Plus miał jakiś czas temu sesję w której udawał Wolverine'a i Johna McClane'a, w której moim zdaniem nie wypadł zbyt przekonująco.
O w sumie masz rację, tak przecież robi Hemsworth. A tak mnie naszło, bo jakoś przypomniał mi w tym krótkim fragmencie Stallone'a z Cobry. A przecież kto by mu uwierzył w roli twardego Mariona Cobrettiego 🙂 Plus miał jakiś czas temu sesję w której udawał Wolverine'a i Johna McClane'a, w której moim zdaniem nie wypadł zbyt przekonująco.
Cytat z Marek Pilarski data 3 maja, 2021, 19:29Hemsworth swoją drogą nie sprzedał się w roli hakera. 😛
Hemsworth swoją drogą nie sprzedał się w roli hakera. 😛
Cytat z Szaman data 14 maja, 2021, 18:03Niby już niedługo
https://twitter.com/GraceRandolph/status/1393250113032794127
Niby już niedługo
I hear #Eternals trailer is late May (this month) or June#Marvel #MCU pic.twitter.com/GgCJqKroeM
— Grace Randolph (@GraceRandolph) May 14, 2021
Cytat z Marek Pilarski data 14 maja, 2021, 18:48Tak samo strzeliła z Shang-Chi. 😛
Tak samo strzeliła z Shang-Chi. 😛
Cytat z Marek Pilarski data 14 maja, 2021, 19:29Tzn. myślę, że faktycznie ktoś jej mógł dać cynk, że zwiastun może się wtedy pojawić, ale w sumie i bez tej informacji można spodziewać się zwiastuna w tych okolicach. Z drugiej strony wiem, że decyzje o wypuszczeniu czy niewypuszczaniu zwiastuna mogą zostać podjęte dość spontanicznie. Pamiętam, że dostałem wiarygodny cynk, że pierwszy zwiastun Aquamana miał się pojawić w jakiś konkretny dzień pod koniec czerwca 2018 (chyba nawet 30 czerwca). I z tego co wiem wszystko było gotowe, ale krótko przed jednak zmieniono decyzję i ostatecznie wypuścili go jakoś w połowie lipca, chyba jeszcze przed Comin-Con.
Edit: Miał się pojawić do końca czerwca.
Tzn. myślę, że faktycznie ktoś jej mógł dać cynk, że zwiastun może się wtedy pojawić, ale w sumie i bez tej informacji można spodziewać się zwiastuna w tych okolicach. Z drugiej strony wiem, że decyzje o wypuszczeniu czy niewypuszczaniu zwiastuna mogą zostać podjęte dość spontanicznie. Pamiętam, że dostałem wiarygodny cynk, że pierwszy zwiastun Aquamana miał się pojawić w jakiś konkretny dzień pod koniec czerwca 2018 (chyba nawet 30 czerwca). I z tego co wiem wszystko było gotowe, ale krótko przed jednak zmieniono decyzję i ostatecznie wypuścili go jakoś w połowie lipca, chyba jeszcze przed Comin-Con.
Edit: Miał się pojawić do końca czerwca.
Cytat z Szaman data 24 maja, 2021, 14:13W sumie pozostawił mnie obojętnym. Jest wiele prawdziwych przestrzeni zgodnie z obietnicami, ale więcej tutaj prób stworzenia podniosłego efektu niż samego efektu. Bo w sumie nie wiem czym powinienem się tak bardzo zachwycić, na co zwrócić szczególną uwagę.
Nie mam też pewności czy to na pewno jest aż tak autorskie jak chciałoby być, bo od kolorystyki do dowcipu na końcu jest raczej przycięte pod estetykę Marvela. 10 sekund numeru tanecznego raczej odstrasza niż zapowiada autorską superprodukcję.
Żeby tak nie było, że mamy grupę ludzi poza studiem w filmie za 170 mln i już jest to teraz ogłaszane wysokobudżetową awangardą. Jeszcze trochę i scena w której Will Smith wychodzi po gazetę w Dniu Niepodległości będzie świadectwem autorskiego stylu 🙂
W sumie pozostawił mnie obojętnym. Jest wiele prawdziwych przestrzeni zgodnie z obietnicami, ale więcej tutaj prób stworzenia podniosłego efektu niż samego efektu. Bo w sumie nie wiem czym powinienem się tak bardzo zachwycić, na co zwrócić szczególną uwagę.
Nie mam też pewności czy to na pewno jest aż tak autorskie jak chciałoby być, bo od kolorystyki do dowcipu na końcu jest raczej przycięte pod estetykę Marvela. 10 sekund numeru tanecznego raczej odstrasza niż zapowiada autorską superprodukcję.
Żeby tak nie było, że mamy grupę ludzi poza studiem w filmie za 170 mln i już jest to teraz ogłaszane wysokobudżetową awangardą. Jeszcze trochę i scena w której Will Smith wychodzi po gazetę w Dniu Niepodległości będzie świadectwem autorskiego stylu 🙂
Cytat z Mierzwiak data 24 maja, 2021, 15:24Mnie się podoba, jasne że widać tu znajome elementy z innych filmów Marvela, ale też dostrzegam coś innego, czego wcześniej w tej serii nie było i to jest autentycznie ciekawe.
Z fabuły póki co tak naprawdę nic nie zdradzili więc ciężko cokolwiek powiedzieć, na pewno będzie ciekawie dowiedzieć sie co też takiego ważnego zmusi bohaterów do ujawnienia się (?), a co będzie mieć większą wagę niż chociażby bitwa z armią Thanosa w Endgame 🙂
Mnie się podoba, jasne że widać tu znajome elementy z innych filmów Marvela, ale też dostrzegam coś innego, czego wcześniej w tej serii nie było i to jest autentycznie ciekawe.
Z fabuły póki co tak naprawdę nic nie zdradzili więc ciężko cokolwiek powiedzieć, na pewno będzie ciekawie dowiedzieć sie co też takiego ważnego zmusi bohaterów do ujawnienia się (?), a co będzie mieć większą wagę niż chociażby bitwa z armią Thanosa w Endgame 🙂
Cytat z Szaman data 24 maja, 2021, 17:04Mój odbiór wynika też z tego, że chyba przejadły mi się zwiastuny superprodukcji, ostatnim który mnie zachwycił był chyba Batman Reevesa.
Mój odbiór wynika też z tego, że chyba przejadły mi się zwiastuny superprodukcji, ostatnim który mnie zachwycił był chyba Batman Reevesa.
Cytat z Mierzwiak data 24 maja, 2021, 17:12Mnie również, ale też zwróć uwagę że w tym nikt nie rapuje ani nie walczy w rytm uderzeń muzyki, a to już coś 🙂
Mnie również, ale też zwróć uwagę że w tym nikt nie rapuje ani nie walczy w rytm uderzeń muzyki, a to już coś 🙂